Kharon
Saturday, January 10, 2009 7:13:54 PM
Eddig matrixot használtam és fogok a vonalkódig, de utána talán megoldás lesz.
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, January 11, 2009 9:21:44 AM
Én úgy tudom, hogy a lézer-recept probléma abból adódik, hogy a kis felületű recept adat nyomtatáskor a festékpatron egyenlőtlenül "kopik". Szerintem azzal, hogy elfordítva tesszük be a vényt csak némileg csökkentettük az előbbi egyenlőtlen kopáson hiszen gyakorlatilag ugyanazon nyomtatási "csíkok" használódnak ( név mindig u.ott, dátum-BNO-TAJ mindig u.ott stb nyomtatódik ) . Szerintem az lenne a szerencsés ha ugyanezen a nyomtatón beutalókat stb is nyomtatnánk ( azaz ténylegesen A4 felületeket is használnánk) , vagyis nyomtató váltásnál kétutas de legalább két tálcás nyomtatót válasszunk ha már erre kényszerülünk. Én jelenleg leporelló-matrix kombinációt használok a recepteknek és HP laserj. 1020 széria tagjait A4-A5 nyomtatásra-ez utóbbi kéttálcás úgy gondolom alkalmas lesz nem leporellós recept használatára folyamatos nyomtatására illetve a második tálcáról kis odafigyeléssel ( manuális adagolás szükséges ) az A4-A5 formátumok nyomtatására.Az utolsó sorokat ötletindítónak is szántam ( emlékez6etem szerint már hasonló az egykori blogon is volt )
Kharon
Sunday, January 11, 2009 8:25:30 PM
Tapasztalataim szerint az előbb említett lézernyomtató nem igazán válik be rendelőkben (receptnyomtatásra), fél, de legkésőbb egy év után cserélni kell őket... A lézereket javaslom A4-A5 nyomtatásra, receptre pedig irodai (tehát nem otthoni) felhasználásra szánt tintasugarasat, nagy kapacitású tintapatronnal, ugyanannyiért (esetenként olcsóbban), mint a lézerekkel. Szerencsére gyakorlatilag minden gyártó gyárt ilyen típust, így a választás lehetősége továbbra is az önöké. 🙂
drgallaranka
Tuesday, January 13, 2009 10:47:19 PM
Szerintem nagy gond lesz a vonalkóddal.

1. mátrixhoz képest iszonyatos lesz a nyomtatási költség

2. HP tonerek ára durva

3. milyen nyomtatót ajánl az infomix csapat, jelenleg van-e elképzelés, költséghatékony megoldás kell!

Nem a nyomtató egyszeri bekerülési költsége számít hanem az üzemeltetési költség: napi 300 recept=havi 6000 recept= 3 db 2000 lapos HP toner/hónap??? 36 toner/év??? 500-600 ezer forint / év???? Van olyan körzet, ahol ez 1 havi finanszírozás!!!! Ugye nem ez lesz???????? A jogalkotókban nem bízunk már, de az infomix remélem olcsóbb nyomtatásban gondolkodik, a programban preferálhat típusokat gondolom!

Itt mátrixok mennek kvázi 0 Ft-ért!!!!

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, January 22, 2009 8:22:37 PM
Én személy szerint hiányolom, hogy a hozott leleteknél nem sikerült még kialakítani egy új SORSZÁM oszlopot az érkező szakorvosi javaslatok rögzíthetősége céljából. Egyre több van már belőlük és később ahogyan egyre gyűlnek nehezebb lesz rögzíteni-összekapcsolni őket a lelettel, illetve archiválni is.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, January 23, 2009 9:46:29 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Én személy szerint hiányolom, hogy a hozott leleteknél nem sikerült még kialakítani egy új SORSZÁM oszlopot az érkező szakorvosi javaslatok rögzíthetősége céljából. Egyre több van már belőlük és később ahogyan egyre gyűlnek nehezebb lesz rögzíteni-összekapcsolni őket a lelettel, illetve archiválni is.

