pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19) Topic Starter
Wednesday, December 17, 2008 12:55:04 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

Mai napra a számítógépem szerint nem volt internetes előjegyzés. Több betegem jelezte, hogy bejelentkeztek, van akinek a program vissza is igazolta az időpontot. ez mégsem jelent meg az előjegyzési naptárban. Kicsit kellemetlen volt. Mi lehetett ennek az oka?

kaprinai wrote:

Nálam ugyanez volt tegnap. Szintén kellemetlen volt.

A rendelkezésre álló információ kevés a probléma megoldásához, ezért mindkettejüktől azt kérem, hogy küldjék el részemre a visualix\data mappából az összes webprofil.*, webevent.* és előjegyzés.* fájlokat (pl. összezipelve, email mellékletben). Mindazonáltal vannak hasonlóságok és eltérések.

Szathmáry dr.-nál 14:00 és 16:00 időpontokra történt a weben foglalás dec 16-ára, mindkettőt (rendelési időn kívül történt) az EK központ automatikusan elfogadta, emailben visszaigazolta, s a legközelebbi belépéskor, dec 15-én 8:55 perckor az Ön visual Ixdoki programja le is töltötte ezeket az automata szinkronizáció keretében. Ha az előjegyzési naptárba mégsem került bele, akkor ott valami zavar keletkezett, remélem a fájlokból ki tudom nyomozni az okát.

Kaprinai dr.-nál dec 16-ra szintén 2 webes foglalás történt 9:15-re és 9:30-ra. Az előbbit még dec 12-én foglalták, akkor éppen Ön dolgozott, így nem történt központ általi automata elfogadás, hanem az időpont letöltődött dec 12-én 16:37-kor az Ön visual Ixdoki programjába, így ezt sem tudom ennek alapján megmagyarázni, hogy miért nem látszik az Ön naptárjában. Ugyanakkor Önnél dec 12-én 16:43-tól dec 16-án 12:41-ig egyáltalán nem működött a szinkronizáció, tehát a visualWebx nem futott, de legalábbis nem kommunikált az EK központtal. Ez az oka, hogy a másik, dec 16 9:30-as foglalásról nem értesült, azt ugyanis csak az első lezajlott szinkronizáció töltötte le Önhöz dec 16-án 12:41-kor, amikor már az időpont túlhaladott volt (s ilyenkor visszamenőlegesen valóban nem kerül be a naptárba). Dec 12 péntek volt, de Önnél a visual Ixdoki egészen este 17:50-ig működött, mégsem volt szinkronizáció 16:43-tól 17:50-ig. Hasonlóképpen dec 15-én hétfőn a program 15:53-tól huzamosabb ideig működött, mégsem történt aznap szinkronizáció. Bár 16-án helyreállt a helyzet, meg kéne vizsgálni, hogy miért fordulnak elő ilyen kiesések, mert ennek következtében nincs szinkronizáció.

Kharon
Wednesday, December 17, 2008 7:56:06 PM
Köszönöm a tájékoztató levelüket a webx.bat futtatásával kapcsolatban.

Észrevételem: nem veszi figyelembe a prg az áthelyezett munkanapokat. Ezt nem lehetne korrigálni, hiszen 1 évre előre már ismertek az ünnepnapok.

pozsi
  • pozsi
Friday, December 19, 2008 10:32:52 AM
Jano wrote:

Köszönöm a tájékoztató levelüket a webx.bat futtatásával kapcsolatban.

Észrevételem: nem veszi figyelembe a prg az áthelyezett munkanapokat. Ezt nem lehetne korrigálni, hiszen 1 évre előre már ismertek az ünnepnapok.

