rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, February 28, 2011 2:48:11 PM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.40.0 verzióváltó.

Változások:

Az eJelentéssel kapcsolatos tájékoztatónk a verzióváltó levél végén található!

E-jelentés

2011. Március 1-től érvényes gyógyszer és segédeszköz törzs módosítás.

Oltóanyag megrendelő fájlba

Az elvégzett oltásoknál is szereplő Excel/OpenOffice megoldás beépítése

Átalakítás az újfajta megrendelőnek megfelelően

A Prevenar oltási fülön valamennyi 2,4,15 hónapos gyermeket beleszámol, függetlenül attól, hogy kapott-e oltást.

Napi tevékenység - IxCardiorisk program - Listák - Többletkockázati kategória besorolás

A listázó segítségével átfogó képet kaphatunk, hogy mely többletkockázati kategóriába tartoznak a praxisban szereplő páciensek.

ADATA lelet beolvasás

A kaposvári és a fonyódi labor ADATA-n keresztül küldött leleteit innentől képes a program a labor eredmények közé érkeztetni.

rpetra
  • rpetra
Monday, February 28, 2011 2:58:42 PM
Felkerült portálunkra az E-jelentés használatához készült felhasználói leírás.

A leírás letöltéséhez kattintson ide. 

rpetra
  • rpetra
Tuesday, March 1, 2011 11:38:27 AM
Felkerült portálunkra az E-jelentés használatához készült oktató videó.

A videó megtekintéséhez kattintson ide. 

Somogyi László
Tuesday, March 1, 2011 2:50:33 PM
rpetra wrote:

Ugye van hangja?

Ha igen, milyen hangkódolással készült?

Új gépről nézem ugyanis, most installálgatok éppen, ha kell még hozzá valami, installálnám, a jogosítvány oktatót még hanggal tudom ezen az új gépen lejátszani, az odáig megy, ennek nem tudom milyen, ha van.

Ja, és helyi gépre letöltve szoktam, KMPlayer-rel.

Köszi.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, March 1, 2011 2:55:06 PM
Somogyi László wrote:

rpetra wrote:

Ugye van hangja?

Új gépről nézem ugyanis, most installálgatok éppen, ha kell még hozzá valami, installálnám, a jogosítvány oktatót még hanggal tudom ezen az új gépen lejátszani, az odáig megy, ennek nem tudom milyen, ha van.

Köszi.

Az E-jelentéshez elkészült videónak nincs hangja.

Somogyi László
Tuesday, March 1, 2011 2:55:27 PM
Még egy kérdés, lehet, hogy volt már, csak elkerülte a figyelmemet:

64 bites Windows 7 rendszeren működik-e a Visual Ixdoki? Azaz mi a tapasztalat vele?

Somogyi László
Tuesday, March 1, 2011 3:00:38 PM
rpetra wrote:

Somogyi László wrote:

rpetra wrote:

Ugye van hangja?

Köszi.

Az E-jelentéshez elkészült videónak nincs hangja.

Akkor nem keresem. [felnez]

Köszönöm.

Somogyi László
Tuesday, March 1, 2011 3:28:41 PM
Na, megnéztem ezt a hang nélküli videót! :)

Jónak tűnik az E-jelentés kezelése, nem lesz túl bonyolult.

Kérésem, hogy a Thunderbird levelező programról el ne feledkezzenek, sajnálnám, ha Outlookra kellene visszatérnem, Outlook Express nincs is már az újabb windowsban. Az Outlook meg fizetős.

Másik, hogy szerintem mikor élesbe fordul a dolog, így is kevés lesz a 20 perc hitelesítési idő, de ez már az OEP baja, meg az orvosoké sajnos. Persze még csak károgok, majd júliusban meglátszik.

sl

rpetra
  • rpetra
Tuesday, March 1, 2011 3:36:41 PM
Somogyi László wrote:

Még egy kérdés, lehet, hogy volt már, csak elkerülte a figyelmemet:

64 bites Windows 7 rendszeren működik-e a Visual Ixdoki? Azaz mi a tapasztalat vele?

A visual Ixdokihoz ajánlott Windows 7 operációs rendszerek a következők:

Windows Home Premium

Windows 7 Professional

Windows 7 Ultimate

64 bites operációs rendszereknél a tapasztalat az hogy amennyiben rendelkezik valamiylen külső eszköz illesztéssel (EKG, ABPM, stb.) akkor azok illesztő programjával akadhatnak problémák, ezért érdemes a készülék gyártójával konzultálni.

