Kharon
Wednesday, February 11, 2009 4:50:06 PM
pozsi wrote:

Ha ez be van kapcsolva, nem fut a VisualWEBX, és 15 percen túl nincs figyelmeztetés, akkor az hiba. Ebben az esetben kérek visszajelzést.

Ezt nem tudtam, hogy külön be kell kapcsolni. Most bekapcsoltam, de fut a webx is. Ha esetleg nem futáskor nem fog jelezni, majd szólok. Köszönöm

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19) Topic Starter
Wednesday, February 11, 2009 5:05:25 PM
dr.Kovács József wrote:

Az 1.26.6 óta kb. 30 percenként kapok üzenetet, miszerint a visualwebx nem működik. Jó ez így ? (A másik témánál már kérdeztem, de ott nem kaptam választ vagy nem találtam meg.)

Nem, ez így nem helyes. Az EK központ logja szerint Ön 9-én délben cserélte le a verziót 1.26.6-ra, s attól kezdve egészen ma kb. 15 óráig nem működött a WEBX (verzióváltás után nem indult újra?). Ma 15 óra óta viszont szabályosan, 15 percenként szinkronizál, tehát, ha azóta is kapja a hibaüzeneteket, akkor hiba van, ezt legyen szíves visszajelezni.

Kharon
Wednesday, February 11, 2009 7:19:41 PM
Most nekem az a helyzet, hogy időnként jelez, hogy nem fut a visualwebx, pedig elvileg kell, hogy fusson, mert tesztképpen előjegyezkedtem és megjelentem az előjegyzési naptárban. ???
Kharon
Thursday, February 12, 2009 1:49:28 PM
Most nekem is kb. 1/4 óránként kiírja, hogy nem fut a visualwebx. Mikor kiléptem a saját nevem alól, ez a kép jött elő:

http://kepfeltoltes.hu/view/090212/soknemmukodik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 

??

dr.Kovács József
Thursday, February 12, 2009 5:36:45 PM
pozsi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Az 1.26.6 óta kb. 30 percenként kapok üzenetet, miszerint a visualwebx nem működik. Jó ez így ? (A másik témánál már kérdeztem, de ott nem kaptam választ vagy nem találtam meg.)

Nem, ez így nem helyes. Az EK központ logja szerint Ön 9-én délben cserélte le a verziót 1.26.6-ra, s attól kezdve egészen ma kb. 15 óráig nem működött a WEBX (verzióváltás után nem indult újra?). Ma 15 óra óta viszont szabályosan, 15 percenként szinkronizál, tehát, ha azóta is kapja a hibaüzeneteket, akkor hiba van, ezt legyen szíves visszajelezni.

Az 1.26.6 telepítése óta rendszeresen kapom a nem fut üzeneteket (ma is többször). Nálam két részletben indul a program (batch file-val), először a webx (net start webx), majd a visualix (vixstart.exe). A visszajelzések mindíg azt mutatják, hogy a webx elindul.

dr.Kovács József
pozsi
  • pozsi
Thursday, February 12, 2009 6:35:03 PM
kaprinai wrote:

Most nekem is kb. 1/4 óránként kiírja, hogy nem fut a visualwebx. Mikor kiléptem a saját nevem alól, ez a kép jött elő:

http://kepfeltoltes.hu/view/090212/soknemmukodik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 

??

dr.Kovács József wrote:

Az 1.26.6 telepítése óta rendszeresen kapom a nem fut üzeneteket (ma is többször). Nálam két részletben indul a program (batch file-val), először a webx (net start webx), majd a visualix (vixstart.exe). A visszajelzések mindíg azt mutatják, hogy a webx elindul.

Megnéztem a központ logját, a mai napon mindkettejüknél rendben, rendszeresen megtörtént a szinkronizáció. A hibaüzenetek tehát hibásan jelennek meg, ennek egyelőre keressük az okát.

