Somogyi László
Friday, October 2, 2009 10:27:42 PM
Jó akkor versenyt hirdetek! 😎

Az nyeri a versenyt, aki legkevesebb kattintással (vagy egyenértékű billentyű kombinációval) visz be egyszerre beadott Fluval AB és egy Fluval P oltást támogatott páciensnek. Idő nem számít, csak a kattintások száma.

Feltétel: korrekt hibátlan tételes jelentés létrehozása. A nyeremény elnyeréséhez a módszer reprodukálható publikálása szükséges, ha érti valaki rajtam kívül ezt a mondatot. [felnez]

A győztes jutalma: személyes büszkeségének és ego-jának növekedése.

Infomix dolgozók természetesen nem vehetnek részt a játék első körében, de annál inkább a másodikban.

A második körben bármelyik Infomix dolgozó beszállhat, aki az első kör győztesénél kevesebb kattintással végzi el a feladatot, akár a program módosítása árán is.

Jutalmát a háziorvosok felajánlásaiból fedezzük. [cseles]

Így jobb?

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, October 3, 2009 10:07:55 AM
Még mielőtt a lényeg elveszne közreadom újra :

"Az OEP és az ÁNTSZ egymástól teljesen függetlenül kér adatokat. Az, hogy ezek alapja néhol megegyezik "a véletlen műve". A jelenlegi megoldásban (a most kint lévő verzióban) én ...... dr. javaslatát tartom a leggyorsabbnak, azaz:

-Típus napi tevékenységbe fel lehet venni az oltás beadását BNO-val E-okkal.

-A napi tevékenységből indított receptíráskor akár a kiemeltek, akár az általános listából választunk a BNO mezőn jobb egérgombbal átemelhetők a napiban megadott BNO-k és E-okok. Így gyakorlatilag egy kattintással átemelhető a gyógyszerhez a BNO és E ok.

Eddig kell az OEP-nek, innentől jön az ÁNTSZ:

-Ezek után az Oltási lapon lehet rögzíteni az oltás dátumát, gyártási számát, indikációját

Ami fejlesztésként már tegnap óta (!!!) elkészült:

-Hasonlóan más tevékenységekhez, un. típus oltásokat is lehet majd felvenni, oltás neve, gyártási szám, indikáció

-A napi tev.ablakban lesz egy típus oltás választó, ahol elég csak kiválasztani az oltást, a program a tevékenység zárásakor tárolja automatice az oltások közé a típusnak megfelelő adatokkal az egész oltást.

-A napi tevékenység beállításainál már most is beállítható, hogy a BNO-t a gyógyszerírásba átemelje a program. Ebben az esetben, ha csak egy BNO van megadva a napi ellátásban, egy gyógyszer kiválasztása után teljesen automatikusan ez a BNO emelődik be a gyógyszerhez. Egyenlőre ez a kint lévő verzióban még kiemeltnél nem működik (általánosnál már régóta), de már elkészült.

Ami készül:

-Az ÁNTSZ jelentések Excelbe"

-Ellátás típusa a Típus napi tevbe.

Ami még készülhetne :

- Annyi már az influenzával kapcsolatos jelentendő, hogy elveszlik köztük a szegény háziorvos.Egységes "Influenza jelentések" alá beilleszteni ezeket a jelentéseket ???

dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:04:04 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

1) Felvetés szerintem értelmetlen : Kiemelt gyógyszert bárkinek felírhatok és innentől már előre nem határozható meg BNO vagy

ellátási ok hiszen adott gyógyszert más más BNO-kra is írhatom és nem biztos hogy az aktuális betegnek az előre beírt kód a megfelelő mint ahogyan az ok sem. Lehet adott gyógyszernél "fix" BNO ( magas vérnyomás stb. ) de nem minden gyógyszernél van így, az ellátási ok is általában "1" ezeknél a gyógyszereknél de nem minden estben (!!) azaz nem lehet egységesíteni. Szerintem csak opcionális lehetőségként jöhet szóba azon kevés gyógyszernél amit rendszeresen egy fix BNO-ra írnánk de erre meg ott van a Terápiás lap.

