rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, December 20, 2012 8:05:03 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Elkészült és portálunkról letölthető  a visual Ixdoki rendszerünk legújabb, 1.58.0 verziója.

Változások:

Oltási lap

Az oltási értesítőre rányomtatható az oltási lapon megadható megjegyzés rovat. Ehhez a nyomógomb feletti „megjegyzés” választót kell beállítani. A beállítást a program megjegyzi.

beállítható, hogy automatikusan a mai napon beadott oltás(ok) kerüljenek az értesítőre. Ehhez a „ma beadott” választót kell beállítani. A beállítást a program nem jegyzi meg.

- Szélessége átméretezhető

- Egyéb oltás lista oszlop sorrendet és méretet megjegyzi a program

- Oltási jelentésben benne van az „oldaliság” adat is

Lekérdezés

Oltási lap résznél belekerült az „oldaliság” adat

Számlakönyv kérhető excel–be (felhasználói kérésre)

A lista kérhető MS Excel, vagy OpenOffice Calc formátumba is.

Halottvizsgálati bizonyítvány(felhasználói kérésre)

Az első fülön található, halálozás helye mező mellet ha a házikó ikonra kattintunk, akkor a program a paciensünk lakcímét automatikusan beemeli a halálozás helyébe.

Ha a második fülön lévő kezelő orvosra jobb egérgombbal kattintunk, egy lista jelenik meg.

A legelső helyen mindig a saját nevünk áll. Ha ezt választjuk, a program kitölti az adatainkkal a megfelelő mezőket. Ha a karbantartást választhatjuk, itt a felnyíló ablakon további orvosok nevét, beosztását, címét adhatjuk meg. Az itt rögzített adatok, az előbb említett jobb egérgombbal választhatóak.

Az ablakon több mezőt is karbantarthatóvá tettünk, így feltölthetik gyakran használt adatokkal.

Gyógyszer kimutatás

Módosítás a felhasználói észrevételek alapján

Üzem forgalmi napló (felhasználói kérésre)

A lista kérhető érkezési sorrendben is. Ebben az esetben, a program nem csoportosítja partnerek szerint a megjelenéseket.

rpetra
  • rpetra
Friday, December 28, 2012 9:48:47 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Elkészült és portálunkról letölthető  a visual Ixdoki rendszerünk legújabb, 1.58.1 verziója.

Változások:

2013. január 1-től érvényes gyögyszer -és segédeszköz törzs.

Indikátor becslés

A programban aktualizáltuk a megyei célértékeket a 35/2012. (X.31.) EMMI rendelet alapján.

Karbantartás - Kódtörzsek - Intézetek karbantartása

A programba felvehetünk saját intézeteket.

Fontos! A következő intézet frissítés ezeket a felvett intézeteket törölheti!

Kharon
Wednesday, January 2, 2013 2:51:09 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Elkészült és portálunkról letölthető  a visual Ixdoki rendszerünk legújabb, 1.58.2 verziója.

Változások:

2013. január 1-től érvényes gyógyszer -és segédeszköz törzs.

Indikátor becslés

A programban aktualizáltuk a megyei célértékeket a 35/2012. (X.31.) EMMI rendelet alapján.

Karbantartás - Kódtörzsek - Intézetek karbantartása

A programba felvehetünk saját intézeteket.

Fontos! A következő intézet frissítés ezeket a felvett intézeteket törölheti!

Összesített forgalmi adatok új 2012-es EXCEL fájl

A programba aktualizáltuk az összesítő 1021-es excel fájlját.

medicinke
Monday, January 7, 2013 12:43:16 PM
Az email-es laborok értkeztetésével az 1.58-as verzióban ismét gond adódott.

Az "Érkezetetés" után a leleteket tartalmazó emailek listája megjelenik, de a "Aut. beemel" gomb inaktív (szürke felírat).

Az egyes nevek mellett Labor gomb is inaktív.

Így aztán nem tudjuk beemelni a laborokat.

Budapest, Centrumlab.

MÁS

A beutalók címzés mezőjében az új "gépelek és megjelenik" nem működik. Jobb gombbal előhívhatók a nevek.

