csgyula
Thursday, November 22, 2012 11:01:20 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

A legutóbbi frissítés óta(vagy már előbb is) a scennelés ablak OK+ gombja nem csukja be az összes ablakot scennelés után. Kérem ezt a hibát javítani.

Bakos J

Tisztelt Felhasználónk!

A fejlesztő kollégák dolgoznak a hiba kijavításán, ahogy elkészült a javítás természetesen feltesszük a portálunkra. Addig is kérjük szíves türelmét.

Friday, November 23, 2012 10:02:39 AM
Annak ellenére, hogy az alapbeállításoknál a szövegbeviteli segéd be van kapcsolva, nem minden programindítás után indul el ez a szolgáltatás. [szomoru]
csgyula
Friday, November 23, 2012 10:26:50 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Annak ellenére, hogy az alapbeállításoknál a szövegbeviteli segéd be van kapcsolva, nem minden programindítás után indul el ez a szolgáltatás. [szomoru]

Tisztelt Doktor Úr !

Többször megpróbáltam az Ön által jelzett hibát előidézni, de nem tudtam. Mivel a szövegbeviteli segéd működése nem csak az alapbeállításon múlik (egy külső alkalmazást hív meg)ezért kérem, egyeztessen egy távoli időpontot a 06-1-2145063-as telefonon, hogy megtudjuk nézni mi okozhatja a hibát.

Friday, November 23, 2012 11:20:20 AM
Originally Posted by: csgyula 

Tisztelt Doktor Úr !

Többször megpróbáltam az Ön által jelzett hibát előidézni, de nem tudtam. Mivel a szövegbeviteli segéd működése nem csak az alapbeállításon múlik (egy külső alkalmazást hív meg)ezért kérem, egyeztessen egy távoli időpontot a 06-1-2145063-as telefonon, hogy megtudjuk nézni mi okozhatja a hibát.

Nekem hétfőn 11 órakor lenne jó.

csgyula
Friday, November 23, 2012 11:53:22 AM

Tisztelt Doktor Úr !

Telefonon megbeszélt időpontban (hétfő 10.00 óra) keressük Önt.

Monday, November 26, 2012 12:06:06 PM

Tisztelt Doktor Úr !

Hát ez ma nem jött össze[szomoru] Várom a jelentkezésüket.

T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Monday, November 26, 2012 12:36:03 PM

Tisztelt Doktor Úr !

Hát ez ma nem jött össze[szomoru] Várom a jelentkezésüket.

Egy kis csúszással, de sikerült a gépre ránézni. Szerencsére a jelzett "jelenség" nem jött elő, mint megtudtuk, nem mindíg, csak néha jelentkezik.

Mindenesetre állítottunk a Comodo vírusírtó programon és beregisztráltunk néhány dll fájlt a Windowsban, hátha megszűnik ez a ritka probléma.

Javasoljuk, hogy minden nap az első Háziorvosi ellátás rögzítésénél, rögtön ellenőrizze le a segéd működését, hátha csak később, valami speciális billentyűkombináció hatására jön elő.

dr.Kovács József
Monday, November 26, 2012 1:22:51 PM
"és beregisztráltunk néhány dll fájlt a Windowsban"

Nálam is volt ilyen hiba és a fenti művelet után megszünt.

dr.Kovács József
csgyula
Monday, November 26, 2012 1:28:54 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

dr.Kovács József
Monday, November 26, 2012 1:43:53 PM

???

dr.Kovács József
Monday, November 26, 2012 2:38:05 PM

Remélem, hogy nálam is megszünteti ezt a problémát.

Somogyi László
Monday, November 26, 2012 7:36:50 PM
Nem tudom ez a jogszabály eljutott-e már az Infomixhez.

Gyógyászati segédeszköz felírásakor receptre kell nyomtatni még sok egyéb mindent.

Most néztem, így elsőre nem csinálja a Visual Ixdoki, de lehet, hogy bénázok?

Pelenka felíráskor érdekes, nagy kedvencünk, de bármilyen gyógyászati segédeszközre is.

Egyes patikák és a MEP már zabosak.

Szóval:

14/2007 Eüm rendelet 13.§ 3. bekezdés módosult ezzel, 31/2012. (X. 8.) EMMI rendelet 6. § (1). Hatályos: 2012. XI. 1-től.

Legfontosabb változásnak az tűnik, hogy a szakorvosi javaslat naplósorszámát fel kell tüntetni a háziorvosnál javaslat alapján megírt recepten is. Tehát nem a háziorvosi naplósorszámot, hanem a javaslatba tevő orvosét!

