T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Friday, September 30, 2016 8:31:32 AM
Változások:

Legfrissebb gyógyszer, segédeszköz és intézet törzs

Úti elszámolás listák – Összesen kilométer kiírás

Az úti elszámolás listákon túlcsordulás történhetett, 100.000 km felett. Ez korrigálva lett.

Háziorvosi, üzemorvosi anamnesis – Alap, lezajlott betegségek

Felhasználói fejlesztési kérés alapján került be a programba.

Az anamnézis adatok felvitelénél az alapbetegségek és lezajlott betegségek rögzítése esetén a BNO

bekérő ablakon a BNO kód választási ablakban eltérő színnel vannak jelölve azok a BNO-k,

amelyek már felvételre kerültek. Ez akkor jelenthet segítséget, amikor nagyon sok BNO van

rögzítve az adott pacienshez. A funkció a 'Kód', 'Név', 'Résznév', 'Kiemelt kód', 'Kiemelt név'

szerinti beállításoknál működik.

Szövegmező – mezőtartalom eltűnése

Felhasználói észrevétel alapján.

Kiterjesztettük a javítást minden menüpontra. A mezőtartalom eltűnése jelenség a

'Visszarendelés', 'Naptári előjegyzés' valamint a 'Szakorvosi javaslat' akciók indítása esetén fordult

elő.

Üzem – üzemorvosi ellátás

Az üzemi ellátásban a "rokkantság mértéke" kifejezés már nem helytálló. Helyette az

„Össz-szervezeti egészségkárosodás” szerepel.

Üzem – Személyválasztás

A személyválasztásnál 'bejelentett' megjelenítés választása esetén lehet munkahelyre szűrni. Itt a

munkahely választásnál nem a magyar ABC szerinti sorrendben jelentek meg a munkahelyek.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, September 30, 2016 9:03:16 AM
Nagyon szépen köszönjük, hogy kérésünknek eleget tettek a fejlesztők !

Az alapbetegségek, lezajlott betegségek szín-megkülönböztetése sajnos nem úgy lett megvalósítva, mint ahogyan azt mi kértük.

Kérésünk: Regisztráció-Háziorvosi anamnézis - alapbetegségek, lezajlott betegségeknél a felvitelkor "előző kód" az "előző dátum" szerinti válogatáskor legyen színnel jelőlve, az ami, már korábban fel lett emelve, így szükségtelenné válna a figyelmeztető tábla megjelenése, mely arra emlékeztet bennünket, hogy ez a BNO már korábban felvitelre került. Időt spórolhatnánk meg, nem kellene az a sok felesleges kattintgatás. Ránéznénk, látjuk színnel jelölve, oké, akkor azt kihagyjuk, mert már a helyén van.

Az, ami most meg lett színezve, annak mi nem sok értelmét látjuk.

Köszönjük szépen !

misidoki
Friday, September 30, 2016 12:14:15 PM
Mi egyszerű"mezei" visualIxdoki használók is szeretnénk, ha az alvási apnoe sy.kérdőív szerepelne valahol a jogosítványhoz,nem csak az Ixnet-ben. Köszönjük.[cseles]
Ilona
  • Ilona
Monday, October 3, 2016 1:31:24 PM
Van egy észrevétem: Pl. én személy szerint 11 éve vagyok cukorbeteg.

Belementem a regisztráció, háziorvosi anamnézis, alapbetegségbe és azt látom Inzulin dependens 2016.09.23. dátummal.... igen, mert azon a nap írattam az inzulinomat. Tehát nem azóta van ez az alapbetegségem.

A program felülírja a valós dátumot arra a dátumra, amikor gyógyszerírás történik.

Az egyik betegnél az alapbetegségek szerint tegnap óta magasvérnyomásos, valójában már 20 éve és mindig íratja a gyógyszerét, így mindig felül íródik a dátum. Csak azok az alapbetegségek maradnak régebbi dátummal, melyre nem írtunk sem gyógyszert, sem beutalót. NRSZH beutaláskor keresgélni, bogarászni kell a régebbi zárójelentések, hozott leletek között, hogy valójában mióta is van az az alapbetegsége a betegnek, nyilván nem tegnap óta, csak azért, mert tegnap gyógyszert ismételtünk.

Köszönöm szépen !

K Bálint
Monday, October 3, 2016 1:51:44 PM
Originally Posted by: Ilona 

Belementem a regisztráció, háziorvosi anamnézis, alapbetegségbe és azt látom Inzulin dependens 2016.09.23. dátummal.... igen, mert azon a nap írattam az inzulinomat. Tehát nem azóta van ez az alapbetegségem.

A program felülírja a valós dátumot arra a dátumra, amikor gyógyszerírás történik.

