Sári László
Wednesday, March 31, 2010 2:17:39 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.33.0 verzióváltó.

Változások:

Legfrissebb gyógyszer, segédeszköz és intézet törzs

Frissített help

Kommunikáció - Email érkeztetés – új módszer a paciens email-en kapott leleteinek érkeztetésére.

Több felhasználónk is jelezte, hogy paciensei labor eredményét, szakorvosi leleteit elektronikus levélben (email), vagy egy email mellékleteként kapják. Ezen eredmények érkeztetésére és az orvosi dokumentációba való beillesztésére készült el új fejlesztésünk. A működésről részletes leírást talál honlapunkon .

A modul 30 napos próbaműködésre bekapcsolható. A próbaműködés ideje alatt teljes körűen használható!

Számlázás / Nyugta adás

· A „41/2009. (XII. 22.) PM rendelet a számla, egyszerűsített számla és nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint a nyugta adását biztosító pénztárgép és taxaméter alkalmazásáról szóló 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet módosításáról” alapján módosítottuk a program ezen részeit:

a számla/nyugta eredeti példánya csak egy példányban nyomtatható, ezért amennyiben a számlát/nyugtát több példányban nyomtatjuk az első példányt „Számla”-ként/”Nyugta”-ként a 2.példánytól „Számlamásolat”-ként/”Nyugtamásolat”-ként nyomtatja a program

· Átutalásos fizetési mód esetén a számla végösszegét nem kerekíti a program.

A változások részletes leírása a verzióváltó levélben olvasható.

Sári László
Thursday, April 1, 2010 1:02:26 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.33.1 frissítése.

Változások:

Felhasználóink észrevétele alapján a gyógyszer választásnál néhány helyen jelentkező rendellenes program működés javítása. Ezért a Receptírás – Gyógyszer választás ATC alapján programrész az előző verzió szerint működik, tehát nem lehetséges ATC kód beírásával (is) keresni benne.

dr.Kovács József
Thursday, April 1, 2010 2:55:25 PM
1.33.0 verzió: nem tudom kikapcsolni az oltási segédletet. A fogaskerék utolsó sorában lévő lehetőségre hiába kattintok nem tűnik el a pipa a sor elejéről.
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, April 1, 2010 3:03:08 PM
dr.Kovács József wrote:

1.33.0 verzió: nem tudom kikapcsolni az oltási segédletet. A fogaskerék utolsó sorában lévő lehetőségre hiába kattintok nem tűnik el a pipa a sor elejéről.

Köszönjük az észrevételt. A probléma az, hogy hiába kattintja be a panel láthatóságát/elrejtését, ha újra kinyitja a beállítást ez látszólag nem történik meg (a pipa nem változik a sor előtt). A program azonban beállítódik ettől függetlenül, tehát ha rákkatint - kilép az ellátásból - majd újat indít, akkor működik. Természetesen a következő frissítésben javítjuk ennek megjelenítését

Hostyánszki László
Gál Andi
Tuesday, April 6, 2010 3:07:43 PM
Amióta letöltöttem az 1.33.1-es verziót a közgyógy készítésnél jelentkezik a lefagyásos hiba!Egyedi a probléma?
rpetra
  • rpetra
Tuesday, April 6, 2010 3:12:28 PM
Törökbálint wrote:

Amióta letöltöttem az 1.33.1-es verziót a közgyógy készítésnél jelentkezik a lefagyásos hiba!Egyedi a probléma?

A kérdésem az lenne ad-e valalmi hibaüzenetet a program?

Somogyi László
Tuesday, April 6, 2010 3:21:24 PM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

Nem egyedi a probléma és a 1.33.0-nál is jelentkezik!

Hibaüzenetet direkt kérésemre sem írták fel a lányok, mert szerintük 10 oldal!

Egy Sumetrolimot akartak csupán felírni. Nem ATC szerint keresve!

Most lépek a helyszínre, holott az ország másik végében kellene lennem pénzt keresni!!!!!

[gonosz] [gonosz] [gonosz] [duhos] [duhos] [duhos]

rpetra
  • rpetra
Tuesday, April 6, 2010 3:26:03 PM
Somogyi László wrote:

rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

Most lépek a helyszínre, holott az ország másik végében kellene lennem pénzt keresni!!!!!