Mivel egy hozott lelettel több javaslat is érkezhet, ezért nem a leleten, hanem a javaslaton kell látszódni valaminek. Lehetőség szerint nem terhelnék a rendszert újabb adatokkal, ezért azt a megoldást javaslom, hogy a szakorvosi javaslatoknak már így is keletkezik egy belső azonosítója (száma). Ez egyedi, minden javaslatnak más és más (ha hosszabítják akkor is újat kap). Ha az megfelelő, ezt meg lehet jeleníteni valahol a javaslatnál. Ez a régi -már a kezdetektől felvett- javaslatoknál is látszana, tehát pl. a most újonnan rögzített lehet hogy a 570-es számot kapja (attól függően hol tart most ez az azonosító), de az egyediség és a sorba rendezhetőség szempontjából tökéletesen megfelelne ez a módszer.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, January 23, 2009 10:07:05 AM

A leírt szerint úgy értelmezem,hogy a tároló fájlba van egy azonosító mező benne egy szám ami minden egyes felvett gyógyszernél "ugrik" azaz minden gyógyszernél már jelenleg is van "sorszám" csak ezt jelenleg nem látjuk de ez a szám megjeleníthető lenne egy új oszlopban. Szerintem ez tökéletes. Ezt a számot kellene csak ráírni a kapott Űrlapra és e szerint rendezni tárolóba, függetlenül attól, hogy ez jelenleg akár 1056 vagy éppen a példa szerint 570 is lehet. Nekem tökéletes.Annyi kellene még , hogy a gy. felvétel pillanatában már lássam az "Új sorszámot" hogy ráírhassam az űrlapra.

hosi
  • hosi
Friday, January 23, 2009 10:10:18 AM
A köv.verzióban benne lesz
Hostyánszki László
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Friday, January 23, 2009 10:13:43 PM
Az orvos kollégákhoz lenne egy kérdésem. Fönököm háziorvos, belgyógyászként javaslatot adhat ASA-ra saját betegeinek, az viszont nem egyértelmű nekünk, hogy saját magunk felé szükséges-e a javaslatos formanyomtatvány kitöltése. Köszönjük.
Kharon
Friday, January 23, 2009 10:20:56 PM
ASA-val egyszerű a helyzet, mert ahhoz elég a háziorvostan szakvizsga. ÉS ilyenformán nem is kell javaslat, csak a megfelelő diagnózisra (BNO-ra) kell írni.
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Friday, January 23, 2009 10:26:09 PM
Dr. Kaprinainak: köszönöm gyors válaszát! Sné Brigitta
rpetra
  • rpetra
Tuesday, February 17, 2009 11:01:12 AM
Quote:

Jano írta:

Kérdés: szakorvosi javaslat kitöltö várható-e az űrlapok között? Magánorvosként adott javaslatok kezelésében sokat segítene.

Minden Kedves Felhasználónknak!

Felkerült űrlap centrumunkba szakorvosi javaslat kitöltésére alkalmas adatlap. Letöltés hez bejelentkezés szükséges.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, February 18, 2009 11:58:52 AM
Programozóktól kérdezem : 2/a2 Eü pontban BNO intervallumot adnak meg I20.0-I21.0 de szakjav panel Eü.pont alsó BNO ablakában a köztes BNO-k csak részlegesen jelennek meg ( I20.9 pl. nem jelenik meg ) így konkrétan ezen hiányzó BNO-k nem adhatóak meg a későbbi figyeléshez holott erre kapta a javaslatot. Kérdés tehát OEP adatbázis hiba vagy program ???Javítható e ??
hosi
  • hosi
Wednesday, February 18, 2009 12:45:49 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Programozóktól kérdezem : 2/a2 Eü pontban BNO intervallumot adnak meg I20.0-I21.0 de szakjav panel Eü.pont alsó BNO ablakában a köztes BNO-k csak részlegesen jelennek meg ( I20.9 pl. nem jelenik meg ) így konkrétan ezen hiányzó BNO-k nem adhatóak meg a későbbi figyeléshez holott erre kapta a javaslatot. Kérdés tehát OEP adatbázis hiba vagy program ???Javítható e ??

