Varga Sándor
Wednesday, December 1, 2010 5:05:12 PM
UserPostedImage

Örömmel tájékoztatjuk, hogy elkészült a visual Ixdoki Cardiorisk modulja. A Cardiorisk modulunk szakmai jóváhagyója és támogatója a Magyar Atherosclerosis Társaság, a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Kardiológusok Társasága. A modul a legújabb szakmai elvárásoknak felel meg, korszerű megoldásaival szervesen beépül a visual Ixdoki rendszerébe, beépített monitorozó és elemző automatizmusaival hatékonyan támogatja az orvos preventív tevékenységét.

A modul a Pfizer Kft. jóvoltából elérhető lesz valamennyi felhasználónk számára.

A modul hamarosan letölthető lesz, addig is kérjük ismerje meg működését ide kattintva !

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani:

- A szakmai társaságoknak, hogy rendelkezésünkre bocsájtották a legújabb korszerű orvos-szakmai előírásokat

- Háziorvosi partnereinknek, akik a megvalósításban segítettek,

- s végül, de nem utolsósorban a Pfizer Magyarországnak azért, hogy valamennyi felhasználónk költség nélkül élvezheti mindennapi munkájában modulunkat!

Ide várjuk az észrevételeiket, javaslatukat a modullal kapcsolatban.

infomIx Kft csapata

Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, December 3, 2010 8:31:34 AM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.37.4 frissítés.

Program módosítás felhasználói észrevételek alapján:

Elvégzett oltások

A frissítés tartalmazza a visual Ixdoki Cardiorisk nevű új modulját.

A modul használatához a leírás megtalálható a visual Ixdoki program Helpjében valamint a letölthető  az infomIx Kft. portáljáról.

Kérjük ismerje meg a működését ide kattintva ! A Cardiorisk modul használatához készült oktatóvideó megtekinthető az infomIx Kft. portálján a Letöltéseknél az oktató videók  között!

dr.Kovács József
Saturday, December 4, 2010 6:39:15 PM
Jó lenne, ha a Cardiorisk modul információs panelje (amely automatikusan megjelenik a beteg elővételekor) rögzíthető lenne a képernyőn. Áthelyezhető, de új beteg elővételekor ismét a régi helyén jelenik meg.
dr.Kovács József
Gál Andi
Monday, December 6, 2010 3:29:25 PM
dr.Kovács József wrote:

Jó lenne, ha a Cardiorisk modul információs panelje (amely automatikusan megjelenik a beteg elővételekor) rögzíthető lenne a képernyőn. Áthelyezhető, de új beteg elővételekor ismét a régi helyén jelenik meg.

Hogyan lehet meglévő laboreredményeket átemelni az adatlapra?

rpetra
  • rpetra
Monday, December 6, 2010 3:52:23 PM
Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

A Cardiorisk modul használatának megkezdése előtt szükséges beállítások elvégzése:

Laborvizsgálatok összerendelése:

Ahhoz, hogy a CV rizikó adatlapra megfelelően emelődjenek át a laborvizsgálatok eredményei, össze kell párosítani a szükséges vizsgálatokat a visual Ixdoki© labortörzsével.

A laborvizsgálatok összerendeléséhez indítsuk el a Napitevékenység/IxCardiorisk program/Labor vizsgálat párosítás menüpontot.

UserPostedImage

A megjelenő ablakban csak azokat a vizsgálatokat kell párosítani, amelyek alap esetben nem találhatóak meg a visual Ixdoki labortörzsében. A többi szükséges vizsgálatot a program automatikusan összerendeli.

UserPostedImage

A vizsgálat összerendeléshez kattintson a „hiányos” vizsgálat mellett található „Vizsg” gombra, majd a megjelenő labor vizsgálatok listából válassza ki a megfelelő vizsgálatot, ezt követően kattintson az OK gombra.

UserPostedImage

Ha minden hiányzó vizsgálatot összerendeltünk, akkor kattintsunk az OK gombra.

UserPostedImage

Amennyiben van olyan vizsgálat, amely a labor törzsben nem szerepel, akkor összerendelés előtt fel kell venni a hiányzó vizsgálatot a labor törzsbe.

A Labor vizsgálat összerendelését csak egyszer, a modul első használatakor kell elvégezni.