Somogyi László
Tuesday, March 1, 2011 3:43:58 PM
Ha már így benne vagyok a fórumozásban, egy megjegyzés a levelező program beállításáról szóló videókhoz is.

Jó lenne felhívni a felhasználók figyelmét, azokét akik még nem használták így a levelezésüket hogy az Outlook és Express társa, pop3 protokoll szerint azonnal lerántja az összes levelet a szerverről (freemailről vagy akárhonnan) és azok a levelek továbbiakban csak arról a gépről nézhetők meg ahol elindították ezt a beállítást.

Akik több helyről nézik ugyanazt a postafiókjukat, azoknak ez baj lesz.

Megoldás:

Az Outlook Express-nél rögtön utasítani kell vagy lehet, hogy NE, Ne Azonnal! szívja le a leveleket, még az ablak bezárása előtt kell ezt.

Utána, még a levelek letöltése előtt be kell mászni a postafiók beállításaiba és kipipálni, hogy maradjon a szerveren másolat a levelezésből.

Ekkor nézhető meg máshonnan, mondjuk otthonról is, továbbra is böngészővel vagy szintén ugyanígy beállított Outlookkal is a levelezés!

Jó, ha odafigyelnek a beállításokra, vagy kérjenek hozzáértő segítséget hozzá!

És: Thunderbird, Thunderbird, Thunderbird....

😎

sl

Varga Sándor
Tuesday, March 1, 2011 3:49:29 PM
Somogyi László wrote:

Kérésem, hogy a Thunderbird levelező programról el ne feledkezzenek, sajnálnám, ha Outlookra kellene visszatérnem, Outlook Express nincs is már az újabb windowsban. Az Outlook meg fizetős.

sl

Sajnos a Thunderbird nem támogatja az a windowsos mapi hívást, amit itt használni lehet, ezért ez egyenlőre nem megoldható. Azoknak, akik ezt szeretnék továbbra is használni készült el a vágólap funkció.

Az emailt az olvasásra használt progrmmal (pl. Thunderbird) vagy a webes felületen megnyitják.

A levél teljes tartalmát vágólapra másolják.

Visszakattintva a visualba, megnyomják a Vágólap gombot.

A visual a vágólap tartalmából kiemeli az érvényesítő kódot, és azt emeli be a megfelelő helyre.

Természetesen, ha lesz megoldás a kommunikációra, akkor beépítjük.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, March 1, 2011 3:52:49 PM
Somogyi László wrote:

Ha már így benne vagyok a fórumozásban, egy megjegyzés a levelező program beállításáról szóló videókhoz is.

Jó lenne felhívni a felhasználók figyelmét, azokét akik még nem használták így a levelezésüket hogy az Outlook és Express társa, pop3 protokoll szerint azonnal lerántja az összes levelet a szerverről (freemailről vagy akárhonnan) és azok a levelek továbbiakban csak arról a gépről nézhetők meg ahol elindították ezt a beállítást.

Akik több helyről nézik ugyanazt a postafiókjukat, azoknak ez baj lesz.

Megoldás:

Az Outlook Express-nél rögtön utasítani kell vagy lehet, hogy NE, Ne Azonnal! szívja le a leveleket, még az ablak bezárása előtt kell ezt.

Utána, még a levelek letöltése előtt be kell mászni a postafiók beállításaiba és kipipálni, hogy maradjon a szerveren másolat a levelezésből.

Ekkor nézhető meg máshonnan, mondjuk otthonról is, továbbra is böngészővel vagy szintén ugyanígy beállított Outlookkal is a levelezés!

Jó, ha odafigyelnek a beállításokra, vagy kérjenek hozzáértő segítséget hozzá!

És: Thunderbird, Thunderbird, Thunderbird....

😎

sl

Ez így van, köszönjük a részletes ismertetőt. Amiért ez a leírásból kimaradt, az azért van, mert nem szerettük volna túlbonyolítani.

Egyébként pont ezért is javasoltuk az OEP felé egy külön email cím megadását, hogy ne okozzon gondot az email érkeztetés, illetve, hogy az adott postafiókba csak azok a levelek érkezzenek, amelyek szükségesek a helyettesítő kollégának, ha jelentés leadásakor történik a helyettesítés.

Varga Sándor
Somogyi László
Tuesday, March 1, 2011 4:03:25 PM
vargas wrote:

Somogyi László wrote:

sl

Sajnos a Thunderbird nem támogatja az a windowsos mapi hívást,

A mondat helyesen: a windows nem támogatja a thunderbird szabványú rendszereket [felnez]

Igen, értem, a Microsoft már megint csak önmagával kompatibilis, zárt forráskódjával miért is támogatná a nyíltat.