Beutaló sablonoknál nem lehetne megoldani, hogy a beutaló sablonon a címzett is eltárolható legyen? Sok szakrendelésen, vizsgálaton mindig ugyanaz az orvos van, egyszerűbb lenne így.

Előre is köszönöm.

palenkascs
Monday, January 7, 2013 1:24:06 PM
Originally Posted by: medicinke 

Az "Érkezetetés" után a leleteket tartalmazó emailek listája megjelenik, de a "Aut. beemel" gomb inaktív (szürke felírat).

Budapest, Centrumlab.

MÁS

A beutalók címzés mezőjében az új "gépelek és megjelenik" nem működik. Jobb gombbal előhívhatók a nevek.

Beutaló sablonoknál nem lehetne megoldani, hogy a beutaló sablonon a címzett is eltárolható legyen? Sok szakrendelésen, vizsgálaton mindig ugyanaz az orvos van, egyszerűbb lenne így.

Előre is köszönöm.

A jelzett észrevétel megvizsgálásához azt szeretném megkérdezni, hogy pontosan melyik verzióban tapasztalták a leírtakat? (1.58.0, 1.58.1 vagy 1.58.2)

Segítségét előre is köszönöm!

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, January 7, 2013 2:46:03 PM

Budapest, Centrumlab.

Előre is köszönöm.

A Centrumlab egy korábbi tájékoztatása szerint áttér a PDF formátumú lelet továbbításra. Ezen formátumba nem lehetséges "beleolvasni", így abból nem nyerhető ki adat. Meg kellene nézni, hogy az email-hez csatolt dokumentum milyen típusú.

Emlékeim szerint ha jelzik feléjük, akkor továbbra is képesek a régi (feldogozható) módon küldeni az eredményeket.

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, January 7, 2013 2:52:37 PM

MÁS

Előre is köszönöm.

Igen, ez valóban így van. A beviteli segéd úgy működik, hogy a beemelt szöveg után tesz egy ";" jelet. Ezt felhasználóink jelezték, hogy formailag zavaró a kinyomtatott beutalón, így ez itt nem működik (a másik ilyen hely a receptírás adagolás mező).

Ha jól értem az a javaslata, hogy a szakrendelés kiválasztásával a címzett is töltődjön ki automatikusan (az ugyanezen szakrendelés előző beutalásának címzettjével)? Ez megoldható, köszönjük a javaslatot

Hostyánszki László
drbeata
Tuesday, January 8, 2013 1:41:33 PM

Nem régiben ( 5 munkanapja) tértem át VIKI nevű programról. Azt az ígéretet kaptam, hogy a születési helyek megmaradtak, de még nem volt egyetlen beteg sem nálam, akinél ne kellett volna kitöltenem. Lehet még tenni valamit, esetleg a recepteken mindenütt elmentett akut betegség, és a darabszám helyett scat orig javításával egyidőben, emellett várjuk a nem helyettesíthetőség eltüntetését is.

Köszönettel: Győriné dr. Mező Beáta

Ui.: Bizonyosan csak az én problémám: a receptek nagy része a legkisebb kiszerelésben jött át a konvertáláskor és amennyiben már a th. lapon kiválasztottam a gyógyszert, mert nem észleltem, hogy kevés lesz a gyógyszer (sajnos olyan sok mindenre kell most külön figyelnünk, (lásd fent), hogy sajnos gyakran megesik, már nem tudom a dobozt pl. 14 darabosról 30 darabosra javítani. Csak én nem boldogulok vele, vagy tényleg nem lehet. Ha nem lehet, nem lehetséges ezen változtatni?

Még egyszer köszönöm.

T_Zoli
Tuesday, January 8, 2013 2:31:57 PM
Originally Posted by: drbeata 

Nem régiben ( 5 munkanapja) tértem át VIKI nevű programról. Azt az ígéretet kaptam, hogy a születési helyek megmaradtak, de még nem volt egyetlen beteg sem nálam, akinél ne kellett volna kitöltenem. Lehet még tenni valamit, esetleg a recepteken mindenütt elmentett akut betegség, és a darabszám helyett scat orig javításával egyidőben, emellett várjuk a nem helyettesíthetőség eltüntetését is.

