Kedves Balázs!
Nagyon szépen köszönöm ❤
A kérdésekre válaszolva:
- az influenza figyelőszolgálat jelentésről a mai (mással kapcsolatos) távelérésen beszéltünk. Elküldtem az akut légúti fertőzés BNO kódokat (tartományokat) e-mail-ben, így beépíthető a programba
- szakorvosi javaslat hosszabbításakor szerintem az lenne a legpraktikusabb ha egyáltalán nem kerülne bele automatikusan dátum, és a dátum mezőben bárhova kattintva a mező elejére kerülne a kurzor, így külön odafigyelés nélkül az évszámmal kezdhetném a dátum beírását
- beteg neve nem fér ki: Személyi adatok - Törzskarton. Bár itt most elég hosszan sikerült beírnom... Akkor ez már módosítva lett, csak a régebben beírt hosszú nevek, amik akkor nem fértek el jelennek meg hiányosan... Bocsánat, ezt visszavonom 😊
- páciens felvételnél szerintem csak a TAJ-ra kellene figyelnie a programnak, mert abból tutira 1 van
Végezetül megnéztük, elolvastuk az indikátorokról készült oktató anyagot. Köszönjük szépen🙏 Megerősített bennünket, hogy jól értettük amit a tájékoztatóban kaptunk.
Röviden összefoglalva az indikátort: beutalni, rábeszélni, receptet felírni, rábeszélni, 216-os szűrés pipa, ha kóros: BNO, influenzára rábeszélni, adminisztrálni, antibigyóról lebeszélni.
A fejlesztőknek továbbított kéréseink megvalósulását repesve várjuk 🤗
Kedves InfoMix!
Nem tudom melyik témába illene, ahová hozzászólni is tudok, ezért ide írom le a bánatomat
- az indikátorról az oktatóvideójukat hol lehet megnézni?
- a beutalók a felhőben úgy jelennek meg, hogy "OEP által térített", pedig "OEP által nem térített" a megírásnál. Főnököm minden alkalommal agyvérzésközeli állapotba kerül, amikor meglátja a felhőben. Kevés a háziorvos, vigyázzunk rájuk! 😉
- influenza figyelőszolgálat jelentésben nem szerepelnek a felső légúti megbetegedések, még akkor sem, ha a "Figyelőszolgálat 2022" be van pipálva. Csak akkor szerepel a táblázatban, ha "egyedi BNO alapján" készítem, ezeket a BNO-kat, illetve tartományokat viszont minden alkalommal újra be kell pötyögni ☹
- kértem korábban, hogy az ápolási dokumentációban is lehessen létrehozni tipusellátásokat, ugyanúgy, mint a napi tevékenységnél. Minél inkább indikátorral és praxisközösséggel vagyunk elfoglalva, annál inkább egyszerűsíteni kellene a többit, hogy maradjon energia, türelem, idegrendszer mindenre.
- ápolási dokumentációban a tevékenységi idő minimum 25 perc. Ha ennél kevesebb, a program kedvesen figyelmeztet. Ekkor én vagy becsukom úgy ahogy van, vagy szót fogadok és átjavítom az ellátás vége idejét úgy, hogy meglegyen a 25 perc. Nem lehetne, hogy a program a kezdéshez hozzáadna 25 percet és az lenne a záró dátum? Csak akkor kellene foglalkozni az ellátás vége időponttal, ha ezzel nem értek egyet és módosítom. De így mindíg be kell pötyögni abba a rublikába is - ne büntessük a szófogadókat
- szakorvosi javaslat hosszabbításkor nem praktikus, hogy az előző javaslat lejáratát követő nap az új javaslat első napja. egyáltalán nem életszerű, a mai magyar egészségügyben pedig kifejezett csoda ha ez egyezik
- Napi tevékenység/Szakmai indikátorlisták:
- miért kell többször rákattintani? Miért lesz minden kattintás után egy újabb sor a menülistában? Aztán egyszercsak a legalsó mellett megjelenik egy kis fekete háromszög és lehet választani a legördülő listában az indikátorok között
- OEP indikátor listát kértem le, és feltűnt, hogy egy konkrét beteg benne van a mammográfia indikátorban, márminthogy nem történt vizsgálat 24 hónapon belül, pedig igen. Beírtam a szűrésjelentésben az emlő röntgenvizsgálatot, újra megcsináltam a listát, és így már nem szerepelt benne. OEP tájékoztató szerint a mammográfia indikátor a járóbetegadatokból kerül megállapításra. Kérdésem: ez a lista tájékoztató jellegű, és valóban a járóbetegadatokból számítják az indikátorokat vagy be kell vigyük a szűréseket ha nem szeretnénk éhen halni?
- Korábban már jeleztem, de még most is így van: pl. okt 19-én lezárom a táppénzt D-vel és X. 16.-i dátummal. Felugrik az új TP ablak D kód kezdéssel de a okt. 19.-i dátummal! Ha nem figyelek kimarad néhány nap a TP-ből. Lehetne úgy beállítani, hogy ha már felkínálja az új táppénz kezdő napját, akkor az előzőhöz képest a következő nap legyen?
- Egyre többször fordul elő, hogy a beteg neve nem fér ki a beírandó mezőbe. Kérem szépen hosszabbítsák meg
- új páciens felvételénél a már beírt páciensek között születési időpontra keresi az egyezést a program. Ez felesleges felugró ablakokhoz vezet, praktikusabb lenne TAJ-ra keresni. Én is kértem már korábban és más is (itt lelkesen csatlakoztam én is) de nem történt meg a változtatás.
Köszönjük szépen 💗 💓 💕 ❤
Kedves Bogi!
- Az előző előadásokról készült videót megtekinthetik bejelentkezés után az infomIx Portál: Letöltések - Oktató videók - Ixnet oldalon!
Az eheti előadásról készült videó még nincs fent, de hamarosan elérhető lesz ugyanitt.
- Jelezte már más is ezt a problémát, itt csak a visszakérdezett adat nem jelenik meg jól, fejlesztők foglalkoznak vele.
- Az influenza heti jelentésnél ahogy az ablak alján irja, adnak meg influenza BNO-t is a felső légúti BNO mellé? Ha igen, akkor kérem keresen minket és egy távelérés alkalmával megnéznék.
- A tipus ápolási dokumentációs javaslatát felveszem a fejlesztési kéréseink közé.
- Az ápolási tevékenységnél a záró dátum automatikus töltését felvettem mint fejlesztési kérés.
- Mit javasol ilyenkor mi legyen az alapból betöltött kezdő dátum? Az adott munkanap esetleg vagy ne is legyen inkább kitöltik azt is?
- Sajnos a visual Ixdoki programnak megvannak a technikai korlátai, ilyen példáúl az, hogy túl sok menüpont esetén nem mindig jelenik meg azonnal a kivánt menüpont.
- A tényleges indikátor teljesitményt több helyről szedik össze, az ilyen vizsgálattal járókat igen, a járó beteg szakrendelés jelentés adataiból birálják el, nem az ön jelentéséből. Oltás, szűrés jön pl önöktől, gyógyszerkiváltás gyógyszertártól, laborok, vizsgálatok a járóbeteg intézetektől.
- A táppénzes jelzését felvettem a nyilvántartásunkba, megvizsgáljuk.
- Itt melyik beirandó mezőre gondolt pontosan?
- Páciens felvételnél TAJ számra is keres egyezőséget, itt akkor ez lenne gondolom a jó, ha esetleg a születési dátumra való keresés kikapcsolható lenne és maradna csak a TAJ számra egyezés vizsgálata.