OEP adatbázis hiba, jelezzük feléjük, köszönjük

Hostyánszki László
Dr Nagy Edit
Thursday, March 5, 2009 11:12:51 AM
Az új váltás óta a Plavix felírásakor a 2a/3 Eü pont az I209-t nem jelzi az engedélyezett dg-k között,míg a betegnek december óta érvényes erre a javaslata. Ez program hiba vagy új rendelkezés. Mi a teendő?
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, March 5, 2009 12:04:02 PM
Dr Nagy Edit wrote:

Az új váltás óta a Plavix felírásakor a 2a/3 Eü pont az I209-t nem jelzi az engedélyezett dg-k között,míg a betegnek december óta érvényes erre a javaslata. Ez program hiba vagy új rendelkezés. Mi a teendő?

L. előző hozzászólást és választ !!

Dr Rétei Ágnes
Thursday, March 5, 2009 4:09:56 PM
Kérdés a fejlesztők felé: Megoldható lenne-e, hogy szakorvosi leletnél és zárójelentésnél a javasolt gyógyszerereket közvetlenül a gyógyszertörzsből emeljük be? A Th lap felvételénél most "ugrálni" kell a leletre. Köszönettel: Casus [-o<
Kharon
Friday, March 6, 2009 9:55:24 AM
Casus wrote:

Kérdés a fejlesztők felé: Megoldható lenne-e, hogy szakorvosi leletnél és zárójelentésnél a javasolt gyógyszerereket közvetlenül a gyógyszertörzsből emeljük be? A Th lap felvételénél most "ugrálni" kell a leletre. Köszönettel: Casus [-o<

Nem szükséges átváltani a terápiás lapra a fent említett menüpontokban, például amikor a szakorvosi javaslatnál a táblázatos rész jobb oldalán rákattint a fehér lapocskára (új gyógyszer), a gyógyszerválasztás képernyőre kerül, itt a felső keretezett törzs-választó menüben az általános-t pöttyözi be, ekkor a teljes gyógyszertörzsből lehet válogatni, és miután kiválasztja a készítményt, majd hiánytalanul kitölti a gyógyszer részleteit, a készítmény megjelenik a terápiás lapon is, nem kell külön felvinni oda.

Dr Rétei Ágnes
Friday, March 6, 2009 1:02:10 PM
gy_laszlo wrote:

Casus wrote:

Nem szükséges átváltani a terápiás lapra a fent említett menüpontokban, például amikor a szakorvosi javaslatnál a táblázatos rész jobb oldalán rákattint a fehér lapocskára (új gyógyszer), a gyógyszerválasztás képernyőre kerül, itt a felső keretezett törzs-választó menüben az általános-t pöttyözi be, ekkor a teljes gyógyszertörzsből lehet válogatni, és miután kiválasztja a készítményt, majd hiánytalanul kitölti a gyógyszer részleteit, a készítmény megjelenik a terápiás lapon is, nem kell külön felvinni oda.

Köszönöm!\:d/

Kharon
Wednesday, March 18, 2009 9:02:36 AM
Javaslat: vmilyen módon jelezni kellene, azt is a receptírásnál a szakorvosi jav. vége mezőben, ha pl. a gyógyászati segédeszköz javaslat végtelen (nincs vége) pl. pelenka felírásnál.. Ilyenkor nem látszik semmi sem, ha ritkán jár a beteg utána kell nézni van-e javaslata.
hosi
  • hosi
Wednesday, March 18, 2009 9:20:01 AM
Jano wrote:

Javaslat: vmilyen módon jelezni kellene, azt is a receptírásnál a szakorvosi jav. vége mezőben, ha pl. a gyógyászati segédeszköz javaslat végtelen (nincs vége) pl. pelenka felírásnál.. Ilyenkor nem látszik semmi sem, ha ritkán jár a beteg utána kell nézni van-e javaslata.

Lehet, hogy rosszul értem, előre is elnézést. Felírásnál ha a th.listából írunk fel és a készítmény szakorvosi javaslatos egyrészt kékkel látszik a megnevezés, másrészt a megfelelő oszlopban "pipa" van. Tehát ilyen esetben ha a vége dátum nincs kitöltve, akkor pont az látszik, hogy javaslatos de a javaslat "végtelen"

Hostyánszki László
Schukkert
Thursday, April 2, 2009 12:20:50 PM
Szeretném kérdezni, hogy mit keres a Plavix javaslatai közt a petefészek rosszindulatú daganata?