Az IxCardiorisk modul működéséről letölthető portálunkról a felhasználói útmutató, mely választ ad többek között az Ön kérdésére is. Érdemes a használat megkezdése előtt elolvasni. A letöltéshez kattintson ide. 

Amennyiben további kérdése lenne állunk rendelkezésére.

dr.Kovács József
Monday, December 6, 2010 6:51:22 PM
Kicsit zavaró a folyton (nekem rossz helyen) felugró Cardiorisk információs panel (vérnyomásérték beírásakor, laborlelet beírásakor). Próbáltam eltárolni néhány cardiorisk adatlapot, bezáráskor az eltárolódó laborokat kéri (nem értem mit, valamilyen szűrésre hivatkozik). Kaptam néhány hibaüzenetet is a modullal kapcsolatban (nagyon zűrös volt a rendelés, nem volt időm részletesen megfigyelni).
dr.Kovács József
Gál Andi
Monday, December 6, 2010 7:14:05 PM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

A Cardiorisk modul használatának megkezdése előtt szükséges beállítások elvégzése:

Laborvizsgálatok összerendelése:

Ahhoz, hogy a CV rizikó adatlapra megfelelően emelődjenek át a laborvizsgálatok eredményei, össze kell párosítani a szükséges vizsgálatokat a visual Ixdoki© labortörzsével.

A laborvizsgálatok összerendeléséhez indítsuk el a Napitevékenység/IxCardiorisk program/Labor vizsgálat párosítás menüpontot.

UserPostedImage

A megjelenő ablakban csak azokat a vizsgálatokat kell párosítani, amelyek alap esetben nem találhatóak meg a visual Ixdoki labortörzsében. A többi szükséges vizsgálatot a program automatikusan összerendeli.

UserPostedImage

A vizsgálat összerendeléshez kattintson a „hiányos” vizsgálat mellett található „Vizsg” gombra, majd a megjelenő labor vizsgálatok listából válassza ki a megfelelő vizsgálatot, ezt követően kattintson az OK gombra.

UserPostedImage

Ha minden hiányzó vizsgálatot összerendeltünk, akkor kattintsunk az OK gombra.

UserPostedImage

Amennyiben van olyan vizsgálat, amely a labor törzsben nem szerepel, akkor összerendelés előtt fel kell venni a hiányzó vizsgálatot a labor törzsbe.

A Labor vizsgálat összerendelését csak egyszer, a modul első használatakor kell elvégezni.

Az IxCardiorisk modul működéséről letölthető portálunkról a felhasználói útmutató, mely választ ad többek között az Ön kérdésére is. Érdemes a használat megkezdése előtt elolvasni. A letöltéshez kattintson ide. 

Amennyiben további kérdése lenne állunk rendelkezésére.

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást!!!!!!

Ez segíteni fog!!!!

rpetra
  • rpetra
Tuesday, December 7, 2010 8:55:01 AM
dr.Kovács József wrote:

Kicsit zavaró a folyton (nekem rossz helyen) felugró Cardiorisk információs panel (vérnyomásérték beírásakor, laborlelet beírásakor). Próbáltam eltárolni néhány cardiorisk adatlapot, bezáráskor az eltárolódó laborokat kéri (nem értem mit, valamilyen szűrésre hivatkozik). Kaptam néhány hibaüzenetet is a modullal kapcsolatban (nagyon zűrös volt a rendelés, nem volt időm részletesen megfigyelni).

Amennyiben ideje engedi kérem írja le e-mailben, hogy milyen hibaüzeneteket küldött a program, illetve, hogy a cardiorisk adatlap eltárolásakor pontosan milyen üzenetet írt ki a program.

A modul úgy működik, hogy amennyiben az adatlap eltárolásakor van a páciensnek nyitott napiellátása akkor az adatlapon rögzített adatok közül azokat amelyek szűrésnek tekinthetőek a program autómatikusan beemeli a Napiellátás- Szűrés-jelentéshez.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, December 7, 2010 12:02:50 PM
Cardiorisk és a Háziorvosi indikátor becslés:

A Cardiorisk modul használata során próbáltunk plusz segítséget nyújtani Felhasználóinknak abban, hogy a Háziorvosi indikátor becslés szempontjából is fontos szűrési körök automatikusan jelentődjenek az OEP felé amikor egy-egy adatlap kitöltésre kerül.