Erről nem az Infomix tehet természetesen, mindegy várjuk a csodát, addig is Ctrl+C Ctrl+V.

sl

Varga Sándor
Tuesday, March 1, 2011 4:07:04 PM
Somogyi László wrote:

A mondat helyesen: a windows nem támogatja a thunderbird szabványú rendszereket [felnez]

Igen, helyesen így hangzik.[mosoly]

Köszönöm

Varga Sándor
Dr. Hanyecz Vince
Tuesday, March 1, 2011 4:25:22 PM
Tetszik az ejelentés küldés megvalósítása!! Köszönet érte.

Kitől lehet kérni a Varga Sándor által is ajánlott új oep-es e-mail cím "aktiválását" ?

Varga Sándor
Tuesday, March 1, 2011 4:47:45 PM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

Tetszik az ejelentés küldés megvalósítása!! Köszönet érte.

Kitől lehet kérni a Varga Sándor által is ajánlott új oep-es e-mail cím "aktiválását" ?

Az email cím megváltoztatásáról egyenlőre csak ennyi  infónk van.

De ha valaki tud konkrétabbat kérjük írja le.

Varga Sándor
Fehérvári
Tuesday, March 1, 2011 5:15:19 PM
Az új e-mail cím aktiválásához azt javaslom,hogy hívják fel az OEP-t,és kérdezzék meg hogyan lehet,mert a fenti infó-ra volt aki kissé goromba választ kapott,de nem írták meg hogy mi a hivatalos útja.

Egyébként tényleg nagyon jó be lett építve az E jelentés a rendszerbe,egyszerű és könnyű kivitelezni.

Köszönjük az Infomix dolgozóinak.

Gál Andi
Tuesday, March 1, 2011 9:52:38 PM
Fehérvári wrote:

Az új e-mail cím aktiválásához azt javaslom,hogy hívják fel az OEP-t,és kérdezzék meg hogyan lehet,mert a fenti infó-ra volt aki kissé goromba választ kapott,de nem írták meg hogy mi a hivatalos útja.

Egyébként tényleg nagyon jó be lett építve az E jelentés a rendszerbe,egyszerű és könnyű kivitelezni.

Én voltam,aki ˝goromba˝ választ kaptam amikor nem a megfelelő ügyintéző email címére írtam.Kollégák a napokban megtapasztalták,hogy a területileg illetékes OEP-es ügyintézőt kell keresni . Aki a beküldött jelentéseinket feldolgozza. Az ő email címére kellett egy üzenetet küldeni az orvos adataival,a régi email címmel,és azt a címet megírni,amire váltani szeretnénk.A válasz nagyon kedves hangvételű volt, melyben leírták,hogy az email cím módosítva.Ez a válasz,már az ˝új˝ címre érkezik.

Elnézést,hogy elfelejtettem ezt az infót megosztani,de jobb későn mint soha.

Varga Sándor
Wednesday, March 2, 2011 8:59:56 AM
Törökbálint wrote:

Fehérvári wrote:

Én voltam,aki ˝goromba˝ választ kaptam amikor nem a megfelelő ügyintéző email címére írtam.Kollégák a napokban megtapasztalták,hogy a területileg illetékes OEP-es ügyintézőt kell keresni . Aki a beküldött jelentéseinket feldolgozza. Az ő email címére kellett egy üzenetet küldeni az orvos adataival,a régi email címmel,és azt a címet megírni,amire váltani szeretnénk.A válasz nagyon kedves hangvételű volt, melyben leírták,hogy az email cím módosítva.Ez a válasz,már az ˝új˝ címre érkezik.

Elnézést,hogy elfelejtettem ezt az infót megosztani,de jobb későn mint soha.

Köszönjük szépen.

Esetleg, ha valaki tudja ezeket az elérhetőségeket, akkor leírhatja itt, vagy elküldheti nekünk, és mi területenként összegyűjtve közzétesszük.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Thursday, March 3, 2011 7:11:47 AM
Az ADATA leletekben szereplő eredmények beillesztésének megoldására nem találok szavakat sem, annyira jó. Kaptam napi fél óra másra fordítható időt. A beillesztés után azonban nem "tűnik el" a laborkérés. Van erre valamilyen megoldás, vagy egyenként érvényteleníteni kell őket (ellenkező esetben összegyűlik sok, függőben lévő laborbeutalás).

dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, March 3, 2011 9:44:03 AM
dr.Kovács József wrote:

Az ADATA leletekben szereplő eredmények beillesztésének megoldására nem találok szavakat sem, annyira jó. Kaptam napi fél óra másra fordítható időt. A beillesztés után azonban nem "tűnik el" a laborkérés. Van erre valamilyen megoldás, vagy egyenként érvényteleníteni kell őket (ellenkező esetben összegyűlik sok, függőben lévő laborbeutalás).

