Sári László
Tuesday, December 29, 2009 12:03:41 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.31.0 verzióváltó.

Változások:

2010.01.01-től érvényes gyógyszer és segédeszköz törzs

Recept nyomtatás módosítás

A 38/2009 (XI.6) EüM rendelet alapján változik a vény nyomtatás:

• Az összes kinyomtatott vényre csak a születési év kell a születési dátumból

• Támogatott vényfelírás esetén rá kell írni a vényre a TAJ azonosítót és BNO kódot is. Ha közgyógy ellátott a paciens (érvényes a közgyógy igazolványa és a közgyógy jogcímen történik a felírás /Kgy; Eü.emelt+Kgy; Eü.kiemelt+Kgy/), akkor támogatott vényfelírás esetén rá kell írni a vényre a közgyógy igazolvány számát is. A közgyógyellátási igazolvány érvényességét nem kell feltüntetni.

• Ha a gyógyszer nem támogatott, akkor bármilyen jogcímen is írja fel a vényt, az nem támogatott felírásnak minősül.

• Ha a gyógyszer támogatott, akkor ha a felírás jogcíme teljes ár, akkor nem támogatott felírásnak minősül , minden más esetben támogatott a felírás. Segédeszköz, magistralis készítmény felírását is e szerint kell kezelni.

A vonalkódban és a jelentésekben ezen adatok továbbra is szerepelnek !

A 38/2009-es EüM. rendelet alapján 2010 január 1-étől vonalkód nélküli vény nem nyomtatható, ezért ha régi típusú vényre próbál nyomtatni, és azon nem szerepel a vonalkód objektum a program nem engedi kinyomtatni a vényt. Ezzel párhuzamosan a vény vonalkód nem kapcsolható ki új típusú vények esetében sem!

További változások: OEP indikátor becslés, Oltási lap (Az influenzaoltások indikációi új elemekkel bővültek), Elvégzett oltások módosítás, Háziorvosi ellátás – oltások rögzítése, Utolsó vizsgálatok karbantartása, Háziorvosi ellátás – információs panelek (Esedékes szűrések, Utolsó vizsgálatok, Mai előjegyzések, Függő beutalások), PostIt módosítás, Táppénzes napló módosítás, Üzenetek küldése a bejelentkezett munkahelyekre, Háziorvosi ellátás - szűrésenként külön szövegpanelek, Info lap – új objektumok, Influenza heti jelentés (módosítás) stb..

visual Ixfer foglalkozásegészségügyi modult használó felhasználóink számára

Alkalmassági vélemény

visual Ixügyelet modult használó felhasználóink számára

Önálló Ügyeleti programban, használható az Oltási lap és az Elvégzett oltások listája menüpont is.

visual Ixvédőnő modult használó felhasználóink számára

Időszakos státuszok módosítás, Védőnői látogatás módosítás.

A változások részletes leírása a verzióváltó levélben olvasható.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 30, 2009 10:25:21 AM
Egy fő gép. kettő munkagép ahol a Nővérkék saját kóddal lépnek be : beteg átirányítás nem működik. Beállítás esetleg más ??
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, December 30, 2009 11:37:31 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Egy fő gép. kettő munkagép ahol a Nővérkék saját kóddal lépnek be : beteg átirányítás nem működik. Beállítás esetleg más ??

Köszönjük, megtaláltuk az okát. Egy verzió frissítéssel javítjuk. Várhatóan a jövő hét elején publikáljuk

Hostyánszki László
Kharon
Thursday, December 31, 2009 10:48:27 AM
A verzióváltás óta a típus továbbküldésekben feladott labor esetén hibát jelez "PÁNKÉRÉSAZO nem található", majd OK-k után nem nyílik meg automatikusan egy új laborkérés, hanem ki kell választanom az új laborkérés és ""pipára" kattintani.

Csak nálam jelentkezik a hiba?

dr.Kovács József
Thursday, December 31, 2009 4:08:24 PM
Jano wrote:

A verzióváltás óta a típus továbbküldésekben feladott labor esetén hibát jelez "PÁNKÉRÉSAZO nem található", majd OK-k után nem nyílik meg automatikusan egy új laborkérés, hanem ki kell választanom az új laborkérés és ""pipára" kattintani.

Csak nálam jelentkezik a hiba?

Nálam 2x jelentkezik egymás után, majd felkínálja a beteg legelső laborkérését.

Az infolapra kitett utolsó vizsgálatok sorrendje más, mint a napi tevékenységnél megjelenő információs panelen, illetve nem egyezik a karbantartásban megadottal (az információs panelen jól jelenik meg a megadott sorrend).

B. U. É. K.

dr.Kovács József
durmol
Friday, January 1, 2010 6:12:37 PM
Letöltéskor "nem biztonságos oldal"-nak mondja a gépem. Nem tudom miért eddig soha nem volt gondom!
Kharon
Monday, January 4, 2010 9:18:27 AM
dr.Kovács József wrote:

Nálam 2x jelentkezik egymás után, majd felkínálja a beteg legelső laborkérését...