Szűrési körök amelyek a Cardiorisk adatlap kitöltésével automatikusan jelentésre keülnek:

(Az automatizmushoz szükséges hogy az adatlap kitöltése közben legyen a páciensnek nyitott napiellátása!)

211- Családi anamnézis adatok frissítése

212- Életmódbeli tényezők

213- Fizikális vizsgálat, ts,tm

214- Obesitas esetén metabolikus

216- Teljes kardiovaszkularis kockázat felmérés

A szűrési körök a következő adatok rögzítésé esetén kerülnek kóros kategóriába:

(Ebben az esetben a szűréshez automatikusan rögzül a megfelelő kóros BNO kód is.)

211-Családi anamnézis adatok frissítése -> Cardiorisk adatlapon a Nagy CV rizikó szerv károsodása ablakban a Korai CV esemény a családban esemény szerepel.

UserPostedImage

212- Életmódbeli tényezők -> A paciens dohányzása rögzítésre került a Cardiorisk adatlapon. (Megjegyzés: Amennyiben a Regisztráció/ Személyi adatok törzskarton menüpontban az Alapadatok fülön rögzítve van a Dohányzás akkor a program automatikusan bemelei azt a Cardiorisk adatlapra.)

UserPostedImage

213- Fizikális vizsgálat, ts,tm -> A Cardiorisk adatlapon rögzített testsúly, test magasság adataiból számolt BMI>40. (Megjegyzés: Amennyiben a Regisztráció/ Személyi adatok törzskarton menüpontban az Alapadatok fülön rögzítve van a testsúly illetve a testmagasság akkor a program automatikusan bemelei azt a Cardiorisk adatlapra. Az automatikus átemelést elvégzi a program a Napiellátásból is.)

UserPostedImage

214- Obesitas esetén metabolikus x szindrómája-> A Cardiorisk adatlapon rögzített testsúly, test magasság adataiból számolt BMI és a Haskörfogat adatai

UserPostedImage UserPostedImage

216- Teljes kardiovaszkularis kockázat felmérés -> Maga az adatlap tartalma.

Remélem ez a kis összefoglaló hasznos segítséget nyújt Felhasználóinknak.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, December 7, 2010 4:23:04 PM
Felmerült kérdésként hogy a modul milyen adatokból és hogyan számolja Reynold-Score képletet.

Felhasználóink szíves figyelmébe szeretném ajánlani Kékes Ede dr. professzor cikkét a Háziorvos Továbbképző Szemle 2010 júniusi számában amely ezzel a témával foglalkozik.

Gál Andi
Tuesday, December 7, 2010 11:07:52 PM
rpetra wrote:

A Cardiorisk modul használata során próbáltunk plusz segítséget nyújtani Felhasználóinknak abban, hogy a Háziorvosi indikátor becslés szempontjából is fontos szűrési körök automatikusan jelentődjenek az OEP felé amikor egy-egy adatlap kitöltésre kerül.

Szűrési körök amelyek a Cardiorisk adatlap kitöltésével automatikusan jelentésre keülnek:

(Az automatizmushoz szükséges hogy az adatlap kitöltése közben legyen a páciensnek nyitott napiellátása!)

211- Családi anamnézis adatok frissítése

212- Életmódbeli tényezők

213- Fizikális vizsgálat, ts,tm

214- Obesitas esetén metabolikus

216- Teljes kardiovaszkularis kockázat felmérés

A szűrési körök a következő adatok rögzítésé esetén kerülnek kóros kategóriába:

(Ebben az esetben a szűréshez automatikusan rögzül a megfelelő kóros BNO kód is.)

211-Családi anamnézis adatok frissítése -> Cardiorisk adatlapon a Nagy CV rizikó szerv károsodása ablakban a Korai CV esemény a családban esemény szerepel.

UserPostedImage

212- Életmódbeli tényezők -> A paciens dohányzása rögzítésre került a Cardiorisk adatlapon. (Megjegyzés: Amennyiben a Regisztráció/ Személyi adatok törzskarton menüpontban az Alapadatok fülön rögzítve van a Dohányzás akkor a program automatikusan bemelei azt a Cardiorisk adatlapra.)

