Sári László
Thursday, March 8, 2012 12:03:12 PM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.48.1 frissítés.

Változások:

Vényírás változtatások a felhasználó észrevételek alapján

• A szöveges adagolás mezőn jobb egérgombbal minden esetben a szöveges (régi fajta) segítség jelenik meg

• Olyan készítménynél amely számlálható, a készítmény neve alatt megjelenik a Publikus Gyógyszertörzs alapján a készítményhez tartozó kiszerelési egység, és az egységben mért mennyiség a teljes kiszerelésre

• A számológép és ceruza gombok váltógombok, tehát ha számolható készítménynél átállunk a ceruza gombbal, „nem számolható” státuszba áll a készítmény, de megjegyzi a program az aktuálisan megadott adagolást és kiadhatósági dátumokat.

• nem számolható esetben az első ellátva –ig dátum mellett található nyilakkal napban is megadható a dátum

• az, hogy adagolás szempontjából éppen mely mezők írhatóak, megkülönböztető színnel mutatja a program. Szintén változik a számológép és ceruza gombok színe is.

• a számos adagolás help-ben a megadható szöveg tetszőleges hosszúságú, és akár több soros is lehet, így a részletes adagolás is rögzíthető.

• A jobb alsó sarokban lévő beállítások között:

o beállítható, hogy abban az esetben, ha a kiválasztott készítményhez tartozó jogcímet, a paciens illetve a készítmény aktuális adatai alapján a program „visszaminősíti” ne legyen figyelmeztetés.

o beállítható, hogy az ellátva –ig dátum csak abban az esetben kerüljön rá a vényre ha a felírási idő a 30 napot meghaladja.

• A vényre kerülő kiválthatósági dátum az előző ugyanezen készítmény ellátva –ig dátumától számítódik + 1 nap

• A BNO adatok a könnyebb áttekinthetőség kedvéért a megjegyzés adatok alá kerültek

• Ha a gyógyszertörzsben-ben beállított kiszerelési egységet (pl.Scat.orig) átváltja, akkor az adott recept átáll „nem számolható”-ba. Ha kiválasztja az eredeti kiszerelést visszaáll számolhatóba. Ez alól kivételt képeznek az inzulinok, melyeknél a scat.orig – amp.orig váltást kezeli a program.

• Recept lekérdezésben látszódik a kiválthatósági dátum is

Segédeszköz

• ISO 10 jegyre a szakorvosi javaslatoknál, hasonlóan a gyógyszerekhez, egy csoportba tartozónak veszi a program, tehát ha a felvett segédeszközhöz az ISO kódja alapján talál azonosat, akkor megjelenik a gyógyszereknél már ismert üzenet.

• Segédeszköz, th.lap, kiemelt válogatásnál szintén egy adott eszközön állva az =Azonos gombra, az azonos csoportba tartozó eszközök közül is választhatunk.

Receptírásnál ha szakorvosi javaslaton van egy segédeszköz és a csoportból egy másikat választunk, hasonlóan a gyógyszerhez felajánlja a javaslatos cserét.

Kommunikáció - Komm. vizsg. megfeleltetés

A lista fülön lévő táblázat kiegészült egy új oszloppal, amelyben a labor vizsgálathoz rendelt

infomIx-es vizsgálat neve látszik.

Emedworks típusú szolgáltató esetén az osztályok kiválasztása lenyíló listában a labor osztályok

kódja után a neve is szerepel, ha azokat a program már letöltötte a laborkérés ablakon.

Szociális Gondozó - Szoc.gond listák - KENYSZI EXCEL lista

A menüpont a KENYSZI excel fájl elkészítésében segít. A menüpont azon pacienseket válogatja le, akiknek a megadott időszak közé esik a beköltözés dátuma (ezt az adatot a Törzskarton - Gond fülén adhatjuk meg) és üres a kiköltözés dátuma.

Ha nem jelöljük meg, hogy csak a beköltözöttek, akkor mindenkit leválogat.

A leválogatott pacienseket egy ablakba megjeleníti, innen még törölhetünk bizonyos személyeket, ha a nevük melletti pipát kivesszük. Az excel gomb megnyomásával a program a kért fájlba rakja a pacienseket.

Gál Andi
Thursday, March 8, 2012 12:20:50 PM
Nem tudom,hogy ennek a hozzászólásnak pontosan hol lenne a helye,ezért ide írom!!!!!