Kharon
Thursday, February 12, 2009 6:54:26 PM
Azzal nem lehet összefüggésben, hogy nincs engedélyezve az asztallal együttműködés (tudja, amiatt, hogy ne vegye el az aktív ablakot)? Ez egyébként megint problémás kicsit, mert mikor felugrik (feleslegesen) az üzenetablak, hogy nem fut a visualwebx, akkor pl. a firefoxtól is visszaveszi az ablakot és a visualixdokira áll. ez emailírás közben zavart meg kicsit.
dr.Kovács József
Friday, February 13, 2009 9:54:02 AM
Ma reggel töltöttem fel rendelési időpontokat. Kb. 10 perc múlva (szerintem az esedékes automatikus frissítés alkalmával) ismét kaptam nem fut a visualwebix üzenetet, viszont az infolapra kitett lejár üzenet frissült.
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, February 13, 2009 10:07:43 AM
kaprinai wrote:

... mikor felugrik (feleslegesen) az üzenetablak, hogy nem fut a visualwebx, akkor pl. a firefoxtól is visszaveszi az ablakot és a visualixdokira áll. ez emailírás közben zavart meg kicsit.

Fantasztikus észrevétel 👏

Megvan a megoldás, tehát ha a visual üzen valamit, megjelenik az üzenet legfelül, de az aktív ablakon marad továbbra is a vezérlés

Hostyánszki László
Kharon
Friday, February 13, 2009 10:15:56 AM
??
pozsi
  • pozsi
Friday, February 13, 2009 10:42:38 AM
kaprinai wrote:

??

Az elismerés a pontos észrevételnek szólt, miszerint az üzenet megjelenése után a visual Ixdoki ablak válik aktívvá, és nem az eredetileg aktív aktiválódik vissza. Ezt kijavítottuk, a következő verzióban már úgy fog működni.

pozsi
  • pozsi
Friday, February 13, 2009 10:47:44 AM
dr.Kovács József wrote:

Ma reggel töltöttem fel rendelési időpontokat. Kb. 10 perc múlva (szerintem az esedékes automatikus frissítés alkalmával) ismét kaptam nem fut a visualwebix üzenetet, viszont az infolapra kitett lejár üzenet frissült.

Nem sikerült egyelőre megtalálnunk a téves (nem működik a VisualWEBX) üzenetek okát, a mi tesztrendszerünkön nem jön elő. Csinálunk most egy átmeneti javítást, ami csak egy file-t érint, ami megpróbálja megkerülni ezt. Kovács dr-nak és Kaprinai dr-nak (akik jelezték) elküldjük emailben. Kérjük lehetőség szerint a mai napon próbálják ki. Ha ez nem segít, akkor egyelőre csak azt tudom javasolni, hogy - utána - átmeneti időre kapcsolják ki a figyelést.

Kharon
Friday, February 13, 2009 10:50:42 AM
Így már értem. Köszönöm a javítást is előre is. Igazából nem zavar nagyon a figyelmeztetés, a lényeg, hogy ennek ellenére működik. Így legalább látom, hogy valami történik. :-)

dr.Kovács József
Friday, February 13, 2009 1:06:46 PM
Az 1.26.0 óta többször előfordult, hogy az Ixintéző indítása után a lakat lezárásakor nem áll le a webx (korábbna mindíg villant egy párszor a képernyő és megjelent egy üzenet, hogy bizonyos alkalmazások leállnak). Most időnként ez nem történik meg, időnként megtörténik. Ilyenkor a futó alkalmazásoknál megnézve a webx fut tovább. Egyszer így kezdtem a mentést, ami megállt és utána indexelni sem lehetett, táblaellenőrzést kellett csinálni. (telefonon kaptam segítséget).
dr.Kovács József
Kharon
Friday, February 13, 2009 6:03:22 PM
A javítással úgy látom most rendben működik a webx. Köszönöm.

Helyesbítek: Fel nem ugrik, de a jobb alsó sarokban ha borítékra klikkelve felnyitva, megnézem az üzeneteket ott vannak az "Nem fut a visualwebx" üzenetek.

UserPostedImage

pozsi
  • pozsi
Friday, February 13, 2009 8:11:47 PM
kaprinai wrote:

A javítással úgy látom most rendben működik a webx. Köszönöm.

