Kharon
Thursday, April 16, 2009 11:38:06 AM
kaprinai wrote:

Nekem ma többször is feljött az ablak, hogy nem fut a webx. A servicesben azt mondja fut.

Ki is próbáltam, működött az előjegyzés, nem tudom miért mutatta azt, hogy nem. Ma nem volt ilyen hiba.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19) Topic Starter
Thursday, April 16, 2009 5:29:21 PM
kaprinai wrote:

kaprinai wrote:

Nekem ma többször is feljött az ablak, hogy nem fut a webx. A servicesben azt mondja fut.

Ki is próbáltam, működött az előjegyzés, nem tudom miért mutatta azt, hogy nem. Ma nem volt ilyen hiba.

A központ logja alapján átmeneti probléma lehetett: tegnap 15:42 - 17:21 között nem működött a szinkronizáció. Ez akár korrekt is lehetne (erre az időszakra gép kikapcsolás), csak az gyanús, hogy 17:05-kor viszont program-belépés volt.(?)

Friday, April 24, 2009 12:27:45 PM
Ma délelőtt (10.30-ig) több alkalommal jelezte a program, hogy nem működik a WebIx). Eddig igen ritkán fordult elő. Netkapcsolat van.
pozsi
  • pozsi
Monday, April 27, 2009 12:28:28 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

Ma délelőtt (10.30-ig) több alkalommal jelezte a program, hogy nem működik a WebIx). Eddig igen ritkán fordult elő. Netkapcsolat van.

Valóban probléma lehetett 24-én. A központ logja szerint reggel 8:44-kor történt programba belépés, 10:31-kor kilépés, 11:05-kor belépés, 12:48-kor kilépés. (Ebben programon belül orvos-váltás, stb. is lehet). Szinkronizáció viszont csak egyetlen egyszer, 10:31-kor történt, majd 19:51-től folyamatosan 22:37-ig, 15 percenként.

Kharon
Friday, May 15, 2009 12:43:31 PM
Egy javaslat a webes előjegyzés megrendeléshez. Nem lenne rossz, ha a megrendelem feliratra klikkelés után valamilyen formában visszajelezne, hogy köszi vettük, mert nem látszik semmi változás és az ember hajlamos +1x rányomni a megrendelemet. Épp ez történt. Még jó, hogy a függőben lévő megrendelésekből törölni lehet.
Kharon
Wednesday, May 20, 2009 11:05:01 PM
Azt vettem észre (nem volt nehéz), hogy mikor nem volt netem, akkor a program indítása és leállítása iszonyú sokáig tartott. Gondolom, próbálkozott elérni a webes központot. Lehetne valahogy úgy módosítani a program ezen részét, hogy legalább be-, és kilépéskor ne próbálkozzon percekig? Ilyenkor inkább lépjen csak ki, aztán addig majd üzemel az automatice elfogadás a központban (habár az ixwebek a servicesben még úgyis fut, igaz hiába)
pozsi
  • pozsi
Thursday, May 21, 2009 1:39:11 PM
kaprinai wrote:

Egy javaslat a webes előjegyzés megrendeléshez. Nem lenne rossz, ha a megrendelem feliratra klikkelés után valamilyen formában visszajelezne, hogy köszi vettük, mert nem látszik semmi változás és az ember hajlamos +1x rányomni a megrendelemet. Épp ez történt. Még jó, hogy a függőben lévő megrendelésekből törölni lehet.

Valóban, a megrendelem hatására csak az történik, hogy bekerül a függőben lévő megrendelések közé. Be fogunk tenni egy kiírást, ill. automatikusan le fogjuk nyitni ilyenkor a függőben lévő megrendeléseket.

pozsi
  • pozsi
Thursday, May 21, 2009 1:45:21 PM
kaprinai wrote:

Azt vettem észre (nem volt nehéz), hogy mikor nem volt netem, akkor a program indítása és leállítása iszonyú sokáig tartott. Gondolom, próbálkozott elérni a webes központot. Lehetne valahogy úgy módosítani a program ezen részét, hogy legalább be-, és kilépéskor ne próbálkozzon percekig? Ilyenkor inkább lépjen csak ki, aztán addig majd üzemel az automatice elfogadás a központban (habár az ixwebek a servicesben még úgyis fut, igaz hiába)

