Kharon
Monday, October 12, 2009 2:59:35 PM
Jano wrote:

Saját magamnak beadattam a Fluval AB és P-t. Nem a saját praxisomban vagyok. Nem pipáltam be az elvégzett oltásoknál a praxisbelit, és nem szereplek az oltottak között. Programhiba?

A válogatásnál a másik praxist is be kell jelölni, akkor szerepel az oltottak között.

Kharon
Monday, October 12, 2009 3:00:53 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Somogyi László wrote:

SzZoli wrote:

Somogyi László wrote:

Tehát a szoftver láthatólag azt figyeli, hogy van-e indikáció, ahelyett, hogy a térítési kód alapján sorolná be a jelentésbe ingyenesre vagy térítésesre.

Ez logikai hibának tűnik, és magában hordozza, hogy a mostani verzióban dolgozók hibásan fognak rögzíteni.

Tehát addig is: szemetek az indikáción legyen.

Még szerencse, hogy a térítéses oltások még nincsenek a patikában, van egy csepp idő.

A napi tevékenység ablak „oltási sarkában” a következő képen módosítjuk a program működését. Ha ellátások 00 akkor nem enged indikációt beírni. A rosszul felvitt adatot az oltási lapon az egyéb oltásoknál kijavíthatjuk, ha CTRL-0–al kiürítjük az indikációt.

Első ránézésre jó lesz!

Igen ez utóbbi a javítási lehetőség adott, ok, de ha pár száz után jönnek rá a körzetben, igen izzadságszagú újra átnézni, meg emlékezetből, stb. Nem baj, az a lényeg, hogy rajta vagytok, én is ilyesmit akartam javasolni, de már nem merek...

Egy gond még lesz vele. Így nem lesz adatotok arra nézve, hogy térítésesnek milyen indikációval adjuk be.

Pedig mondom előttem az ÁNTSZ táblázat, benne az oszlop. Ezt így nem fogja exportálni.

Vicc: Javaslom a 20. indikációt, miszerint "Szabad akarat" ezt figyeli a program... [hatnincs]

Térítéses excelbe nem kell indikációt rögzíteni.

Ha nincs indikáció, a paciens a térítésesek közé kerül. Az az excel, amiből mi kiindultunk, a térítéses Fluval -P esetén nem kér indikációt.

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 3:11:47 PM
rpetra wrote:

Nekem nem megy se a Fluval P se a Fluarix BNO E beemelése. Miért ???

A fejlesztők keresik a probléma okát.

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 3:15:43 PM
rpetra wrote:

A fejlesztők keresik a probléma okát.

Csak még hozzá: saját magam végeztem és saját magam láttam a rendelői gépünkön reggel, hogy működött, nem elmondás alapján. Ugyanakkor én magam a tesztgépemen nem tudok eredményt produkálni.

Nem irigylem most a csapatot. Ha valami támpont van, amit kipróbáljak itt, üzenjetek!

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 3:18:41 PM
SzZoli wrote:

Ha nincs indikáció a paciens a térítésesek közé kerül. Azaz excel amiből mi kiindultunk, a térítéses Fluval -P esetén nem kér indikációt.

Természetesen elküldhetem az ÁNTSZ-től kapott fájlt, ami ezek szerint merőben más, mint amire dolgoztok.

Ismétlem, szerintem is baromság az az oszlop benne!

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 12, 2009 3:25:20 PM
Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

2. 1.30.3 verzió, napi ellátásból kitöltöm az oltásokat Fluval AB és a Fluval P-t is, OK-t nyomok a felírja-e a receptet kérdésre Igent, ezután a Fluval P-nél nem emeli be a helyére az E ellátás okát csak a BNO-t, a Fluval AB-nél viszont beemeli. ?

2 ) Nem tűnt fel, de megnézem, bár nem értem mit jelent "a helyére" ? Megnéztem : a recept felíró BNO OK ablakba nem jelenik meg az E és lezáráskor rá is kérdez BNO OK nélkül kívánom lezárni a napi tevékenységet. Javításra szoruló HIBA. A Fluarixxal is hasonló a helyzet !!

Na most lesz ez bonyolult.

A fenti hiba minden esetben jelentkezik azon a kis tesztmasinán, amit ilyenek kipróbálására használok.

Ezek szerint Gyulánál is.

Kapaszkodj.

Az éles gépen a rendelőben ma már 2 dupla oltás lett rögzítve, és mindkét esetben helyén volt a Fluval P esetében az E kód is.