Helyesbítek: Fel nem ugrik, de a jobb alsó sarokban ha borítékra klikkelve felnyitva, megnézem az üzeneteket ott vannak az "Nem fut a visualwebx" üzenetek.

UserPostedImage

Úgy látszik, nem akar megoldódni a probléma. Kaprinai dr-nál van beállított távoli elérés, ha alkalmas, hétfőn valamikor megpróbálnánk ránézni.

Kharon
Friday, February 13, 2009 8:31:12 PM
Ha gyors ránézés lesz, akkor kb. 1/2 4 körül előreláthatólag jó lenne. Ha mégsem, szólok. Köszönöm
Kharon
Friday, February 20, 2009 1:10:13 PM
Jelentem ma nem volt hibaüzenetem. Igaz nem hiba üzenet sem. Ez azt hiszem normális, ugye, ha nem állítottam be riasztást az érkezőkre, akkor csak hiba esetén kell jelezzen?
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, February 20, 2009 1:55:21 PM
kaprinai wrote:

Jelentem ma nem volt hibaüzenetem. Igaz nem hiba üzenet sem. Ez azt hiszem normális, ugye, ha nem állítottam be riasztást az érkezőkre, akkor csak hiba esetén kell jelezzen?

Egy nem olvasott előjegyzés azért volt 🙂 , de a WEBX tényleg nem üzent semmit sem

Hostyánszki László
Kharon
Friday, February 20, 2009 3:33:28 PM
Egyszer tesztképpen előjegyeztem magam, de aztán azt töröltem. Az üzenet meg vsz. a kliensgépen jelent meg. úgy néz ki annak az órája siet. Elég baj ez. 😞
dr.Kovács József
Friday, February 20, 2009 3:51:35 PM
Nekem változatlanul jönnek a nem működik a webx üzenetek.
dr.Kovács József
Kharon
Friday, February 20, 2009 5:57:33 PM
Segítséget kérek: tegnap az egyik betegem bejelentkezett interneten, visszaigazolást is kapott, hogy elfiogadtam az iőpontot. A gépemen nem jelent meg. Miután bejött, meggyomtam a webes előj. fogadása gombot, és megjelent a beteg, de az azonosítását kérte a gép az adatbázisomban lévő személyekből.

Kérdés: miért nem láttam az előj. naptárban a beteget bírva? vszínűleg nem adta meg a taj számát azért?

pozsi
  • pozsi
Friday, February 20, 2009 6:59:50 PM
Jano wrote:

Segítséget kérek: tegnap az egyik betegem bejelentkezett interneten, visszaigazolást is kapott, hogy elfiogadtam az iőpontot. A gépemen nem jelent meg. Miután bejött, meggyomtam a webes előj. fogadása gombot, és megjelent a beteg, de az azonosítását kérte a gép az adatbázisomban lévő személyekből.

Kérdés: miért nem láttam az előj. naptárban a beteget bírva? vszínűleg nem adta meg a taj számát azért?

Azért kérte az azonosítását, mert nem adta meg a TAJ-számát. Ennek azonban nincs köze ahhoz, hogy automatikusan miért nem töltődött le. A beteg febr. 18-án 19:11-kor foglalt időpontot 19-én 14:50-re, s Önhöz (a kézi érkeztetéssel) 19-én 15:31-kor került le. Ennek természetesen addigra már régen Önnél kellett volna lennie, de a visualWEBX Önnél febr 18-án 17:20-tól (Valószínűleg hiba következtében, vagy az esti kikapcsolással állt le) febr 20-án 7:51-ig nem futott. A probléma tehát az, hogy 19-én egyáltalán nem működött a szinkronizáció. A gép bekapcsolásával automatikusan nem indul? Esetleg nem lett 18-án ki- és 19-én bekapcsolva a gép? Ezeket a problémákat hamarabb fogja mutatni a WEBX-futás ellenőrzés. Kaprinai dr-nál teszteljük most, s a jövő héten feltesszük a javítást.

pozsi
  • pozsi
Friday, February 20, 2009 7:02:30 PM
dr.Kovács József wrote:

Nekem változatlanul jönnek a nem működik a webx üzenetek.

