Gál Andi
Friday, February 12, 2010 5:16:52 PM
hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Törökbálint wrote:

hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Kérdezném,hogy javaslatos gyógyszer felírásakor miért kell újra diagnózist választani a felsoroltakból?Ezt már megtettem egyszer amikor bevittem a szakorvosi javaslatot!Oda se tudom betenni a javaslatot,ha nem kódolok hozzá diagnózist!Akkor most miért kell mégegyszer?

A szakorvosi javaslatot elvileg fel lehet venni BNO nélkül is, mégha eü pontot választ is, a BNO csak akkor kerül be, ha azt is kiválasztja. Ha a javaslathoz BNO is tárolva van, receptíráskor az is beemelődik. Megtenné, hogy leellenőrzi még egyszer...

A szakorvosi javaslatot rögtön a szakorvos által javasolt BNO-val együtt teszem be!Ennek ellenére 2-3 alkalommal ma is ˝vadásznom˝ kellett hogy azt a BNO-t adjam hozzá itt is,ami a javaslaton rögzitve lett!Köszönöm.

A kolléganőnél is jelentkezett ugyanez a probléma!A verzióváltás után felvitt javaslatokkal nincs probléma,de amit korábban vittünk fel,azoknál kivétel nélkül újra diagnózist kell választani a gyógyszer felírása előtt.A BNO-k beírása rendben van,bekerültek az eü pont választásánál.Szerintünk más lehet a probléma.

Köszönjük, leteszteljük a program működését

Vártam az igért megkeresést,de hiába.Közben adódott egy olyan kérdés is,hogy a Clexane,ill.a Fraxiparinhoz hasonló vérhigító felírására kaptam javaslatot egy szakorvostól.Ezt felvittem a gépre (teljesen szabályosan),de amikor fel akartam volna írni az injekciót,a program közölte,hogy a recept felírása nem lehetséges!Utánanéztem a Rendszer->Orvosok adatai menüpontban,hogy szabályosan rögzitve van a Belgyógyászat is a Háziorvostan mellett.Lehetséges,hogy háziorvos mégsem írhatja az adott készítményt,hiába van belgyógyászat szakvizsgája,vagy csak fogalmazási hiba,esetleg más lehet a probléma!?

Gál Andi
Friday, February 12, 2010 5:19:16 PM
Törökbálint wrote:

hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Törökbálint wrote:

hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Kérdezném,hogy javaslatos gyógyszer felírásakor miért kell újra diagnózist választani a felsoroltakból?Ezt már megtettem egyszer amikor bevittem a szakorvosi javaslatot!Oda se tudom betenni a javaslatot,ha nem kódolok hozzá diagnózist!Akkor most miért kell mégegyszer?

A szakorvosi javaslatot elvileg fel lehet venni BNO nélkül is, mégha eü pontot választ is, a BNO csak akkor kerül be, ha azt is kiválasztja. Ha a javaslathoz BNO is tárolva van, receptíráskor az is beemelődik. Megtenné, hogy leellenőrzi még egyszer...

A szakorvosi javaslatot rögtön a szakorvos által javasolt BNO-val együtt teszem be!Ennek ellenére 2-3 alkalommal ma is ˝vadásznom˝ kellett hogy azt a BNO-t adjam hozzá itt is,ami a javaslaton rögzitve lett!Köszönöm.

A kolléganőnél is jelentkezett ugyanez a probléma!A verzióváltás után felvitt javaslatokkal nincs probléma,de amit korábban vittünk fel,azoknál kivétel nélkül újra diagnózist kell választani a gyógyszer felírása előtt.A BNO-k beírása rendben van,bekerültek az eü pont választásánál.Szerintünk más lehet a probléma.

Köszönjük, leteszteljük a program működését

Vártam az igért megkeresést(Kharon igérte),de hiába.Közben adódott egy olyan kérdés is,hogy a Clexane,ill.a Fraxiparinhoz hasonló vérhigító felírására kaptam javaslatot egy szakorvostól.Ezt felvittem a gépre (teljesen szabályosan),de amikor fel akartam volna írni az injekciót,a program közölte,hogy a recept felírása nem lehetséges!Utánanéztem a Rendszer->Orvosok adatai menüpontban,hogy szabályosan rögzitve van a Belgyógyászat is a Háziorvostan mellett.Lehetséges,hogy háziorvos mégsem írhatja az adott készítményt,hiába van belgyógyászat szakvizsgája,vagy csak fogalmazási hiba,esetleg más lehet a probléma!?