A probléma az, hogy éppen az tart ilyen sokáig, amíg a program (nem is a visual Ixdoki, hanem az erre a célra szolgáló meghívott alapszoftver komponens) eldönti, hogy nem sikerült kapcsolódni. Sajnos ezt nem tudjuk kikerülni (egyébként nincs is rá befolyásunk), ráadásul azért is van a várakozás, hogy a rendszer kiderítse, nem csak pillanatnyi zavarról van szó, ill. lassulásról. Ezt csak úgy tudja kideríteni, hogy próbálkozik, s ha adott időn belül nem kap választ, feladja. Jelenleg ezt nem tudjuk máshogy vezérelni, tehát ha nincs kapcsolat vagy az adott szerver nem elérhető, akkor a próbálkozás sokkal tovább tart, mint ha ok a kapcsolat.

Kharon
Thursday, May 21, 2009 1:57:32 PM
pozsi wrote:

kaprinai wrote:

... ha adott időn belül nem kap választ, feladja.

Ezt az adott időt nem lehetne kicsit csökkenteni, vagy mint az utólagos jogviszonyellenőrzésnél F10-el le lehet állítani, ah azt látom, hogy nagyon nem megy?!

Azért itt nem 1-2-3 másodpercről volt szó, hanem kb. 30-ról, azt meg sokallom. (én)

pozsi
  • pozsi
Tuesday, May 26, 2009 11:52:34 AM
kaprinai wrote:

Ezt az adott időt nem lehetne kicsit csökkenteni, vagy mint az utólagos jogviszonyellenőrzésnél F10-el le lehet állítani, ah azt látom, hogy nagyon nem megy?!

Azért itt nem 1-2-3 másodpercről volt szó, hanem kb. 30-ról, azt meg sokallom. (én)

Sajnos a Visual FoxPro nyelvből alkalmazható elérési technika ezt nem teszi lehetővé: sem a timeout hosszát nem tudjuk állítani, sem a vezérlést nem kapjuk vissza, amíg az le nem telik. A kifogás teljesen jogos, de ezzel az eszközzel nem tudunk rajta változtatni. Ha sikerül lecserélni az Internetes hozzáférésre használt alapszoftver-modult a korábban jelzett terv szerint új eszközre, az lehetővé fogja tenni ennek is, s az ugyanebből származó fekete képernyő felvillanása - vezérlés magához ragadása - gépelt karakter(ek) kiesése problémát. Sajnos, a szabályzók változtatása (receptírás, stb.) rengeteg energiánkat leköti.

Kharon
Tuesday, May 26, 2009 11:55:37 AM
Köszönöm a választ, addig is remélem ritkán lesz netes fennakadás. 🙂
dr.Kovács József
Thursday, June 11, 2009 11:09:10 AM
Hogyan lehet a WEBX-t kikapcsolni, ha nem használom, hogy a felugró hibaüzenetek ne zavarjanak? Az Infomix honlapon lévő "saját" oldalon az "internetes előjegyzést használok" opció nem aktív.
dr.Kovács József
Kharon
Thursday, June 11, 2009 12:09:44 PM
futtatásba: services.msc megkeresni a WEBX-t, és leállítás
pozsi
  • pozsi
Thursday, June 11, 2009 12:13:31 PM
dr.Kovács József wrote:

Hogyan lehet a WEBX-t kikapcsolni, ha nem használom, hogy a felugró hibaüzenetek ne zavarjanak? Az Infomix honlapon lévő "saját" oldalon az "internetes előjegyzést használok" opció nem aktív.

Két forrása van ezeknek, ezért két dolgot kell megtenni:

1. A WEBX szolgáltatás kikapcsolása. Ezt pl. úgy tudja megtenni, ha a Windows szolgáltatások (Vezérlőpult-Felügyeletei eszközök-Szolgáltatások) között megkeresi, leállítja, s átállítja automatikusból manuálisba vagy akár letiltottba.