Köszönjük az észrevételt. Az az igazság, hogy az ünnepnapok környéki munkanap-áthelyezések gyakorlata nem mindig egységes, különösen ahhoz mérten, hogy ebből automatikus rendelési időbeosztás felülírást érvényesítsünk. (Ugye arról van szó, hogy pl. péntekenként adott beosztásban rendelnek, de adott héten a csütörtökre eső ünnepnap miatt a péntek munkaszüneti nap, de egyáltalán nem biztos, hogy minden egészségügyi szolgáltatónál ez egyformán érvényesül. Nem is beszélve a másik fajta átrendezésről, amikor egy szombati napot nyilvánítanak munkanappá valamely nap ledolgozása miatt. Ilyenkor nem biztos, hogy ezen a szombaton kell-e, s ha igen, milyen napi beosztásban rendelési beosztás.) Én ezért egyelőre ezen nem változtatnék, bár távlatilag nem zárkózunk el a kéréstől.

pozsi
  • pozsi
Friday, December 19, 2008 11:03:04 AM
Fontos és talán szélesebb körben is tanulságos eredménnyel járt a webes előjegyzéssel kapcsolatban a Szathmáry dr. által beküldött adatállományok részletes elemzése. Először a konkrét jelenségre nézve: mint előzőleg is írtam, az EK központ logja szerint a kérdéses, dec 16-ra vonatkozó 2 foglalást a visual Ixdoki program dec 15-én 8:55-kor letöltötte. A visual Ixdoki adatállományának elemzéséből megállapítható, hogy ebben az esetben az a ritka jelenség fordult elő, hogy a letöltés során egy olyan pillanatban keletkezett kommunikációs hiba, amikor az EK központbeli tevékenység-rész már befejeződött, s ezért az az oldal úgy érezte, az információt sikeresen letöltötték, későbbi letöltéseknél ilyenkor már ezt nem ismétli.

További tanulságos szám, hogy 2008.09.15-2008.12.15 közti 3 havi időszakban 7443 kommunikációból 7329 rendben lezajlott, 110 esetben elsőre nem jött létre kapcsolat, de ez vagy azonnal, vagy a következő kísérletnél helyreállt, s így zavar nem lépett fel. 4 olyan eset volt, amikor a kommunikáció részben helyesen, részben hibásan zajlott le, tehát az egyik fél "azt hitte", minden ok, a másiknál viszont nem történt meg a kívánt tevékenység. Ez egyrészt azt jelenti, hogy azért nem ártana az Internet-kapcsolatot is felülvizsgálni, mert mégiscsak kb. 1,5%-os a hibaarány. Másrészt ezek alapján mi megpróbálunk a kommunikációs mechanizmusba több ellenőrzési lépést vinni. Ehhez mindkét oldalon fejlesztésre van szükség, hogy inkább többször kerüljenek át adatok, de csak akkor tekintsünk sikeresen átvittnek információkat, ha erről több megerősítő információ érkezik. Ugyanakkor ezt úgy szeretnénk megoldani, hogy az Internetes kommunikációk számát ne szaporítsuk, a programok működését ne lassítsuk.

Remélem, sikerült érzékeltetnem, hogy ez összetett feladat, megoldását elkezdjük, addig is türelmet kérünk.

Friday, December 19, 2008 10:50:29 PM
Örülök, hogy sikerült kihámozni a hiba okát. Türelmesek vagyunk, a dolog lényege éppen az, hogy mi jelezzük a hibát, Önök pedig megtalálják a megoldást. Nem az idő, hanem az eredmény számít.
Kharon
Friday, December 19, 2008 10:59:38 PM
Nálam a hiba ha jól veszem észre az összefésüléssel kezdődött. Nem tudom az számít-e, hogy most a kliens gépen is fut a webx, mert korábban az volt a server. Ez nem okozhat problémát?

Nagyon várom (türelmesen) a megoldást, mert okozott már néhány kellemetlen pillanatot.

Köszönöm

pozsi
  • pozsi
Monday, December 22, 2008 11:04:52 AM
kaprinai wrote:

Nálam a hiba ha jól veszem észre az összefésüléssel kezdődött. Nem tudom az számít-e, hogy most a kliens gépen is fut a webx, mert korábban az volt a server. Ez nem okozhat problémát?