2) Tevékenység mező JOBB egér ->Készlet karbantartás -> rákattintva a megnyíló ablakban adat felvihető

Eretnek gondolat , programozók a hajukat téphetik majd de felvetem :Nem oldható meg hogy az Oltási lappal indítva beírva a szüksége adatokat azt lezárva automatikusan nyílna a Típus napi ell. oltás ingyenes vagy fizetőssel feltöltött Napi tevékenység ablak, benne a szükséges adatokkal ( BNO "E" "00" vagy "01" ) és csak a recept rögzítés esetlegesen nyomtatás, illetve Oltási igazolás kiállítása maradna további teendőként ???

1. Kérek a Fluval oltáshos más BNO-t és ellátási okot, mint a Z25.1 illetve "E". Szerintem nincs. (esetleg Z26.8, de ezt inkább az OEP részéről nem értem, hogy miért nem Z25.1). Egyszóval az oltások esetében fix a BNO és az ellátási ok is, tehát megadható előre is.

2. Miért kell több tevékenység típus? Így írhatnék, vérnyomásmérést, receptírást, igazolás kiadást, stb....... tevékenységeket is. Felesleges bonyolítás. Tevékenység típusokat kell megadni, azok meg benne vannak.

Eretnek gondolat ? Egy kicsit, bár meggondolandó az influenza oltás esetében, mert ez annyira kötött rögzítési formát igényel, hogy alkalmazható lenne, csak más esetekre ne húzzuk rá, mert akkor mindenkinek lesznek ilyen "típus ellátási " igényei.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:08:45 AM
kaprinai wrote:

A korcsoportot tudom, az influenzaszerűek korcsoportjai érdekelnének.

Jelző adat.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:10:50 AM
kaprinai wrote:

Nem, rájöttem. Az influenza hetijelentés egy az egyben ezeket az adatokat adja. 🙂 Regisztráció/Listák, jelentések/influenza hetijelentés

Azért köszönöm.

Egyedül a 65 év felettiek nehézkesek, de azt oldja meg az ÁNTSZ. Amúgy ez csak felkérés, nem kötelező, de érdekelt a megoldás.

A korcsoportok módosítására nincs lehetőség az influenza hetijelentésnél?

Szerintem nem influenza jelentést, hanem influenzaszerű megbetegedéseket kérnek, vagyis milyen BNO-t írsz ? Az influenza jelentés J1... BNO-t figyel, úgy tudom. Én is érintett vagyok EGY ÉVE !

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:17:20 AM

A Napi tevékenységbe az OEP "Z2680" BNO-ját a Típus napi tevékenységbe rögzítve bevihetem. Ugyanakkor kell a Napi tevékenységbe rögzíteni legalább egy krónikus betegség BNO-is, azt aminek alapján az indikációs számot az oltási lapon kiválasztom. Ezt a BNO-t tudom bevinni az oltóanyag tényleges vagy látszólagos felírásával, tehát a kiemelt gyógyszerek közzé felvett Oltóanyaghoz felesleges-értelmetlen BNO-t rögzíteni mert az lehet tüdőbetegség, szívbetegség, diabetes stb. BNO aszerint, hogy az adott betegnek éppen milyen krónikus betegségét emelem be.

Miért fontos krónikus betegség kódot is megadni ? Ellenőrzés esetén bármikor igazolható, hogy az adott, oltott személy krónikus beteg. Az OEP sem kéri a két kódot egyszerre. De szerintem túl bonyolítjuk, mert jobb egér gombbal átemelhető a recepthez a BNO és kész.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:20:53 AM
Somogyi László wrote:

Gondoltam, hogy ez lesz a válasz, utána néztem a rekordképben, hogy valóban opcionális a rögzítése.

Ehhez azonban van hozzáfűzni valóm, ami előtt elszámoltam 100-ig, de csak nem nyugszom.

A szoftverben van lehetőség vény azonosító sorszám rögzítésére, az IBR miatt kötelező volt, ki kellett kínlódnotok, leprogramoztátok, működik.

Most egyetlen laza mozdulattal belenyugodtok, hogy innentől kezdve nem arra a receptre lesz a nyomtatás, amit a szoftver rögzít.