Magam és kollégáim nevében is szeretnék köszönetet mondani ˝vargas˝ határtalan segítőkészségéért és türelméért !!! Azt hiszem,hogy nagyon sokat tett és tesz értünk TÖRÖKBÁLINTIAKÉRT!!!!!!!

Illetve természetesen köszönet minden INFOMIX dolgozónak is!!!!!!

Varga Sándor
Thursday, March 8, 2012 12:57:51 PM
Törökbálint wrote:

Nem tudom,hogy ennek a hozzászólásnak pontosan hol lenne a helye,ezért ide írom!!!!!

Magam és kollégáim nevében is szeretnék köszönetet mondani ˝vargas˝ határtalan segítőkészségéért és türelméért !!! Azt hiszem,hogy nagyon sokat tett és tesz értünk TÖRÖKBÁLINTIAKÉRT!!!!!!!

Köszönöm.

Igyekszünk mindenkinek segíteni.

Talán azért tűnik úgy, hogy sokat segítek, mert igyekszünk elosztani a feladatokat. A többiek legalább annyit segítenek, mint én, csak ŐK nálam jobban tudnak telefonon segíteni, tesztelni, távelérni...

Varga Sándor
Gál Andi
Thursday, March 8, 2012 1:03:05 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

Köszönöm.

Igyekszünk mindenkinek segíteni.

Talán azért tűnik úgy, hogy sokat segítek, mert igyekszünk elosztani a feladatokat. A többiek legalább annyit segítenek, mint én, csak ŐK nálam jobban tudnak telefonon segíteni, tesztelni, távelérni...

Az egész csapatnak köszönet!!!!!!

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, March 8, 2012 1:30:23 PM
Köszönet a Nőnapi figyelmességért az INFOMIX csapatának !! 🙂
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Thursday, March 8, 2012 5:04:33 PM
"• a számos adagolás help-ben a megadható szöveg tetszőleges hosszúságú, és akár több soros is lehet, így a részletes adagolás is rögzíthető."

Nem találom a számos adagolás help-et, az előző verzióban jól működött. Én vagyok ügyetlen?

hosi
  • hosi
Thursday, March 8, 2012 5:06:13 PM
Bogi wrote:

"• a számos adagolás help-ben a megadható szöveg tetszőleges hosszúságú, és akár több soros is lehet, így a részletes adagolás is rögzíthető."

Nem találom a számos adagolás help-et, az előző verzióban jól működött. Én vagyok ügyetlen?

Nem a "számológép" gombon jön elő, hanem a szám mezőkön (bármelyiken, jobb gombra)

Hostyánszki László
Varga Sándor
Thursday, March 8, 2012 5:07:40 PM
Bogi wrote:

A számos adagolás help azoknál a készítményeknél érhető el, ahol a felső rész (X naponta Y x Z) mennyiség megadható, tehát a készítmény számolható. Itt ezek fölött kell a jobb egérgombbal kattintani. A szöveg rész fölött jobb egérgombbal kattintva a szöveges adagolás, illetve annak a karbantartása érhető el.

Remélem sikerült érthetően leírnom.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Thursday, March 8, 2012 5:20:37 PM
hosi wrote:

Bogi wrote:

Nem a "számológép" gombon jön elő, hanem a szám mezőkön (bármelyiken, jobb gombra)

Köszönöm, megvan! A "számológép" gombon kerestem, ahol eddig volt...

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Thursday, March 8, 2012 11:05:13 PM
vargas wrote:

Bogi wrote:

A számos adagolás help azoknál a készítményeknél érhető el, ahol a felső rész (X naponta Y x Z) mennyiség megadható, tehát a készítmény számolható. Itt ezek fölött kell a jobb egérgombbal kattintani. A szöveg rész fölött jobb egérgombbal kattintva a szöveges adagolás, illetve annak a karbantartása érhető el.

Remélem sikerült érthetően leírnom.

Kicsit megkésve, de Varga Sándornak is köszönöm a gyors választ! [mindenok]

misidoki
Friday, March 9, 2012 11:03:37 AM
Mindezek ellenére kénytelen vagyok ünneprontó lenni.

Amit előzőekben kértem, hogy a lejárt közgyógyos beteg receptjei automatikusan javítódjanak át általánosra, ne kelljen egyenkint a th.lapon átjavítgatni.

Már kértem, ígéretet kaptam,hogy megoldható-de még nincs meg.