A tesztgépemen viszont egyetlen variációban sem tudom elérni, hogy ott legyen.:-s

A BNO E ok : mindig az első felírandó oltásnak az 'E" okát nem emeli be, a másodikét már igen, ez a sorrend a felírásra vonatkozik!!!!! Ha egy oltást rögzítek akkor ennek nem lesz E oka ha kettőt akkor a másodiknak ( Fluval P vagy Fluarix ) hiányzik az E ok ( ezt írná fel elsőként és itt nincs E beemelve )

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 3:27:31 PM
Somogyi László wrote:

SzZoli wrote:

Ha nincs indikáció a paciens a térítésesek közé kerül. Azaz excel amiből mi kiindultunk, a térítéses Fluval -P esetén nem kér indikációt.

Természetesen elküldhetem az ÁNTSZ-től kapott fájlt, ami ezek szerint merőben más, mint amire dolgoztok.

Elküldtem a táblát az infomix@infomix.hu -ra!

Ne én legyek mindig a hülye...

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 3:35:33 PM

A BNO E ok : mindig az első felírandó oltásnak az 'E" okát nem emeli be, a másodikét már igen, ez a sorrend a felírásra vonatkozik!!!!! Ha egy oltást rögzítek akkor ennek nem lesz E oka ha kettőt akkor a másodiknak ( Fluval P vagy Fluarix ) hiányzik az E ok ( ezt írná fel elsőként és itt nincs E beemelve )

Igen, valahogy így nálam is.

Kérlek higgyétek el, hogy ma reggel éppen azt magyaráztam az alkalmazottnak, hogy nem lesz ott az E kód, és ebben a pillanatban ott volt a helyén a rendelői gépen. Tegnap este frissítettem, állítgattam ott, miután kimorogtam magam a fórumon.

Ha van a fejlesztőknek valami ötlete, hogy mit hasonlítsak össze a rendelői éles gépemen, ahol jó, és a tesztgépemen, ahol nem jó, szóljatok, minden morgásom ellenére szívesen segítek, ha kell.

Kharon
Monday, October 12, 2009 3:44:08 PM
Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

SzZoli wrote:

Ha nincs indikáció a paciens a térítésesek közé kerül. Az az excel, amiből mi kiindultunk, a térítéses Fluval -P esetén nem kér indikációt.

Megkaptuk. Szuper!

Megpróbálunk valamilyen állásfoglalást kérni.

(Magán vélemény: az indikáció azt jelöli, miért kapja térítés mentesen az oltást! De lehet, hogy tévedésben vagyok, akkor viszont nem értek semmit az egészből!)

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 4:04:08 PM
SzZoli wrote:

Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

SzZoli wrote:

Megkaptuk. Szuper!

Megpróbálunk valamilyen állásfoglalást kérni.

(Magán vélemény: az indikáció azt jelöli, miért kapja térítés mentessen az oltást! De lehet, hogy tévedésben vagyok, akkor viszont nem értek semmit az egészből!)

Ugyan, ez csak az Észak Mo-i Regionális ÁNTSZ, amiről Gyulának is próbáltam mesélni, hogy úgyse fogják megnyitni az OpenOffice fájlt! Ismerem őket. [beeee]

Ne kérjetek állásfoglalást! Ezek itt nem normálisak, ezt be merem vállalni országvilág előtt.

Varga Sándor
Monday, October 12, 2009 4:06:40 PM

fordoszsolt wrote:

Egy páciens ezzel lép be az ajtón: Doktor ÚR ha én egy Algopyrint megeszek meghalok.

Szerintetek hogy tudom beállítani a programon, hogy semmilyen körülmények között ne tudjak felírni a későbbiek folyamán ugyanolyan (Algopyrin) hatóanyag tartalmú gyógyszert.

Regisztráció -Háziorvosi anamnézis - Életmód - gyógyszer érzékenység !!

Kipróbáltam de nálam nem működik . Elméletileg ha bejelöltem az érzékenységet, akkor felíráskor az ATC csoportba tartozó gyógyszer Pirosra vált és megjelenik a Gy. e felírat , nekem nem jelent meg semmi.??????!!!!! Én is segítséget kérek az Infomixtől !!

Ez a lehetőség a szakértői útmutatónál működik. A modul a speciális adatmentés folyamatos küldése mellett vehető igénybe jelenleg.