A jelentésben teljesen más recept sorszámok mennek majd el az első támogatott Fluval után a B303-as táblában, mint amit a patikában beváltanak.

Bocsássatok meg, de jobb ha nem kommentálom tovább!!!

Nem lehetne mozdulni és egyetlen adatrögzítési ablakba programozni a 3 féle helyen történő rögzítést?

Pár hónapja Mile Gyula, Kaprinai És Somogyi kiállt itt amellett, hogy egyszerűsödjön a szoftver adatbeviteli felülete. Ez a válasz rá?

Hozzászólásod első felében nem érted, hogy miért nem használunk egy olyan lehetőséget, amit csak egy célcsoportnak kell hesználni (magánorvosi jelentés, az IBR-ben sem volt kötelező, én is benne voltam), a második felében meg azt nem érted, hogy miért nem egyszerűsítik az adatbeviteli felületet ? Én meg értem, ezt a hozzászólást.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:46:08 AM
Somogyi László wrote:

Nos barátom ez az egész ködösítés.

1. ha a nyomtató begyűr egy receptet, akkor az alkalmazott fővesztés terhe mellett kiszedi, újratölti mint a Mátrixot 🙂 és kijavítja a következő vényíráskor a sorszámot, de ezt minden Fluval után nem fogja tenni. (nem véletlen volt emlékszel talán az a vonalkódolvasó rögzítve az Ixdokihoz!)

2. Jó akkor ne rögzítsük a vénykódot, te írtad, utána meg elvetetted azt a javaslatomat, hogy ne rögzítsünk a vénykódot. Most mi van?

Jó a magánrendelés rögzítsen a szimpla háziorvosi rendelés pedig ne. Megoldhatatlan? Nem hiszem. legfeljebb nehéz, ja.

3. "Nem lustaság, elővigyázatosság" értem én, hogy véditek a hátsótokat, de ezzel azt is eláruljátok, hogy két malomban őrölünk, nektek a pénzünk kell felelősség nélkül. Többre mennénk együtt? Szívesebben választanák többen országosan az Ixdokit, ha nem ilyen lenne a híre! Mert ilyen a híre. Lásd még összeesküvés elméletek, volt itt róla szó, kezeljük ezt a helyén, ahogy kell.

4. Az OEP-től a hivatkozott utasítást nem kapod meg soha, ez egy buta dolog volt leírni is. Te is tudod, hogy ilyen nincs. Ezzel beismerted, hogy eszetek ágában sincs figyelembe venni minket, csak azt valósítjátok meg, amihez kedvetek van, vagy amilyen törvény elől nem tudtok kitérni.

Jó szándékkal pedig a Fluvalhoz lehet rögzíteni az E kódot, nem tiltja semmi, ezt ne próbáld itt előadni, ez olyan, mintha kezedben a gatyáddal arra várnál, hogy valaki mondja meg, hogy felveheted, mielőtt elmész otthonról. Van ugyanis jóhiszemű jogkövető magatartás, és ezt a Fluval=E kóddal be lehet vállalni, ne magyarázd meg.

Ez finoman szólva is illetlen hozzászólás, meg főleg nincs értelme. Ha előbb olvasom nem is írom le az előzőeket, amiben próbáltalak megérteni.

MINEK VÉNY VONALKÓDOT SIMA HÁZIORVOSKÉNT RÖGZÍTENI, JELENTENI EGYÁLTALÁN RÁNÉZNI IS ? (nem az extra vonalkódra gondoltam, hanem a vényazonosítóra). NEM KELLETT az IBR-ben sem!! Opcionálisan jelenthető, és akkor mi van, jelentsük ? NEM!!!

A leírt és majd elérhető fejlesztésekkel az oltások jól és könnyeben rögzíthetők.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:53:19 AM
Somogyi László wrote:

Jó akkor versenyt hirdetek! 😎

Az nyeri a versenyt, aki legkevesebb kattintással (vagy egyenértékű billentyű kombinációval) visz be egyszerre beadott Fluval AB és egy Fluval P oltást támogatott páciensnek. Idő nem számít, csak a kattintások száma.