Köszönjük, mindig jól esik ha pozitív visszejelzéseket is kapunk egy-egy megoldással kapcsolatban.

Sajnos a beutalással voló összekötés problémás, ez igazán akkor tudna jól működni, ha a beutalás is lehetne elektronikus úton, és akkor a leletből -evlileg akár- tudható is lenne melyik beutalásra jön. Így azonban nem lehet egyértelműen megmondani- ha esetleg több függő labor kérés- is van, a lelet melyiket kell hogy "érkezett"-re állítsa.

Elöljáróban annyit, hogy labor kérésnél nem az egyes vizsgálatok vannak "függőben", hanem a teljes beutalás, tehát ha azt mondjuk hogy megérkezett az eredménye egy beutalásnak akkor nem a kérésen levő egyes vizsgálatoknak lesz "érkezett" státusza, hanem -ahogy írtam- a komplett kérésnek. Hangsúlyozom ez a laborra igaz. Így csak egy félautomata megoldás lehetne, mert ha több függő is van, akkor Önnek kellene eldönteni melyiket kell érkezettre állítani. Ha egy, akkor lehetne ez automatikus is.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Friday, March 4, 2011 7:38:50 AM
hosi wrote:

Köszönjük, mindig jól esik ha pozitív visszejelzéseket is kapunk egy-egy megoldással kapcsolatban.

Sajnos a beutalással voló összekötés problémás, ez igazán akkor tudna jól működni, ha a beutalás is lehetne elektronikus úton, és akkor a leletből -evlileg akár- tudható is lenne melyik beutalásra jön. Így azonban nem lehet egyértelműen megmondani- ha esetleg több függő labor kérés- is van, a lelet melyiket kell hogy "érkezett"-re állítsa.

Elöljáróban annyit, hogy labor kérésnél nem az egyes vizsgálatok vannak "függőben", hanem a teljes beutalás, tehát ha azt mondjuk hogy megérkezett az eredménye egy beutalásnak akkor nem a kérésen levő egyes vizsgálatoknak lesz "érkezett" státusza, hanem -ahogy írtam- a komplett kérésnek. Hangsúlyozom ez a laborra igaz. Így csak egy félautomata megoldás lehetne, mert ha több függő is van, akkor Önnek kellene eldönteni melyiket kell érkezettre állítani. Ha egy, akkor lehetne ez automatikus is.

Köszönöm a választ. Úgy gondolom, akkor az lesz a legegyszerűbb, ha "kézzel" törlöm a függő beutalásokból az aktuálisan érkeztetett laborleletet, bár az Ön által említett félautomata megoldás is jó lenne...[elpirul]

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, March 4, 2011 8:40:38 AM
A sikeres érkeztetés kapcsán felmerült, hogy több helyen, esetleg más formátumú leletek érkeztetése is megoldható lehet. Ehhez az Önök segítségét fogjuk kérni. Összeállítunk egy rövid, pár kérdésből álló kérdőívet, amelyet itt fórumon is közzéteszünk, de emailben is elküldünk minden felhasználónak.
Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, March 4, 2011 4:14:32 PM
Még van két kérdésem, kérésem az ADATA laborleletekben szereplő eredmények megfelelő helyre történő beillesztésével kapcsolatban.

1. LDL koleszterin. Lipid panel kérésekor mindíg kérek LDL értéket, amit nem kapok meg (a laborban direkt értéket nem mérnek, nem is kell), viszont eddig mikor kézzel egyenként beírtam az értékeket, automatikusan kiszámolódott és beírodott az LDL koleszterin értéke is. Most viszont mivel az eredmények beillesztése nem a beutaló alapján történik (hiszen ezért nem állítódik nem függőre), kimarad az LDL számítás. Megoldható-e, hogy amennyiben a számításhoz szükséges három laborparaméter értéke azonos időben kerül beemelésre, automatikusan kiszámolásra és beírásra kerüljön az LDL koleszterin értéke ?

2. Laboreredmények lekérdezése. Beállítható-e valahogyan a lekérdezéskor a megjelenített laborparaméterek sorrendje ? Nem a szűkített lekérdezésre gondolok. Most kicsit zavaró, hogy például a trombocytaszám nem a vérkép eredmények között van, hanem bekerül a lipid paraméterek közé, (ugyanazon a napon rögzített értékekre gondolok).

dr.Kovács József