Másik: Ha a "ceruzával" adagolást írok, kitörlődik a számológép, és nem ír rá -ig-et.Pl. Atoris számolóval beírva 1x1,majd "cerizával javítva "Este 1x1-re, az igy eltűnik, a számológép adatok is törlődnek. Mindent nehéz jobb gombbal baírkálni,ha lehet, kérek korrigálást.[azta]

hosi
  • hosi
Friday, March 9, 2012 11:09:41 AM
misidoki wrote:

Mindezek ellenére kénytelen vagyok ünneprontó lenni.

Amit előzőekben kértem, hogy a lejárt közgyógyos beteg receptjei automatikusan javítódjanak át általánosra, ne kelljen egyenkint a th.lapon átjavítgatni.

Már kértem, ígéretet kaptam,hogy megoldható-de még nincs meg.

Másik: Ha a "ceruzával" adagolást írok, kitörlődik a számológép, és nem ír rá -ig-et.Pl. Atoris számolóval beírva 1x1,majd "cerizával javítva "Este 1x1-re, az igy eltűnik, a számológép adatok is törlődnek. Mindent nehéz jobb gombbal baírkálni,ha lehet, kérek korrigálást.[azta]

Az Ön által kért feljesztés belekerült a verzióba. Idéznék a verzióváltó levélből:

"A jobb alsó sarokban lévő beállítások között:

o beállítható, hogy abban az esetben, ha a kiválaszott készítményhez tartozó jogcímet, a paciens illetve a készítmény aktuális adatai alapján a program „visszaminősíti” ne legyen figyelmeztetés."

A másik észrevétellel kapcsolatban: megvizsgáljuk a program ezen részét, köszönjük.

Hostyánszki László
Ilona
  • Ilona
Friday, March 9, 2012 1:00:26 PM
Beutaló-Intézeti kód- Irányválasztás "Kiemelt"... itt jó volna, ha lenne egy törlés gomb, mert nálunk ugyanaz a szakrendelés többször is fel lett véve valamikor.

Karbantartásnál van törlésre lehetőség, de ha ott már összekutyulva sorolja fel és nincs idő böngészgetésre... Köszi

Ilona
  • Ilona
Friday, March 9, 2012 1:07:38 PM
Ilona
  • Ilona
Friday, March 9, 2012 1:12:49 PM
Gyógyszerírás- írható panel, szövegrész- jobb egérgomb karbantartás... nem lehet sorba rendezni a már korábban beírt adagokat, mert kék színnel ott van beékelődve a "Rendelő/ orvos neve vagy orvos neve/minden orvos"... Tudom, hogy az hogyan került oda, de kell az oda?
Ilona
  • Ilona
Friday, March 9, 2012 1:19:52 PM
Korábbi felvetésemhez a kérdésem: meg lehet oldani, hogy az ismert "piros x vagy az óra" ne ott legyen, ahol most van, hanem az említett kért helyen, a páciens kiválasztásnál? (Lejárt törzskartonok). Köszönöm !
T_Zoli
Friday, March 9, 2012 1:48:50 PM
Ilona wrote:

Beutaló-Intézeti kód- Irányválasztás "Kiemelt"... itt jó volna, ha lenne egy törlés gomb, mert nálunk ugyanaz a szakrendelés többször is fel lett véve valamikor.

Karbantartásnál van törlésre lehetőség, de ha ott már összekutyulva sorolja fel és nincs idő böngészgetésre... Köszi

A kiemelt intézetkód választásnál nincs lehetőség törlése, mert az az ablak csak kiválasztásra való. A Kiemelt intézetek karbantartásában van lehetőség a törlése, ahogy ön is írta.

Esetleg jelzem a fejlesztőknek, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy a karbantartó részben lehetséges e pl a név szerinti keresést megoldani, vagy a kiemelteket pl. abc sorrendbe rendezni, mert akkor így könnyebb lenne megkeresni a törlendő intézetet.

T_Zoli
Friday, March 9, 2012 1:52:09 PM
Ilona wrote:

Gyógyszerírás- írható panel, szövegrész- jobb egérgomb karbantartás... nem lehet sorba rendezni a már korábban beírt adagokat, mert kék színnel ott van beékelődve a "Rendelő/ orvos neve vagy orvos neve/minden orvos"... Tudom, hogy az hogyan került oda, de kell az oda?

Valóban van néhány gyári adagolás is a jobb egérgombos szövegpanelben, amelyet nem lehet rendezni, vagy törölni.

