dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 17, 2008 9:06:31 AM
Nálam valahogy nem működik a típus továbbküldés : megadom adott szakrendeléshez a két különböző ny.formátumot (egyik kivizsgálásra másik th. javaslatra szerkesztve ) de csak az egyik formátum jelentkezik a nyomtatás során. Ezt a menüt próbálgatva az vettem észre, hogy a típus napi tevékenység beemelésekor (Alias BNO not foznd) hibaüzenet jelentkezett ami az indexelésre megszűnt ( tényleg van-e összefüggés ?? ) Labor beutaló írásakor szintén nem tudok különböző nyom. formátumokat alkalmazni ( erre még nem is történt programozás módosítás ?? )
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, December 17, 2008 9:39:38 AM
A hibaüzenet oka már javítva lett. Nincs összefüggés az indexeléssel, akkor jelentkezett, ha a típus tevékenységnél a BNO típusa (3) is meg volt adva
Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 17, 2008 9:59:38 AM
A hibaüzenetre vonatkozó kérdésem megválaszolva , érthető, köszönöm. A típus továbbküldés viszont továbbra sem tudom, hogy ( nálam ??? ) miért nem veszi át a beállított nyom. formátumot, az előző beutaló formátumát használja úgy mint eddig is.Illetve Labor beut. esetén kellene-e működjön a különböző formátumok alkalmazása ??
Kharon
Wednesday, December 17, 2008 12:33:02 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

A hibaüzenetre vonatkozó kérdésem megválaszolva , érthető, köszönöm. A típus továbbküldés viszont továbbra sem tudom, hogy ( nálam ??? ) miért nem veszi át a beállított nyom. formátumot, az előző beutaló formátumát használja úgy mint eddig is.Illetve Labor beut. esetén kellene-e működjön a különböző formátumok alkalmazása ??

Igaza van, ez a funkció nem minden esetben működött megfelelően. Javítottuk, hamarosan letölthető az upgrade.

(a labor esetén a típus még nem működik)

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 17, 2008 12:51:19 PM
Köszönöm !!
Széll János
Monday, December 22, 2008 1:02:10 PM
Típus továbbküldés esetén nem ajánlja fel automatikusan az aznap már megállapított diagnózist, annak "besorolásával" EGYÜTT! ( acut megbetegedés, krónikus megbetegedés stb...)

Pedig mennyivel egyszerűbb lenne!

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 22, 2008 1:19:11 PM
Igen egyszerűbb lenne de : ha több diagnózis van honnan tudná a program,hogy melyikkel lesz beutalva a beteg ? Igaz egy BNO esetén ( ha aznap egyetlen diagnózis lett megállapítva )már ennek az automatikus beemelésnek nem lenne akadálya s ha ez megoldható lenne valóban nagy segítség lenne a munkánkban ( legfeljebb ennek ismeretében eleve csak egy BNO-val dolgoznánk a napi ellátás során ).
Széll János
Tuesday, December 23, 2008 3:24:23 PM
Akkor jobb, ha úgy fogalmazok, hogy az aznap ELSŐKÉNT, AZ ELLÁTÁS OKAKÉNT MEGJELÖLT DG-t ajánlja fel akkor is, ha több "megállapított" diagnózis van az adott napon? Nem így gondoltam, de ez is jó lenne.

Szövődmények, társuló betegségek diagnózisait miért ne ajánlhatná fel?

Még jogi vonzata is lehet, hogy milyen beküldő dg-k szerepeltek a beutalón.

A receptírásnál is felajánlja az aznapi összes dg-t, s az adott gyógyszernek megfelelőt én választom ki a felajánlott listából.

Kifejezetten gyorsítana az adminisztráción.

Varga Sándor
Tuesday, December 23, 2008 3:30:56 PM
A továbbküldéseknél, akár kézzel töltik ki, akár típust használnak, a BNO mezőn jobb egérkattintásra felkínálja az aznapi BNO kódokat a program. Ha ezek közül választ, akkor az ellátás okát is átemeli a kóddal együtt. Ha nem így működik a program, akkor valamilyen helyi problémáról lehet szó.
Varga Sándor
Kharon
Wednesday, January 13, 2010 10:32:43 PM
A helyi laborban lehetőség van sürgős laborkérésekre is, ehhez más formátumú laborbeutalóra van szükség.

Ennek megfelelően készítettem 2-féle laborbeutalót. Sajnos nincs lehetőség arra, hogy a labor kérések esetén, ha többfajta labor típus továbbküldés van felvéve kül. neveken megjegyezze a prg, hogy melyikhez melyik laborbeut. típust használja. Mindig a legutóbb használtat nyomtatja ki. Remélem érthető voltam 🙂

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, January 14, 2010 9:31:04 AM
Jano wrote:

A helyi laborban lehetőség van sürgős laborkérésekre is, ehhez más formátumú laborbeutalóra van szükség.

Ennek megfelelően készítettem 2-féle laborbeutalót. Sajnos nincs lehetőség arra, hogy a labor kérések esetén, ha többfajta labor típus továbbküldés van felvéve kül. neveken megjegyezze a prg, hogy melyikhez melyik laborbeut. típust használja. Mindig a legutóbb használtat nyomtatja ki. Remélem érthető voltam :-)

Jelenleg a típus tovább küldéseknél megadható beutaló formátum megjegyezhetősége csak a szakrendelői beutalókra alkalmazható. A kérését ill. észrevételét továbbítottam a fejlesztő kollégák felé, megvizsgálják a beépíthetőséget.

Users browsing this topic