Nagyon várom (türelmesen) a megoldást, mert okozott már néhány kellemetlen pillanatot.

Köszönöm

Elvileg az összefésülésnek nincs erre hatása. Az mindenképpen felesleges lassítás, hogy egy lokális hálózat több munkahelyén is fusson a visualWebx. Ennek egyetlen olyan gépen kell futnia, melynek van Internet kapcsolata. A másikon (ha ott is regisztrálva van szolgáltatásként) a szolgáltatások közül is törölni kellene. Ezt úgy lehet megtenni, hogy leállítjuk a szolgáltatást, majd egy parancsablakban kiadjuk az

INSTSRV WEBX REMOVE

parancsot. A konkrét időpontokat az Ön mentésében nem tudom vizsgálni, mert az dec 12-én délben készült, így azok még nem szerepelnek benne, de a lényeget láttuk. A következő hetekben ezen a vonalon a kommunikáció többszöri ellenőrzését (nem lesz több Internetes menet, de a következő reguláris tevékenységnél ellenőrző forgalom lesz, így remélhetőleg az egyszeri zavarok nem okozhatnak kiesést) és a visual Ixdokiból annak ellenőrzését szeretnénk megvalósítani, hogy a visualWebx fut-e (persze, ha kell).

Kharon
Monday, December 22, 2008 4:51:07 PM
Feltettem az ftp-re a mai webevent fileimat.
pozsi
  • pozsi
Wednesday, December 24, 2008 1:23:17 PM
kaprinai wrote:

Feltettem az ftp-re a mai webevent fileimat.

Köszönöm az elküldött állományt. Ez megerősíti, amit korábban írtam, a dec 16 9:15-re vonatkozó foglalást a visual Ixdoki dec 12-én letöltötte, s vissza is igazolta az EK központnak. Ezek után teljesen érthetetlen, ha az előjegyzési naptárba Önnél nem került be. Hogy azzal kapcsolatban kiderül-e valami, ahhoz az előjegyzés.* fájlokra is szükség lenne.

Kharon
Wednesday, December 24, 2008 3:17:42 PM
Feltettem az elojegyzes.* okat is az ftpre. Előre is köszönöm, de most jó pihenést és kellemes Ünnepeket Kívánok!
Kharon
Tuesday, December 30, 2008 8:51:04 AM
Most egyértelműen tegnap este szinkronizáltam egyet a rendelés végén, amikor már csak egy szabad hely maradt. Ma reggel letöltöm az előjegyzéseket, és megint egy már kézileg foglalt időpontra jelentkezett be valaki, és még csak elutasítani sem tudtam, csak az elfogadást engedte.
pozsi
  • pozsi
Wednesday, December 31, 2008 5:30:27 PM
kaprinai wrote:

Most egyértelműen tegnap este szinkronizáltam egyet a rendelés végén, amikor már csak egy szabad hely maradt. Ma reggel letöltöm az előjegyzéseket, és megint egy már kézileg foglalt időpontra jelentkezett be valaki, és még csak elutasítani sem tudtam, csak az elfogadást engedte.

Sajnos most az adatbázisba nem tudok belenézni, mert külföldön vagyok szabadságon. A kérdés egyébként az, hogy miért engedte a már foglalt időpontot lefoglalni. Az, hogy utána már nem lehet elutasítani, az "természetes", ugyanis az EK központ automatikusan megerősítette az előjegyzést, Önhöz már csak azért kerül le az időpont, hogy bekerüljön az Ön naptárába.