UserPostedImage

213- Fizikális vizsgálat, ts,tm -> A Cardiorisk adatlapon rögzített testsúly, test magasság adataiból számolt BMI>40. (Megjegyzés: Amennyiben a Regisztráció/ Személyi adatok törzskarton menüpontban az Alapadatok fülön rögzítve van a testsúly illetve a testmagasság akkor a program automatikusan bemelei azt a Cardiorisk adatlapra. Az automatikus átemelést elvégzi a program a Napiellátásból is.)

UserPostedImage

214- Obesitas esetén metabolikus x szindrómája-> A Cardiorisk adatlapon rögzített testsúly, test magasság adataiból számolt BMI és a Haskörfogat adatai

UserPostedImage UserPostedImage

216- Teljes kardiovaszkularis kockázat felmérés -> Maga az adatlap tartalma.

Remélem ez a kis összefoglaló hasznos segítséget nyújt Felhasználóinknak.

A korábban leírt módon elvégeztem a laboreredmények párosítását.Nyitva volt a napi tevékenység funkció is,de az eredmények mégsem emelődnek át.Sőt!Minden újabb betegnél ujra kell állítani a karbantartás menüben a Cardiorisc megjelenítési beállítását.A többi adat,pl.magasság,testsúly sem emelődik át!

Mégis elrontok valamit?

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 8, 2010 8:33:25 AM
Törökbálint wrote:

rpetra wrote:

Mégis elrontok valamit?

Távkapcsolat !

rpetra
  • rpetra
Wednesday, December 8, 2010 9:11:52 AM
Quote:

A korábban leírt módon elvégeztem a laboreredmények párosítását.Nyitva volt a napi tevékenység funkció is,de az eredmények mégsem emelődnek át.Sőt!Minden újabb betegnél ujra kell állítani a karbantartás menüben a Cardiorisc megjelenítési beállítását.A többi adat,pl.magasság,testsúly sem emelődik át!

Mégis elrontok valamit?

Távoli eléréssel szeretnénk megnézni a programot, a kérésem az lenne, hogy írja le mikor lenne alkalmas ez az Ön számára.

Amennyibben további kérdése lenne forduljon hozzánk bizalommal!

Gál Andi
Wednesday, December 8, 2010 12:44:24 PM
rpetra wrote:

Quote:

Mégis elrontok valamit?

Távoli eléréssel szeretnénk megnézni a programot, a kérésem az lenne, hogy írja le mikor lenne alkalmas ez az Ön számára.

Köszönöm a segítséget!A mai napon 13 óráig rendelünk,utána alkalmas,ill.ha ez az időpont nem jó,akkor holnap délután 14.45-től a rendelőbe vagyok.

rpetra
  • rpetra
Wednesday, December 8, 2010 1:08:12 PM
Törökbálint wrote:

rpetra wrote:

Quote:

Mégis elrontok valamit?

Köszönöm a segítséget!A mai napon 13 óráig rendelünk,utána alkalmas,ill.ha ez az időpont nem jó,akkor holnap délután 14.45-től a rendelőbe vagyok.

Telefonos egyeztetés után a 12.13.-án 12:00-tól távoli eléréssel meg vizsgáljuk a rendszert.

dr.Kovács József
Thursday, December 9, 2010 10:06:35 PM
rpetra wrote:

dr.Kovács József wrote:

Amennyiben ideje engedi kérem írja le e-mailben, hogy milyen hibaüzeneteket küldött a program, illetve, hogy a cardiorisk adatlap eltárolásakor pontosan milyen üzenetet írt ki a program.

Nem tudtam megfigyelni, hogy milyen betegnél vagy milyen sorrend esetén de a következő hibaüzenet jelenik meg néha:

"Member Panels does not evaluate to an object"

Egy idő után új ablak jelenik meg Program error fejléccel és ugyanezzel a szöveggel, valamint kapcsolókkal:

Cancel - megáll a program, csak kilépni lehet

Ignore - lehet folytatni a munkát

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
Friday, December 10, 2010 9:24:26 AM
dr.Kovács József wrote:

rpetra wrote:

dr.Kovács József wrote:

Nem tudtam megfigyelni, hogy milyen betegnél vagy milyen sorrend esetén de a következő hibaüzenet jelenik meg néha:

"Member Panels does not evaluate to an object"

Egy idő után új ablak jelenik meg Program error fejléccel és ugyanezzel a szöveggel, valamint kapcsolókkal:

Cancel - megáll a program, csak kilépni lehet

Ignore - lehet folytatni a munkát

A hibaüzenet arra enged következtetni, hogy a verzió váltás után lefutott helyi példány frissítés nem megfelelően futott le, ezért újra kellene futtatni a helyi példány frissítést.