Az egyik betegnél az alapbetegségek szerint tegnap óta magasvérnyomásos, valójában már 20 éve és mindig íratja a gyógyszerét, így mindig felül íródik a dátum. Csak azok az alapbetegségek maradnak régebbi dátummal, melyre nem írtunk sem gyógyszert, sem beutalót. NRSZH beutaláskor keresgélni, bogarászni kell a régebbi zárójelentések, hozott leletek között, hogy valójában mióta is van az az alapbetegsége a betegnek, nyilván nem tegnap óta, csak azért, mert tegnap gyógyszert ismételtünk.

Köszönöm szépen !

Nem tudtam előidézni a problémát, legyen szíves egy konkrét példát írjon BNO és pontos készítmény megadással.

Előre is köszönöm.

Ilona
  • Ilona
Monday, October 3, 2016 3:56:37 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Köszönöm szépen !

Nem tudtam előidézni a problémát, legyen szíves egy konkrét példát írjon BNO és pontos készítmény megadással.

Előre is köszönöm.

Táveléréssel jobb lenne,ha megmutatnám, mint itt még egyszer leírjam. 66/276-470

dr.Kovács József
Tuesday, October 4, 2016 9:02:44 AM

Köszönöm szépen !

Előre is köszönöm.

Táveléréssel jobb lenne,ha megmutatnám, mint itt még egyszer leírjam. 66/276-470

Nem értem én sem, mert az alapbetegségeknél csak évszám szerepel és nem konkrét dátum, napra pontosan.

dr.Kovács József
K Bálint
Wednesday, October 5, 2016 11:57:23 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Köszönöm szépen !

Előre is köszönöm.

Nem értem én sem, mert az alapbetegségeknél csak évszám szerepel és nem konkrét dátum, napra pontosan.

Távolival megnéztük és megbeszéltük a probléma okát.

gombaycsongor
Wednesday, October 5, 2016 3:19:15 PM

Üzem – üzemorvosi ellátás

Az üzemi ellátásban a "rokkantság mértéke" kifejezés már nem helytálló. Helyette az

„Össz-szervezeti egészségkárosodás” szerepel.

Ez a visualIxdoki esetében is igaz: személyi adatok>alapadatok>Rokkantság

gombaycsongor
Wednesday, October 5, 2016 3:52:19 PM
Originally Posted by: misidoki 

Mi egyszerű"mezei" visualIxdoki használók is szeretnénk, ha az alvási apnoe sy.kérdőív szerepelne valahol a jogosítványhoz,nem csak az Ixnet-ben. Köszönjük.[cseles]

Alapadatokat vagy funkciókat a párhuzamosan futó rendszerek (Doki, Fer, Net) mindegyikében biztosítani kell(ene). Ilyen pl. a résznéven (is) kereshető gyógyszer, vagy a kötelező OAS-szűrés könnyítését segítséget nyújtó kérdőív integrálása a programban. Mindegyik gépkocsiban kell a fék, legfeljebb cak az egyikben tárcsa-, a másikban dobfék működik. Gyanítom, hogy a míg a netet néhány százan, addig a visualt több ezren használjuk…[nmosoly]

misidoki
Wednesday, October 5, 2016 5:38:47 PM
Ehhez képest a többiek nagyon csendben vannak!#-o
gombaycsongor
Thursday, October 6, 2016 8:27:24 AM

Úgy gondolom Misikém, hogy ez nem hallgatás, vagy zajongás kérdése. Nem azért használod hozzám hasonlóan évtizedek óta (regisztrációs számom 0239) a Dokit, mert megszoktuk, hanem azért, mert a PROGRAM JÓ.[szerelem] De a tartalmi (a felhasználóktól független) elvárásoknak valamennyi változatban érvényesülnie kell. Nem az én egyéni, kényelem vezérelte ötletezésem (pl. résznév szerinti gyógyszerkeresés), hanem a rendeleti előírás okán. Nem közlekedhetünk csak kézifékkel.[nmosoly]

misidoki
Thursday, October 6, 2016 9:11:20 AM
Nagyon igaz! Semmi reakció,semmi válasz ? Pedig kellene!
Varga Sándor
Thursday, October 6, 2016 9:54:12 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Úgy gondolom Misikém, hogy ez nem hallgatás, vagy zajongás kérdése. Nem azért használod hozzám hasonlóan évtizedek óta (regisztrációs számom 0239) a Dokit, mert megszoktuk, hanem azért, mert a PROGRAM JÓ.[szerelem] De a tartalmi (a felhasználóktól független) elvárásoknak valamennyi változatban érvényesülnie kell. Nem az én egyéni, kényelem vezérelte ötletezésem (pl. résznév szerinti gyógyszerkeresés), hanem a rendeleti előírás okán. Nem közlekedhetünk csak kézifékkel.[nmosoly]

Nagyon igaz! Semmi reakció,semmi válasz ? Pedig kellene!

A fejlesztési kérések elkészülése nem csak azon múlik, hogy mi szeretnénk-e elkészíteni, mint ahogyan azt nemrég írtuk válaszként itt a fórumon érkezett javaslatokra (Petra , én ).