A gyógyszer felírásnál jelentkező hibaüzenet megoldásához le kellene tölteni az 1.33.1-es verzióváltót.

Amennyiben a probléma továbbra is jelentkezik akkor kérem jelezze felénk a pontos hibaüzenetet.

Gál Andi
Tuesday, April 6, 2010 3:35:29 PM
rpetra wrote:

Somogyi László wrote:

rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

A gyógyszer felírásnál jelentkező hibaüzenet megoldásához le kellene tölteni az 1.33.1-es verzióváltót.

Amennyiben a probléma továbbra is jelentkezik akkor kérem jelezze felénk a pontos hibaüzenetet.

Ad hibaüzenetet a közgyógy listánál de nem engedi menteni,mert ha menteni akarom,akkor lefagy és eltűnik a hibaüzenet is!Megjegyzem,ez a verzió az 1.33.1-es!Köszönöm szépen

rpetra
  • rpetra
Tuesday, April 6, 2010 3:38:04 PM
Törökbálint wrote:

rpetra wrote:

Somogyi László wrote:

rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

Ad hibaüzenetet a közgyógy listánál de nem engedi menteni,mert ha menteni akarom,akkor lefagy és eltűnik a hibaüzenet is!Megjegyzem,ez a verzió az 1.33.1-es!Köszönöm szépen

Szükséges lenne a pontos hiba üzenet amit kiír a program, mielőtt lefagy.

Somogyi László
Tuesday, April 6, 2010 4:00:11 PM
Törökbálint!

Próbáld a következőt a hibaüzenet mentéséhez!

Amikor megjelenik:

Alt+Print Screen billentyűkombináció, utána nyitni egy képszerkesztőt, vagy egy Wordot akár és beillesztés, mentsd el a fájlt és úgy küldd el nekik emailben!

sl

Azóta frissítettem 1.33.1-re hibaüzenet még nincs, bár nem telt el sok idő, csak pár eset.

Köszi, nem figyeltem erre a hibajavító verzióra.

Somogyi László
Tuesday, April 6, 2010 4:14:01 PM
Ha még érdekes a programozóknak, leírom az 1.33.0 hibaüzi körülményeit, hátha segít még.

Elmondás alapján:

1. Terápiás lapról nem jelentkezik a probléma

2. Új gyógyszer kereshető volt, kiválasztható volt.

3. Ha viszont egy új gyógyszer kiválasztása után második új gyógyszer keresése történt volna, hibaüzenet jött.

4. Más esetekben működött.

Ismétlem a figyelmetlen olvasók kedvéért, 1.33.1-nél még nem jött elő, ez csak az 1.33.0-ás hibája volt.

sl

Gál Andi
Tuesday, April 6, 2010 5:14:54 PM
Somogyi László wrote:

Törökbálint!

Próbáld a következőt a hibaüzenet mentéséhez!

Amikor megjelenik:

Alt+Print Screen billentyűkombináció, utána nyitni egy képszerkesztőt, vagy egy Wordot akár és beillesztés, mentsd el a fájlt és úgy küldd el nekik emailben!

sl

Azóta frissítettem 1.33.1-re hibaüzenet még nincs, bár nem telt el sok idő, csak pár eset.

Köszi, nem figyeltem erre a hibajavító verzióra.

Köszönöm,megpróbálom a küldést így!

Somogyi László
Tuesday, April 6, 2010 5:22:52 PM
Ja, és Törökbálint!

Ugye újraindítottad a gépet 1.33.0-ról 1.33.1-re való frissítés után???

Bocs, ha megtetted és nem ez a probléma, de most kifejezetten kellett.

sl

Gál Andi
Tuesday, April 6, 2010 5:45:58 PM
Somogyi László wrote:

Ja, és Törökbálint!

sl

igen,újrainditottam,köszönöm!

rpetra
  • rpetra
Tuesday, April 6, 2010 6:10:28 PM
Törökbálint wrote:

Somogyi László wrote:

Ja, és Törökbálint!

sl

igen,újrainditottam,köszönöm!

