Sári László
Tuesday, January 31, 2017 9:49:15 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Portálunkról letölthető  a visual Ixdoki 1.108.0 verzióváltása.

Legfrissebb gyógyszer, segédeszköz és intézet törzs

Ixintéző - mentés

A felhasználói visszajelzések alapján néhány módosítás történt.

Összesített forgalmi adatok – KSH jelentés

A 2017. február 15.-ig leadandó 1021-es „Jelentés a háziorvosok és házi gyermekorvosok

tevékenységéről” nyomtatvány kitöltésére szolgáló feldolgozás. Idén a KSH nem adott ki a

jelentésre szóló excel-t, ennek megfelelően a jelentés excel-be már nem, csak XML-be készíthető

el. Az elkészített XML fájl a KSH vonatkozó honlapján feltölthető a 1021-es jelentéshez.

Jogosítvány – jogszabály változások

44. § (1) A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kkr.) 29. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A vezetői engedély kiállítása során annak érvényességét az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott időtartamon belül - a (3a) bekezdésben foglaltak kivételével - úgy kell meghatározni, hogy a lejáratának hónapja és napja megegyezzen az ügyfél születési idejének hónapjával és napjával.”

A következő vizsgálat dátumának meghatározása ennek alapján történik. A kézi beállítás/átállítás lehetősége továbbra is megmarad.

NAV – Egészség alkalmasság

Felhasználói jelzés alapján, az alkalmassági kategóriához a 'KTV' helyére bekerült a 'Kormtv.' kategória. Az alkalmassági véleményre a páciens TASZ száma mellet a TAJ azonosítója is megjelenik.

NAV – Pszichológiai alkalmasság

Felhasználói jelzés alapján, az alkalmassági kategóriához a 'KTV' helyére bekerült a 'Kormtv.' kategória.

Gyógyszerkimutatás

Felhasználói jelzés alapján módosítás történt az 'összesített' választása esetén az adatok számításában.

drbeata
Tuesday, January 31, 2017 5:44:59 PM
Gyógyszerkimutatás

Felhasználói jelzés alapján módosítás történt az 'összesített' választása esetén az adatok számításában.

Ez mit is jelent?

Köszönettel: Mező Beáta

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, February 1, 2017 6:56:45 AM
Hibás a jelentés dátum intervallum. Nem lehet leadni a jelentéseket.

Jelentések.png You have insufficient rights to see the content.

K Bálint
Wednesday, February 1, 2017 7:55:42 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

A hiba okának kiderítése végett legyen szíves hívja a központi számunkat (06-1/214-50-63).

Varga Sándor
Wednesday, February 1, 2017 8:06:52 AM

Egyenlőre vizsgáljuk mi az oka, elvileg ezt az információt az OEP szervere adja vissza. Amint tudunk konkrétumot mindenkit tájékoztatunk.

Varga Sándor
Dr.Darcy
Wednesday, February 1, 2017 8:18:42 AM
Nem tudjuk felrakni a frissítést! A programba való belépéskor korábban mindig megjelent, ha volt frissítés, és onnan rögtön el is tudtuk indítani. Ez most hiányzik. Próbáltam az intézőn keresztül, de ott meg jelszót kér a verzióváltáshoz.

Mi történt?

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, February 1, 2017 8:34:18 AM
Originally Posted by: vargas 

Egyenlőre vizsgáljuk mi az oka, elvileg ezt az információt az OEP szervere adja vissza. Amint tudunk konkrétumot mindenkit tájékoztatunk.

Nekem sikerült a változásjelentést elküldeni, utána vettem észre, hogy 2007-es. Nincs benne a módosítható jelentések sorában, ezt is javítani kellene, mert ha így marad nem tudom a jó jelentést elküldeni

Varga Sándor
Wednesday, February 1, 2017 8:40:02 AM
Originally Posted by: Bogi 

Nekem sikerült a változásjelentést elküldeni, utána vettem észre, hogy 2007-es. Nincs benne a módosítható jelentések sorában, ezt is javítani kellene, mert ha így marad nem tudom a jó jelentést elküldeni

Ha nem történt meg a jelentés érvényesítése, akkor 1 óra elteltével automatikusan viszakerül a beküldhetők közé. Ha érvényesítette, akkor a módosíthatók között tudja majd újra leadni.

A leadással kérjük várjon addig, amíg a megfelelő időszak adható le.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, February 1, 2017 8:57:05 AM

Ha nem történt meg a jelentés érvényesítése, akkor 1 óra elteltével automatikusan viszakerül a beküldhetők közé. Ha érvényesítette, akkor a módosíthatók között tudja majd újra leadni.

Sikerült az érvényesítés és a módosíthatók között nem szerepel. Pont ez a problémám!

(És sikeresen fel is dolgozta az OEP [nmosoly] )

Sári László
Wednesday, February 1, 2017 1:45:55 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Portálunkról letölthető  a visual Ixdoki 1.108.1 frissítése.

E-jelentést érintő technikai jellegű módosítás.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, February 2, 2017 7:09:48 AM

Sikerült az érvényesítés és a módosíthatók között nem szerepel. Pont ez a problémám!

(És sikeresen fel is dolgozta az OEP [nmosoly] )

Nem létezik, hogy nem szerepel ! De mivel hibátlan ( (És sikeresen fel is dolgozta az OEP ) nem csak a piros megjelölésűek között hanem a "CSERÉLHETŐ" megjelölésűeket kell megnézni és megkeresni a leadási dátumot.Ezt lehet CSERÉLNI a most már korrekt dátumintervallumos jelentéssel.