Ennek módja a következő:

Indiítsa el az Ixintézőt.

UserPostedImage

A belépés után kattintson a Verzió/Helyipéldány frissítés menüpontra.

UserPostedImage

A megjelenő üzenetben kattintsunk az igen gombra, majd lépjünk ki az Ixintézőből.

UserPostedImage

Indítsuk el a visual Ixdokit, majd a megjelenő ablakban kattinsunk az igen gombra.

UserPostedImage

Ekkor újra lefut a helyi példány frissítés.

UserPostedImage

A helyi példány újra futtatása után meg kellene nézni, hogy a hibaüzenet még mindíg előjön-e.

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk.

Remélem hogy segítettem..

jsozer
Saturday, December 11, 2010 11:15:50 AM
Eddig a labor leleteket interneten keresztül kértem le - távoli lelet fogadással. A labor eredmények a gondozási panelben azonnal megjelennek az új eredmények.

A cardiorisk modulban azonban nem frissülnek az eredmények, megpróbáltam a labort kézzel bevinni de akkor sem látja a friss leleteket. Azt gondoltam, hogy ez csak egyedi eset, de az összes frissen felvitt leletnél ugyanaz a hiba. A labor vizsgálat párosítást már többször átnéztem de a hiba nem hárult el.

Mentést küldtem de még nem kaptam visszajelzést.

Gál Andi
Sunday, December 12, 2010 5:19:30 PM
jsozer wrote:

Eddig a labor leleteket interneten keresztül kértem le - távoli lelet fogadással. A labor eredmények a gondozási panelben azonnal megjelennek az új eredmények.

A cardiorisk modulban azonban nem frissülnek az eredmények, megpróbáltam a labort kézzel bevinni de akkor sem látja a friss leleteket. Azt gondoltam, hogy ez csak egyedi eset, de az összes frissen felvitt leletnél ugyanaz a hiba. A labor vizsgálat párosítást már többször átnéztem de a hiba nem hárult el.

Nekem is ilyen problémám van.Ez lesz megnézve 13.-án hétfőn távoli eléréssel. Időpontot kellene egyeztetni és nagyon készségesen jön a segítség.

rpetra
  • rpetra
Monday, December 13, 2010 11:20:20 AM
Törökbálint wrote:

jsozer wrote:

Nekem is ilyen problémám van.Ez lesz megnézve 13.-án hétfőn távoli eléréssel. Időpontot kellene egyeztetni és nagyon készségesen jön a segítség.

A labor bemelés probléma okáról illetve lehetséges megoldásáról a mai napon történő távoli elérés után fogok tudni bővebb információt adni.

rpetra
  • rpetra
Monday, December 13, 2010 11:24:49 AM
jsozer wrote:

Tisztelt Felhasználóink!

Amennyiben FTP szerverünkre töltenek fel mentést, akkor kérjük Önöket, hogy a mentés feltöltés befejezése után szíveskedjenek e-mail-t küldeni az infomix@infomix.hu címre, hogy a beérkezett mentést regisztrálni tudjuk.

rpetra
  • rpetra
Monday, December 13, 2010 5:56:05 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Több felhasználónk jelezte, hogy az új Cardiorisk modul használata során a labor eredményeknek csak egy része emelődött be a CV rizikó képbe.

Ezeknek az az oka, hogy a leletek automata érkeztetésekor nem történik paciens elővétel a program szempontjából, illetve a nagy tömegű eredmény érkeztetés idejét nem akartuk tovább növelni a cv képek frissítésének idejével.