Varga Sándor
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, October 12, 2009 4:06:47 PM
Somogyi László wrote:

Igen, valahogy így nálam is.

Kérlek higgyétek el, hogy ma reggel éppen azt magyaráztam az alkalmazottnak, hogy nem lesz ott az E kód, és ebben a pillanatban ott volt a helyén a rendelői gépen. Tegnap este frissítettem, állítgattam ott, miután kimorogtam magam a fórumon.

Ha van a fejlesztőknek valami ötlete, hogy mit hasonlítsak össze a rendelői éles gépemen, ahol jó, és a tesztgépemen, ahol nem jó, szóljatok, minden morgásom ellenére szívesen segítek, ha kell.

Pont ugyanez a szituáció nálunk is. Néhány gépen nem emeli be, néhányon igen. Megkerültük a problémát - ha a Receptképernyőn a napi ellátásból automatikusan íródik fel az oltóanyag, egy üzenet jelenik meg, ami ezt az automatizmust nyugtázza.

Hostyánszki László
Somogyi László
Monday, October 12, 2009 4:23:37 PM
hosi wrote:

Pont ugyanez a szituáció nálunk is. Néhány gépen nem emeli be, néhányon igen. Megkerültük a problémát - ha a Receptképernyőn a napi ellátásból automatikusan íródik fel az oltóanyag, egy üzenet jelenik meg, ami ezt az automatizmust nyugtázza.

Annyit tudok még segíteni, hogy a rendelői gép 2008. december 30.-i új telepítés volt általatok.

A tesztgépemet jóval régebbi image-ből élesztettem fel. Frissítgettem fel.

Gépeitek közötti különbség nem hasonló? Újra lett telepítve, újabb verzióval helyből, ilyesmi?

Dr. Horváth Edit
Monday, October 12, 2009 4:47:40 PM
Miből gondoljátok, hogy a két oltás indikációja megegyezik? Én úgy tudom, hogypl. Fluval AB adható 60 év felett téritesmentesen, a Fluval P-nél viszont a kor nem meghatározó. Vagy én tudom rosszul?

Miért kéne a téritéses oltást az ANTSZ felé jelenteni? Számomra a tájékozatóból az jött le, hogy azokat kell jelenteni a téritéses kategoriában, ahol 200 főnél nagyobb megrendelés miatt nagyker áron beszerezhető az oltás, és az igy beszerzett oltásokkal kell elszámolni, a sima receptre felirttal nem (de ez logikus is, mert azt az OEP felé úgyis jelentjük a receptfeliráskor.)

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 5:23:11 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Miből gondoljátok, hogy a két oltás indikációja megegyezik? Én úgy tudom, hogypl. Fluval AB adható 60 év felett téritesmentesen, a Fluval P-nél viszont a kor nem meghatározó. Vagy én tudom rosszul?

Miért kéne a téritéses oltást az ANTSZ felé jelenteni? Számomra a tájékozatóból az jött le, hogy azokat kell jelenteni a téritéses kategoriában, ahol 200 főnél nagyobb megrendelés miatt nagyker áron beszerezhető az oltás, és az igy beszerzett oltásokkal kell elszámolni, a sima receptre felirttal nem (de ez logikus is, mert azt az OEP felé úgyis jelentjük a receptfeliráskor.)

Figyelj itt nem erről szól már a vita.

Jól tudod!!!

Én is jeleztem, hogy 60 év feletti egészségesnek NEM JÁR ingyen a Fluval P, kiemelten dörgedelmezte az említett Regionális ÁNTSZ vezető, tehát jó lenne, ha külön indikáció lenne rögzíthető (gyulának más volt a véleménye, de lehet nem járt régiós roadshow-n), tehát igen, a két oltás indikációja innentől nem egyezik meg, trükközni kell. Külön indikációt ha akarsz rögzíthetsz még a jelentés előtt de az oltás rögzítése után az oltási lapot elővéve. Itt másképp lesz megoldva de ez nem publikus, kitalálja mindenki szakmailag, hogyan adjon 60 év felett ingyen.

A jelentésben nincs igazad, az ÁNTSZ kéri azt amit.

hosi
  • hosi
Monday, October 12, 2009 5:30:12 PM
Somogyi László wrote:

Dr. Horváth Edit wrote:

Figyelj itt nem erről szól már a vita.

Jól tudod!!!