A programozó kollégák megvizsgálják annak lehetőségét, hogy lehetséges e a gyári szöveg panelek elrejtése, vagy a saját panel elemek előre hozása.

T_Zoli
Friday, March 9, 2012 1:54:38 PM
Ilona wrote:

Korábbi felvetésemhez a kérdésem: meg lehet oldani, hogy az ismert "piros x vagy az óra" ne ott legyen, ahol most van, hanem az említett kért helyen, a páciens kiválasztásnál? (Lejárt törzskartonok). Köszönöm !

A megoldást már keresik a fejlesztő kollégák, de jelzésük szerint ez nagyobb fejlesztői munka lesz. A paciens választó ablak jelentős átírására van szükség. Reméljük találnak rá megfelelő megoldást.

Köszönjük az észrevételeket!

misidoki
Friday, March 9, 2012 1:58:50 PM
Köszönöm,megtaláltuk.

A Másik korrigálást várjuk

Ilona
  • Ilona
Friday, March 9, 2012 2:40:09 PM
T_Zoli ! Köszönöm szépen a gyors válaszokat ! 🙂
medicinke
Monday, March 12, 2012 9:37:23 AM
misidoki wrote:

Ez tényleg gond, remélem sikerül gyorsan orvosolni. Inzulinra sem szívesen írja az ember, hogy 1x32 NE, ahelyett, hogy 12-10-10 NE.

Ha nem számol a program tól -ig -ot, akkor meg nehéz többhavit írni.

K Bálint
Monday, March 12, 2012 11:23:18 AM
medicinke wrote:

misidoki wrote:

Ez tényleg gond, remélem sikerül gyorsan orvosolni. Inzulinra sem szívesen írja az ember, hogy 1x32 NE, ahelyett, hogy 12-10-10 NE.

Mi is keressük a megoldást hogy lehetne a napon belüli adagolást úgy megadni, hogy az számolható maradjon.

A mostani verzióval több féle lehetőség van a megfelelő adagolást megadására.

1. Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást.

2. Ugyan így beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a szöveges adagoláshoz vesz fel a részletesnek megfelelő készletelemet, amit jobb egérgombbal be tud emelni.

3. Átvált szöveges adagolásra. Ebben az esetben bármit beírhat a szöveges részbe, de a program nem tudja kiszámolni a dátumot.

Ha van olyan javaslat, amivel szerintük ez jól használható lenne, kérjük írják le.

Rittling Ferenc
Monday, March 12, 2012 1:35:30 PM
K Bálint wrote:

medicinke wrote:

misidoki wrote:

Mi is keressük a megoldást hogy lehetne a napon belüli adagolást úgy megadni, hogy az számolható maradjon.

1. Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást.

2. Ugyan így beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a szöveges adagoláshoz vesz fel a részletesnek megfelelő készletelemet, amit jobb egérgombbal be tud emelni.

3. Átvált szöveges adagolásra. Ebben az esetben bármit beírhat a szöveges részbe, de a program nem tudja kiszámolni a dátumot.

Ha van olyan javaslat, amivel szerintük ez jól használható lenne, kérjük írják le.

Egy kis táblázat /excelszerű/ pl.: R:, 😨 E: ebbe beírni az adagolást.Ezt a program összeadja,és abból ki tudja számítani a napi adagot, abból, pedig, hogy meddig elég az inzulin.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, March 12, 2012 1:45:16 PM
K Bálint wrote:

medicinke wrote:

misidoki wrote:

Az inzulinnál nem lehetne kivételt tenni "programilag", hogy ceruzás átváltáskor ne törölje az ellátva -ig dátumot ( TTT, ACT vagy valamilyen OEP adatbázis azonosító alapján ?? ) ? Ugyanis a számlálós adagolással pontosan meg lehet adni ( az ampullát is ! ) az ellátva -ig dátumot , ezt követően megőrizve a kiszámított ellátva-ig dátumot átválthatnék ceruzásba amikor megadhatom a napi elosztásban a NE -ket.

sbpanka
Monday, March 12, 2012 2:19:34 PM
üdvözlöm az Infomix dolgozóit!

Lehet, már hülyét kapnak az ötleteléseimtől, de ismét találtam 3 dolgot :)

1. beteg kijelentkeztetésekor nem lehet, hogy rögtön távoztasson is a program ( múltkoriban valamiért lemaradt a távoztatás, aztán alig tudtam visszavarázsolni, hogy távoztathassam a beteget) , és automatikusan ezzel a lépessel lezárja a gondozásokat is?