2. A visual Ixdoki Karbantartás / Web / Web rendelésprofil karb. menüpontban törli a felvett rendelési profil(oka)t.

Kharon
Monday, June 22, 2009 8:49:53 PM
Mai napon betegem panaszkodott, hogy az előjegyzési rendszer mailt küldött neki, hogy az előjegyzését az orvos törölte. Pedig nem volt törölve, ott volt az előjegyzési naptárban. Azért hiszem el neki, mert múlt héten magamat jelentettem be, és én is kaptam mailt hogy az orvos törölte az előjegyzést, pedig nem töröltem.

Mi lehet a baj?

pozsi
  • pozsi
Tuesday, June 23, 2009 11:55:17 AM
kaprinai wrote:

Mai napon betegem panaszkodott, hogy az előjegyzési rendszer mailt küldött neki, hogy az előjegyzését az orvos törölte. Pedig nem volt törölve, ott volt az előjegyzési naptárban. Azért hiszem el neki, mert múlt héten magamat jelentettem be, és én is kaptam mailt hogy az orvos törölte az előjegyzést, pedig nem töröltem.

Mi lehet a baj?

Meg kellene vizsgálnom a konkrét esetet, de ahhoz valami adat kellene (pl. időpont), mert anélkül a sok ezer tétel között nehéz lenne megtalálni.

Kharon
Tuesday, June 23, 2009 12:12:53 PM
Pl.: 2009.06.22. 17:45

Köszönöm

pozsi
  • pozsi
Tuesday, June 23, 2009 3:10:59 PM
kaprinai wrote:

Pl.: 2009.06.22. 17:45

Köszönöm

Ezt találtam:

Június 18-án jelentkezett az Interneten SP monogramú páciense erre az időpontra, a foglalást a rendszer emailben visszaigazolta.

Június 19-én 17:11 perckor érkezett a visual Ixdokitól egy törlési üzenet erre az időpontra. A törlésről a pácienst a rendszer emailben értesítette, s az időpontot felszabadította.

Június 21-én (rendelési időn kívül) UV monogramú páciense az Interneten lefoglalta az időpontot, a rendszer automatikusan elfogadta a foglalást, emailben visszaigazolta a páciensnek, majd 22-én reggel 7:58-kor ezt szinkronizálta a visual Ixdoki naptárába.

Ez a sorozat így önmagában korrekt.

Ha Ön szerint nem törölte 19-én ezt a foglalást, kérem jelezze.

Kharon
Tuesday, June 23, 2009 3:34:01 PM
Részben így történt, de nem teljesen.

Ezek szerint 18.-án SP monogramú beteg lefoglalta a 06.22. 17:45-s időpontot. Azután, ha jól emlékszem én kaptam egy e-mailt arról, hogy SP monogramú betegem bejelentkezését visszavonta, ezért azt töröltem. Ezek után vsz a felszabaduló időpontot OUV 17:45-re lefoglalta. Viszont ezt már nem töröltem semmikor, most is ott van az előjegyzési naptárban, mégis kapott egy e-mailt arról, hogy töröltem.

Elküldtem az Ön részére emailben amit én kaptam arról, hogy SP lemondta az időpontot, ezért töröltem. De nem UV-t, aki később jelentkezett be. Őt ha töröltem volna, nem lenne benn ma is internetes előjegyzésként.

pozsi
  • pozsi
Tuesday, June 23, 2009 6:20:29 PM
kaprinai wrote:

Részben így történt, de nem teljesen.

Ezek szerint 18.-án SP monogramú beteg lefoglalta a 06.22. 17:45-s időpontot. Azután, ha jól emlékszem én kaptam egy e-mailt arról, hogy SP monogramú betegem bejelentkezését visszavonta, ezért azt töröltem. Ezek után vsz a felszabaduló időpontot OUV 17:45-re lefoglalta. Viszont ezt már nem töröltem semmikor, most is ott van az előjegyzési naptárban, mégis kapott egy e-mailt arról, hogy töröltem.

Elküldtem az Ön részére emailben amit én kaptam arról, hogy SP lemondta az időpontot, ezért töröltem. De nem UV-t, aki később jelentkezett be. Őt ha töröltem volna, nem lenne benn ma is internetes előjegyzésként.