Kharon
Friday, February 12, 2010 5:42:03 PM
Tegnap próbáltam hívni napközben a megadott számon (visszaküldöm a PÜ-t, hogy jó-e a szám, de nem vette fel senki, kérem adjon meg PÜ-ben egy fix időpontot, amikor megkereshetjük)

A vérhigítókkal kapcsolatban arra gondolunk, hogy vagy rossz Eü. pont van hozzárendelve a gyógyszerhez, vagy valamilyen gond lehet a szakorvosi javaslat rögzítésével.

Ezeknek a leellenőrzéséhez egy távoli elérésre lenne szükség, amit a korábban említett időpontban leegyeztetünk.

dr.Kovács József
Saturday, February 13, 2010 7:29:31 AM
Az előjegyzéssel, visszarendeléssel kapcsolatban lenne egy kérésem. Sokszor előfordul (természetesen az én figyelmetlenségem miatt), hogy előjegyzés illetve visszarendelés során nem léptetem a napokat és egy olyan napra adok időpontot, amely már elmúlt. Pl. pénteken ellátok egy beteget, közben telefonon kérnek egy időpontot hétfőre. Belépek az előjegyzés menűpontba, ahol a péntekhez tartozó hét nyílik ki, nem léptetem előre egy héttel, hanem beírom az akkori hét hétfőre. Javaslat: a korábbi napok szürküljenek be, vagy kérdezzen rá a program, hogy biztosan akarom-e az adott napnál korábbi időpontra beírni a beteget.
dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, February 13, 2010 8:55:53 AM
Törökbálint wrote:

Vártam az igért megkeresést,de hiába.Közben adódott egy olyan kérdés is,hogy a Clexane,ill.a Fraxiparinhoz hasonló vérhigító felírására kaptam javaslatot egy szakorvostól.Ezt felvittem a gépre (teljesen szabályosan),de amikor fel akartam volna írni az injekciót,a program közölte,hogy a recept felírása nem lehetséges!Utánanéztem a Rendszer->Orvosok adatai menüpontban,hogy szabályosan rögzitve van a Belgyógyászat is a Háziorvostan mellett.Lehetséges,hogy háziorvos mégsem írhatja az adott készítményt,hiába van belgyógyászat szakvizsgája,vagy csak fogalmazási hiba,esetleg más lehet a probléma!?

Annyit tennék hozzá a fentiekhez: hálózatban használom a rendszert, a Nővérek beírják a szakorvosi javaslatokat ( újabban a KGY igazolásokkal is ezt tapasztalom ) átirányítják a beteget ( OK -val zárva a napi tevékenységet !! ) és én, a fentihez hasonlóan, nem tudom megírni a receptet vagy a KGY igazolást, s ha megnézem "hiányzik" a beírt adat. Ha újra indítom a programomat már minden rendben működik, látszanak a felvitt adatok, üzenet nélkül írja a receptet és igazolást is.

Kharon
Monday, February 15, 2010 9:24:37 AM
Régi történet többször jeleztem már az elmúlt 2 évben(!): az OEP indikátor becslés opcióban megjelenő praxisbeli betegek száma nem egyezik a korcsoport analízisben megadott betegszámmal ugyanarra a napra nézve.
Varga Sándor
Monday, February 15, 2010 10:56:10 AM
Jano wrote:

Régi történet többször jeleztem már az elmúlt 2 évben(!): az OEP indikátor becslés opcióban megjelenő praxisbeli betegek száma nem egyezik a korcsoport analízisben megadott betegszámmal ugyanarra a napra nézve.

A problémát az okozhatja, hogy az indikátoroknál azokat a pacienseket veszi figyelembe a program, akik az indikátor "időtartama" alatt, tehát a megadott dátumhoz képesti 6-12-24 hónapban végig praxisbeliek voltak. A korcsoport analízis a megadott dátumnak megfelelő napon praxisbelieket összesíti.

Ez fokozottan igaz lehet azon indikátorok esetén, ahol mindezekhez még életkor is számít, mint például az influenza oltás indikátor, ahol csak a 65 év feletti praxisbeliek kerülnek a listába.