2. Én picit átvariáltam az info lapot, hogy a betegek legfontosabb adatai, gyszérzékenység, TK dátum, stb látható legyen mindig. Viszont a megnyitott ablakok nekem legalábbis folyton "elmászkálnak". Nem lehet "megtanítani" a programnak, hogy melyik ablakot hol jelentesse meg és legközelebb is oda nyissa?

3. A vényírás ablak nem lehetne átméretezhetővé tenni? sokszor kellene látnom, hogy az adott készítmény hány szemes, azonban néha a vényírás ablakban csak a lenyíló listában látom, hogy mekkora... (vagy egy külön helyen fel lehetne tüntetni, vagy az ablakot lehessen ottis méretezni - és úgy marasztani. 🙂

Ugyan itt, lehet, már kértem egyszer, nem emlékszem a sok óhaj közül, mit írtam már le... Szeretném, hogy a készítmény leírása is látszódjon mindkét vényírás ablakban, ne csak az írhatósági tájékoztató - a másodikban.

4. dozírozáskor a negyed-fél-háromnegyed adagokat nem lehetne külön "kockába" átpasszintani - és akkor és/vagylagos lenne a használata, mert elégritkán kell hazsnálni a nem egész tablettákat adagoltatását.

Azt hiszem hirtelenjében ennyi :)))

Előre is köszönöm

Panka

Esztergom

Varga Sándor
Monday, March 12, 2012 2:38:15 PM
sbpanka wrote:

üdvözlöm az Infomix dolgozóit!

Lehet, már hülyét kapnak az ötleteléseimtől, de ismét találtam 3 dolgot :)

1. beteg kijelentkeztetésekor nem lehet, hogy rögtön távoztasson is a program ( múltkoriban valamiért lemaradt a távoztatás, aztán alig tudtam visszavarázsolni, hogy távoztathassam a beteget) , és automatikusan ezzel a lépessel lezárja a gondozásokat is?

2. Én picit átvariáltam az info lapot, hogy a betegek legfontosabb adatai, gyszérzékenység, TK dátum, stb látható legyen mindig. Viszont a megnyitott ablakok nekem legalábbis folyton "elmászkálnak". Nem lehet "megtanítani" a programnak, hogy melyik ablakot hol jelentesse meg és legközelebb is oda nyissa?

3. A vényírás ablak nem lehetne átméretezhetővé tenni? sokszor kellene látnom, hogy az adott készítmény hány szemes, azonban néha a vényírás ablakban csak a lenyíló listában látom, hogy mekkora... (vagy egy külön helyen fel lehetne tüntetni, vagy az ablakot lehessen ottis méretezni - és úgy marasztani. 🙂

Ugyan itt, lehet, már kértem egyszer, nem emlékszem a sok óhaj közül, mit írtam már le... Szeretném, hogy a készítmény leírása is látszódjon mindkét vényírás ablakban, ne csak az írhatósági tájékoztató - a másodikban.

4. dozírozáskor a negyed-fél-háromnegyed adagokat nem lehetne külön "kockába" átpasszintani - és akkor és/vagylagos lenne a használata, mert elégritkán kell hazsnálni a nem egész tablettákat adagoltatását.

Azt hiszem hirtelenjében ennyi :)))

Előre is köszönöm

Panka

Esztergom

Az ötleteket mindig köszönjük, ha esetleg úgy tűnik valamiért, hogy ez nem így van, az csak azért lehet, mert nem tudunk jól fogalmazni :)

Praxisból kijelentéskor a kijelentkezés oka alatt pipálható a távoztatás is. Ilyenkor meg kell adni a távoztatás okát is. Ha ez elmarad a kijelentéskor, akkor erre van egy külön menüpont (regisztráció - távoztatás). A gondozást jelenleg nem lehet automatikusan lezárni, de ha több gondozási körben is gondozott a paciens, akkor az első lezárásánál rákérdez a program, hogy azokat is lezárja-e ugyan ezzel a dátummal és gondozási körrel.

A program tárolja az egyes képernyők beállításait. Tárolja, hogy hol, milyen méretben nyíljon meg, illetve ahol az alsó sarokban egyedi fogaskerekes beállítás van, akkor azt is, hogy ott mi van beállítva. Bizonyos esetekben ez a beállítás törlődhet, és kézzel is lehet törölni a beállítások alaphelyzetbe menüponttal. Ekkor ott és olyan beállításokkal nyílik meg az adott ablak, mint egy új telepítés esetén.