Feltétel: korrekt hibátlan tételes jelentés létrehozása. A nyeremény elnyeréséhez a módszer reprodukálható publikálása szükséges, ha érti valaki rajtam kívül ezt a mondatot. [felnez]

A győztes jutalma: személyes büszkeségének és ego-jának növekedése.

Infomix dolgozók természetesen nem vehetnek részt a játék első körében, de annál inkább a másodikban.

A második körben bármelyik Infomix dolgozó beszállhat, aki az első kör győztesénél kevesebb kattintással végzi el a feladatot, akár a program módosítása árán is.

Jutalmát a háziorvosok felajánlásaiból fedezzük. [cseles]

Így jobb?

Rajtad kívül a problémádat már senki sem érti. Mi szükség itt erre ? Részemől vége.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, October 4, 2009 9:56:25 AM

"Az OEP és az ÁNTSZ egymástól teljesen függetlenül kér adatokat. Az, hogy ezek alapja néhol megegyezik "a véletlen műve". A jelenlegi megoldásban (a most kint lévő verzióban) én ...... dr. javaslatát tartom a leggyorsabbnak, azaz:

-A napi tevékenységből indított receptíráskor akár a kiemeltek, akár az általános listából választunk a BNO mezőn jobb egérgombbal átemelhetők a napiban megadott BNO-k és E-okok. Így gyakorlatilag egy kattintással átemelhető a gyógyszerhez a BNO és E ok.

-Ezek után az Oltási lapon lehet rögzíteni az oltás dátumát, gyártási számát, indikációját

-Hasonlóan más tevékenységekhez, un. típus oltásokat is lehet majd felvenni, oltás neve, gyártási szám, indikáció

-A napi tev.ablakban lesz egy típus oltás választó, ahol elég csak kiválasztani az oltást, a program a tevékenység zárásakor tárolja automatice az oltások közé a típusnak megfelelő adatokkal az egész oltást.

-A napi tevékenység beállításainál már most is beállítható, hogy a BNO-t a gyógyszerírásba átemelje a program. Ebben az esetben, ha csak egy BNO van megadva a napi ellátásban, egy gyógyszer kiválasztása után teljesen automatikusan ez a BNO emelődik be a gyógyszerhez. Egyenlőre ez a kint lévő verzióban még kiemeltnél nem működik (általánosnál már régóta), de már elkészült.

Ami készül:

Ami még készülhetne :

- Annyi már az influenzával kapcsolatos jelentendő, hogy elveszlik köztük a szegény háziorvos.Egységes "Influenza jelentések" alá beilleszteni ezeket a jelentéseket ???

Ebben a formában csak az oltás BNO-ja lesz benne és ez szerintem elég is. Aki akarja írja hozzá a krónikus betegség BNO kódját is.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, October 4, 2009 10:38:37 AM
dr.Kovács József wrote:

Ami készül:

Ami még készülhetne :

Ebben a formában csak az oltás BNO-ja lesz benne és ez szerintem elég is. Aki akarja írja hozzá a krónikus betegség BNO kódját is.

A krónikus BNO-t beírni CSAK azért gondoltam , mert esetleges utólagos , főleg OEP számonkérésre gondolva, a B300-ba csak így kerülhet be az indok, pontosabban az annak megfelelő BNO. Igaz az OEP az útmutatásában a Z2680 Z2690 kódot kéri , de az is igaz, hogy ebből nem derül ki a krónikus betegség, meg az is igaz, hogy az ÁNTSZ jelenleg csak kódszámokat kér, na meg az is igaz, hogy a beteg krónikus betegségei az Alapbetegségbe netán még gondozásba is szerepelnek.A másik ok amiért korában felvetettem, az ÁNTSZ-nek leadandó összesítő jelentés volt. Időközben ezt elküldtem az Infomix csapatnak és mint olvasható készül ez is, azaz nem nekünk kell majd külön listázgatnunk a krónikus betegségek szerinti összesítőt amit BNO nélkül nem tudtunk volna meg se tenni.Tehát a jelenlegi ismereteink szerint( nem kéri se OEP se ÁNTSZ , és programilag kész lesznek a jelentések ) NEM kell a krónikus BNO rögzítése. Az oltási BNO pedig, mint fent olvasható beállításnak megfelelően automatikusan hozzárendelődik az oltóanyaghoz "felíráskor" még akkor is ha az a Kiemeltekből lesz felírva.

