dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, December 23, 2008 10:10:04 AM
Diagnózis váltáskor az előző napló szám automatikus beírása megkönnyítené a munkánkat. Köszönettel MGy
Kharon
Tuesday, December 23, 2008 10:53:01 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Diagnózis váltáskor az előző napló szám automatikus beírása megkönnyítené a munkánkat. Köszönettel MGy

Megvizsgáljuk, és ha megoldható beépítjük a programba.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, December 23, 2008 12:07:25 PM
" Megvizsgáljuk, és ha megoldható beépítjük a programba. ..................." Köszönöm . MGY.

Az Infomix minden Dolgozójának, fórumozó Kollégáknak KELLEMES, BÉKÉS, SZERETETTELJES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EGÉSZSÉGBEN, ÖRÖMÖKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok !!!

Kharon
Monday, December 29, 2008 3:16:12 PM
hosi wrote:

Sőt, a program a táppénznél erre fel is hívja a figyelmet ha elfelejtenék átállítani !

Reggel azzal kezdtem, hogy átállítottam a tp napló sorszámot 1-re. Felvettem tp. a beteget, majd azt látom, hogy a tp naplómban 2 db 1-es sorszámú beteg van 2008-ban. Az évet nem lehet állítani.

Javaslat (a köv évtől kezdődően): az utolsó darab hét esetén a prg automatikusan állítsa át a sorszámot, és tudja kezelni az évet!

Kérdés: a köv. programfrissítéskor megoldható, hogy rendbe legyen a tp. naplóm?

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 29, 2008 3:33:07 PM
Szerintem nem ilyen egyszerű - a MEP-től függ,hogy a jelentésbe hogyan kell szerepelnie a dátumnak. Megér tehát egy tiszteletkört ebbe az irányba informálódni !!!
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 29, 2008 3:38:09 PM
Arról nem is beszélve,hogy nálam természetesen automatikusan 2009 / 1 az új beállítás szerint és semmi mást nem csináltam mint beírtam az 1 -t.
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 29, 2008 4:37:08 PM
Nagyalakú táppénzes papír : amíg ráírta 'tovább "telen" - dátum -tól' - addig a munkáltatók nem küldözték vissza a beteget mert értették. hogy még táppénzem van.Jelenlegi formában ( csak a dátum ) az hiszik. hogy már kiírtuk dolgozni miközben a beteg állítja, hogy Ő továbbra is TP-en van. Hanyecz doktor is említette már ezt a "bonyodalmat " . Kérdezném nem-e lehetne javítani ??
Monday, December 29, 2008 5:17:11 PM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

Zoli erre a "tovább telen"-re nincs sztem szükség. Ha nincs ráírva hogy keresőképes ekkortól akkor tovább telen automatikusan.

Szerintem is így logikus, de túl sok a telefonszámlám, a "nagyokos ügyintézők" miatt, akik nem értik, és visszaküldözgetik a betegeket a kutyanyelvvel, hogy írjam rá, hogy "átmenő". Mindig megkérdezem a telefonban tőlük, hogy hova megy át?. Egyszerűen nem értik, azt viszont felfogja, ha az van odaírva, hogy tovább telen.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, December 30, 2008 9:37:56 AM
Infomixnek jelezném : TP napló sorszám átállításakor nálam helyesen 2009 - re szomszéd rendelőkben 2008-ra illetve 2 -es sorszámtól jól 2009 - re állította át a naplót. Valami oka kell ennek legyen hisz hasonlót írt Janó is 34#. !!!
Kharon
Tuesday, December 30, 2008 9:39:15 AM

Nagyalakú táppénzes papír : amíg ráírta 'tovább "telen" - dátum -tól' - addig a munkáltatók nem küldözték vissza a beteget mert értették. hogy még táppénzem van.Jelenlegi formában ( csak a dátum ) az hiszik. hogy már kiírtuk dolgozni miközben a beteg állítja, hogy Ő továbbra is TP-en van. Hanyecz doktor is említette már ezt a "bonyodalmat " . Kérdezném nem-e lehetne javítani ??

Az 1.26.0-ás verziótól tetszőlegesen beállítható, hogy rányomtassa a nagyalakú utalványra a 'tovább "telen" ' szöveget vagy ne, a táblázat meletti 'TK' kapcsológomb beállításával.

Varga Sándor
Tuesday, December 30, 2008 9:40:32 AM
Abban az esetben látszik 2008-as naplószámnak a héten felvett táppénz, ha a kezdet dátum 2008.12.29 előtti (pl. visszamenőlegesen 27-től vették táppénzre). Már készül egy szerviz program, ami ezt javítja. A jelentésben ettől függetlenül jók a jelentett adatok.
Varga Sándor
pharmacybt
Tuesday, December 30, 2008 9:45:20 AM
Tegnap,dec.29-én átállítottuk a tp.sorszámot 1-re, az egyes sorszám :2008/1 lett, a 2.sorszám már :2009/2. Hogy van ez ?

