hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Saturday, November 1, 2008 9:43:08 AM
A visual Ix rendszer ürlap technikájával kapcsolatos észrevételek, javaslatok
Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, November 5, 2008 9:21:00 PM
A formátumok szerkesztése szerintem kicsit nehézkes. Jó lenne, ha egyszerűbb lenne. Kiválasztható lenne a formátum mérete (A4,A5, stb), és azután az egész lapot láthatnám. Jelenleg, legalábbis úgy emlékszem, ha A4 re állítom, akkor csak egy része látszik a formátumnak, kicsit vakon kell szerkesztgetni. Továbbá ha valamit valahová teszek a formátumon akkor jó lenne ha az ott is maradna. Jelenleg, ha pl. több a szöveg , akkor sokszor lapot dob. Megoldható lenne, hogy ha sok a szöveg bele, automatice kisebb betűméretre állítaná és akkor is szépen beleférne az előre megadott formátumba?!
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, November 6, 2008 8:28:56 AM
kaprinai wrote:

Külön témába tenném de nem lehet:

. Megoldható lenne, hogy ha sok a szöveg bele, automatice kisebb betűméretre állítaná és akkor is szépen beleférne az előre megadott formátumba?!

A formátumin előre megadhatod akár a megjelenítési akár a nyomtatási leendő betűméretet, igaz 8 - as legkisebb ezért ha lehetne lehetővé kéne tenni ennél kisebb méret alkalmazását is.

Kharon
Thursday, November 6, 2008 8:52:51 AM
Azt tudom, hogy be lehet ezeket állítani, nem is ezt írtam, hanem, hogy hiába állítom A4-re pl. a formátumot, szerkesztéskor a képernyőn csak egy része látszik az oldalnak, és így nehéz a szerkesztés. Aztán ha jól megszerkesztem, használatkor, akkor is ha sok a szöveg rajta, új oldalt kezd, pedig még lenne egy csomó hely rajta. Ezért vetettem fel, hogy automatice csökkentené olyankor a betűméretet, hogy ráférjen. Az objektumok mozgatása is nehézkes, nyomom a nyilat, aztán ha már jó lenne, akkor is megy még, mert a pufferben még ott a nyomás. Jobb lenne, ha egérrel egyszerűen mozgatható lenne szabadon. HP nyomtatókhoz is jó lenne, ha egyszerűen megadhatnám, hogy középre nyomjon. (ezt lehet, hogy tudja, csak én nem találom)
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, November 6, 2008 9:26:31 AM
szerkesztéskor a képernyőn csak egy része látszik az oldalnak, és így nehéz a szerkesztés.

Kapirgálom már a dolgot, a csúszkák miatt van gondod, illetve nekem is mert csak ezekkel lehet valóban a teljes felületet "elérni" ráadásul a csúszkák használatakor is várni kell, hogy használható legyen a felület .Ha már itt tartunk nekem az is bosszantó ha valamit elhelyezek és "elengedéskor" elugrik , vagy van olyan objektum amit beállítok egy adott méretre de ha megnyitom ismételten a Nyomtató formátumot összeugrik újra kisebb méretűre ( programozók véleménye ?? ).

A sok szöveg jelenséget nem igazán értem ( remélem a programozók igen ) , "túlcsordulás" "előzőhöz igazít" nem oldja ezt meg. A nyomtató formátumon van lehetőség "Középre igazít" - nem-e megoldás a HP-hez ???

ureuszbt@fibermail.hu
Wednesday, November 26, 2008 12:23:39 AM
Az adatlapok többségében szövegpanel nem hozható létre. Lényegesen gyorsítaná a munkát.

Mi a véleményetek?

Bodonhelyi

Varga Sándor
Wednesday, November 26, 2008 10:13:57 AM
Űrlapokhoz:

Betűméretben csak azt tudjuk vállalni és engedni beállítani, amit alaphelyzetből minden nyomtató ki tud nyomtatni. Ez egyenlőre a 8-as. Itt a mátrix nyomtatók képességeire is gondolnunk kellett.