Köszönjük az észrevételt, a frissítésen dolgoznak kollegáim, abban már javítva lesznek az Önök által észrevett jelenségek.

durmol wrote:

Letöltéskor "nem biztonságos oldal"-nak mondja a gépem. Nem tudom miért eddig soha nem volt gondom!

A jelenség oka valószínűleg egy automatikus böngészőprogram-frissítés lehet. Azonban - mivel ahány böngészőprogram, annyi megoldás létezik - kérem, hogy írja le nekünk, milyen programot használ böngészésre, így könnyebben fogunk tudni segíteni.

hosi
  • hosi
Monday, January 4, 2010 10:10:48 AM
dr.Kovács József wrote:

Az infolapra kitett utolsó vizsgálatok sorrendje más, mint a napi tevékenységnél megjelenő információs panelen, illetve nem egyezik a karbantartásban megadottal (az információs panelen jól jelenik meg a megadott sorrend).

Köszönjük, javítottuk. A következő frissítésben benne lesz.

Hostyánszki László
Dr Rétei Ágnes
Monday, January 4, 2010 10:54:08 AM
durmol wrote:

Nálunk is ugyanez a gond. Mi Mozilla-t használunk, de próbáltam Explorerben, ott sem működik. [duhos]

Varga Sándor
Monday, January 4, 2010 11:34:31 AM
Casus wrote:

durmol wrote:

Nálunk is ugyanez a gond. Mi Mozilla-t használunk, de próbáltam Explorerben, ott sem működik. [duhos]

Az üzenet oka, hogy a portálunk eléréséhez egy biztonságos kapcsolatot, és ehhez tanusítványt kell használni. A böngészők újabb verziói, illetve a beállításoktól (mit érzékel egy böngésző biztonságos oldalnak) függően régebbi verziók is nem biztonságosnak mutathatják az oldalt. Minden ilyen esetben eldönthető, hogy a figyelmeztetés ellenére belépnek-e az oldalra.

Az infomix portál természetesen biztonságos, a böngésző javaslata ellenére használható.

Varga Sándor
durmol
Monday, January 4, 2010 1:32:55 PM
Köszönöm. Megnyugodtam.
pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Monday, January 4, 2010 2:59:57 PM
vargas wrote:

Casus wrote:

durmol wrote:

Az üzenet oka, hogy a portálunk eléréséhez egy biztonságos kapcsolatot, és ehhez tanusítványt kell használni. A böngészők újabb verziói, illetve a beállításoktól (mit érzékel egy böngésző biztonságos oldalnak) függően régebbi verziók is nem biztonságosnak mutathatják az oldalt. Minden ilyen esetben eldönthető, hogy a figyelmeztetés ellenére belépnek-e az oldalra.

Az infomix portál természetesen biztonságos, a böngésző javaslata ellenére használható.

Kiegészítésképpen: bizonyos esetekben (böngésző-frissítés, stb.) előfordulhat, hogy a figyelmeztető üzenet után csak több, nem is mindig nyilvánvaló lépéssel lehet elérni, hogy a letöltés működjön. Ezért a portál Letöltések fülén a Programkiegészítések kategóriába feltettünk egy leírást (Teendők Nem megbízható tanúsítvány hiba esetén) és egy letölthető tanúsítványt (infomIx portál SSL tanúsítványa). Remélhetőleg ezek segítségével mindenkinél elhárul a gond.

Gál Andi
Monday, January 4, 2010 3:59:19 PM
Tipus továbbküldésnél ha onnan választok labor beutalást,akkor nekem is hibát jelez,de ha azt okézom le hogy folytatom a programot,akkor megcsinálja,de a dátum ami a beutalóra kerül 1998-2002-ig változik.A hibafájlt elküldtem délelőtt e-mailben.Létezik segítség?
rpetra
  • rpetra
Monday, January 4, 2010 4:17:45 PM
Törökbálint wrote:

Tipus továbbküldésnél ha onnan választok labor beutalást,akkor nekem is hibát jelez,de ha azt okézom le hogy folytatom a programot,akkor megcsinálja,de a dátum ami a beutalóra kerül 1998-2002-ig változik.A hibafájlt elküldtem délelőtt e-mailben.Létezik segítség?

Kharon wrote:

dr.Kovács József wrote:

Nálam 2x jelentkezik egymás után, majd felkínálja a beteg legelső laborkérését...

Köszönjük az észrevételt, a frissítésen dolgoznak kollegáim, abban már javítva lesznek az Önök által észrevett jelenségek.

Gál Andi
Monday, January 4, 2010 4:28:30 PM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

Kharon wrote:

dr.Kovács József wrote:

Köszönöm szépen!

rpetra
  • rpetra
Tuesday, January 5, 2010 3:57:18 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.31.1 frissítés.