Varga Sándor
Kharon
Monday, February 15, 2010 12:03:56 PM
vargas wrote:

Jano wrote:

A problémát az okozhatja, hogy az indikátoroknál azokat a pacienseket veszi figyelembe a program, akik az indikátor "időtartama" alatt, tehát a megadott dátumhoz képesti 6-12-24 hónapban végig praxisbeliek voltak...

A két adatgyüjtési eljárás is különbözik egymástól, így amennyiben az eltérés jelentős, magát az Ön adatbázisát kellene megvizsgálnunk. És ehhez a vizsgálathoz kell, kapnunk egy mentést az adatbázisból.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, February 15, 2010 1:07:13 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Törökbálint wrote:

Annyit tennék hozzá a fentiekhez: hálózatban használom a rendszert, a Nővérek beírják a szakorvosi javaslatokat ( újabban a KGY igazolásokkal is ezt tapasztalom ) átirányítják a beteget ( OK -val zárva a napi tevékenységet !! ) és én, a fentihez hasonlóan, nem tudom megírni a receptet vagy a KGY igazolást, s ha megnézem "hiányzik" a beírt adat. Ha újra indítom a programomat már minden rendben működik, látszanak a felvitt adatok, üzenet nélkül írja a receptet és igazolást is.

Ma KGY igazolás írásakor a helyzet változatlan, csak a programból való ki- majd újra belépés után látható és nyomtatható a Nővér által felvitt igazolás.

misidoki
Tuesday, February 16, 2010 6:18:24 PM
Az influ jelentéskor nem lehet beírni a betegszámot és az. eü. létszámot a táblázatba,ill. be lehet írni, de átvált 199.02.02. dátumra a beírt szám helyén.

Már az előző jelentésben is ez volt, de azt hittem, hogy az uj verzióvak kiküszöbölődik.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 16, 2010 9:08:57 PM
misidoki wrote:

Az influ jelentéskor nem lehet beírni a betegszámot és az. eü. létszámot a táblázatba,ill. be lehet írni, de átvált 199.02.02. dátumra a beírt szám helyén.

Már az előző jelentésben is ez volt, de azt hittem, hogy az uj verzióvak kiküszöbölődik.

J egérgomb a cellára, cellaformázás,( Számok fülön, Kategória ablak) dátum típus helyett számra állítani. OK menteni

(Ez nem programozási hanem Excel kezelési probléma.)

piedl
Thursday, February 18, 2010 2:16:26 PM
[azta] Egy darab influnza beadása/Fluval P/ nem jelent meg a jelentésben,igy semmit sem kaptunk.A MEP azonban megoldotta a gondot az Infomix helyett.Most utolag kell jelentenem 3 hónapot.Azért nem igy kellett volna lenni a dolgoknak.A megoldásra majd talán rájönnek
Varga Sándor
Thursday, February 18, 2010 2:38:34 PM
piedl wrote:

[azta] Egy darab influnza beadása/Fluval P/ nem jelent meg a jelentésben,igy semmit sem kaptunk.A MEP azonban megoldotta a gondot az Infomix helyett.Most utolag kell jelentenem 3 hónapot.Azért nem igy kellett volna lenni a dolgoknak.A megoldásra majd talán rájönnek

Annak, hogy az influenza oltások nem szerepeltek a tételes jelentésében két oka lehet.

Az egyik, hogy az oltások beadásához nem tárolt az oltóanyagról receptet.

A másik, hogy a tételes jelentés elkészítésénél "A tételes jelentésbe NE kerüljenek be a nem támogatott gyógyszerek" opció be volt állítva a programjában.

Varga Sándor
Hajnalné
Thursday, February 18, 2010 8:25:03 PM
vargas wrote:

A másik, hogy a tételes jelentés elkészítésénél "A tételes jelentésbe NE kerüljenek be a nem támogatott gyógyszerek" opció be volt állítva a programjában.

Erről tájékoztathattak volna bennünket. Mi is így jártunk. Adminisztráltunk mint a hülye és most újból jelenthetünk.[azta] [azta] [azta]

piedl
Thursday, February 18, 2010 8:47:57 PM
[azta] Reflectalva a nem bekapcsolt pipára,ami miatt ujra kellett jelenteni,természetesen az oktoberi ujra jelentés nem lehetséges,igy elvesztettem 72 oltás árát,ami 14.000 Ft jelent.A károm csak ennyi.Egy pipa miatt,amire ugy gondolom ,nem a mi hibánk.Lehet más hiányossága is a jelentésnek ezek után?
Varga Sándor
Friday, February 19, 2010 9:01:24 AM
Hajnalné wrote:

vargas wrote:

Erről tájékoztathattak volna bennünket. Mi is így jártunk. Adminisztráltunk mint a hülye és most újból jelenthetünk.[azta] [azta] [azta]

piedl wrote:

[azta] Reflectalva a nem bekapcsolt pipára,ami miatt ujra kellett jelenteni,természetesen az oktoberi ujra jelentés nem lehetséges,igy elvesztettem 72 oltás árát,ami 14.000 Ft jelent.A károm csak ennyi.Egy pipa miatt,amire ugy gondolom ,nem a mi hibánk.Lehet más hiányossága is a jelentésnek ezek után?

A jelentésnek nincs hiányossága. A nem támogatott készítmények jelentésbe ne kerüljenek pipa azért került a rendszerbe, mert ezek a készítmények hibalistára kerültek. A változásról itt a fórumon is olvashattak. Az erről szóló tájékoztató hozzászólást itt olvashatják. 

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, February 19, 2010 10:35:28 AM
vargas wrote:

Hajnalné wrote:

vargas wrote:

piedl wrote:

A jelentésnek nincs hiányossága. A nem támogatott készítmények jelentésbe ne kerüljenek pipa azért került a rendszerbe, mert ezek a készítmények hibalistára kerültek. A változásról itt a fórumon is olvashattak. Az erről szóló tájékoztató hozzászólást itt olvashatják. 

Nézzünk előre is ! Most , hogy az oltások a B312-es táblába kerültek január óta, van-e még jelentősége "A tételes jelentésbe NE kerüljenek bele pipának" az oltás jelentés szempontjából ???

Kharon
Friday, February 19, 2010 11:57:10 AM
piedl wrote:

A mellettünk lévő faluban más háziorvosi rendszert használnak, ők egyáltalán nem küldtek adatot az oltásokkal kapcsolatban. Az elmondottak alapján nekik újból le kellett adni a jelentéseket, és utólag kapják meg az infl. oltás miatti pénzüket.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, February 22, 2010 4:04:16 PM
A napi tevékenység során a felírt recepteket rögzítve a Terápiás ablakba azokat a receptírást követően történő th. szövegsablon beemelése kiüti. Fordítva nem ( jelenleg ezt ezért a sorrendiség megfordításával próbálom kiküszöbölni ). Lehet-e ezt megoldani, mármint, hogy ne törölje a beíródott th-t bármely sorrendeben is dolgozom ?
Kharon
Tuesday, February 23, 2010 11:52:56 AM
Csak akkor üríti ki a recepteket, ha a Therapia mezőben a jobb gombos menüben az "Automatikus" van kiválasztva.

Ennek elkerülése végett kérem használja a felette található két kapcsoló valamelyikét.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 23, 2010 12:44:11 PM
Kharon wrote:

Csak akkor üríti ki a recepteket, ha a Therapia mezőben a jobb gombos menüben az "Automatikus" van kiválasztva.

Ennek elkerülése végett kérem használja a felette található két kapcsoló valamelyikét.

"Kattintásra " Van beállítva. Nem lett az elmúlt időszakban ( emlékezetünk szerint, se általam se a Nővérkék által) átállítva.

Köszönöm a választ , menet közben még ellenőrzöm.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Friday, February 26, 2010 10:08:15 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a 2010. március 1-től érvényes gyógyszer -és segédeszköz törzs módosítás.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Thursday, April 1, 2010 1:39:45 PM
dr.Kovács József wrote:

Az előjegyzéssel, visszarendeléssel kapcsolatban lenne egy kérésem. Sokszor előfordul (természetesen az én figyelmetlenségem miatt), hogy előjegyzés illetve visszarendelés során nem léptetem a napokat és egy olyan napra adok időpontot, amely már elmúlt. Pl. pénteken ellátok egy beteget, közben telefonon kérnek egy időpontot hétfőre. Belépek az előjegyzés menűpontba, ahol a péntekhez tartozó hét nyílik ki, nem léptetem előre egy héttel, hanem beírom az akkori hét hétfőre. Javaslat: a korábbi napok szürküljenek be, vagy kérdezzen rá a program, hogy biztosan akarom-e az adott napnál korábbi időpontra beírni a beteget.

Köszönjük a javaslatot, a figyelmeztetős-rákérdezős verzió mellett döntöttünk. A következő verzióban (1.33.2) már benne lesz.