Ez az új paneles ötlet jónak tűnik, bár a lekérdezéseket, szűréseket eddig sem volt bonyolult elérni.
Amit én a munkámban nagyfokú gyorsulásként élnék meg az a következő:
1, Gyógyszerírás
A betegek jelentős részének (aki nem náthás): vagy terápiás lapról vagy a már korábban felírt gyógyszerek közül írok.
Ha ezek gyorsan és egyszerűen elérhetők lennének az szuper lenne.
Pl.: ha jön egy beteg és a szokásos gyógyszerei közül kér kettőt és egy már felírt nyugtatót, akkor:
1 Klatty - receptírás, 1 katty TH lapról, 2x2 klatty a szokásos gyógyszerekre, 1 klatty Előző gyógyszerek, 2 klatty nyugtatóra, 1 klatty OK, 1 klatty Sorozat = 11 klatty, sok egerészés
Ha lenne egy panel amin a beteg terápiás lapon lévő gyógyszerei és az előzőleg felírt gyógyszerek látszódnának akkor csak 3x2 klatty és min. egerészés és várakozás lenne ezekről felírni. Nem is kellene, hogy kérdezzen bármit csak nyomtatna egyből. Persze ez egy hosszabb (magasabb) panel kellene, hogy legyen.
2, Labor, szakrendelés
Egy "kisrutin" laborkérés most: 1 klatty típusbeutalók, 1 klatty kiválaszt, 1 klatty OK, 1 klatty "L" gombra, 1 klatty a pipára, 1 klatty a Típus fülre, 1 pipa a kisrutin elé, 1 klatty az OK-ra.
Ha lenne panel a típusbeutalókkal, akkor elég lenne egy duplaklatty a kisrutin sorra és már nyomtatna is.
Azt nem tudom, hogy ez programozásban mennyire lenne bonyolult.
Ha már oldalra terjeszkedünk a nagy monitoron, akkor szerintem lehetne a felület CorelDRAW-s, függőlegesen sorakozó kartotékfülekkel kísért oldalpanelekkel és nem úszkáló ablakokkal.
Ha az egymás alatti füleket lehetne billentyűzetről is váltogatni (pl.: Ctrl-1, Ctrl-2 stb.) az lenne csak a szép.
Tényleg, miért nem lehet billentyűkombinációkat használni? A sok gépelés közben gyorsabb lenne a munka, ha ritkábban kellene egerészni.