A visszajelzések alapján azonban úgy döntöttünk, hogy kollégáink módosítják a modul ezen részét: azoknál a pacienseknél, akiknek a program készített már cv rizikó képet, a beérkezett lelet vizsgálat eredményeinek megfelelően ez frissítésre kerül. Azoknál a pacienseknél, akiknek még nincs cv rizikó kép eltárolva a programban, nem jön létre automatikusan rizikó kép. (hiszen ha egy ilyen beteg megjelenik a rendelésen, az első CV kép automatikusan generálódik a legfrissebb tárolt adatok alapján).

Természetesen ez a módosítás azzal jár, hogy a labor eredmények automatikus érkeztetése több időt fog igénybe venni.

Itt szeretném megjegyezni, hogy az ADATA labor kommunikációval érkező eredményekből nincs lehetőség a labor eredményekhez történő beemelésre, mivel a kommunikáció által küldött fájlok egyszerű szöveg fájlok, melyeket csak Hozott leletként lehet rögzíteni. Ugyanakkor örömmel tájékoztatom Önöket, hogy kollegáim jelenleg dolgoznak olyan megoldáson, amely ilyen esetben is gyors és kényelmes adatrögzítést tesz lehetővé annak érdekében, hogy a CV rizikó kiszámításához szükséges kritikus adatok minél gyorsabban és pontosabban rögzítésre kerülhessenek.

Továbbra is várjuk észrevételeiket, javaslataikat a modul működésével kapcsolatban. Igyekszünk azokra folyamatosan válaszolni, lehetőségeinkhez mérten a modul működését ezek alapján tovább finomítani.

Az eddig beérkezett számtalan javaslatot, véleményt és elismerést ezúton is köszönjük! Igyekszünk a továbbiakban is kiemelten kezelni ezt a témát!

dr.Kovács József
Monday, December 13, 2010 7:28:21 PM
rpetra wrote:

A hibaüzenet arra enged következtetni, hogy a verzió váltás után lefutott helyi példány frissítés nem megfelelően futott le, ezért újra kellene futtatni a helyi példány frissítést.

Sajnos a helyi példány frissítés nem oldotta meg a hibát.

Más: előző téma: ADATA labor leleteket kapok. Egyenként beírom a megfelelő laboreredményhez (ilyenkor előveszem a kartont, de nem nyitok napi ellátást). A leletek rögzítése után indítok cardiorisk modult és az éppen beírt, friss leletek nem emelődnek be (csak régiek). Napi ellátást is kell nyitni?

dr.Kovács József
misidoki
Monday, December 13, 2010 7:40:45 PM
Hogyan kapcsolhatom ki a Cardiorisk modult?
komoroczy
Monday, December 13, 2010 8:16:16 PM
Ma töltöttem le a labor eredményeket, a cardiorisk modulra nekem sem emelődnek át a mai adatok.Van olyan beteg akinek a korábbi labor leletei sem emelődnek át.A frissités sem segít
Varga Sándor
Tuesday, December 14, 2010 11:09:23 AM
dr.Kovács József wrote:

rpetra wrote:

Sajnos a helyi példány frissítés nem oldotta meg a hibát.

Még egy javaslat a hibaüzenetre. Legyen szíves nézze meg, hogy a CÉL 2005 modul ki van-e kapcsolva a Rendszer - Alapbeállítások - Felhasználó fülön. Amennyiben nincs, úgy kérem kapcsolja ki, a két hasonló modul ne fusson párhuzamosan. A CÉL 2005 -ben rögzített adatok az új modulba konvertálásra kerültek, így ezek az új menüpontban megtekinthetőek.

dr.Kovács József wrote:

Más: előző téma: ADATA labor leleteket kapok. Egyenként beírom a megfelelő laboreredményhez (ilyenkor előveszem a kartont, de nem nyitok napi ellátást). A leletek rögzítése után indítok cardiorisk modult és az éppen beírt, friss leletek nem emelődnek be (csak régiek). Napi ellátást is kell nyitni?

Ebben az esetben pontosan mit jelent, hogy előveszi a kartont? A labor eredményeket a CV adatlapon írja be, vagy labor eredményként?