A hatályos szöveg:

A vényen az orvosnak fel kell tüntetnie:

a)102 az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvény 14/A. §-ában meghatározott, a betegre vonatkozó személyes és egészségügyi adatokat;

b) a kötelezően alkalmazandó közösségi szabály és a nemzetközi egyezmény hatálya alá tartozó betegek esetében az ország kódját, az ellátás alapjául szolgáló formanyomtatvány betű- és számjelét, a beteg külföldi biztosítási/azonosító számát;

c)103 a rendelés időpontját, a társadalombiztosítási támogatás jogcímét, a rendelt eszköznek a Gtv. 33. § (6) bekezdése szerinti közlemény alapján történő megnevezését és darabszámát;

d)104 az egészségügyi szolgáltató - a szolgáltató működési engedélyezésére jogosult egészségügyi államigazgatási szerv által meghatározott - 9 jegyű szolgáltatói azonosítóját, a pro família rendelés kivételével;

e)105

f) az orvos nevét, munkahelyének (rendelőjének) címét, telefonszámát és egészségügyi vállalkozás esetén az egészségügyi tevékenység végzésére jogosító működési engedély számát;

g)106

h) az orvos saját kezű aláírását és orvosi bélyegzőjének azonosítható lenyomatát;

i)107 szakorvosi javaslatra rendelhető eszköz esetén a szakorvosi javaslatot adó orvos orvosi bélyegzőjének számát, valamint a szakorvosi javaslat keltét, továbbá a szakorvosi javaslatot adó orvos által végzett ellátást azonosító naplósorszámot;

j)108 a kölcsönzés időtartamát a (7) bekezdésben foglaltak figyelembevételével, amennyiben az orvos az eszköz kölcsönzését rendeli el.

(3a)109 A 19. számú mellékletben meghatározott eszközcsoportokba tartozó gyógyászati segédeszközöket az orvos az eszköz megnevezése helyett a 10 jegyű ISO kódhoz tartozó eszközcsoport megnevezésével is rendelheti.

Varga Sándor
Tuesday, November 27, 2012 7:47:10 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Nem tudom ez a jogszabály eljutott-e már az Infomixhez.

Gyógyászati segédeszköz felírásakor receptre kell nyomtatni még sok egyéb mindent.

Most néztem, így elsőre nem csinálja a Visual Ixdoki, de lehet, hogy bénázok?

Pelenka felíráskor érdekes, nagy kedvencünk, de bármilyen gyógyászati segédeszközre is.

Egyes patikák és a MEP már zabosak.

Szóval:

14/2007 Eüm rendelet 13.§ 3. bekezdés módosult ezzel, 31/2012. (X. 8.) EMMI rendelet 6. § (1). Hatályos: 2012. XI. 1-től.

Legfontosabb változásnak az tűnik, hogy a szakorvosi javaslat naplósorszámát fel kell tüntetni a háziorvosnál javaslat alapján megírt recepten is. Tehát nem a háziorvosi naplósorszámot, hanem a javaslatba tevő orvosét!

Köszönjük, szerencsére már tudunk róla, és a pénteki verzióban szerepelni fog ez a módosítás.

Varga Sándor
misidoki
Tuesday, November 27, 2012 10:29:51 AM
Az "Értesítő gyógyszertár részére ellenőrzött szer rendeléséről"

3 havonta új nyomtatadó. De az összes érvénytelent is kinyomtatja egyuttal, van olyan beteg, akinek ez minden alkalommal 3-5 oldal feleslegesen.Lehet valamit tenni,hogy csak az újat nyomtassa ki?[azta]

K Bálint
Tuesday, November 27, 2012 10:57:09 AM
Originally Posted by: misidoki 

3 havonta új nyomtatadó. De az összes érvénytelent is kinyomtatja egyuttal, van olyan beteg, akinek ez minden alkalommal 3-5 oldal feleslegesen.Lehet valamit tenni,hogy csak az újat nyomtassa ki?[azta]

Ha a napi tevékenység ellenőrzött szer értesítő menüpontnál a kinyomtatni kívánt sorra kattint akkor csak az nyomtatódik ki.

dr.Kovács József
Tuesday, November 27, 2012 1:26:15 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Ha a napi tevékenység ellenőrzött szer értesítő menüpontnál a kinyomtatni kívánt sorra kattint akkor csak az nyomtatódik ki.

Szerintem nem csak az adott sor nyomtatódik, hanem az összes, már érvénytelen értesítőre vonatkozó rendelkezés is, mert az igazolás 11. pontja így szól: "Rendelkezés a korábbi azonos vagy más ellenőrzött szerre vonatkozó értesítő(k)ről: "

dr.Kovács József
Gál Andi
Thursday, November 29, 2012 2:12:30 PM

Originally Posted by: K Bálint 

Szerintem nem csak az adott sor nyomtatódik, hanem az összes, már érvénytelen értesítőre vonatkozó rendelkezés is, mert az igazolás 11. pontja így szól: "Rendelkezés a korábbi azonos vagy más ellenőrzött szerre vonatkozó értesítő(k)ről: "

Sajnos tényleg így van!Az összes korábbi sor nyomtatódik!Ráadásul évekre is visszamenőleg.Egy beteg 3 éve kapott Fenthanyl tapaszt,aztán sokáig nem kellett neki.Most újra fel kellett írni és az évekkel ezelőtti érvénytelen értesítőket is kinyomtatta.Főnököm tombolt,hogy micsoda pazarlás ez!Azonnal kapcsoljam ki ezt a funkciót!Nem értette meg,hogy ez nem rajtam múlik!