Heti jelentés javításához kérnék segítséget.
A következő történt: 2012.jan. 2-án hétfőn (2012.1.hét) felvettem egy beteget visszamenőlegesen táppénzre 2011.12.31-től. Sejtettem, hogy valami nem lesz jó, mert a táppénzesek listáján a táppénz éve ennél a betegnél 2011 !!.
Rossz is lett a heti jelentés: hiba üzenet X015 --- Induló tételek esetén adott szolgálat+napló+kk_ev kódhoz több TAJ szám tartozik. Az adott sorban, a hiba listán a KK_év mezőben 2011 szerepel. Ez lehet a hiba. Szerintem a tavalyi 0001/2011 tételhez hasonlítja, ahol természetesen egy másik beteg szerepel más TAJ számmal.
Az utasítás szerint a hibás sort töröljem és jelentsem be új naplószámon az adott héten. Igen ám, de mivel visszamenőleges volt, hiába jelentem mondjuk a 0007 naplószámon, akkor is 2011 lesz a KK_év mező és újra hibás lesz. A jelentés sorban pedig nem szerepel KK_év mező, tehát nem tudom kijavítani. Szerintem azt az értéket az induló dátumból képezi az OEP, a feldolgozás során és az mindíg 2011 lesz. Azt mondjuk nem értem, hogy a visual program miért 2011-es évre teszi.
Hogyan javítsam ?
Egy távoli elérési időpontot kellene egyeztetni amikor a jelzett problémát meg tudjuk oldani. Ehhez adatbázisban kell módosítani egy adatot. A legközelebbi szabad időpont holnap reggel 8-órától lenne amennyiben az időpont megfelel kérem jelentkezzen telefonos ügyfélszolgálatunkon holnap reggel a 061/2145063-as számon.
Nem biztos, hogy jó megoldás, mert így csak az én adatbázisomban lesz jó a KK_év mező adata. Mivel a jelentésben nem szerepel ilyen jelentendő adat, hiszen származtatják a KK_dátum mezőből, és amennyiben a KK_dátum mezőben 20111231 van, a KK_év 2011 lesz az OEP feldolgozás során.
A megoldás szerintem: rendszerdátum visszaállítása 2012.jan.2-re. Elővenni a kérdéses beteg kartonját. Törölni a 0001/2011 táppénzes sort. A következő táppénzes naplószámot visszaállítani a 2011.év végére. Újra felvenni a beteget - visszamenőleg 2011.12.31-el. Ekkor szerintem a tápénzes naplószáma pl. 0181/2011 lesz. Jelentődik az 1. héten. Végül a táppénzes naplószámot ismét előre állítani 2012-re.
A Mile dr. által leírtak alapján azt szeretnénk kérdezni, hogy a kérdéses táppénzt 'V' -visszamenőleges Felvétel módjával vette fel?
Mint írtam első menetben "H" - kórházból -volt a felvétel módja. Így az OEP rendszer visszajelzése szerint ugyanaz a hibaüzenet volt mint amit Kovács Kolléga leírt. Ezt a jelentést javítottam úgy, hogy "V" azaz visszamenőleges felvétel és így a jelentést hiba nélkül feldolgozta a rendszer, de a visual doki továbbra is a felugró postiton hibás TP jelentés üzenetét adja.
A jelentésbe csak a naplószám, jelen esetben 0001 és a keresőképtelenség kezdete dátum kerül ’2011.12.31’. Valószínűleg a feldolgozó program a 2011/0001-es táppénzes naplósor ként értelmezi. Az adatbázis év mezőjének átírása a programunkban nem fog ezen segíteni, mivel ez a mező a jelentésbe nem kerül. A mező átírásával csak azt tudjuk, javítani, hogy a táppénzes listában a jó évhez (2012) kerül. Ezt a működést a programban javítani fogjuk.
A ’V’ visszamenőleges jelölés valószínűleg azért jó, mert a feldolgozó program ilyenkor ezt nem veszi figyelembe. Szerintem ha a ezen a héten, az előző hétre indítunk egy táppénzt az minden esetben visszamenőleges kell hogy legyen, függetlenül attól, hogy ténylegesen ez az ok kórházból volt.
Nem is tudom mi ilyenkor a jó megoldás?
Hiszen ha visszamenőleges is a táppénz, akkor is az idei naplóba kell, hogy kerüljön, mivel már az első hét van. Ez a hiba egyébként fenn áll olyan esetekben is, amikor a december utolsó napjai már az újév első hetére esnek. Pl 2012.12.31-2013.01.06 az első hét 2013-ban. Itt december 31.én hétfőn táppénzre vett beteg már 2013/0001-es naplószámra kerül felvételre, de a jelentésben itt is az lesz, hogy a naplószám 0001 táppénz kezdete 2012 , tehát ezen logika szerint hibás. Pedig itt még visszamenőlegességről sincs szó.
Edited by user
Tuesday, January 10, 2012 2:00:51 PM
|
Reason: Not specified