Kharon
Sunday, October 4, 2009 9:32:36 PM
dr.Kovács József wrote:

Szerintem nem influenza jelentést, hanem influenzaszerű megbetegedéseket kérnek, vagyis milyen BNO-t írsz ? Az influenza jelentés J1... BNO-t figyel, úgy tudom. Én is érintett vagyok EGY ÉVE !

Pont emiatt megkérdeztem a helyi ÁNTSZ-t telefonon. A válasz kicsit suta lett (ugyanis a lényege az volt, hogy ők sem tudják, mert nekik is ki van adva csak), de szerintük azt jelentsem, akit én annak érzek (mármint szerintem influenzának). Én is kérdeztem ugyanis, hogy jelentsem a B349-t, vagy a J069-et, vagy akár a J00H0-t is? Mert ha akarom ezek is influenzaszerűek. Erre az volt a válasz, hogy ahogy én gondolom, ami szerintem az. Mármint influenza? Igen.

Na innentől kezdve csak az lesz a jelentésemben akit influenzásnak gondolok. Amúgy is CSAK SZERŰ lehet, mivel konkrét diagnosztikára ugye nincs lehetőség. (bár erre rögtön volt ellenpélda is, egy ONKI-ban dolgozó, akinél elvégezték a tesztet, mert gyengének érezte magát hőemelkedés nélkül!!! és kijött, hogy H1N1, na az influenza identifikált lett, de mondjuk annál nem kérdés)

Erre meg az influenza heti jelentés majdnem teljesen alkalmas. Annyiban nem csak, hogy a korosztályok(illetve csak az utolsók) nem egyeznek.

Egyéb minden rajta van, a heti forgalmi adat (betegek száma), influenzaszerűek (akiket influenzának kódoltunk), sőt még az ezzel a diagnózissal kórházba utaltak, táppénzen lévők is.

Infomixet kérdezném: Arra azért van lehetőség, hogy a korcsoportot a kértnek megfelelően változtatni lehessen? Vagy akár a többi BNO tartományt is belevehessük opcionálisan a jelentésbe (B349, J069), bár az is igaz, hogy akit influenzásnak gondolok, azt influenza kóddal kódolok.

dr.Kovács József
Monday, October 5, 2009 7:34:10 AM
kaprinai wrote:

Pont emiatt megkérdeztem a helyi ÁNTSZ-t telefonon. A válasz kicsit suta lett (ugyanis a lényege az volt, hogy ők sem tudják, mert nekik is ki van adva csak), de szerintük azt jelentsem, akit én annak érzek (mármint szerintem influenzának). Én is kérdeztem ugyanis, hogy jelentsem a B349-t, vagy a J069-et, vagy akár a J00H0-t is? Mert ha akarom ezek is influenzaszerűek. Erre az volt a válasz, hogy ahogy én gondolom, ami szerintem az. Mármint influenza? Igen.

Na innentől kezdve csak az lesz a jelentésemben akit influenzásnak gondolok. Amúgy is CSAK SZERŰ lehet, mivel konkrét diagnosztikára ugye nincs lehetőség.

Ebben teljesen igazad van, de mint írtam nekem tavaly november óta jelentenem kell folyamatosan és nem influenzás időszakban egy kissé magasabb lázzal járó B34.9-t nem kódoltam be influenzának. Egyébként a jelentés elrendelése során megadták a pontos esetdefiníciót.

dr.Kovács József
Dr. Horváth Edit
Monday, October 5, 2009 5:07:34 PM
A csütörtökön letöltött új verzió óta nem működik a név szerinti BNO keresés. Csak nálam vagy másnál is? Ezenkivül péntek reggel és ma reggel a bekapcsolásnál kiirta a program, hogy a helyi példány frissitésére van szükség (amit minden új verziónál kiirt eddig, de csak első, egyszeri alkalommal). Ilyen is csak nálam van? Tehetek-e valamit azonkivül, hogy a mentést elküldöm az Infomixnek?