A receptírás egyenlőre csak függőlegesen méretezhető át, a kérést továbbítottam a fejlesztőinknek. Azt nem tudom arra van-e lehetőség, hogy az előirat is megjelenjen ezen a képernyőn. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nagyon sokan használják 800 x 600 felbontás mellett a programot, és ennél a felbontásnál a jelenlegi méret kitölti a teljes képernyőt.

Az adagolás javaslatot is köszönjük. itt is figyelembe kell vennünk az előbb említett méret korlátot a felbontás miatt.

Varga Sándor
palenkascs
Monday, March 12, 2012 2:49:37 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

K Bálint wrote:

medicinke wrote:

misidoki wrote:

Az inzulinnál nem lehetne kivételt tenni "programilag", hogy ceruzás átváltáskor ne törölje az ellátva -ig dátumot ( TTT, ACT vagy valamilyen OEP adatbázis azonosító alapján ?? ) ? Ugyanis a számlálós adagolással pontosan meg lehet adni ( az ampullát is ! ) az ellátva -ig dátumot , ezt követően megőrizve a kiszámított ellátva-ig dátumot átválthatnék ceruzásba amikor megadhatom a napi elosztásban a NE -ket.

Köszönjük a javaslatot, a következő frissítés tartalmazni fogja az Ön által kért beállítást!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, March 12, 2012 4:23:09 PM
"sbpanka írta:"

"1. beteg kijelentkeztetésekor nem lehet, hogy rögtön távoztasson is a program ( múltkoriban valamiért lemaradt a távoztatás, aztán alig tudtam visszavarázsolni, hogy távoztathassam a beteget) , és automatikusan ezzel a lépessel lezárja a gondozásokat is?"

Nekem a gondozott, meghalt beteg praxisból kijelentése problémás. Kijelentés előtt le kell zárni a gondozást, ahhoz kell egy megjelenés, ehhez kell a TAJ-ellenőrzés.

- Ha ellenőrzöm a TAJ-t és már passzívált a beteg, barna színt és irgum-burgum üzenetet kapok, valami kiszámlázást is emlegetnek. [megremul]

- Ha nem ellenőrzöm a TAJ-t a megjelenéshez, a TAJ-hibalistán szerepel majd az eset. (Főnököm csúnyán néz. 😳 )

- Ha nem ellenőrzöm le a TAJ-t és a gondozás lezárása után "mégsem" gombbal kilépek (nem rögzítem a napi ellátást), a B300-as jelentésem lesz hibás.[szomoru]

Mi a megoldás? 🤔

Varga Sándor
Monday, March 12, 2012 4:44:18 PM
Bogi wrote:

"sbpanka írta:"

"1. beteg kijelentkeztetésekor nem lehet, hogy rögtön távoztasson is a program ( múltkoriban valamiért lemaradt a távoztatás, aztán alig tudtam visszavarázsolni, hogy távoztathassam a beteget) , és automatikusan ezzel a lépessel lezárja a gondozásokat is?"

Nekem a gondozott, meghalt beteg praxisból kijelentése problémás. Kijelentés előtt le kell zárni a gondozást, ahhoz kell egy megjelenés, ehhez kell a TAJ-ellenőrzés.

- Ha ellenőrzöm a TAJ-t és már passzívált a beteg, barna színt és irgum-burgum üzenetet kapok, valami kiszámlázást is emlegetnek. [megremul]

- Ha nem ellenőrzöm a TAJ-t a megjelenéshez, a TAJ-hibalistán szerepel majd az eset. (Főnököm csúnyán néz. 😳 )

- Ha nem ellenőrzöm le a TAJ-t és a gondozás lezárása után "mégsem" gombbal kilépek (nem rögzítem a napi ellátást), a B300-as jelentésem lesz hibás.[szomoru]

Mi a megoldás? 🤔

Az első megoldás a jó, attól függetlenül, hogy passzivált a TAJ. Esetleg a panaszba be lehet írni, hogy adminisztratív ellátás kijelentés miatt.

Így a TAJ ellenőrzés megtörténik, nem kerül hibalistára. Az összes adat - gondozás lezárás - bekerül a jelentésbe.

Varga Sándor