Ui.: Bizonyosan csak az én problémám: a receptek nagy része a legkisebb kiszerelésben jött át a konvertáláskor és amennyiben már a th. lapon kiválasztottam a gyógyszert, mert nem észleltem, hogy kevés lesz a gyógyszer (sajnos olyan sok mindenre kell most külön figyelnünk, (lásd fent), hogy sajnos gyakran megesik, már nem tudom a dobozt pl. 14 darabosról 30 darabosra javítani. Csak én nem boldogulok vele, vagy tényleg nem lehet. Ha nem lehet, nem lehetséges ezen változtatni?

Még egyszer köszönöm.

Tisztelt Doktornő!

2012.01.10-én, csütörtökön megyek ki Önhöz, visual Ixfer program oktatása végett.

Az oktatás után átnéznénk a visual Ixdokis észrevételeit és a mentéseket elhozva utólagosan módosítunk az adatbázisában, távoli eléréssel.

A therápiás lapon a nem helyettesíthetőség és "BNO ellátási ok" adatokat ott a rendelőben be fogom tudni állítani.

Üdvözlettel:

Tárnoki Zoltán

Kharon
Tuesday, January 8, 2013 4:12:41 PM
Originally Posted by: drbeata 

Még egyszer köszönöm.

Kedves dr Nő!

A születési hely adatot, megpróbáljuk utólag a betegekhez illeszteni. Hosszas keresgélés után sikerült megtalálnunk, hogy a születési hely adatot a VIKI az egyik tábla apja neve nevű mezőjébe tárolja, erre a konvertáló program nem volt felkészülve. Remélem sikerül az adatokat átvinnünk. A kollegám csütörtökön ezt a javítást is elvégzi.

Tisztelettel!

Szentesi Zoltán

medicinke
Tuesday, January 8, 2013 4:13:04 PM
Originally Posted by: hosi 

MÁS

Előre is köszönöm.

Igen, ez valóban így van. A beviteli segéd úgy működik, hogy a beemelt szöveg után tesz egy ";" jelet. Ezt felhasználóink jelezték, hogy formailag zavaró a kinyomtatott beutalón, így ez itt nem működik (a másik ilyen hely a receptírás adagolás mező).

Ha jól értem az a javaslata, hogy a szakrendelés kiválasztásával a címzett is töltődjön ki automatikusan (az ugyanezen szakrendelés előző beutalásának címzettjével)? Ez megoldható, köszönjük a javaslatot

Úgy értettem, hogy a megszólítás mező is legyen sablonban beállítható.

Pl. ha a hasi UH-ot Kiss dr csinálja, akkor a beutaló sablonoknál lehessen olyan sablont készíteni, amin rajta van, hogy a kerületi UH laborba szól, Kért vizsgálat UH és megszólítás Tisztelt Kiss dr..

Varga Sándor
Tuesday, January 8, 2013 4:15:42 PM
Adatok a verzió letöltésről

Az elmúlt években többször említettük, folyamatosan dolgozunk azon, hogy a verzióváltások, frissítések letöltése a lehető leggyorsabban megtörténjenek. A kezdeti nehezebb időszak után elvégzett folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára már eljutottunk oda, hogy bármilyen verzióváltás esetén a letöltés, habár egy-egy verziót több ezren töltenek le pár nap alatt, zökkenőmentesen megtörténik.

Szeretnénk megmutatni a legutóbbi 1.58.0 verzióváltás adatait. Terveink szerint a jövőben minden nagy (0-s végű) verziónál pár héttel a verzióváltás után közzétesszük ezeket. Azért a fő verziókat mutatjuk meg, mert ezek azok, melyeket minden esetben le kell futtatni, a köztes frissítések (pl. 1.58.2) kihagyhatóak, és előfordulhat olyan eset is, amikor egy frissítést rövid időn belül követ egy másik, így azt még kevesebben töktik le.

Ezután lássuk a konkrét adatokat.