Az objektumok méret változását megnyitáskor az alap papírméret és nyomtató betöltése okozza, vagyis nem a nyomtatási képhez elmentett nyomtatót és méretet töltjük be. Ez a beutalóknál és vényeknél is így van. Ami jó hír ezzel kapcsolatban, hogy a fejlesztők már tudnak erről a problémáról.

A nyomtatási tulajdonságok módosíthatóak minden objektumnál. A tervezéskor az igazításhoz és elrendezéshez kérhetőek segéd „panelek”. Ezek az elhelyezés és az alap funkciók kiválasztásával érhetők el jobb egérkattintás után.

Űrlapoknál a szöveges adatbeviteli objektumokhoz lehet szövegpanelt rendelni. Ehhez tervezéskor jobb egérgombbal kell az adott objektumra kattintani, majd a tulajdonságoknál bejelölni a szövegpanel van opciót. Itt a karbantartás gombbal akár előre fel is tölthetjük a készletet.

Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, February 19, 2009 10:03:28 AM
Minden Kedves Felhasználónknak!

Felkerült űrlap centrumunkba:

- "Vizsgálakérő lap Bakterológiai és mikrológiai vizsgálatokhoz" kitöltésére alkalmas adatlap

- "Vizsgálatkérő lap széklet bakteriológiai, parazitológiai és virológiai vizsgálatokhoz" kitöltésére alkalmas adatlap.

A Letöltés hez bejelentkezés szükséges.

Kharon
Thursday, February 19, 2009 10:34:59 AM
4 oldalas kórházi beutaló mikor lesz? Naggyon hasznos lenne. Az összes nyomorult szanatóriumba olyan kell és lényegesen könnyíteni a munkánkat. (OOSZI-shoz hasonló lenne szuper)
Kharon
Monday, February 23, 2009 11:53:16 AM

- "Igazolás súlyos fogyatékosság minősítéséhez" kitöltésére alkalmas adatlap

dr.Kovács József
Monday, February 23, 2009 1:46:51 PM
Kharon wrote:

- "Igazolás súlyos fogyatékosság minősítéséhez" kitöltésére alkalmas adatlap

Hibás az űrlap fejléce. SÚJOS hibát tartalmaz.

dr.Kovács József
Kharon
Monday, February 23, 2009 1:58:47 PM
Jogos... :-"

Öt percen belül javítjuk, elnézést...

---

Javítva.

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Saturday, February 28, 2009 6:30:33 PM
Örömmel vennék, ha a "7pontos" (elsőfokú..... nem jut eszembe a nyomtatvány eredeti neve) is elkészülne Ixdokis változatban, bár lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, és már készen van.
Kharon
Saturday, February 28, 2009 6:37:54 PM
Van ilyen az adatlapok között.
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Monday, March 2, 2009 11:01:18 AM
kaprinai wrote:

Köszönöm válaszát! Sajnos viszont nem találom, ha esetleg valaki leírná, hogy milyen név alatt és hol van (pl. űrlap centrum?, vagy az Ixdokiba?) annak örölnék.

Előre is köszönöm!

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, March 2, 2009 11:08:00 AM
Snebb wrote:

kaprinai wrote:

Köszönöm válaszát! Sajnos viszont nem találom, ha esetleg valaki leírná, hogy milyen név alatt és hol van (pl. űrlap centrum?, vagy az Ixdokiba?) annak örölnék.

Előre is köszönöm!

Adatlap: mozgáskorl_szakvélemény_ix

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 30, 2009 10:12:58 PM
Az Ixportál űrlap centrumba felkerült egy új Influenza oltás igazolás.Ezzel tetszőleges influenza oltás beadásáról állítható ki igazolás.

