Nem orvosoknak, nem eü dolgozóknak írok most elsősorban.
A mai nap tapasztalata: lassú a rendszer MINDENHOL. Amikor sokan használják, reggel, használhatatlan. Délutánra gyógyul, de ne legyenek illúziók. Nem az Infomix hibája, hanem az alultervezettségé központi oldalon.
Én nem akarok igét hirdetni, de hálózati szakemberként azt mondom, hogy az egyidejűleg felépítendő IP kapcsolatok megölik a rendszert, ha minden egyes receptnél külön kell kommunikálniuk a szervereknek, hálózati kézfogás, satöbbi, másolás a kapu szerverről adatbázis szerverre, és még ragozhatnám az egyesével küldés lassító tényezőit. Sőt a leírás szerint a háttérben még az ÁEEK szerverei a NEAK szervereivel kommunikálnak egyetlen recept ügyében, ha támogatott a gyógyszer. Értsd: egyszerű feladat lenne, de most nem az. Kinyomtatsz egy receptet, a géped a nyomtatóra küldi az adatot és kész. Most viszont: a géped elküldi a Térbe, az leellenőrzi, némelyiket elküldi a Neaknak is, visszajön a válasz, erre vár a nyomtatód. ÉS A BETEG!
Beteg megoldás.
Ha én csináltam volna, akkor a beteg nem vár, megkapja a receptet, AZONNAL, akarom mondani igazolást, és a háziorvosi szoftver a Térbe kötegelve küldi fel az adatot időnként, 50 receptenként/és/félóránként/és/még amikor kell kattintásra, a háziorvosi szoftver ezt tudná megoldani. Mire Mari néni beballag a szomszéd patikába járókerettel, ott lesz a recept. Értem a problémát, mi van ha Mari néni előbb ér át, mint a receptje. Kezében az igazolás! (ahogy eddig, itt van igaza vargasnak, de akkor ez nem egy átmeneti egy éves állapot lenne)
Ugyanis receptenként TCP/IP kapcsolatot létesíteni, feldolgozni, ez lassítja be a rendszert.
Kötegelt fájlként a felküldés nem annyira függ a sávszélességtől, a kevesebb kapcsolatépítés miatt gyorsabb, csak a központi számítási teljesítménytől függene a patikába érés ideje, ami viszont gépileg jobban tervezhető a miniszteri biztosék által.
Az Internet 'sebessége' két pont között, rendelő és ETÉR, majd patika és ETÉR, nem tervezhető semmilyen módon. Így van kitalálva, sorry, ha tőlem tudjátok meg.
Magyarul: a kötegelt recept beküldés a háziorvos munkáját is segítené és a rendszer sebességét is növelné alapból.
Én szurkolok az ÁEEK informatikusainak, hogy a jelenlegi feltételek mellett találják meg a megoldást a gyorsabb kapcsolatra, időtúllépés nélkül, de ezek szűk mozgásterek, és nem oldják meg a BETEG várakozási idejét, és a háziorvos megnövekedett munkaidejét. A kötegelt beküldés mindenképpen megoldás. Különösen a vidéki bitek esetében, azok nagyon lassú bitek, sőt ezt se tőlem kell megtudjátok, az Internet a gyors biteket támogatja a lassúakat elnyomja.
Remélem az legalább lejött, ebből a sokak számára katyvaszból, hogy az egyszerre történő, kötegelt recept beküldés mellett érvelek, ami a beteg és az orvos dolgát is könnyítené. Ennek az egyszerű leprogramozása mellett vagyok. Nem tiltja a törvény, ha jól olvastam.
Eh, mindegy, tudom a választ... :(
Mindenesetre beszélni kellene róla.