Gyanús nekem az Angina pectoris kmn. is. Mi a véleményetek, nincs itt valami kavarc?

Kharon
Thursday, April 2, 2009 12:36:44 PM
Leellenőriztük a Plavixot, valóban ott van a Petefészek rosszindulatú daganata, de nem a visual Ixdokiban, hanem az OEP-től kapott gyógyszertörzsben van hozzárendelve... Jelezzük az OEP felé a hibát, köszönjük az észrevételt.
Schukkert
Thursday, April 2, 2009 2:08:33 PM
Az Oep honlapján megjelent:

A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről – 2009. második negyedév

jsozer
Thursday, April 2, 2009 2:14:23 PM
A szakorvosi javaslat rögzítéséhez lenne egy ötletem. Én a külön lapon megkapott gyógyszeres javaslatot a szakorvosi lelettel együtt szkennelem be, második vagy harmadik stb. lapnak. Ekkor a javaslat sorszáma mellé egy linket lehetne beépíteni emelyet( a szakorvsoi javaslat lekérdezésénél tudnánk használni, rákattintva, vissza lehetne olvasni magát a külön lapon lévő javaslatot is, nem kellene a befüzött pappirok között keresni.
hosi
  • hosi
Thursday, April 2, 2009 2:51:56 PM
jsozer wrote:

A szakorvosi javaslat rögzítéséhez lenne egy ötletem. Én a külön lapon megkapott gyógyszeres javaslatot a szakorvosi lelettel együtt szkennelem be, második vagy harmadik stb. lapnak. Ekkor a javaslat sorszáma mellé egy linket lehetne beépíteni emelyet( a szakorvsoi javaslat lekérdezésénél tudnánk használni, rákattintva, vissza lehetne olvasni magát a külön lapon lévő javaslatot is, nem kellene a befüzött pappirok között keresni.

A szakorvosi javaslatnál a jobb oldalon (ahol az új, töröl gombok is vannak) van egy gomb Leletre ugrás. Ezzel a javaslatból közvetlenül elérhető a Hozott lelet vagy Kórházi záró. Arról pedig szintén közvetlenül a scanner kép. Igaz ez egy-két lépéssel több...

Hostyánszki László
jsozer
Thursday, April 2, 2009 6:53:46 PM
Hostyánszki Lászlónak. Megtataláltam a hibát-- gazda jelszóval kell belépni és akkor látható minden felvitt szakrendelés. Már régóta próbáltam de csak most esett le..

Mellékesen egy általános memo - tehát nem betegenkénti post it ablak,jó lenne - ebbe nem a konkrét beteghez hanem a praxishoz, szoftverhez, stb kapcsolódo emlékeztetőket lehetne felvinni, amit hasonló módon a státuszsorbóől elő lehetne venni és szerkeszteni .

Varga Sándor
Friday, April 3, 2009 1:30:43 PM
Megjelent az orvosi vények formátumáról illetve a vényellátás a változásairól szóló tájékoztató.

A leírás tartalmazza mind a formai változásokat, mind a vény rendeléssel kapcsolatos információkat.

A leírás utolsó oldalán az új vény megtekinthető.

A vény tájékoztató részletes leírását a portálunkon, vagy ide kattintva  olvashatja.

Varga Sándor
Rittling Ferenc
Tuesday, April 21, 2009 12:10:37 PM
Terápiás lapról történő gyógyszerírásnál tapasztaltam , hogy időnként a javaslatos gyógyszer nem jelenik meg.Ugyan-

akkor a Napi tevékenység-Szakorvosi javaslat során látható a gyógyszer és érvényes is a javaslat.

Ekkor a Nem szedi pontot pipával megjelöltem, eltároltam.Ezután ugyanitt elővéve a pipát kiszedve újra eltároltam.

Ekkor már a Terápiás lapon rendben megjelent.

Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, July 22, 2009 1:27:28 PM
T.Infomix!

A július 1-től érvényes gyógyszertörzsben a Plavix 70% indikációban 1 évig írható, a program még mindig csak 1/2 évre engedi írni, illetve a rendelhetőség ablakban is rosszul idézi a törvény szövegét. Kérem javítsák ki.

Kösznettel: Bakos J.