Kharon
Thursday, January 1, 2009 2:19:45 AM
Gondolom azért, mert nem küldte fel az adatokat, kézi szinkronizációval sem. De nem tudom. BUÉK.
Kharon
Tuesday, January 6, 2009 11:50:33 AM
Most néztem, nálam már be vannak telve a holnapi előjegyzések, és az előjegyző oldalon nézve még szabadok, pedig kézileg is letöltöttem a bejelentkezőket, de fel nem küldte az adatokat.
Kharon
Tuesday, January 6, 2009 11:53:05 AM
Process explorerrel nézve, a WEBX fut, de mikor kézileg érkeztetek, meg se nyikkan. Ez normális? (Jó lenne a hozzászólás szerkesztése lehetőség, mert nem kellene mindenért újat nyitni és javítani is tudnám az elkövetett hibákat)
pozsi
  • pozsi
Wednesday, January 7, 2009 4:13:14 PM
kaprinai wrote:

Process explorerrel nézve, a WEBX fut, de mikor kézileg érkeztetek, meg se nyikkan. Ez normális? (Jó lenne a hozzászólás szerkesztése lehetőség, mert nem kellene mindenért újat nyitni és javítani is tudnám az elkövetett hibákat)

Megkérem kollégáimat, hogy nézzék meg a fórumon a hozzászólás szerkeszthetőségét. Én 20-ig szabadságon vagyok külföldön, ezért csak nagyon korlátozottan férek hozzá az anyagokhoz. Mindenesetre csak most találtam ftp-re feltöltött előjegyzés fájlt (január 7-it), abból megállapítható, hogy az annak idején kérdéses dec 16 9:15-re vonatkozó webes előjegyzés (páciens monogramja BSzE) dec 12-én belekerült. Így ennek a naptárban látszania kellett volna. A kézi érkeztetés a Webx-től független, más módszerrel történik, ehhez nem kell a Webx-nek semmit sem csinálnia. Persze beállított és rendben működő automata szinkronizálás mellett kézi érkeztetésre egyáltalán nincs is szükség. Sajnos így távolból most nem tudok többet megállapítani, kérem türelmét, kollégáim már elkezdték az általam itt korábban jelzett továbbfejlesztést, mely alaposabb és megbízhatóbb információt ad majd arról, hogy valóban fut-e a Webx, s rendben zajlanak-e a szinkronizációk.

Kharon
Thursday, January 15, 2009 7:04:42 PM
2 kérdésem van:

1. megoldható lenne-e, hogy a most nem használt blokknyomtatón ki lehetne nyomtatni a visszarendelt betegeknek a visszarendelés időpontját pl. automatikusan? Jelenleg ezt kis papírokra kézzel írjuk rá.

2. lehet hogy nem jól figyeltem meg, de talán a webex beüzemelése óta biz. időközönként a program kerete "villan egyet", mintha akkor kommunukálna a központtal. A probléma az, hogy az éppen folyamatban lévő szövegbevitel megszakad, mert a kurzor eltűnik. Ha nem figyelem a monitort, akkor sok adat nem kerül be a gépbe. E problémára megoldás?

Bíró János

Kharon
Thursday, January 15, 2009 8:52:45 PM
Erre a problémára csak részmegoldás van. Azért tudom, mert nálam ugyanez van, és teljesen nem lehetett megoldani.

El kell indítani a start menü futattásban a services.msc-t :

UserPostedImage

Megkeresni a webx service-t és jobb gombbal ráklikkelni, hogy látszódjon a tulajdonságok sor:

UserPostedImage

Ezután a bejelentkezés fülön ki kell venni a pipát a "A szolgáltatás együttműködhet az asztallal" felirat mellől:

UserPostedImage

Ennek az a hátránya, hogy nem látszik a system trayben, hogy fut-e a webx (zöld/piros x), viszont legalább nem zavarja a munkát és ha jól fut, úgysem kell azt nézegetni, nem hiányzik.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, January 16, 2009 9:56:19 AM
Jano wrote:

megoldható lenne-e, hogy a most nem használt blokknyomtatón ki lehetne nyomtatni a visszarendelt betegeknek a visszarendelés időpontját pl. automatikusan? Jelenleg ezt kis papírokra kézzel írjuk rá.