Én is jeleztem, hogy 60 év feletti egészségesnek NEM JÁR ingyen a Fluval P, kiemelten dörgedelmezte az említett Regionális ÁNTSZ vezető, tehát jó lenne, ha külön indikáció lenne rögzíthető (gyulának más volt a véleménye, de lehet nem járt régiós roadshow-n), tehát igen, a két oltás indikációja innentől nem egyezik meg, trükközni kell. Külön indikációt ha akarsz rögzíthetsz még a jelentés előtt de az oltás rögzítése után az oltási lapot elővéve. Itt másképp lesz megoldva de ez nem publikus, kitalálja mindenki szakmailag, hogyan adjon 60 év felett ingyen.

A jelentésben nincs igazad, az ÁNTSZ kéri azt amit.

Ehhez még annyit, hogy a 2számú táblázatban a két oltásnak csak egy indikáció oszlopa van. :-"

Hostyánszki László
Somogyi László
Monday, October 12, 2009 5:35:49 PM
hosi wrote:

Ehhez még annyit, hogy a 2számú táblázatban a két oltásnak csak egy indikáció oszlopa van. :-"

Értem, de.

Ha előveszitek az országos tisztifőorvosi levelet, vajon tudtok-e a sorok között olvasni?

Tudjátok én még a Kádár rendszerben szocializálódtam, tehát nagyon tudok. Mi sem változott.

Abban van, hogy a 60 év felettiekre valahogy nem is hat ez az influenza, megfertőződésük eddig átlagon messze aluli. Szóban pedig elmondják bizonyíthatatlan módon régiósan, hogy nem jár nekik.

Mindjárt előkeresem.

Dr. Horváth Edit
Monday, October 12, 2009 6:07:11 PM
Az én ANTSZ levelemben szó szerint ez áll:

"A pandémiás influenza elleni védőoltási célcsoportokba tartozók és a szezonális influenza elleni védőoltásban részesítendők köre részben megegyezik." (ott áll: RÉSZBEN)

A téritésmentes indikációt végignézve nekem úgy tűnik, hogy a Fluval AB halmaz nagyobb mint a FluvalP, tehát az aki kap P-t, az kaphat AB-t is, forditva már nem feltétlenül igaz.

Nem vitatkozni akarok, mert mindenki ugy csinálja, ahogy akarja, ahogyan SL irta, megoldjuk...

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 6:18:45 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Az én ANTSZ levelemben szó szerint ez áll:

"A pandémiás influenza elleni védőoltási célcsoportokba tartozók és a szezonális influenza elleni védőoltásban részesítendők köre részben megegyezik." (ott áll: RÉSZBEN)

A téritésmentes indikációt végignézve nekem úgy tűnik, hogy a Fluval AB halmaz nagyobb mint a FluvalP, tehát az aki kap P-t, az kaphat AB-t is, forditva már nem feltétlenül igaz.

Nem vitatkozni akarok, mert mindenki ugy csinálja, ahogy akarja, ahogyan SL irta, megoldjuk...

Keresem még azt a bizonyos országos tisztifőorvosi levelet, de egyértelmű a gyula által beidézettekből is, hogy az AB 60 év felett egészségesnek jár, a P pedig nem jár, nem prioritás.

Mellesleg: itt egy évadban 300 körüli AB kerül beadásra, most csak 100 DB P-t sikerült kicsikarni, mai nappal sem több. Hol van a 4 millió?

Varga Sándor
Monday, October 12, 2009 6:30:24 PM
Természetesen mi is "nyomozunk".

Jelenleg az ANTSZ dél-dunántúli régiójától most kapott rövid tájékoztatás áll csak rendelkezésünkre, de ígéretet kaptunk egy egységes értelmezésre is, melyet reményeink szerint holnapra eljuttatnak hozzánk, s akkor mi is közkinccsé tesszük itt valamennyi felhasználónk számára.

A régiós levél ide vonatkozó része:

„… Küldöm a 7. sz. mellékletet. Ez a táblázat a térítéses oltóanyagokról ad elszámolást, és még nem kérjük beküldeni, mert ennél a munkahelynek kell megvennie az oltóanyagot.

Az orvosoknak a 2. számú mellékleten kell jelenteniük, ami térítésmentes!!!

Üdvözlettel: Molnár Katalin”

A mi olvasatunkban ez azt jelenti, hogy jelenleg kizárólag a 2.sz. Mellékletet kell jelenteni,vagyis csak a térítésmentes oltásokat.