Változások:

Az 1.31.0-ás verzió óta, az eddig felmerült észrevételek alapján elvégzett frissítések:

• átirányítás korrekció

• háziorvosi ellátásnál labor továbbküldés korrekció

• utolsó vizsgálatok helyes sorrendben jelennek meg az info lapon

• kiugró táppénzek lista korrekció

Számlázás

Amennyiben egyéni vállalkozóként állít ki számlát, a 2009. évi CXV. törvény alapján azon szerepeltetni kell az „egyéni vállalkozó” megjelölést (vagy annak e.v. rövidítését) és nyilvántartási számát, ezért:

• a Számla profil karbantartásnál ez a szám megadható,

• számla kiállításkor a profilhoz tartozó nyilvántartási számot betölti, és a kiadott számlán a megfelelő módon szerepelteti a program.

Jogosítvány

A 336/2009-es Kormány rendelet szerinti új jogosítvány vizsgálati díjak

Sári László
Monday, January 11, 2010 4:41:10 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.31.2 frissítés.

Változások:

Az 1.31.1-es frisssítés óta, az eddig felmerült észrevételek alapján elvégzett módosítások:

KSH gondozási statisztika: Az új formátumú statisztikát készíti a program.

Páciens választás: Bármilyen módon választjuk ki a pacienst, eltűnik a várakozók közül. Eddig csak, ha a várakozók listájából választottuk, került ki a listából.

Kérjük, a frissítésekkel kapcsolatos észrevételeiket itt, vagy emailben, telefonon osszák meg velünk.

dr.Kovács József
Saturday, January 16, 2010 7:34:48 AM
Javaslat: beutaló megírásakor, ha előző beutaló szövegét akarom használni feltöltéssel, akkor a lenyíló menűben az előző beutalók időbeli sorrendben vannak, de jó lenne, ha csökkenő lenne a sorrend, mert most a legutoljára kiadott (és általában használni kívánt) beutalók a lista legalján vannak. Ez vonatkozik a napi tevékenység módosítására is. Meg lehetne a sorrendet fordítani ?
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
Tuesday, January 19, 2010 1:43:03 PM
dr.Kovács József wrote:

Javaslat: beutaló megírásakor, ha előző beutaló szövegét akarom használni feltöltéssel, akkor a lenyíló menűben az előző beutalók időbeli sorrendben vannak, de jó lenne, ha csökkenő lenne a sorrend, mert most a legutoljára kiadott (és általában használni kívánt) beutalók a lista legalján vannak. Ez vonatkozik a napi tevékenység módosítására is. Meg lehetne a sorrendet fordítani ?

Abban igaza van, hogy emelkedő sorrenben jelennek meg a dátumok, de a program automatikusan a legutolsó dátumra áll (ill. az új esetre). A jobbra balra nyilak segítségvel (is) lehet az időben korábbi esetekre ugrani. Lehet, hogy én vagyok értetlen, de úgy gondolom gyorsaság, kezelés szempontjából ugyanaz 🤔

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Tuesday, January 19, 2010 3:01:07 PM
hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Abban igaza van, hogy emelkedő sorrenben jelennek meg a dátumok, de a program automatikusan a legutolsó dátumra áll (ill. az új esetre). A jobbra balra nyilak segítségvel (is) lehet az időben korábbi esetekre ugrani. Lehet, hogy én vagyok értetlen, de úgy gondolom gyorsaság, kezelés szempontjából ugyanaz 🤔

Természetesen ugyanaz, valószinűleg én csinálok valamit rosszul, meg fogom még egyszer nézni.

dr.Kovács József
Bakos J
  • Bakos J
Friday, January 22, 2010 1:22:36 PM
T. Infomix!

A TB-től tájékoztató levelet kaptam, melyben felhívja a figyelmemet, hogy 2010.01.01-től megváltozik a tételes betegforgalmi jelentés, pontosabban kibővül egy OENO kóddal. Egyben bekerült egy B312-es adatsor a jelentésbe.

Kérdésem, hogy a program kódolja-e már ezeket, illetve van-e valami plusz teendőm ezekkel az új kódokkal?

Köszönettel: Dr Bakos János

Kharon
Friday, January 22, 2010 2:35:00 PM
Észrevételét kösszönjük, már dolgozunk a problémán, és rendszereink következő frissítésével már leadható lesz a jeletés megfelelő formában.

http://www.infomix.hu/Ixportal/forum/default.aspx?g=posts&m=3117#post3117 

durmol
Monday, January 25, 2010 10:32:23 PM
Most jelezte az egyik ápoló, hogy az 1.31.2 verzióváltás óta eltűnt a gépkocsijának rendszáma, és nem is tudja a karbantartásban visszaállítani. Így ápolási adatait nem tudja bevinni.