Más! Többször kértem, ne bonyolitsátok a programot, mert úgy gondolom, az orvosok zöme nem használja, én legalábbis számos funkciót nem. Mi pl. az influenza jelentést egyszerű strigulázással oldjuk meg, amikor azt mondom, hogy ez az, akkor a nővérke húz egy strigulát. Képtelen vagyok formanyomtatványokban, űrlapokban, sablonokban gondolkodni, húszszor ide-oda kattintgatni. Amiről azt akarom, hogy rögzitve legyen, azt beirom a megjelenéshez, igy pl. a szűréseket is. Számomra attól felhasználóbarát egy program, ha könnyen tudom használni, és nem kell a programozók vagy mások gondolkodási algoritmusait felvenni. Köszönöm!

Kharon
Monday, October 5, 2009 5:53:11 PM
A probléma, amit Dr. Horváth Edit leírt egyedi jelenség, valószínűleg egy nem odaillő fájl okozza ezt.

Mivel minden valószínűség szerint az említett fájl nem kerülne bele a mentésbe, kérem, hogy küldjön nekem egy privát üzenetet (a hozzászólásom alatt a PÜ gomb segítségével) egy elérhetőséggel és egy időponttal, amikor kollegáimmal meg tudjuk nézni, hogy mi lehet a gond.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 5, 2009 6:53:46 PM

Más! Többször kértem, ne bonyolitsátok a programot, mert úgy gondolom, az orvosok zöme nem használja, én legalábbis számos funkciót nem. Mi pl. az influenza jelentést egyszerű strigulázással oldjuk meg, amikor azt mondom, hogy ez az, akkor a nővérke húz egy strigulát. Képtelen vagyok formanyomtatványokban, űrlapokban, sablonokban gondolkodni, húszszor ide-oda kattintgatni. Amiről azt akarom, hogy rögzitve legyen, azt beirom a megjelenéshez, igy pl. a szűréseket is. Számomra attól felhasználóbarát egy program, ha könnyen tudom használni, és nem kell a programozók vagy mások gondolkodási algoritmusait felvenni. Köszönöm!

Tiszteljük a Más véleményét !! Ennek a jegyében írom, éppen azon vagyunk , hogy minél kevesebb kattintással oldjuk meg az adatrögzítést és a jelentések elkészítését. De a program, a számítógép többek között arról is szól, hogy nem kell a strigulázás. Egy listázó vagy lekérdező gomb lenyomása és elkészül bármikor , ismételten is ha kell a jelentés/ sek. Persze ehhez adatbevitel is szükséges a megfelelő helyre, nyilván olyan adatok amelyek egyébként is rögzítendőek a beteg ellátása során, ezt pedig a sablonok , űrlapok használata egyszerűsítheti. Érdemes szerintem átgondolni ezek alapján a program használatát és elfelejteni a strigulázást.

Kharon
Monday, October 5, 2009 8:20:44 PM
dr.Kovács József wrote:

egy kissé magasabb lázzal járó B34.9-t nem kódoltam be influenzának. Egyébként a jelentés elrendelése során megadták a pontos esetdefiníciót.

Azt én sem. Erre azt mondták azt jelentsem akit influenzásnak gondolok. Nekem viszont semmiféle még csak pontatlan definíciót sem adtak.

Megkaphatom?

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 6, 2009 10:26:50 AM
Nyakunkon az oltóanyag, ezért kérdezném : mikorra várható az új verzió közlése az influenza oltással kapcsolatos módosításokkal ??
dr.Kovács József
Tuesday, October 6, 2009 11:24:14 AM
kaprinai wrote:

Azt én sem. Erre azt mondták azt jelentsem akit influenzásnak gondolok. Nekem viszont semmiféle még csak pontatlan definíciót sem adtak.

Megkaphatom?