Az oltóanyag gyári száma ablakba javasolom, hogy a karbantartás segítségével a felső kisebb ablakba az oltóanyag nevét és aktuális évét ( Fluval AB 2009/2010 , majd Fluarix 2009 / 2010 , majd ...... ) rögzítsük, míg az alatta lévő nagyobb ablakba a neki megfelelő gyári számot ( pl. 5907 ) . Így nem téveszthető össze a beemeléskor a különböző oltóanyagok gyári száma.

A felső sorba rögzített oltás beadási dátuma automatikusan beemelődik. Ha csak egy oltást végzünk az alsó sor üresen marad ( nem kerül dátum a nyomtató formátumra sem ).

Két oltás végzésekor értelem szerűen kitöltendők az alsó beviteli ablakok is. Itt a beadási dátumot kattintással meg kell adnunk.

Varga Irén
Sunday, November 1, 2009 8:10:18 AM
Lehet hogy nem ide kellene írnom, de nem találtam oltási jelentéssel kapcsolatos lapot.

Kérésem az oltási jelentésen/területen kívüli páciens/ a beteg neve mellé jó lenne ha automatikusan megjelenne a címe is.

Most ezt mindíg utólag kell beírni.

Köszönöm

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, November 1, 2009 10:39:17 AM
Varga Irén wrote:

Lehet hogy nem ide kellene írnom, de nem találtam oltási jelentéssel kapcsolatos lapot.

Kérésem az oltási jelentésen/területen kívüli páciens/ a beteg neve mellé jó lenne ha automatikusan megjelenne a címe is.

Most ezt mindíg utólag kell beírni.

Köszönöm

Ez egy kicsit érthetetlen.

"nem találtam oltási jelentéssel kapcsolatos lapot." Hol ? A lekérdezés menüben van Oltási lap , Megtekint vagy Nyomtat mellett a kért adatok rajta vannak. Az olátsi lapon van Oltási jelentés. Ha kitöltöm milyen oltásokat kívánok jelenteni a kért adatok ( cím is ) rajta lesz.

Nem találtam ... másrészt viszont : "Kérésem az oltási jelentésen/területen kívüli páciens/ a beteg neve mellé... " Hova kell utólag beírni ha nem is találtam ? Egyazon jelentésről van szó ?

Lehet hogy csak én nem értem de ha segít megértenem , hogy mit is keresünk, megpróbálok én is segíteni.

Varga Irén
Sunday, November 1, 2009 3:30:17 PM
Oltási lapon, van oltási jelentés, ha bejelölöm az oltást, megtekint vagy nyomtat- minden rajta van - név, oltás ideje, száma stb. de nincs rajta az oltott páciens címe.Mivel ezt küldöm el 2 pl-ban az ANTSZ-nek , aki küldi tovább a lakcím szerinti védőnőnek.Ezért kell az oltott páciens lakcíme is. Ezt nem írja rá a program.
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, November 1, 2009 4:47:09 PM
Varga Irén wrote:

Oltási lapon, van oltási jelentés, ha bejelölöm az oltást, megtekint vagy nyomtat- minden rajta van - név, oltás ideje, száma stb. de nincs rajta az oltott páciens címe.Mivel ezt küldöm el 2 pl-ban az ANTSZ-nek , aki küldi tovább a lakcím szerinti védőnőnek.Ezért kell az oltott páciens lakcíme is. Ezt nem írja rá a program.

A megoldás ( szerintem ) : Rendszer - Nyomtatási kép kialakítása - Nacionálé - Lakcím melletti pipa hiányzik.

Kérem próbálja meg a pipát betenni a jelzett helyre , remélem az volt a hiba oka.

Kharon
Sunday, November 1, 2009 5:23:38 PM
A nacionáléban a praxis címe nyomtatódik, nem a betegé, nem? Ha jól értem a beteg lakcímét szeretné az oltási lapra nyomtatni?!
Varga Irén
Sunday, November 1, 2009 5:48:22 PM
Igen a paciens címe nem jelenik meg.
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, November 1, 2009 9:12:50 PM
kaprinai wrote:

A nacionáléban a praxis címe nyomtatódik, nem a betegé, nem? Ha jól értem a beteg lakcímét szeretné az oltási lapra nyomtatni?!