Kaprinai dr-nál van egyelőre csak kint a javított teszt-változat, a jövő héten kiküldjük, ill. feltesszük mindenki számára.

Sunday, February 22, 2009 8:45:20 PM
Igazából nekem is folyamatosan jelez a gép, hogy nem működik a WebIx, de miután láttam, hogy a többiek írnak, nem jeleztem. Várom én is a javítást.

Más:

Volna-e lehetőség arra, hogy a betegek által lefoglalt időpontokat utólag lemondhassam. Nem ritkán, de azért előfordul, hogy valami miatt a rendelés elmarad. Mindenki e-mail címét nem tudom, telefonon nem biztos, hogy el tudom őket érni, de az előjegyzési központ elvileg tudja, s azon keresztül mindenkinél le lehetne mondani, vagy értesíteni őket, hogy kérjenek más időpontot.

Szathmáry dr

pozsi
  • pozsi
Monday, February 23, 2009 11:49:16 AM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

Igazából nekem is folyamatosan jelez a gép, hogy nem működik a WebIx, de miután láttam, hogy a többiek írnak, nem jeleztem. Várom én is a javítást.

Más:

Volna-e lehetőség arra, hogy a betegek által lefoglalt időpontokat utólag lemondhassam. Nem ritkán, de azért előfordul, hogy valami miatt a rendelés elmarad. Mindenki e-mail címét nem tudom, telefonon nem biztos, hogy el tudom őket érni, de az előjegyzési központ elvileg tudja, s azon keresztül mindenkinél le lehetne mondani, vagy értesíteni őket, hogy kérjenek más időpontot.

Szathmáry dr

A javítás folyamatban. A lemondás eleve része a funkcionalitásnak, csak úgy látszik, nem lett kellően dokumentálva, elnézést kérünk. Tehát: ha egy már elfogadott foglalást (ami így bekerült a visual Ixdoki naptárjába) a naptárban törlünk, akkor a legközelebbi szinkronizációkor (legfeljebb 15 perc) ez felkerül az EK központba, s az felszabadítja az időpontot, valamint a páciensnek automatikus emailt küld. Ha azért törli a bejelentkezést utólag, mert más teendője van, akkor egyszersmind csináljon egy (ál)előjegyzést a naptárban ugyanerre az időpontra, s akkor a páciensnek ugyanígy elmegy a lemondó email, de az időpont is foglalt marad.

Kharon
Tuesday, February 24, 2009 10:49:27 AM
A tegnapi interface felülírás óta azt vettem észre, hogy vsz. szinkronizációkor elmegy az ablak aktivitásom megint. Egy fokkal viszont jobb, mint korábban, mert ugyan nem látszik, de írja tovább a szöveget, ami a szinkronizáció után megjelenik ott ahol írtam. Azért úgy jobb volt, mikor el sem ment az ablakaktivitásom.

Kóros üzenetek viszont nem jelentkeznek.

dr.Kovács József
Tuesday, February 24, 2009 6:30:11 PM
Ma reggel telepítettem a küldött interface fájlokat, azóta "nem működik" üzenetet nem kaptam. A szinkronizációkor átváltó ablak aktivitást nem figyeltem, de valószinűleg úgy volt, ahogyan dr.Kaprinai is írta. Nálam jelenleg a webx úgy fut, ahogyan ő javasolta (nincs együttműködés az asztallal).
dr.Kovács József
dr.Kovács József
Wednesday, February 25, 2009 9:47:58 PM
A mai napon sem kaptam nem működik a webx üzenetet. Tegnap csináltam próba bejelentkezést, szépen átjött, beíródott a naptárba. Az aktív ablak átváltást nem vettem észre.
dr.Kovács József
dr. Tóth Mária
Friday, February 27, 2009 9:32:51 PM
Érdekes dologra hívták fel a figyelmemet az előjegyzést használók:

a visszaigazoló automatikus levélben, ha pl. 14:20-ra foglalt időpontot a páciens, akkor 02:20-at kap vissza.

Lehetne ezt javítani vagy kideríteni, mi okozza?

Users browsing this topic