A "sikeresen fel is dolgozta" természetes hiszen 2007.01 tételek lettek leadva és eben az aktuális időpontban sem volt hiba nyilván most sem lett.

beloxy@t-online.hu
Friday, February 3, 2017 12:21:45 PM
A visual Ixdoki programban jogosítvány munkahelyen, szeretném kinyomtatni az alkalmassági jogszabály help-et, de nem tudom.Nem aktív a nyomtató-gomb. Mit tehetek?

Köszönettel Dr. Péter Zsuzsanna

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, February 3, 2017 4:01:51 PM
Originally Posted by: beloxy@t-online.hu 

A visual Ixdoki programban jogosítvány munkahelyen, szeretném kinyomtatni az alkalmassági jogszabály help-et, de nem tudom.Nem aktív a nyomtató-gomb. Mit tehetek?

Köszönettel Dr. Péter Zsuzsanna

ADATLAP mellette JOGSZABÁLY gomb

Nyisd meg a JOGSZABÁLYT

Fölső soron SZERKESZT gomb Kattintás Alsó sor Mindent kijelöl kattintás ( ha nem lenne aktív ez a gomb előbb katt a jogszabály felületre ).

Kijelölést követően jobb egér és MÁSOL felírat.

Ezt követően tetszőlegesen üres szövegszerkesztő lapra beilleszteni ( Ctrl+V ) és innen nyomtatható.

Egyebekben a "13/1992. (VI. 26.) NM rendelet a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról " alábbi "1. melléklet a 13/1992. (VI. 26.) NM rendelethez

A közúti járművezetők egészségi alkalmasságának minimumkövetelményei és az egészségi alkalmasság elbírálásának szempontjai" mellékletében megtalálod és nyomtathatod kijelölés után.

drbeata
Wednesday, February 15, 2017 12:40:48 PM
Tisztelt Infomix !

Kéréssel fordulok Önökhöz, a praxiban a túlsúlyos betegeket szeretnénk kiszűrni, de lehetőséget nem találok rá, hogy BMI tól-ig határt beírok és kiadja a páciens neveket.

Amennyiben nincs ilyen lehetőség kérem jelezzék a fejlesztőknek.

Köszönettel Oláh Szilvi Gyál dr. Mező Beáta assziszt.

gombaycsongor
Wednesday, February 15, 2017 5:00:05 PM
Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Infomix !

Kéréssel fordulok Önökhöz, a praxiban a túlsúlyos betegeket szeretnénk kiszűrni, de lehetőséget nem találok rá, hogy BMI tól-ig határt beírok és kiadja a páciens neveket.

Amennyiben nincs ilyen lehetőség kérem jelezzék a fejlesztőknek.

Köszönettel Oláh Szilvi Gyál dr. Mező Beáta assziszt.

Ismerd meg progarmodat mozgalom[mindenok] nevében jó munkát az alábbiak szerint

BMI - derékbőség kimutatás

Napi tevékenység Forgalmi adatok BMI - derékbőség kimutatás

BMI - derékbőség kimutatás - képernyőkép

A megadott időszakra vonatkoztatottan kaphatunk egy táblázatos összesítő kimutatást a paciensek számáról, BMI vagy derékbőségre, illetve egy név szerinti felsorolású tételes listát, a megjelöléstől függően. Az eredményt a megadott korcsoportbontásnak megfelelően láthatjuk.

A válogatás mezőben megadható, hogy mely orvos(ok)ra és mely praxis(ok)ra kérjük a lista elkészítését. Alapból az 'Összes orvos' van kiválasztva, de ez szűkíthető az éppen aktuálisan bejelentkezett orvosra, ehhez az orvos nevet kell kiválasztanunk. Praxisból többet is választhatunk, a listáztatni kívánt neve elé kell pipát raknunk.A válogatás keretben figyeljünk a bejelölt mezőkre, ha több orvos is dolgozik a programmal több praxisban.

A 'Besorolás' és 'Jelző adat' mezők segítségével az általunk előre definiált csoportok szerint szűrhetjük a listába kerülő pácienseket. Ezek közül a csoportok közül a többes választék segítségével választhatunk, illetve tarthatjuk karban őket. Több besorolást és jelző adatot is kiválaszthatunk. A bármelyike opció azt jelenti, hogy legalább egy csoportban - a kiválasztottak közül - szerepel a páciens. A mindegyike opció azt jelenti, hogy a kiválasztott csoportok mindegyikében szerepelnie kell a páciensnek és csak ekkor jelenik meg a listában, nyomtatásban.

Tovább szűkíthetjük a listát, hogy a megadott feltételek mellet csak azok szerepeljenek a listában, akiknek a megadott irányítószám található a lakcímében. Ehhez pipáljuk ki az 'Irsz. szűrés' mezőt, majd a gomb megnyomására kapjuk meg a Irányítószám lista ablakot, ahol a gombbal vehetünk fel új irányítószámokat, a gombot lenyomva pedig törölhetünk már felvett irányítószámot .

A 'Megtekint' gombbal a képernyőre, míg a 'Nyomtat' gombbal a nyomtatóra (Nyomtatási kép kialakítása) kérhetjük a listát.

Az eszközsoron (felhasználói felulet) a 'Megtekint' gombbal a képernyőn tekinthetjük meg, a 'Nyomtat' gombbal közvetlenül a nyomtathatjuk (Nyomtatási kép kialakítása), a 'Mentés' gombbal pedig fájlba menthetjük a listát.

Frissítés dátuma: 2013.07.10.