A nagyalakú tp.papírral ugyanaz a gond ,mint azt az előttem író jelezte,visszaküldik a munkáltatók ,mert azt hiszik ki lett írva a beteg.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, December 30, 2008 9:58:09 AM
Köszönöm a "telen" választ ezt valahogy elnéztem ( #42 hozzászólásnak is #40 válasz !!! ) és megértve a sorszám hiba is .
Kharon
Wednesday, December 31, 2008 9:53:06 AM
Javaslat: 1. ha az info lapra ki lehetne tenni, meddig kapta meg eddig a táppénzes papírját a beteg, néhánnyal kevesebbet kellene kattintani.

2 Esetleg listázni lehetne a 2 hétnél régebben kiadott tp papíros betegeket. Mi általában kinyomtatott tp papírokkal "várjuk" a beteget. Nem a rendelés alatt készül a papír, ha lehetséges. Természetesen ez a hosszú tpesekre vonatkozik.

BUÉK

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, January 8, 2009 10:08:38 AM
Táppénzes panellel kapcsolatosan kérném ha lehetséges : felvételi dátumnak a "visszamenőleges " felvételhez történő visszapörgetésével egy időben nem -e lehetne megoldani , hogy a "Felvétel módja" automatikusan "Visszamenőlegesre" állítódjon ? Diagnózis váltáskor kéri az előző napló számot : automatikusan beemeltetni ??

Info lapra kitehetővé tenni : a Tp-papír kiadásának tényét (dátumát ) illetve a kiadás elvi esedékességének dátumát ??? ( Ha kinyomtattam kiadottnak tekintem, elvi mert mert nagy alakúnál max 7 nap de lehet 3 is , illetve kutyanyelvnél 14 nap de lehet 11-is )

Kharon
Thursday, January 8, 2009 10:13:29 AM
Megvizsgáljuk.
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, January 8, 2009 10:37:54 AM
Kharon
Thursday, January 8, 2009 2:07:34 PM
Kérdésem lenne, hogyan lehet az, hogy táppénzre vételnél a 17-18-as kimaradt és az 5-s még 2008-as évszámmal tárolódott el, pedig már a 2009-es évre kellene, és előtte már vannak 2009-esek is. A legfrissebb verzió van fenn.
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, January 8, 2009 10:10:07 PM
INDEXELÉS ????? nem segített ???
Kharon
Thursday, January 8, 2009 10:24:15 PM
Nem tudom, mert nem indexeltem, Nem volt időm vele foglalkozni, nem is az én praxisomban történt, aztán meg hétfőn ha minden igaz, úgyis szervíz lesz, ezek szerint plusz egy feladattal :-)

Dr. Horváth Edit
Thursday, January 29, 2009 11:53:38 AM
A nagyalakú táppénzes papirról eltűnt a foly.keresőképtelen, ha nem zárjuk le a táppénzes állományt, akkor is a 7.nap dátumát nyomtatja rá, keresőképes napként. Régebben mindig szerepelt ilyenkor a foly.telen, hol kell átállítani, hogy visszajöjjön? Köszönöm
Kharon
Thursday, January 29, 2009 12:04:03 PM
A tp-es ablakban jobb alsó sarokban van egy TK gomb. Azt kapcsold be.
Kharon
Wednesday, February 4, 2009 3:08:09 PM
Többször javasoltam már: ha előre kiadom a tp. papírt (ez a gyakorlat, tudom nem a jogszabályoknak megfelelő), sokat könnyítene, ha pl egy felugró ablakban be lehetne jelölni a jelentés dátumát. Nagyon körülményes (nagy betegforgalom esetén főleg: heti tp. jelentés jav-ba elevickélni és átírni) ezt nem a tp ablakból megtenni.

Még1 ellenőrzést is javasolnék a heti tp. jelentés készítésbe betenni: amikor készítem a heti tp. jelentést ellenőrizze a prg, hogy az adott hét utolsó napjánál későbbi dátum ne szerepeljen. Emiatt az utóbbi 2 hétben visszaküldték a jelentésem.

BJ

Kharon
Thursday, February 5, 2009 10:26:37 AM
Jano wrote:

Többször javasoltam már: ha előre kiadom a tp. papírt (ez a gyakorlat, tudom nem a jogszabályoknak megfelelő), sokat könnyítene, ha pl egy felugró ablakban be lehetne jelölni a jelentés dátumát. Nagyon körülményes (nagy betegforgalom esetén főleg: heti tp. jelentés jav-ba elevickélni és átírni) ezt nem a tp ablakból megtenni.

