jsozer
Wednesday, January 6, 2010 3:48:56 PM
Megoldható lenne , hogy a gondozási kontroll lapon ne csak az elvégzett laborok , szakrendelői kontrollok dátuma hanem a rendelőben elvégzett utolsó(előző) gondozás dátuma megjelenjen
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, January 19, 2010 1:44:22 PM
jsozer wrote:

Megoldható lenne , hogy a gondozási kontroll lapon ne csak az elvégzett laborok , szakrendelői kontrollok dátuma hanem a rendelőben elvégzett utolsó(előző) gondozás dátuma megjelenjen

Köszönjük, a javaslatot. Megvalósítjuk

Hostyánszki László
Fehérvári
Monday, February 21, 2011 5:53:32 PM
Gyerek körzetbe,hogyan lehet gondozni:fejlődési rendellenességgel született gyerekeket, koraszülötteket,anaemiásokat?

Ugyanis ezeknek nincs gondozási kódjuk,és ez a B300-as e-jelentésben hibalistán szerepel.

Varga Sándor
Tuesday, February 22, 2011 4:43:07 PM
Fehérvári wrote:

Gyerek körzetbe,hogyan lehet gondozni:fejlődési rendellenességgel született gyerekeket, koraszülötteket,anaemiásokat?

Ugyanis ezeknek nincs gondozási kódjuk,és ez a B300-as e-jelentésben hibalistán szerepel.

Elnézést, hogy csak most reagálunk.

Arra gondol, hogy ezek a gondozások hibás kóddal kerülnek hibalistára a tételes jelentés leadásakor?

Az OEP rekordkép alapján gyermek gondozásoknál az alábbi gondozásokat kell jelenteni az OEP felé:

01A = Gyermek obesitas- hypertonia

02A = Gyermek szív és érrendszeri betegség

03A = Gyermek diabetes mellitus

04A = Gyermek asthma- allergia

05A = Gyermek mozgásszervi kórállapot

06A = Gyermek daganatos betegségek

07A = Gyermek pszichiátriai betegségek

Amennyiben az Ön által megadott gondozásokhoz a visual Ixdokiban a gondozás karbantartásban ettől (01A ... 07A) eltérő kódot állított be, úgy azokat sajnos valóban nem tudja értelmezni az OEP.

Ha nem jól értettem a kérdését, kérem írja le részletesebben, vagy küldje el részünkre a hibalistát.

Varga Sándor
Fehérvári
Tuesday, February 22, 2011 8:37:53 PM
A gondozás karbantartásnál jól vannak beállítva a kódok,és tudom,hogy 01A-07A-ig van a jelentési kód.Azokhoz be is állítottam a BNO tartományt,és a napi tevékenységből a BNO alapján fel is veszi azokhoz a gondozásokhoz.

Az én kérdésem az(lehet hogy nem jól fogalmaztam az előbb).

Konkrétan:pl.anaemia miatt a haematológiai gondozásba volt egy gyerek,és mivel annál nincs jelentési kód,így ment el az OEP felé a jelentés,és így hibás lett.A hibalistát úgy javítottam ki,hogy kitöröltem ezt a gondozást (ez egy távoztatott beteg volt),és így megszűnt a hiba.

Tehát:pl.van epilepsiás gyerekünk,eddig neurológiai gondozásba van,de annál sincs jelentési kód,és ez így jelentődik-e az OEP felé,és emiatt lesz-e hibalista?

Amelyik gondozásnál nincs jelentési kód,akkor oda nem vehetek fel gondozásba gyereket?(fejlődési rendellenesség,koraszülött stb.)

Remélem érthetően írtam le a kérdésemet.

Varga Sándor
Thursday, February 24, 2011 2:20:04 PM
Fehérvári wrote:

A gondozás karbantartásnál jól vannak beállítva a kódok,és tudom,hogy 01A-07A-ig van a jelentési kód.Azokhoz be is állítottam a BNO tartományt,és a napi tevékenységből a BNO alapján fel is veszi azokhoz a gondozásokhoz.

Az én kérdésem az(lehet hogy nem jól fogalmaztam az előbb).

Konkrétan:pl.anaemia miatt a haematológiai gondozásba volt egy gyerek,és mivel annál nincs jelentési kód,így ment el az OEP felé a jelentés,és így hibás lett.A hibalistát úgy javítottam ki,hogy kitöröltem ezt a gondozást (ez egy távoztatott beteg volt),és így megszűnt a hiba.

Tehát:pl.van epilepsiás gyerekünk,eddig neurológiai gondozásba van,de annál sincs jelentési kód,és ez így jelentődik-e az OEP felé,és emiatt lesz-e hibalista?

Amelyik gondozásnál nincs jelentési kód,akkor oda nem vehetek fel gondozásba gyereket?(fejlődési rendellenesség,koraszülött stb.)

Remélem érthetően írtam le a kérdésemet.

Igen, köszönöm, így már értem.

Minden gondozási körbe vehet fel pacienst, de amelyiknél nincs megadva jelentési kód, az nem kerül be a jeletésbe. Emiatt tehát nem lehet hiba.

Ami Önnél a hibát okozhatja, arról már a fórum e-jelentés részében is volt szó. Tehát a gondozás lezárásakor nem tároltak ellátást, az automatikusan megnyíló ellátás ablakot a mégsemmel zárták be.

Varga Sándor
Fehérvári
Thursday, February 24, 2011 5:13:37 PM
Köszönöm a segítséget,így rendben lesz.
Schukkert
Tuesday, October 11, 2011 1:22:12 PM
A gondozás- indikátor pontokkal kapcsolatban lenne észrevételem!

Nálam a gondozottaknál be van állítva, hogy milyen gyakorisággal menjenek laborba, szemészetre stb. Hypertoniásnál évente labor, diabetesek évente szemészet stb.

Ha időszerű a beutalás, az infolapon ez látható. Igen ám, de csak ha letelt a 12 hónap, és emiatt 1 év kimardt, az indikátorban, min.50%-ot vesztek. Gondoltam, nem 12 hónapot, hanem 9 hónapot állítok be a gondozás karbantartásnál, de erre központilag nincs lehetőség.

KÉRDÉSEM: ha én felveszem a vizsgálatok gyakoriságához a "9 havonta" -t, a program tudja-e ezt kezelni.

Ha igen, javaslom mindenkinek, hogy hasonlóan járjon el. Ha nem, megoldást kérek rá!

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 11, 2011 1:50:25 PM
Schukkert wrote:

Nálam a gondozottaknál be van állítva, hogy milyen gyakorisággal menjenek laborba, szemészetre stb. Hypertoniásnál évente labor, diabetesek évente szemészet stb.

Ha időszerű a beutalás, az infolapon ez látható. Igen ám, de csak ha letelt a 12 hónap, és emiatt 1 év kimardt, az indikátorban, min.50%-ot vesztek. Gondoltam, nem 12 hónapot, hanem 9 hónapot állítok be a gondozás karbantartásnál, de erre központilag nincs lehetőség.

KÉRDÉSEM: ha én felveszem a vizsgálatok gyakoriságához a "9 havonta" -t, a program tudja-e ezt kezelni.

Ha igen, javaslom mindenkinek, hogy hasonlóan járjon el. Ha nem, megoldást kérek rá!

Tudja kezelni

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, October 11, 2011 4:05:30 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Schukkert wrote:

Tudja kezelni

Ahogy Mile dr. is válaszolta, amennyiben Ön átállítja 9 hónapra, akkor azt fogja figyelni a program.

Hostyánszki László
Users browsing this topic