Megvizsgáljuk a lehetőségét

Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, January 21, 2009 7:44:41 PM
Most úgy néz ki (végre) működik jól a netes előjegyzésem. Köszönöm.
pozsi
  • pozsi
Saturday, January 31, 2009 3:58:11 PM
Kedves Felhasználóink!

2009.01.31-én szombaton dél körül, karbantartási munkák miatt, kb. 1 órás időtartamban ki kellett kapcsolnunk a WebEK Internetes előjegyzési központot. Azoknál az orvosoknál, ahol a számítógép 24 órás üzemben működik, a 15 percenkénti szinkronizáció (3-nál több hibás kísérlet után) leállt. Ahhoz, hogy újra elinduljon, a WEBX szolgáltatást (akinél szolgáltatásként van regisztrálva) ill. a visualWEBX programot újra kell indítani, vagy pedig a számítógépet újraindítani. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

pozsi
  • pozsi
Friday, February 6, 2009 11:05:33 AM
A napokban az infomIx portálra felkerülő visual Ixdoki 1.26.6-os verzió tartalmazza azokat a korábban megígért továbbfejlesztéseket, melyek a webes előjegyzést használók számára is jelentős előnyökkel járnak.

Az eddigi üzenet-megjelenítés átírásra került. Az új módszer segítségével az üzenet megjelenése után annak bezárása nélkül folytathatja a munkát. Ennek részletes leírása természetesen olvasható a verzióváltó levélben, röviden csak annyit, hogy az Outlook „új üzenete érkezett” jelzéséhez hasonló áttetsző ablakokban jelennek meg az üzenetek, egyszerre akár több is. Különböző beállításoktól függően ezek néhány másodperc után automatikusan el is tűnhetnek, míg az alsó státusz soron lévő új ikon segítségével egy tömör listában megjeleníthetők a mai üzenetek. Ebben az is látható, hogy melyek az olvasatlanok (automatikusan, kattintás nélkül tűntek el), s bármelyik üzenet újra előhozható.

A Web-es előjegyzési modult használó felhasználóink számára az alapbeállítások közé bekerült egy újabb lehetőség: a WEB-es előjegyzés állapotának figyelése. Ha ezt az opciót bekapcsoljuk, akkor a visual Ixdoki figyeli, hogy fut-e a VisualWEBX automatikus szinkronizáló alkalmazás, valamint, hogy a felküldött WEB-es rendelési idők lejártak-e. Ha nem fut a VisualWEBX, vagy annak futása közben súlyos hiba lépett fel, akkor kiemelt fontosságú üzenet jelenik meg (Stop tábla ikonnal). Ha a felküldött időpontok lejártak, vagy 5 napon belül lejárnak, akkor a rendszer általános üzenetet küld. A probléma súlyának megfelelően az előbbi hibára ismételten figyelmeztet a program, az utóbbit csak a program újabb indítása esetén ismétli meg.

Ha (a profilkarbantartásnál) a webes előjegyzések számára be van állítva a figyelmeztetés, akkor ezek a figyelmeztetések naptári bejegyzés üzenet formájában jelennek meg. Így ezentúl egy pillanatra sem akad meg a munka, ha megjelenik egy üzenet, s az sem baj, ha éppen nincs a gép előtt senki, amikor megjelenik, mert bármikor látszik, hogy van új, még nem olvasott üzenet.

Ezzel kapcsolatban külön felhívnám a figyelmet egy problémára. Ha a páciens a webes előjegyzési központunkba regisztrálva úgy dönt, hogy nem adja meg a TAJ számát (opcionális), akkor foglalásai úgy kerülnek be az orvosa visual Ixdoki naptárába, hogy a neve látszik ugyan, de nem lehet beazonosítani a megfelelő, regiszterbeli pácienssel. (Ugyanez a helyzet akkor is, ha a rendelőben, az előjegyzés menüpontban úgy veszünk fel új előjegyzést, hogy a pácienst nem a személyválasztással választjuk ki, hanem csak begépeljük a nevét.) Ennek következtében a páciensválasztásban (Várakozók vagy Internet opció) nem jelennek meg ezek a foglalások, csak a naptárban látjuk őket. Viszont a figyelmeztető üzenet ilyen esetben is megjelenik, tehát biztosan nem felejtjük el a bejelentkezett pácienseket.