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, December 14, 2010 11:14:41 AM
komoroczy wrote:

Ma töltöttem le a labor eredményeket, a cardiorisk modulra nekem sem emelődnek át a mai adatok.Van olyan beteg akinek a korábbi labor leletei sem emelődnek át.A frissités sem segít

Azt szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen kommunikáción keresztül érkezteti a labor eredményeket? A nem ADATA rendszerű érkeztetésnél a tegnap Petra által leírtak szerint hamarosan elkészül az a frissítés, amivel ezek a laboreredmények is átkerülnek a CV adatlapra.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, December 14, 2010 11:15:28 AM
misidoki wrote:

Hogyan kapcsolhatom ki a Cardiorisk modult?

Kollégáim keresik telefonon a megoldással.

Varga Sándor
Gál Andi
Tuesday, December 14, 2010 11:57:24 AM
rpetra wrote:

Tisztelt Felhasználóink!

Több felhasználónk jelezte, hogy az új Cardiorisk modul használata során a labor eredményeknek csak egy része emelődött be a CV rizikó képbe.

Ezeknek az az oka, hogy a leletek automata érkeztetésekor nem történik paciens elővétel a program szempontjából, illetve a nagy tömegű eredmény érkeztetés idejét nem akartuk tovább növelni a cv képek frissítésének idejével.

A visszajelzések alapján azonban úgy döntöttünk, hogy kollégáink módosítják a modul ezen részét: azoknál a pacienseknél, akiknek a program készített már cv rizikó képet, a beérkezett lelet vizsgálat eredményeinek megfelelően ez frissítésre kerül. Azoknál a pacienseknél, akiknek még nincs cv rizikó kép eltárolva a programban, nem jön létre automatikusan rizikó kép. (hiszen ha egy ilyen beteg megjelenik a rendelésen, az első CV kép automatikusan generálódik a legfrissebb tárolt adatok alapján).

Természetesen ez a módosítás azzal jár, hogy a labor eredmények automatikus érkeztetése több időt fog igénybe venni.

Itt szeretném megjegyezni, hogy az ADATA labor kommunikációval érkező eredményekből nincs lehetőség a labor eredményekhez történő beemelésre, mivel a kommunikáció által küldött fájlok egyszerű szöveg fájlok, melyeket csak Hozott leletként lehet rögzíteni. Ugyanakkor örömmel tájékoztatom Önöket, hogy kollegáim jelenleg dolgoznak olyan megoldáson, amely ilyen esetben is gyors és kényelmes adatrögzítést tesz lehetővé annak érdekében, hogy a CV rizikó kiszámításához szükséges kritikus adatok minél gyorsabban és pontosabban rögzítésre kerülhessenek.

Továbbra is várjuk észrevételeiket, javaslataikat a modul működésével kapcsolatban. Igyekszünk azokra folyamatosan válaszolni, lehetőségeinkhez mérten a modul működését ezek alapján tovább finomítani.

Az eddig beérkezett számtalan javaslatot, véleményt és elismerést ezúton is köszönjük! Igyekszünk a továbbiakban is kiemelten kezelni ezt a témát!

Információ ADATA rendszert használóknak:

˝Itt szeretném megjegyezni, hogy az ADATA labor kommunikációval érkező eredményekből nincs lehetőség a labor eredményekhez történő beemelésre, mivel a kommunikáció által küldött fájlok egyszerű szöveg fájlok, melyeket csak Hozott leletként lehet rögzíteni.˝

Sikerült megtudnom,hogy segítség lehet a központi labor ( ahonnan a leleteket küldik )informatikusának felvetni az adatérkeztetési problémát,és talán ők kérésre tudják olyan formátumban küldeni a laborleleteket,melyet értelmezni tud a Cardiorisc modul.Én most keresem a helyi informatikussal a kapcsolatot. Ezt a lehetőséget az ADATA ajánlotta.Érdemes megpróbálni.

dr.Kovács József
Tuesday, December 14, 2010 5:00:44 PM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Ebben az esetben pontosan mit jelent, hogy előveszi a kartont? A labor eredményeket a CV adatlapon írja be, vagy labor eredményként?

Választ gomb (napi tevékenységet nem nyitok). Labor eredmények beírása nem a CV adatlapra, hanem mint laborerdmény. CV modul nyitása (még mindíg nincs napi tevékenység). A friss laboreredmények helyett a CV lapon a korábban beírt, legutolsó eredmények jelennek meg.

dr.Kovács József