Az ECDC 2008. áprilisában módosította az influenzaszerű megbetegedések esetdefinícióját:

Az influenzaszerű megbetegedések (ISZM) esetdefiníciója:

1. A tünetek hirtelen megjelenése.

ÉS

2. Az alábbi négy általános tünet legalább egyike:

-hőemelkedés, láz

-rossz közérzet

-fejfájás

-izomfájdalom

ÉS

3. Az alábbi három légzőszervi tünet legalább egyike:

-köhögés

-torokfájás

-légszomj

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 6, 2009 11:33:52 AM
dr.Kovács József wrote:

kaprinai wrote:

Megkaphatom?

Az ECDC 2008. áprilisában módosította az influenzaszerű megbetegedések esetdefinícióját:

ÉS

-hőemelkedés, láz

-rossz közérzet

-fejfájás

-izomfájdalom

ÉS

-köhögés

-torokfájás

-légszomj

1 ) és 2 ) Minden vírus tudja 3 ) valamit szűkít de így is igen tág fogalom - legalább van kézzel fogható esetdefiníció. Köszönjük. Már csak a BNO kell : J1110 ??

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, October 6, 2009 12:00:53 PM

Nyakunkon az oltóanyag, ezért kérdezném : mikorra várható az új verzió közlése az influenza oltással kapcsolatos módosításokkal ??

Már belső teszten van. Terveink szerint még ma felkerül, de az idő rövidsége miatt, egyenlőre csak egy Excel tábla készült el. Igyekszünk még a héten elkészíteni a másik kettőt is.

Hostyánszki László
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, October 6, 2009 12:07:29 PM
Újabb törzskarton- Alapbetegség-Lezajlott betegség : nálam a dátumot továbbra sem emeli be automatikusan.
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 6, 2009 12:43:52 PM
hosi wrote:

Már belső teszten van. Terveink szerint még ma felkerül, de az idő rövidsége miatt, egyenlőre csak egy Excel tábla készült el. Igyekszünk még a héten elkészíteni a másik kettőt is.

O.K. Igazából az "Új" beviteli , adatrögzítő rész a kérdéses, hogy e szerint vezessük fel az oltásokat a Listázó részek ( excelek ) úgy is ebből a bevitelből tárolt adatokat használják majd fel, jelentés meg majd később, azaz az excelek, is ráérnek.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 6, 2009 1:04:54 PM
Ilona wrote:

Újabb törzskarton- Alapbetegség-Lezajlott betegség : nálam a dátumot továbbra sem emeli be automatikusan.

Másnál sem DE : az Alapbetegségbe az adott betegséget legkevésbé valószínű, hogy az Újabb törzskarton kitöltésekor véleményezzük ( bár előfordulhat ) azaz meg van már az Újabb törzskarton kitöltése előtt is , így az már akkor beemelhető dátummal az Alapbetegségek közzé és így már átveszi a program Törzskarton újításkor.Az Újabb Törzskarton átemelős megoldásának éppen az a célja , hogy ekkor már ne keljen újabb kattintgatás hisz az előzőleg rögzített adatokból automatikusan kitölti az adatmezőket. ( Ezzel együtt ha erre igény van és megoldható a kérés miért ne ! )

Kharon
Tuesday, October 6, 2009 1:49:59 PM
dr.Kovács József wrote:

ÉS

-hőemelkedés, láz

-rossz közérzet

-fejfájás

-izomfájdalom

ÉS

-köhögés

-torokfájás

-légszomj

Ezek szerint maradok a megérzésre kódolásnál. 🙂

dr.Kovács József
Tuesday, October 6, 2009 2:14:38 PM

1 ) és 2 ) Minden vírus tudja 3 ) valamit szűkít de így is igen tág fogalom - legalább van kézzel fogható esetdefiníció. Köszönjük. Már csak a BNO kell : J1110 ??

Igazából a hirtelen kezdetet csak az influenza tudja (szerintem) - ha voltál már influenzás tudod mire gondolok.

dr.Kovács József
Kharon
Tuesday, October 6, 2009 7:12:09 PM
A legutóbbi verzióváltás óta recept íráskor hiába van kipipálva a "lista" sorban az "előző", az ablak üres, csak az "előző"-re kattintva tudom láthatóvá tenni az előzőekben felírt gyszereket.