A visual Ix rendszereknél (doki, fer, ügyelet, védőnő), azt is figyelembe kell venni, hogy ezek alapjait még a múlt században kezdtük fejleszteni, az első visualokat a 2000-es évek elején telepítettük(![tenyleg]). Az azóta eltelt években a visual rendszer olyan összetett program családdá fejlődött, ahol a módosítások átvezetése még kisebb kérések esetén is elég bonyolult. Minden megváltozott adatbevitel számos listázást, jelentést, lekérdezést, nyomtatást is érint.

Emellett sajnos a technológia most már sok esetben szab gátat egy-egy felmerülő igénynek. Van ami az összetettség miatt csak jelentős többlett ráfordítással lenne megoldható, és vannak olyanok, amelyek már nem készíthetők el a visual fejlesztő eszközével.

Ez igaz volt az előző rendszereink esetén is. Az Ixnet már az 5. generáció, amit fejlesztünk, és a visual előtt az IxDOKI 2 vagy az IxDOKI 1 esetén is eljött az az idő, amikor lassult a fejlesztések üteme. Majd az, amikor elértük azt a határt, hogy már csak a fontos, jogszabályok generálta módosításokat tudtuk elkészíteni, és az is, amikor már azok sem voltak megoldhatók.

A fontos mindig a jövő, hogy olyan programot készítsünk, amivel hosszú távon tudnak dolgozni. Ezért minden kérés megvalósíthatóságát nem csak abban a rendszerben vizsgáljuk, ahol a kérés érkezett, hanem az Ixnetben is. Nem csak ott készül el, hanem az Ixnetben is, hiszen aki vált az Ixnetre, annak is biztosítanunk kell minden olyan funkciót, amit a visualban használt. Ezért ezek a kérések először az Ixnetben készülnek el, és csak ezután, a megvalósíthatóság függvényében kerülhetnek be a visualba.

Varga Sándor
misidoki
Thursday, October 6, 2016 11:45:07 AM
Akkor végülis bele kerülnek? És mikor?Az Ixnet-el az a bajom, hogy mkét számítógépemet le kellene cserélni 64 bit-esre ,plusz az EKG-t is .Ez kb.1,0 M Ft,így marad az IxDoki.Azonban azt hiszem,elvárható,hogy minden lényeges fejlesztés bele kerüljön,amit még elbír a program,és nem ezzel kényszerítik ki az átállást az Ixnet-re.
dr.Kovács József
Friday, October 7, 2016 8:32:03 AM

Akkor végülis bele kerülnek? És mikor?Az Ixnet-el az a bajom, hogy mkét számítógépemet le kellene cserélni 64 bit-esre ,plusz az EKG-t is .Ez kb.1,0 M Ft,így marad az IxDoki.Azonban azt hiszem,elvárható,hogy minden lényeges fejlesztés bele kerüljön,amit még elbír a program,és nem ezzel kényszerítik ki az átállást az Ixnet-re.

Nem gondolnám az Infomix üzletpolitikájáról, hogy bárkit bármire is kényszerítenének.

dr.Kovács József
misidoki
Friday, October 7, 2016 9:03:48 AM
Elnézést,rossz szót használtam,nem kényszerítenek,csak presszionálnak.
dr.Kovács József
Friday, October 7, 2016 9:11:49 AM

?????

[cseles] [cseles] [cseles]

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, October 7, 2016 9:54:36 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

?????

[cseles] [cseles] [cseles]

Nincs semmilyen kényszer. Presszió talán van, de csak a szó pozitív értelmében. Nekünk is jobb, ha a korszerűbb rendszerrel dolgoznak egyre többen. Abban könnyebb a felmerülő igényeket is megvalósítani. Eddig sem volt kötelező a váltás, és ez továbbra is így marad. Azért írtuk le a fórumon őszintén a fejlesztési kérésekre a tájékoztatást, hogy mindenki tudja, az előző évekhez képest miért készülnek el lassabban a fejlesztések a visualban.

Az is igaz, hogy aki váltani szeretne, azoknál szükséges egy megfelelő hardver háttér is. Itt is csak az előző, hasonló generáció váltásokra tudok utalni, amikor IxDOKI 2-ről váltottak a visualra, ott is sok esetben kellett számítógépet is cserélni. Ha az lenne a cél, hogy "erőszakkal" áttérítsünk mindenkit Ixnetre, akkor minden gépre, amin elindítható az Ixnet azt mondanánk, hogy megfelelő.

A hírleveleink , és a kérhető ingyenes Ixnet bemutató is azért van, hogy akik még nem ismerik az Ixnetet, azok meg tudják nézni mit tud, hogyan működik, és így dönthessenek.

Persze az igazság az, hogy azt szeretnénk, ha minden visualt használó partnerünk, váltana Ixnetre, de mi is tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat. A cél az, hogy aki vált, az elégedett legyen, mert nekünk is, és a felhasználóknak is csak így éri meg.

Varga Sándor