Kharon
Friday, February 6, 2009 2:23:40 PM
Saját véleményem szerint hiba, hogy nem jelennek meg a nem azonosítható betegek a várakozók között. Épp a héten volt emiatt egy vitánk. Új betegként csak a nevét tudtuk beírni, viszont én a várakozók listája alapján szólítom a betegeket. A beteg reklamált, hogy miért nem őt hívtuk be, pedig pontosan megérkezett.
Kharon
Friday, February 6, 2009 7:39:13 PM
Nem tudom, lehet, hogy félreértelmezek valamit, de nekem eddig megjelentek a kézzel bevittek, vagy netesek, akkor is ha nem volt megadva TAJ, csak a várakozók listájából nem lehetett őket kiválasztani. (de a nevük látszott)
pozsi
  • pozsi
Monday, February 9, 2009 4:54:51 PM
Jano wrote:

Saját véleményem szerint hiba, hogy nem jelennek meg a nem azonosítható betegek a várakozók között. Épp a héten volt emiatt egy vitánk. Új betegként csak a nevét tudtuk beírni, viszont én a várakozók listája alapján szólítom a betegeket. A beteg reklamált, hogy miért nem őt hívtuk be, pedig pontosan megérkezett.

kaprinai wrote:

Nem tudom, lehet, hogy félreértelmezek valamit, de nekem eddig megjelentek a kézzel bevittek, vagy netesek, akkor is ha nem volt megadva TAJ, csak a várakozók listájából nem lehetett őket kiválasztani. (de a nevük látszott)

Nem sikerült egyértelműen fogalmaznom előző hozzászólásomban. A páciens-választás (nevének megfelelően) a páciens-regiszterből történő választás, melynek eredményeképpen a futó Visual Ixdoki program a háttérben, belső adminisztrációjában "elővesz" az adatbázisából számos adatot, melyek szükségesek egyes akciók (napi megjelenés, táppénz, labor beutalás, stb.) elindításához. Ha tehát egy páciens nincs beazonosítva (ad absurdum nincs is még benne a regiszterben), akkor sajnos nem tudjuk kiválasztani a páciens-választással. Ez az adott felépítésben lehetetlen. Csak azt tudjuk tenni, hogy a naptárban megjelenítjük, de a páciens-választásban nem tudjuk őket kiválasztani (ahogy Kaprinai dr írta).

Pontosan ezért próbáltam felhívni a figyelmet erre az esetre, ami mutatja, hogy nem hagyatkozhatunk kizárólag a Várakozók szerinti páciens-választásra. A naptárban természetesen eddig is látszottak az ilyen bejegyzések is (NB annak idején, többek között éppen azért került be a nem pácienshez kötött előjegyzési lehetőség a programba, hogy olyan speciális eseteket, mint pl. főorvosi felülvizsgálat, magánügy, stb. is ugyanabban a naptárban egyszerre lehessen látni), valamint, ha az Előjegyzés menüpontból Nyomtat vagy Megtekint listát készítünk (ún. Ajtólista) a mai előjegyzettekről, akkor ezek is megjelentek. Az 1.26.6-os verziótól kezdve pedig az a gyakorlat javasolható, hogy legyen beállítva az Internetes előjegyzésekhez is a figyelmeztetés, valamint az Előjegyzés funkcióban is jelöljük be azt kézi előjegyzésnél. Ekkor a leírt módon mindig látni fogjuk az előjegyzetteket az üzenet ablakban.