A verzióváltás utáni gép újraindításra a következő esetekben van szükség:

- labor kommunikáció

- taj ellenőrzés távoli módban (az Ixojote programot külön indítják)

- webes előjegyzés használata esetén

Ezekben az esetekben a verzióváltó érzékeli, hogy a fenti modulok működéséhez szükséges segédprogramok futnak. A verzióváltás futtatása közben ezeket leállítja. Ekkor kap a felhasználó olyan üzenetet a verzióváltás/frissítés végén, hogy a megfelelő működés érdekében a számítógép újraindítása szükséges, mivel így biztosított a megfelelő segédprogramok újbóli megfelelő indítása.

komoroczy
Tuesday, April 6, 2010 6:54:20 PM
Ha a közgyógyellátáshoz készítem az igazolást, nálam is hibaüzenet jelenik meg.Levélben küldöm a hibaállapotot.

Dr. Hanyecz Vince
Wednesday, April 7, 2010 9:58:47 AM
Van egy Tp-es páciemsem, 30 napot meghaladó Tp után tegnap dg váltás történt, sehogyan sem tudom beállítani, hogy ismét feladja a 30 napon túli listába.

Jól működik ez?

rpetra
  • rpetra
Wednesday, April 7, 2010 10:11:28 AM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

Van egy Tp-es páciemsem, 30 napot meghaladó Tp után tegnap dg váltás történt, sehogyan sem tudom beállítani, hogy ismét feladja a 30 napon túli listába.

Jól működik ez?

A Forgalmi adatok/Táppénzes napló menüpontban a beállításoknál be kell jelölni a 30 napon túl opciót és a Diagnózis változással opciót ekkor megjelenik a 30 napon túli listában a paciens.

medicinke
Wednesday, April 7, 2010 12:37:01 PM
Törökbálinthoz hasonlóan gyógyszerválasztásnál elhal a program, de teljesen. Ma már kb. 10x.

Rákattintok a gyógyszerválasztásra és Fatal error - jöhet a Ctrl-Alt-Del.

Pl. Mezym Forte vagy Coverex AS Komb, de egy csomó másiknál is.

Indexelés nem segített.

Csatolok képet.

Fatál halál 1 

Fatál halál 2 

Hálózatban dolgozunk, a hiba csak az én kliensemen jelentkezik.

(Illetve egyszer a Coverex AS Komb esetében egy másik gépen is.)

rpetra
  • rpetra
Wednesday, April 7, 2010 12:41:16 PM
medicinke wrote:

Törökbálinthoz hasonlóan gyógyszerválasztásnál elhal a program, de teljesen. Ma már kb. 10x.

Rákattintok a gyógyszerválasztásra és Fatal error - jöhet a Ctrl-Alt-Del.

Pl. Mezym Forte vagy Coverex AS Komb, de egy csomó másiknál is.

Indexelés nem segített.

Csatolok képet.

Fatál halál 1 

Fatál halál 2 

Hálózatban dolgozunk, a hiba csak az én kliensemen jelentkezik.

(Illetve egyszer a Coverex AS Komb esetében egy másik gépen is.)

A probléma kiköszöbölésére le kellene tölteni az 1.33.1-es verzióváltót.

Dr. Hanyecz Vince
Wednesday, April 7, 2010 4:25:54 PM
rpetra wrote:

Dr. Hanyecz Vince wrote:

Jól működik ez?

A Forgalmi adatok/Táppénzes napló menüpontban a beállításoknál be kell jelölni a 30 napon túl opciót és a Diagnózis változással opciót ekkor megjelenik a 30 napon túli listában a paciens.

Kedves Petra!

Ez így nem működik, legfeljebb, ha 30 napja volt a dg. változás, egyébként nem adja fel nálam 30 napon túli Tp-esnek azt aki 45 napja van táppénzen, és 2 napja volt a dg. váltás.

Gál Andi
Wednesday, April 7, 2010 5:03:18 PM
komoroczy wrote:

Ha a közgyógyellátáshoz készítem az igazolást, nálam is hibaüzenet jelenik meg.Levélben küldöm a hibaállapotot.

Ezt a hibát ki lehet már kerülni valamilyen módon?

Köszönöm!

rpetra
  • rpetra
Wednesday, April 7, 2010 5:18:55 PM
Törökbálint wrote:

komoroczy wrote:

Köszönöm!

Jelenleg tesztelés alatt van a verzió amely ezt a problémát megoldja amint a tesztek elkészültek publikáljuk.

Gál Andi
Wednesday, April 7, 2010 5:50:20 PM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

komoroczy wrote:

Köszönöm!

Jelenleg tesztelés alatt van a verzió amely ezt a problémát megoldja amint a tesztek elkészültek publikáljuk.