Az ábrán látható a verzió száma, a dátum, amikor az a portálra került. Összesen hányan töltötték le, valamint az átlagos, a legrövidebb és a leglassabb letöltési idő.

A legrövidebb letöltési idő azt jelenti, hogy akik nagy sávszéélességű internettel rendelkeznek, azoknak mindössze 11 másodpercre volt szükségük a 3,2 MB méretű verzió letöltéséhez, és az átlag is csak 39 mp. Persze ezen sokat ront a kis sávszélességű eléréssel rendelkezők letöltési ideje. A leglassabb felhasználónk ugyan ezt a verziót 21 perc 28 mp alatt tudta letölteni.

Ami az átlagnál jobb képet ad a valóságról, az a grafikonon bejelölt két sáv. A felhasználóink felénél a letöltés ideje 23 és 54 mp közötti idősávba esik, míg ha ezt a tartományt kibővítjük, akkor azt látjuk, hogy 75%-nál 17 és 60 mp közötti időtartam alatt letöltődik a verzióváltás. Ha ehhez hozzávesszük még azokat, akiknél 17 mp-nél kevesebb idő kellett a letöltéshez, akkor azt látjuk, hogy felhasználóink közel 90%-a az, akinél elég volt egy perc a letöltéshez.

UserPostedImage

Varga Sándor
medicinke
Tuesday, January 8, 2013 4:16:00 PM
Originally Posted by: hosi 

Budapest, Centrumlab.

Előre is köszönöm.

A Centrumlab egy korábbi tájékoztatása szerint áttér a PDF formátumú lelet továbbításra. Ezen formátumba nem lehetséges "beleolvasni", így abból nem nyerhető ki adat. Meg kellene nézni, hogy az email-hez csatolt dokumentum milyen típusú.

Emlékeim szerint ha jelzik feléjük, akkor továbbra is képesek a régi (feldogozható) módon küldeni az eredményeket.

Igen a pdf a hiba, bár egyszer már átkértük magunkat rtf-re, úgyhogy majd újra kérjük.

Köszönöm.

Somogyi László
Thursday, January 10, 2013 9:06:17 AM
Originally Posted by: gy_laszlo 

Tisztelt Felhasználóink!

Elkészült és portálunkról letölthető  a visual Ixdoki rendszerünk legújabb, 1.58.2 verziója.

Hoppá!

Erről nem jött értesítés a postafiókba!

Pedig működik, de az utolsó az 1.58.1-es értesítés.

Nem küldtek vagy valami más gond van?

Az 1.58.1-es verzióval tehát hiába próbáltam az összesített adatokat és KSH statisztikát kérni.

Fontos: ugye Libre Office-ba is kérhető?

Most abba kértem az influenza elszámolásokat, az működik rendesen, KSH is fog Excel nélkül?

rpetra
  • rpetra
Thursday, January 10, 2013 9:30:17 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Originally Posted by: gy_laszlo 

Tisztelt Felhasználóink!

Hoppá!

Erről nem jött értesítés a postafiókba!

Pedig működik, de az utolsó az 1.58.1-es értesítés.

Nem küldtek vagy valami más gond van?

Az 1.58.1-es verzióval tehát hiába próbáltam az összesített adatokat és KSH statisztikát kérni.

Fontos: ugye Libre Office-ba is kérhető?

Most abba kértem az influenza elszámolásokat, az működik rendesen, KSH is fog Excel nélkül?

Értesítő e-mail kiküldésre került a verzióváltás publikálásakor, ezért kérem , hogy egyeztessünk egy email címet.

A visual Ixdoki azon listázói amelyek Excel-be készíthetőek támogatják az Open Office-t, a 3.4-es verziótól felfelé, illetve a Libre Office verzióit is.

Jelenleg a visual Ixdoki programban excel-be elkészíthető a listázók:

Regisztráció/Listák-Jelentések/Elvégzett oltások/ Influenza oltás

Napitevékenység/Forgalmi adatok/Összesített forgalmi adatok/ Éves jelentés

Napitevékenység/Listák-Jelentések-Statisztikák/ Számlakönyv- Excel lista

Regisztráció/Listák-Jelentések/Oltóanyg megrendelő (fájlba)

rpetra
  • rpetra
Wednesday, January 16, 2013 9:06:18 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Elkészült és portálunkról letölthető  a visual Ixdoki rendszerünk legújabb, 1.58.3 verziója.

