Tisztelt Infomix!
Úgy látszik, ezt a fórumot én tartom életben, én folyton kérdezek.
https://portal.eeszt.gov.hu/hu/bejelentkezes- oldalon előbb időpontot kell foglalnia? Ha ez megtörtént, utána lehet a foglalt időpont beírásával elküldeni a tesztkérést? Vagy ez egy újdonság, melyről önök sem tudtak?
A problémám az, hogy az eeszt portálon kéri az eszemélyi beolvasást, mi pedig már rég mobiltokent használunk.
Segítségüket előre is köszönöm.
Sziliné Ildikó
Medi-AT Bt., Bicske
Kedves Ildikó,
Az EESZT portálon is be lehet lépni Tokennel, vagy MOBIL Tokennel. A bejelentkezéskor ebben az esetben a jobb alsó sarokban található gombra kell kattintani.
Majd itt a belépéshez szükséges adatokat megadni. A mobil token által adott kód kerül az egyszer használatos jelszó adathoz. Az ellenőrző kódhoz a felette látható képről kell beírni az ott látható kódot. Ha ez nem olvasható ki egyértelműen, akkor kép melletti pici zöld nyilacskákra kattintva kérhető újabb.
Felhasználó névhez és jelszóhoz a csatlakozáskor kapott adatokat kell használni.
A COVID OMSZ kérőlap a COVID teszt labor kérés adatait tartalmazza. A kötelező adatok ellenőrzése arra szolgál, hogy a az EESZT befogadáshoz szükséges, kötelezően előírt adatok meglétét ellenőrizzük.
Arra vonatkozóan, hogy előbb időpontot kell-e foglalni, majd azt beírni a kérőlapon, nincs információnk, de nekem személy szerint így tűnne logikusnak.