Nagyon szépen köszönjük!

Sooky Barna dr.
Thursday, April 8, 2010 1:09:47 AM
Kihelyzett rendelések miatt 4 különböző printert használok, ezek vannak a gépre felrakva. Épp elkészültem (real time) egy problémás beteg ORSZI-jával (igaz nem kattintottam az ok(mentés) gombra) hanem rögtön a nyomtat gombra....[azta]

A program azon nyomban elszállt "error inicializing printer driver" vagy valami hasonlóval.. igaza volt mert az alapértelmezett nyomtató épp NEM volt csatlakoztatva a géphez, DE nem lehetne valami biztonsági routint beállítani, hogy [b]NE LÉPJEN KI AZONNAL[/b] ???!!!! A munkám elveszett.....[azta] [azta] [azta] [beeee] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos] [duhos]

Továbbá:

receptek nyomtatásakor az ÜB.(ingyé van) valamint a Fono-s(csak alapanyagok) receptekre is nyomtat árat, jó lenne ha ezt NEM TENNÉ ...

Köszönettel

Kharon
Thursday, April 8, 2010 10:20:41 AM
A biztonsági rutinnal kapcsolatos felvetését továbbítom a fejlesztő kollegáimnak, azonban van arra lehetőség, hogy minden nyomtatás előtt (amely nem külön beállított nyomtatóformátumot használ és az alapértelmezett nyomtatóra küldené ki a feladatot) a programunk megkérdezze az éppen használni kívánt nyomtatót.

Ennek a beállítása a következő módon tehető meg:

A Rendszer - Alapbeállítások ablakon a Felhasználó fülön van egy olyan lehetőség, hogy Nyomtató választó ablak, ezt kell bekapcsolni (ezt kiválasztva és a jobb alsó sarokban az Igen opcióhoz téve a pipát), a programot újraindítani és innentől elkezdve minden ilyen feladat előtt a Windows alapértelmezett nyomtatóválasztó ablakát fogja kapni, ahol ki tudja választani a használandó nyomtatót, így elkerülhetővé válik a fenti eset.

A receptekre való árnyomtatást pedig ki lehet kapcsolni, a Receptírás (nem a Gyógyszerválasztás) ablak jobb alsó sarkában található fogaskerékre kattintva a "Megjegyzésbe teljes ár feltűntetése" vagy "Megjegyzésbe térítési díj feltűntetése" opciók kikapcsolásával.

rpetra
  • rpetra
Monday, April 12, 2010 10:51:15 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  az 1.33.3-es frissítés.

1.33.0-ás verzió óta jelzett felhasználói észrevételek:

- Gyógyszer keresés

- Közgyógy kezelés, háziorvosi igazolás nyomtatás

- Labor kérés

Újdonságok:

- Előjegyzés

- Frissítések keresése

- Oltási lap: Új oltások a dTap, a Hepatitis B 1. 7 osztály és a Hepatitis B 2. 7 osztályosok részére.

- Térítési kategória beutalóra

- Napi tevékenység – Lőfegyver: A 9/2010. (III. 18.) EüM rendelet alapján lehetőség van a személyt igazoló okirat számát és típusát is megadni.

Varga Sándor
Wednesday, April 21, 2010 11:39:33 AM
Minden visual Ixdoki felhasználónak!

Érkezett hozzánk egy megkeresés egy felhasználónktól.

Egy speciális életkorra és betegségcsoportra bontott fluval P átoltottsági táblázatot kérnek tőle. Mivel más ezt felénk még nem jelezte, ezért itt szeretnék érdeklődni. Van-e olyan Önök között, akinek ezt szintén jelentenie kell?

Amennyiben több felhasználót érint, úgy tesztelés után letölthetővé tesszük a csak ezt a módosítást tartalmazó frissítést.

Kérem itt jelezzék, vagy küldjenek emailt az infomix@infomix.hu email címre.

köszönjük

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Friday, April 23, 2010 4:15:41 PM
😣 Segítséget kérek!! Tegnap óta nem, vagy csak nagyon nehezen (sok kattintgatással) tudunk beutalót írni. A következő hibaüzenet jelenik meg:

(36)

CNTAPP.CSFUTÓFORM.BEÁLLÍTÓ,O

C:\VISUALIX\VIXSTART.EXE