Kharon
Tuesday, February 10, 2009 11:19:36 AM
Arra nem figyelmeztet a program ha nem fut a visualwebx? Mert pl. indexelésnél leáll, aztán nem indult újra.
Kharon
Tuesday, February 10, 2009 8:49:41 PM
Tisztelt Pozsi!

Megértettem amit írt az imént, mégis vitatkoznék az előjegyzési rendszer jelenlegi megjelenítési tulajdonságainak helyességével.

A gyakorlatban nehézkes 2 listát ( előjegyzési naptár + várakozók ) összevetni. + 2 fölösleges kattintás. A napokban tapasztalt irdatlan betegszám mellett ez is számít. Szerintem mindenképp meg kellene jeleníteni a várakozók között a nem azonosítható betegeket is. Természetesen azokat nem lehetne választani, esetleg ha rákattintanék, akkor felkínálhatná az azonos nevűek közül választást, vagy az új beteg felvételét.

Nálunk most épül fel a körzet, nagyon sok az új bejelentkező. Mint emlitettem, volt már probl-m a nem azonosítható betegekből.

(Esetleg megjegyezhetné a prg az interneten bejelentkezett, de TAJ-t nem közlő beteget is, mert ha 2-szor jelentkezik így be, akkor már azonosíthatónak felkínálhatná)

Üdv

Bíró János

pozsi
  • pozsi
Tuesday, February 10, 2009 8:58:53 PM
kaprinai wrote:

Arra nem figyelmeztet a program ha nem fut a visualwebx? Mert pl. indexelésnél leáll, aztán nem indult újra.

De igen, ennek a figyelésnek az 1.26.6 verziótól működnie kell, ha nem megy, az hiba. A figyelés ki/be kapcsolható a Rendszer / Alapbeállítások menüpont Rendszer fülén a VisualWEBX futás pont segítségével. Ha ez be van kapcsolva, nem fut a VisualWEBX, és 15 percen túl nincs figyelmeztetés, akkor az hiba. Ebben az esetben kérek visszajelzést.

pozsi
  • pozsi
Tuesday, February 10, 2009 9:05:20 PM
Jano wrote:

Tisztelt Pozsi!

Megértettem amit írt az imént, mégis vitatkoznék az előjegyzési rendszer jelenlegi megjelenítési tulajdonságainak helyességével.

A gyakorlatban nehézkes 2 listát ( előjegyzési naptár + várakozók ) összevetni. + 2 fölösleges kattintás. A napokban tapasztalt irdatlan betegszám mellett ez is számít. Szerintem mindenképp meg kellene jeleníteni a várakozók között a nem azonosítható betegeket is. Természetesen azokat nem lehetne választani, esetleg ha rákattintanék, akkor felkínálhatná az azonos nevűek közül választást, vagy az új beteg felvételét.

Nálunk most épül fel a körzet, nagyon sok az új bejelentkező. Mint emlitettem, volt már probl-m a nem azonosítható betegekből.

(Esetleg megjegyezhetné a prg az interneten bejelentkezett, de TAJ-t nem közlő beteget is, mert ha 2-szor jelentkezik így be, akkor már azonosíthatónak felkínálhatná)

Üdv

Bíró János

Tisztelt Doktor Úr!

Természetesen igaza van abban, hogy ez a lehetőség hasznos lenne. Azt próbáltam magyarázni, hogy amikor végiggondoltuk, hogy ez mi mindennel járna (technikai szempontból), akkor visszariadtunk a remélt haszon / (befektetendő munka + potenciális hibalehetőségek) mérlegelése során. Azonban a leírtak fényében újra átgondoljuk, s meg fogjuk próbálni megvalósítani.

dr.Kovács József
Wednesday, February 11, 2009 3:36:30 PM
Az 1.26.6 óta kb. 30 percenként kapok üzenetet, miszerint a visualwebx nem működik. Jó ez így ? (A másik témánál már kérdeztem, de ott nem kaptam választ vagy nem találtam meg.)
dr.Kovács József
Users browsing this topic