Vény nyomtatás Jegyzék: túlságosan "levegős", papír és nyomtató pazarló. Az optimális megoldás a vényre nyomtatható változat lenne, még ha két vényre férne is ki. Ha ez nem megy egy fekvő A5 forma?
Jegyzéket csak az aktuálisan nyomtatott vényekről tudok adni. Megoldható lenne a terápiás lapon szereplő szerekről az ellátoottsági jegyzék kinyomtatása?
A jegyzék gombon jobb egérgombbal kattintva nem csak a jegyzékre nyomtatandó fix szöveg szerkeszthető, hanem a formátum és a nyomtató (hová nyomtassa a jegyzéket a program) is beállítható. Ennek oka, hogy a vényre nem recept nyomatatása a jogszabályok miatt nem lehetséges.
Nem tudom mit ért az alatt, hogy a nyomtatás szellős, ha pontosabban leírja a javaslatát, hogy milyen formában lenne a nyomtatás kevésbé pazarló, szívesen megnézzük, hogy annak megfelelően milyen változtatás lehetséges.
Jelenleg valóban nincs fekvő A5 formátum, csak kétféle álló A5. Ezek közül az A5 álló közép használható azoknál a nyomtatóknál, amelyeknél a laphatároló mindkét oldalt behúzható (pl. lézer nyomtatók nagytöbbsége), és a sima A5 álló azoknál a nyomtatóknál, ahol az A5-ös lap egyik széle ugyan ott van, mint az A4 oldalé. Általában a tintasugaras nyomtatók ilyenek.
Ezen felül beállítható még blokknyomtató is! [mosoly]
A fekvő formátum kérését a thlap listával együtt továbbítottam a fejlesztőknek, remélem hamarosan azt írhatom, hogy ezt is megoldották.
Addig is viharmentes szép napot kívánok.
Köszönöm segítségét, magyarázatát. Egyes kérdésekre visszatérve:
*formátum és a nyomtató … is beállítható
Nem tudtam, de a kapott információknak köszönhetően már átállítottam.[tenyleg] Így értelmét vesztette az A5 fekvő formátumra vonatkozó felvetésem is. Így legalább elkerülöm a vényre nyomtatás tilalmának megszegését.
-mit ért az alatt, hogy a nyomtatás szellős
Ez ideig A4-re nyomtattam az A5 állót, amely bőséges jobb oldali margót hagyott.
*beállítható még blokknyomtató is
Remek!=d> Legalább hasznát vesszük. Többes számban persze csak akkor, ha megosztott használata is lehetséges. Kérem a telepítését vagy telepítésében a segítségét!
*kérését a thlap listával együtt
A jegyzék egyes választási lehetőségei (aktuális illetve aznapi vények) nem egyértelműek [zavar] a számomra. Én azt szeretném, hogy a jegyzéken a terápiás lapról már korábban és a most nyomtatott vényadatok jelenjenek meg. Így minden esetben egy frissített terápiás lap adható a beteg kezébe.
Meteorológiai jókívánságát köszönöm.[mindenok]