Fejléc : működtetőre vonatkozó adatok.

Nacionálé : betegre vonatkozó adatok. Itt kell megnézni a Lakcím előtti négyzetben van-e pipa ???

Kharon
Sunday, November 1, 2009 11:06:58 PM
Ja, nem tudtam. Akkor ok.
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, July 13, 2010 4:24:08 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Ürlap centrumunk 6 új űrlappal bővült melyek bejelentkezést követően portálunkról  letölthetőek.

- Elhunyt szállítás

- Halott szállítás

- Ellenanyag szűrés

- Terhes vércsoportszerológia

- Lőfegyver alkalmasság

- Lőfegyver pszichológiai vizsgálat kérése

Széll János
Tuesday, July 20, 2010 3:19:16 PM
Szabadságon voltam, nem tudom, valaki nem említette-e az alant felsorolt, általam most észlelt, nekem gondokat okozó eltéréseket.

Amennyiben ismételném mások felvetését, elnézést, de visszanézve néhány napot, nem találtam ilyeneket.

---

1.) A Közgyógyellátási igazolás valami miatt a korábbi „fekvő” helyzetből „állóvá” változott.

Indoka? Kérte valaki közölünk?

A fekvő formátumban éppen elfértek a kért adatok, most „kicsit” nehezebben...

2.) A most elvégzett verzióváltás (1.34.6) után az általam a „Napi betegellátás” „Status” rovatában évek során kialakított szövegű, megelégedéssel használt, előre deffineált, választható szövegek teljesen összekeveredtek (A torok „space”-val történő bejelölésekor a tüdő stautusa íródik be, a has statusakor a szem állapota stb.)

Javítható-e ez valahogy egyszerűbben, avagy évek hosszú munkáját most ki kell törölnöm, majd kijavítva újra bepötyögnöm ?

Kicsit soknak találom ezt a munkát...

Köszönettel:

Dr.Széll J.

T_Zoli
Tuesday, July 20, 2010 3:51:53 PM
Tistelt doktor Úr!

A jelzett problémáját megoldja a portálunkon található 1.34.7-es frissítés.

Amennyiben további észrevételei lennének, készséggel állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel:

infomix kft.

Széll János
Thursday, July 22, 2010 12:01:56 PM
A jelzett problémát NEM oldotta meg, hogy - nyomtatási gond miatt hívtam Önöket, s akkor javasolták az 1.34.7 letöltését.

(A nyomtatási gond megszűnt)

Továbbra is összekeveri az előre deffieneált "standard" szövegeket.

Úgy tűnik "rendszer van" a keveredésben, mintha mindig a bejelölt szöveg előtti szöveg jelenne meg.

De ez nem 100%

Széll J

Varga Sándor
Thursday, July 22, 2010 12:14:15 PM
Széll János wrote:

A jelzett problémát NEM oldotta meg, hogy - nyomtatási gond miatt hívtam Önöket, s akkor javasolták az 1.34.7 letöltését.

(A nyomtatási gond megszűnt)

Továbbra is összekeveri az előre deffieneált "standard" szövegeket.

Úgy tűnik "rendszer van" a keveredésben, mintha mindig a bejelölt szöveg előtti szöveg jelenne meg.

De ez nem 100%

Széll J

A szövegpaneleknél valóban van ilyen probléma. Ezt a következő frissítéssel megoldjuk. A "keveredés" akkor fordul elő, ha a lenyiló listából egyszerre többet is választ. Ilyenkor sajnos, a doktorúr megfigyelésének megfelelően, nem a kiválasztott, hanem az utána következő elemek kerülnek beemelésre.

A frissítésig, ha több elemet szeretne kiválasztani, javaslom a jobb egérkattintásra megjelenő listából a választ menü használatát. Igaz, hogy így egy kattintással több, de a ténylegesen kiválasztott elemek emelődnek be.

Varga Sándor
Users browsing this topic