Még1 ellenőrzést is javasolnék a heti tp. jelentés készítésbe betenni: amikor készítem a heti tp. jelentést ellenőrizze a prg, hogy az adott hét utolsó napjánál későbbi dátum ne szerepeljen. Emiatt az utóbbi 2 hétben visszaküldték a jelentésem.

BJ

A táppénzes esemény, mindig az adatrögzítés időpontján kerül a jelentésbe. Ezt a megoldás szigorúan tartani is fogjuk.

Az a javaslatot meg fogjuk valósítani, hogy a jelentés készítésekor a program figyelmeztessen, a jelentés hetén túlnyúló táppénz lezárásokra. Így elküldés előtt korrigálni tudjuk az esetleges hibákat. 🖐

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, February 18, 2009 12:18:54 PM
Már elhangzott egyszer ötletként most kérném újra mert eddig még nem jött rá reagálás : Páciens választás-nál betenni egy új választhatóságot "Táppénzesek" ( pl. )

ahol a TP naplóbeliek lennének megjeleníthetőek, úgy hogy innen már indítható is lenne az ellátásuk stb. Főorvosi TP ellenőrzések alkalmával lenne ez szerintem praktikus. Köszönettel. MGy

Kharon
Wednesday, February 18, 2009 2:41:27 PM

Már elhangzott egyszer ötletként most kérném újra mert eddig még nem jött rá reagálás : Páciens választás-nál betenni egy új választhatóságot "Táppénzesek" ( pl. )

ahol a TP naplóbeliek lennének megjeleníthetőek, úgy hogy innen már indítható is lenne az ellátásuk stb. Főorvosi TP ellenőrzések alkalmával lenne ez szerintem praktikus. Köszönettel. MGy

telhetetlen leszek, de ha a 30 napon túli táppénzesek is szűrhetők lennének ez is sokat segítene a tp. ellenőrzésekkor.

Ha pl egy tegnap, tegnapelőtt, ill. adott napon ellátott beteget szeretnék megkeresni, pl a dátum szerinti szűrés is hasznos lenne. ui most vissza kell állítanom a dátumot, és igy megkeresni a beteget. (ha nem tudom pontosan a nevét).

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, February 18, 2009 2:53:36 PM
Az Önök által említett gyűjtésekre léteznek listázók, amik alapján ki lehet gyűjteni a pacienseket. Azt, hogy ezt maga a paciens választás végezze egy sokkal bonyolultabb és nem utolsó sorban időigényesebb dolog. Nem célravezető egy-egy speciális szempont miatt a már amúgy is túlparaméterezett listát tovább bővíteni esetleg a gyorsaság rovására. Ennek ellenére természetesen megvizsgáljuk a beépítés lehetőségét.
Hostyánszki László
dr.Kovács József
Wednesday, February 18, 2009 8:23:42 PM
Jano wrote:

telhetetlen leszek, de ha a 30 napon túli táppénzesek is szűrhetők lennének ez is sokat segítene a tp. ellenőrzésekkor.

Ha pl egy tegnap, tegnapelőtt, ill. adott napon ellátott beteget szeretnék megkeresni, pl a dátum szerinti szűrés is hasznos lenne. ui most vissza kell állítanom a dátumot, és igy megkeresni a beteget. (ha nem tudom pontosan a nevét).

1. Kérhető táppénzen lévők listája, ahol szűrési feltételként megadható, hogy mióta vannak táppénzen. 2. Dátum szerinti kereséshez. Kérni kell egy a keresett napra szóló forgalmi naplót.

Ne bonyolítsuk túl, ha lehet....[-x

dr.Kovács József
Schukkert
Thursday, February 19, 2009 11:13:59 AM
Tp-es ablakban egy évre vissza kis kék nyíl: Nagyon jó! De szeretném kinyomtatni!! Nem lehet!!

Kérem a fejlesztőket, tegyék lehetővé a nyomtatását!

Tudom, a "lista "-t ki lehet nyomtatni, de az már más.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, February 19, 2009 3:39:24 PM
Schukkert wrote:

Tp-es ablakban egy évre vissza kis kék nyíl: Nagyon jó! De szeretném kinyomtatni!! Nem lehet!!

Kérem a fejlesztőket, tegyék lehetővé a nyomtatását!

Tudom, a "lista "-t ki lehet nyomtatni, de az már más.

Felvettük a fejlesztések közé, köszönjük

Hostyánszki László
Similar Topics
Users browsing this topic