Varga Sándor
Somogyi László
Monday, October 12, 2009 6:35:11 PM
Tehát kérdésem Infomix:

A 60 éven felülinek ingyen jár AB és nem ingyen a P.

Térítésmentesre csak az AB-t vehetjük indikáció alapján.

A P-t indikáció nélkül kell és térítésre adnunk neki.

Ez a programozási feladat.

Ne kelljen kétszer Új napi ellátás ezért. (egyszer típus ingyen, egyszer típus térítéssel)

Ne kelljen utólag javítani az oltási lapon az indikációt.

Szóval ezt a 60 éven felüli mittoménmit kellene rendbe tenni, mert közös indikációnak nem jó!

Akármi van is az Excel táblában, ez nem lehet közös indikáció, tényleg dörgedelmesen kijelentették szóban az ÁNTSZ-nél.

Ha azt hiszitek, hogy milyen nehéz programozási feladat, akkor csak egy napra gyertek a rendelőbe, ahol megmagyarázzátok a 60 éven felülinek, hogy ez ingyen a másikért fizet.

Visítva menekültök programozni vissza. viccnek szántam, de véresen komoly.

Somogyi László
Monday, October 12, 2009 6:48:33 PM
vargas wrote:

Természetesen mi is "nyomozunk".

Jelenleg az ANTSZ dél-dunántúli régiójától most kapott rövid tájékoztatás áll csak rendelkezésünkre, de ígéretet kaptunk egy egységes értelmezésre is, melyet reményeink szerint holnapra eljuttatnak hozzánk, s akkor mi is közkinccsé tesszük itt valamennyi felhasználónk számára.

A régiós levél ide vonatkozó része:

„… Küldöm a 7. sz. mellékletet. Ez a táblázat a térítéses oltóanyagokról ad elszámolást, és még nem kérjük beküldeni, mert ennél a munkahelynek kell megvennie az oltóanyagot.

Az orvosoknak a 2. számú mellékleten kell jelenteniük, ami térítésmentes!!!

Üdvözlettel: Molnár Katalin”

A mi olvasatunkban ez azt jelenti, hogy jelenleg kizárólag a 2.sz. Mellékletet kell jelenteni,vagyis csak a térítésmentes oltásokat.

Ezzel semmi baj, de ugye nem gondoljátok, hogy ok nélkül küldték ki a térítéses táblákat, legfeljebb kaptunk rá egy kis időt.

Ne má!

Ott van benne, hogy még nem

Ez meg az én olvasatom.

kutyafáját!

Dr. Horváth Edit
Monday, October 12, 2009 8:20:08 PM
Ezt mondom, én is igy tudom, tehát téritésest nem kell jelenteni (csak a nagyker áron megvásároltat, amit a munkáltató vesz kedvezményesen, mert azzal el kell számolnia, név szerint ki kapta meg). Nehogy már sorban álljunk a feladatért, hogy azt is szeretnénk küldeni!
Somogyi László
Monday, October 12, 2009 10:45:45 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Ezt mondom, én is igy tudom, tehát téritésest nem kell jelenteni (csak a nagyker áron megvásároltat, amit a munkáltató vesz kedvezményesen, mert azzal el kell számolnia, név szerint ki kapta meg). Nehogy már sorban álljunk a feladatért, hogy azt is szeretnénk küldeni!

Áll a fene érte sorban, Edit, értsd már meg, csak azért küzdünk, hogy meg legyen az adat, ha kérik, letárolva lekérdezhető módon. (????)

Gyula, ne idézd már be ezt a rengeteg szöveget kérlek, mindenki megkapta emailben, vedd ki a lényegét, amit mondani akarsz. Azt akarod most mondani, hogy legyen 7. sz. mellékletünk a jelentésben? Isten a tanúm, nem értem. Mellesleg, ha nem kell, tényleg ne legyen, csak legyen az adattárolás korrekt, térítéses vagy ingyenes elronthatatlanul letárolva, utána már kisujj kérdése a lekérdezés-jelentés, akárki kéri akármikor.

Dr. Horváth Edit
Tuesday, October 13, 2009 12:22:01 AM
Jó, legyen meg az adat, ha kérik. (De minek?) Nekem egyébként más szöveg van, mint amit Gyula feltett, megküldöm neki pü-ben, hogy a többieket se bosszantsam vele.
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 13, 2009 9:29:01 AM
Dr. Horváth Edit wrote:

Jó, legyen meg az adat, ha kérik. (De minek?) Nekem egyébként más szöveg van, mint amit Gyula feltett, megküldöm neki pü-ben, hogy a többieket se bosszantsam vele.