Változások:

2013.01.16-tól érvényes gyógyszer, segédeszköz és intézet törzs

Receptírás

Segédeszköz felírása esetén megadható, hogy a segédeszköz ISO kódja rákerüljön a vényre.

Háziorvosi igazolás

A „Háziorvosi igazoláson” külön hely szerepel a kérelmező aláírásának.

IxÜgyelet - Halottvizsgálati bizonyítvány

Az ügyeleti modulban is elérhető a menüpont.

Ixfer - Kötelező vizsgálatok az infólapon

A kötelező vizsgálat neve és érvényesség dátuma kirakható az infólapra.

Ixfer - OSAP jelentés

Új kóroki tényező 00001 Fenol.

Kedvtelési hajózás és Lőfegyvertartási engedély árak megjelenítése

A 350/2012. (XII. 12.) Korm. rendelet szerint aktualizáltuk a menüpontokat.

Halottvizsgálati bizonyítvány egyéb nyomtatványok

Az „Intézkedés az elhunyt temetőbe szállításáról” és „Orvosi rendelvény kórboncolás céljából történő halottszállításra” dokumentum is nyomtatható az ablak negyedik füléről.

misidoki
Friday, January 18, 2013 10:10:20 AM
A "Keresőképtelen állomyányba vétel"-nél ha a BNO kódot szeretnénk megnézni / a beírt BNO kód szövegét/, értékelhetetlen,csíkozott kép jelenik meg egy ideje./Asszisztensnő most szólt csak./[azta]
palenkascs
Friday, January 18, 2013 10:35:16 AM
Originally Posted by: misidoki 

A "Keresőképtelen állomyányba vétel"-nél ha a BNO kódot szeretnénk megnézni / a beírt BNO kód szövegét/, értékelhetetlen,csíkozott kép jelenik meg egy ideje./Asszisztensnő most szólt csak./[azta]

A jelenséget Az okozhatja, hogy a BNO választó ablak rácsozása, sor magassága el lett állítva, így olyan alacsonyak lettek a sorok, hogy csak kis csíkozás látható.

Amennyiben valóban ez történt, két lehetőségünk van azt vissza állítani, rendbe rakni.

1. Ahogy az elállítás történt, állítsuk vissza:

Húzzuk az egér kurzort a jelzett problémás táblázat első sor, első oszlopának az alsó részéhez (lent látható mellékelt képen piros ponttal jelöltem), majd mikor oda húztuk az egeret, az egér kurzor átvált egy fölfele-lefele mutató nyílra, ekkor a bal egérgomb folyamatos nyomvatartása mellett húzzuk lefele a kijelölt sort, így tudjuk a sorok magasságát állítani (akárcsak egy táblázat kezelőben)

2. Ha esetleg a fent leírt nem sikerül, lehetőség van az adott menüpontot alaphelyzetbe állítani a következő képen:

Lépjünk be a programba gazda jelszóval (amivel az intézőbe is belépünk). Nyissuk meg a karbantartás - tervező formátumok - beállítások alaphelyzetbe menüpontot (amennyiben a menüpont nem szerepelne a leírt helyen, akkor a rendszer - menüpontok karb. menü segítségével, a hiányzó menüpont pipálásával beállíthatjuk).

Itt egy OK gomb lenyomását követően válasszuk a megfelelő Szervezetet és Orvost, akinél a probléma előfordult, majd ezt követően az alső nagyobb területen keressük meg a "bnobekér (frmkeresőképtelen.cntbnobekér)" bejegyzést és pipáljuk ki a mellette található rublikát, ezt követően pedig kattintsunk a jobb alsó részen található "beállít" nyomógombra.

Ilyenkor az történik, hogy a kijelölt menüpontot visszaállítja alaphelyzetbe a program.  bno.jpg You have insufficient rights to see the content.