Sikerült megtalálni a hiba okát. Ha egy már megerősített időpontot az orvos kitöröl, majd ugyanerre az időpontra másik foglalás érkezik, akkor bizonyos esetben hibásan kezeljük le a dolgot, az új foglaló is megkapja a törlő üzenetet, bár az orvosnál megmarad az új foglalás. Sajnos, ennek kijavításához a visual Ixdokiban is javítani kell, nem is egy helyen. Igyekszünk ezt a javítást elvégezni, de most nem szeretnénk veszélyeztetni a július 1-re kimenő fő verziót. A webes előjegyzést használók a verziókat az Internetről töltik le, ezért úgy gondoljuk, megfelelő lesz ezt a következő alverzióba betenni. A hiba által okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk.

Kharon
Tuesday, June 23, 2009 6:42:59 PM
Köszönöm.
Kharon
Tuesday, August 11, 2009 1:51:39 PM
Ma reggel az történt, hogy nem volt internetünk, ezért a program indítása egy több perces műveletté vált. Kérem oldják meg valahogy, hogy net hiánya esetán is indítható maradjon a program. Ha a háttérben futna és engedné a gombokat működni, nem zavarna, de így eléggé megviselős volt. Nem tudom, hogy az volt-e a baj, de napi tevékenységet sem tudtam megnyitni, mert gyakorlatilag megfagyott a program. Amikor kikapcsoltam az automatikus jogviszony ellenőrzést, akkor már ment a dolog.
pozsi
  • pozsi
Tuesday, August 11, 2009 7:22:45 PM
kaprinai wrote:

Ma reggel az történt, hogy nem volt internetünk, ezért a program indítása egy több perces műveletté vált. Kérem oldják meg valahogy, hogy net hiánya esetán is indítható maradjon a program. Ha a háttérben futna és engedné a gombokat működni, nem zavarna, de így eléggé megviselős volt. Nem tudom, hogy az volt-e a baj, de napi tevékenységet sem tudtam megnyitni, mert gyakorlatilag megfagyott a program. Amikor kikapcsoltam az automatikus jogviszony ellenőrzést, akkor már ment a dolog.

Sajnos, ezt már hosszabb ideje nem tudjuk megoldani. Nem is tudjuk pontosan, mi történik a háttérben. A Windows az első alkalommal, amikor valamilyen Internetes próbálkozás történik, felépít valamilyen adminisztrációt a memóriában. Valószínűleg ilyenkor minden lehetőséget (modem, WiFi, lokális hálózat, stb.) végigpróbál, "megfelelő" időket ráhagyva. Tapasztalatunk szerint akármi is az első próbálkozás, az hiba (nincs Internet kapcsolat) esetén relatíve nagyon hosszú ideig tart. Ezután a továbbiak relatíve gyorsak, de előfordul egyszer-egyszer újabb lassú is. Sajnos, ha először egy sima "van-e Internet kapcsolat" hívást adunk ki, az pontosan ugyanolyan lassú. Ilyenkor egyszerűen nem kapjuk vissza a vezérlést ez alatt, tehát egyszerűen nem tudjuk úgy szervezni a folyamatot, hogy ne akadjon fel. (Ilyenkor nálunk - kb. 6-8 másodpercig tart - a processzor 100%-on megy, nem is jut szóhoz semmilyen alkalmazás). Nem adtuk fel, de egyelőre az Interneten sem találtunk rá megoldást.

Kharon
Tuesday, August 11, 2009 10:22:49 PM
Akkor legalább az megoldható valahogy, hogy ha nincs net akkor még a program elindítása előtt kikapcsolhassam ezt az automatikus fogadást? Inkább először ellenőrzöm van e net, hogy megspóroljam ezt a felesleges kört, ami nálam nem 6-8 sec, hanem 30-50 sec inkább. És hát gondolom érthető, hogy elég nehéz elviselni. Remélem találnak rá megoldást.