Elnézést érte , de én nem érzem bosszantásnak csak tényszerű tájékoztatásnak.Mindenképpen küld el az Infomixnek a szöveget , segítség az egységes adatbevitel megoldáshoz, bár Ők is "nyomoznak" !! Azért az se semmi, hogy az egyes területi ÁNTSZ-ek különbözően értelmezik ugyanazt az "anyagot". Lassan már ezzel az oltási cirkusszal kapcsolatosan semmiért sem kell csodálkozni.

hosi
  • hosi
Tuesday, October 13, 2009 10:37:23 AM
Somogyi László wrote:

Tehát kérdésem Infomix:

A 60 éven felülinek ingyen jár AB és nem ingyen a P.

Térítésmentesre csak az AB-t vehetjük indikáció alapján.

A P-t indikáció nélkül kell és térítésre adnunk neki.

Ez a programozási feladat.

Ne kelljen kétszer Új napi ellátás ezért. (egyszer típus ingyen, egyszer típus térítéssel)

Ne kelljen utólag javítani az oltási lapon az indikációt.

Szóval ezt a 60 éven felüli mittoménmit kellene rendbe tenni, mert közös indikációnak nem jó!

Akármi van is az Excel táblában, ez nem lehet közös indikáció, tényleg dörgedelmesen kijelentették szóban az ÁNTSZ-nél.

Ha azt hiszitek, hogy milyen nehéz programozási feladat, akkor csak egy napra gyertek a rendelőbe, ahol megmagyarázzátok a 60 éven felülinek, hogy ez ingyen a másikért fizet.

Visítva menekültök programozni vissza. viccnek szántam, de véresen komoly.

Ha ugyanazon betegnek az egyik oltás ingyenes, a másikért pedig fizet, hiába lenne két külön indikáció, az OEP korábbi körlevele szerint:

...A tételes betegforgalmi jelentésben szerepelő "B300 adatsor nevű táblában" szerepel egy mező, amely arra vonatkozik, hogy az ellátás milyen térítési kategóriában történt. Ha Önök olyan személynek adnak be védőoltást, aki térítésmentesen kapja az oltóanyagot és ennek beadására is térítésmentesen jogosult, akkor ezen a helyen a "01: azaz magyar biztosítás alapján végzett ellátás" kódot kell szerepeltetni. Ha olyan személy immunizálását végzik, aki fizetett az oltóanyagért és ennek beadásáért is fizet, akkor a "00: azaz biztosított térítése ellenében végzett ellátása" kódot kell szerepeltetni....

Ez a fenti esetben két külön ellátás kell, hogy legyen, két külön naplószámon, térítési kategóriával, stb., ahol az egyiken megadja a térítéses oltást, indikációval, a másikon pedig az ingyenest.

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, October 13, 2009 11:52:24 AM

Mindenképpen küld el az Infomixnek a szöveget , segítség az egységes adatbevitel megoldáshoz

Előre is köszönjük az e-mailben eljuttatott szöveget (infomix@infomix.hu), kollegáim megvizsgálják.

dr.Kovács József
Tuesday, October 13, 2009 1:35:44 PM
Észrevettem egy hibát (talán hiba): eddig 18 db. térítésmentes oltást adtam be, mindketttőt, mind a 18 betegnek. A név szerinti listán mindenki szerepel, de az összesítő táblázatokból egy oltott kimarad. Megnéztem a napi megjelenését, szerintem minden ki van töltve. Indikációs köre: 9 - malignus betegség, ezt a csökkent immunitásuak közé kellene tennie. Miért nem szerepel az összesítő listában ?
dr.Kovács József
Kharon
Tuesday, October 13, 2009 2:18:56 PM
dr.Kovács József wrote:

Észrevettem egy hibát (talán hiba): eddig 18 db. térítésmentes oltást adtam be, mindketttőt, mind a 18 betegnek. A név szerinti listán mindenki szerepel, de az összesítő táblázatokból egy oltott kimarad. Megnéztem a napi megjelenését, szerintem minden ki van töltve. Indikációs köre: 9 - malignus betegség, ezt a csökkent immunitásuak közé kellene tennie. Miért nem szerepel az összesítő listában ?

Köszönöm az észrevételt, javítom.

Users browsing this topic