Más: eddig a recepteken feltüntettem a térítési díjat és a tejes árat. Az utóbbi hónap óta ezt nem szeretném feltüntetni. Fogaskerék, megfelelő pipák kivéve. Megfigyelés: a térítési díj nincs már a recepten, de az előzőekben már felírt recepteken rajta van a teljes ár annak ellenére, hogy a fogaskerékben nincs kipipálva. Minden receptnél ezt külön-külön kell törölnöm. Az újonan felírt gyszereknél nem jelentkezik a fenti probléma.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 6, 2009 8:09:12 PM
Jano wrote:

A legutóbbi verzióváltás óta recept íráskor hiába van kipipálva a "lista" sorban az "előző", az ablak üres, csak az "előző"-re kattintva tudom láthatóvá tenni az előzőekben felírt gyszereket.

Más: eddig a recepteken feltüntettem a térítési díjat és a tejes árat. Az utóbbi hónap óta ezt nem szeretném feltüntetni. Fogaskerék, megfelelő pipák kivéve. Megfigyelés: a térítési díj nincs már a recepten, de az előzőekben már felírt recepteken rajta van a teljes ár annak ellenére, hogy a fogaskerékben nincs kipipálva. Minden receptnél ezt külön-külön kell törölnöm. Az újonan felírt gyszereknél nem jelentkezik a fenti probléma.

Ha eltárolt receptből írom az újat természetesen a tárolásnak megfelelően a rögzített adatokkal, így az árral együtt fogja kinyomtatni. Ezt valóban csak a törlést követő újbóli rögzítéssel lehet orvosolni.A fogaskerék pipázás csak arról szól , hogy most már ne tegye rá az árat az újonnan felírtakra, nem befolyásolja a már rögzített adatokat.

Hajnalné
Tuesday, October 6, 2009 9:21:04 PM
Influenza jelentéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem (ami lehet, hogy csak Nekem nem érthető:

Ha ma felírom egy páciensnek az influenza oltásokat és még pár gyógyszert akkor 01-es térítési kategóriával jelentem, hiszen a recept írás az térítésmentes ellátás, ezek után 1-2 héttel később jön majd ez a beteg az oltásokkal, hogy adjuk be, ekkor 00-ás térítéssel kell jelentenem, hiszen nem jár Neki az ingyenes oltás, de ha már egyszer 01-essel jelentettem az OEP-nek akkor Ők azt ingyenes oltásnak fogják fel ha jól értelmezem az eddigieket. Mi ebben az esetben a teendő vagy ki hogy oldja meg ezt a problémát.

Köszönöm

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 6, 2009 10:23:48 PM
Hajnalné wrote:

Influenza jelentéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem (ami lehet, hogy csak Nekem nem érthető:

Ha ma felírom egy páciensnek az influenza oltásokat és még pár gyógyszert akkor 01-es térítési kategóriával jelentem, hiszen a recept írás az térítésmentes ellátás, ezek után 1-2 héttel később jön majd ez a beteg az oltásokkal, hogy adjuk be, ekkor 00-ás térítéssel kell jelentenem, hiszen nem jár Neki az ingyenes oltás, de ha már egyszer 01-essel jelentettem az OEP-nek akkor Ők azt ingyenes oltásnak fogják fel ha jól értelmezem az eddigieket. Mi ebben az esetben a teendő vagy ki hogy oldja meg ezt a problémát.

Köszönöm

Egy vélemény : valószínű, hogy mindhárom feltétel egyidejűsége esetén számol el az OEP : BNO "E" ok és "00" és TTT egyik lehetőség, BNO "E" ok és "01" és TTT a másik lehetőség. Szerintem BNO "e" ok és "00" vagy "01" az tiszta de TTT zavaros , ugyanis mint a példában is felvetődött az inj. ténylegesen fel lett írva "01" mellett,( a többi feltétel hamis , elszámolás nem lesz ) de beadás esetlegesen napok múltával, de ekkor megint kellene TTT ahhoz hogy a három feltétel együtt legyen azaz ekkor úgy teszek mintha megint felírtam volna "00" mellett persze. A TTT - re ha jól emlékszem az Infomix állásfoglalást kért az OEP - től. Eredmény ismeretlen.

Users browsing this topic