Köszönöm a választ

Ui.: És ha ezt a "van-e internet ?" parancsot kihagynák? Egszerűen csak kérdezzen le. Ha úgysincs, akkor úgysem fog sikerülni. Vagy hülyeséget kérdezek?

pozsi
  • pozsi
Wednesday, August 12, 2009 2:08:55 PM
kaprinai wrote:

Akkor legalább az megoldható valahogy, hogy ha nincs net akkor még a program elindítása előtt kikapcsolhassam ezt az automatikus fogadást? Inkább először ellenőrzöm van e net, hogy megspóroljam ezt a felesleges kört, ami nálam nem 6-8 sec, hanem 30-50 sec inkább. És hát gondolom érthető, hogy elég nehéz elviselni. Remélem találnak rá megoldást.

Köszönöm a választ

Ui.: És ha ezt a "van-e internet ?" parancsot kihagynák? Egszerűen csak kérdezzen le. Ha úgysincs, akkor úgysem fog sikerülni. Vagy hülyeséget kérdezek?

Azt tudjuk megoldani, hogy a programba belépéskor a bejelentkező képernyőre felteszünk egy "Internet-kapcsolattal" mezőt, aminek a pipáját ki lehet kattintani még a bejelentkezés előtt. Ez az a pont, ahol még semmilyen kísérlet sem történt a kapcsolódásra. Ebben az esetben, ha be is vannak állítva Internetet igénylő automatizmusok, ezeket a program ki fogja kapcsolni (csak a jelen program-futás idejére), tehát az automatikus TAJ-ellenőrzést, az Internetes előjegyzéshez kapcsolódó kommunikációt, stb. Így viszont, ha pl. 2 óra múlva helyreáll a kapcsolat, legcélszerűbb lesz a Windowst is újraindítani, mert pl. az Internetes előjegyzést szinkronizáló szolgáltatás is ki lesz lőve.

Ha ezzel egyetért (esetleg várjuk más orvosok hozzászólását is), felvesszük a fejlesztések listájára.

A "van-e Internet" parancs jelenleg sincs benne, csak azért írtam, mert kipróbáltuk, hogy az nem gyorsabb-e, mint az első kísérlet, de nem. Mindazonáltal a 30-50 mp nagyon sok, nem nagyon értem az okát (Nem lehet-e esetleg a helyi hálózatot kezelő rendszergazdával konzultálni?).

Kharon
Wednesday, August 12, 2009 2:18:16 PM
Nekem megfelel ez a lehetőség, hogy net nélkül indítható legyen. Lehet konzultálni a hálózat rendszergazdával, de mit kérdezzek tőle? Ha van net akkor 1-2 sec az indulás, ha nincs akkor a korábban említett hosszú idő.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, August 12, 2009 2:53:22 PM
kaprinai wrote:

Nekem megfelel ez a lehetőség, hogy net nélkül indítható legyen. Lehet konzultálni a hálózat rendszergazdával, de mit kérdezzek tőle? Ha van net akkor 1-2 sec az indulás, ha nincs akkor a korábban említett hosszú idő.

Ha nincs net, akkor pl. a böngésző is ilyen hosszú idő múltán válaszolja a hibát?

Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, August 12, 2009 5:44:14 PM
Ha letiltom a hálókártyát, akkor kb. 1-2 sec. Ha kihúzom a net kábelt, akkor is kb 1-2 sec. Ha a tűzfallal tiltom a netkapcsolatot, akkor egyszerűen nem is csinál semmit, soha ki se írja, hogy nincs kapcsolat. Szóval a válaszom: nem a böngésző sokkal hamarabb jelzi a hibát.
Kharon
Tuesday, September 29, 2009 2:00:08 PM
Jelentem, az internetes előjegyzésnél sem Budapest, sem Pest megyében nem jelenek meg kiválasztható orvosként. Az az érdekes, hogy ha én nézem, mivel már korábban jelentkeztem be magamhoz, akkor látszom, de Budapestre, Pest megyére kattintva nem.

Kérem ennek sürgős javítását!

Varga Sándor
Tuesday, September 29, 2009 2:32:40 PM
kaprinai wrote:

Jelentem, az internetes előjegyzésnél sem Budapest, sem Pest megyében nem jelenek meg kiválasztható orvosként. Az az érdekes, hogy ha én nézem, mivel már korábban jelentkeztem be magamhoz, akkor látszom, de Budapestre, Pest megyére kattintva nem.

Kérem ennek sürgős javítását!

A kollégák keresik az okot.

Varga Sándor
Users browsing this topic