Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Tuesday, February 3, 2009 9:59:23 AM
Voltam egy "továbbképzésen" és felhívták a figyelmünket a szűrés jelenlegi és valószínűleg a jövőbeni még nagyobb fontosságára. Kérdezném, hogyan lehet ezt a visualban elvégezni. Ha a napi tevékenységnél a szűrést választom, akkor ok, jelentem szűrésként, de hogyan lehet pl. egy egyéb megjelenés kapcsán történt vizsgálattal összekötni?
Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Tuesday, February 3, 2009 5:55:32 PM
Ilyen nehezet kérdeztem? 🙂
dr.Kovács József
Wednesday, February 4, 2009 7:05:10 AM
kaprinai wrote:

Voltam egy "továbbképzésen" és felhívták a figyelmünket a szűrés jelenlegi és valószínűleg a jövőbeni még nagyobb fontosságára. Kérdezném, hogyan lehet ezt a visualban elvégezni. Ha a napi tevékenységnél a szűrést választom, akkor ok, jelentem szűrésként, de hogyan lehet pl. egy egyéb megjelenés kapcsán történt vizsgálattal összekötni?

Szerintem az egyéb megjelenést is csak úgy tudod rögzíteni, ha van napi tevékenység és akkor ott a szűrési lehetőség.

dr.Kovács József
Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Wednesday, February 4, 2009 9:05:14 AM
A Karbantartás - Kezelés, költség, anyag - Szűrési körök karbantartása menüpontban lehet karbantartani a szűrési köröket és itt lehet az Adatok fülön hozzájuk rendelni különböző státuszokat, szakrendeléseket és laboreredményeket is.

A válasz ezért késett, mert jelenleg ezeknek az adatoknak a lekérdezését keressük, most fejlesztőink a forráskód alapján nézik vissza az adatokat. Amint többet tudok mondani, leírom ide.

Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Wednesday, February 4, 2009 8:11:40 PM
Erről a szűrősdiről szívesen vennék egy részletes tájékoztatót, mert nem nagyon látom át. Ha a szűrés jelentésbe megyek, akkor ott egy fajta szűréshez csak egy továbbküldést tudok rögzíteni.

UserPostedImage

Így van, vagy én tudom rosszul? A neve szűrés jelentése: tehát itt csak jelentem, vagy effektíve itt szűrök? Ha negatív, akkor nem pipálom be a kóros négyzetet és kész?

A szűrések karbantartását is néztem, de nem esett le, hogy, s mit csináljak, szóval tényleg jó lenne egy részletes help (nekem)

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Thursday, February 5, 2009 8:09:32 PM
Csatlakozom az előző hozzászóláshoz. A szűrés nem teljesen "tiszta". Jó volna egy összefoglaló leiratot kapni, hohy mit-mivel lehetne összehozni, pl. a magas cardiovasc. kockázatú beteg szűréshez a hypertóniát, vagy hypercholesterinaemiát beteszem, de a családi anamnézis szűréshez mit teszek akkor, ha még nem kell a kartont frissíteni?
Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Friday, February 6, 2009 10:07:09 AM
Programjainkhoz elérhető egy cardiovascularis szűrési modul, erről bővebb információt az infomIx portálon  találhatnak.

A szűrési "leirat" készítése folyamatban van, amint elkészült, publikálni fogjuk.

Jelenleg a szűrésekhez a Karbantartás - Kezelés, költség, anyag - Szűrési körök karbantartásában lehet hozzárendelni vizsgálatokat, amennyiben ilyen szűrést végzünk, a program szólni fog, ha valamelyik vizsgálatot nem végeztük el. Azonban ennek a használatával kérem várják meg a következő frissítést, abban lesz benne a teljesen használható szűréskarbantartási és -figyelmeztetési rendszer.

Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Friday, February 6, 2009 10:57:03 AM
Ok, köszönöm a választ.
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, December 10, 2009 9:46:07 AM
A szűrések is idikátor elemek, tehát ezek megléte-dokumentálása "finanszirozásba" vágó lehet előbb vagy utóbb.

Az elkészült szűrés info panel szerintem nem igazán segítség a dokumentálásban ( ettől még nem baj ha van. ahányan vagyunk annyiféle képen használjuk a programot )

A szűrési státusok rögzítéséhez mindenképpen meg kell nyitni a Szűrés fület, ebből a szemszögből nézve értelmetlen az info panel.

Ha viszont azt nézem, hogy az info panel esetleges automatikus indítása lehetővé teszi a szűrések meglétéről vagy hiányáról való gyors tájékozódást akkor mindenképpen előnyösnek mondható a panel létezése. Ez utóbbi funkciója ( mármint a szűrések hiányának jelzése ) viszont szerencsésebben megoldható lenne magára az Info lapra való kitehetőség megoldásával.Így a panel nem foglal el helyett más, késöbbiekben elkészülő panel elől.

Ha a jelenlegi lehetőségeket nézzük most egy kattintással elindítható a Szűrés panel, láthatóak az elvégzett vagy el nem végzet szűrések ( ha az info lapon jelezné azok meglétét el se kellene feleslegesen indítani, vagy fordítva ha meg a hiányukat jelezné akkor meg el kell indítani) , innen elvégezhető status rögzítéssel együtt maga a szűrés dokumentálása is. azaz egyszerűbb mint az info panel használata. Ez persze csak egy felhasználói vélemény, várom én is a többit.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, December 10, 2009 10:01:12 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

A szűrések is idikátor elemek, tehát ezek megléte-dokumentálása "finanszirozásba" vágó lehet előbb vagy utóbb.

Az elkészült szűrés info panel szerintem nem igazán segítség a dokumentálásban ( ettől még nem baj ha van. ahányan vagyunk annyiféle képen használjuk a programot )

A szűrési státusok rögzítéséhez mindenképpen meg kell nyitni a Szűrés fület, ebből a szemszögből nézve értelmetlen az info panel.

Ha viszont azt nézem, hogy az info panel esetleges automatikus indítása lehetővé teszi a szűrések meglétéről vagy hiányáról való gyors tájékozódást akkor mindenképpen előnyösnek mondható a panel létezése. Ez utóbbi funkciója ( mármint a szűrések hiányának jelzése ) viszont szerencsésebben megoldható lenne magára az Info lapra való kitehetőség megoldásával.Így a panel nem foglal el helyett más, késöbbiekben elkészülő panel elől.

Ha a jelenlegi lehetőségeket nézzük most egy kattintással elindítható a Szűrés panel, láthatóak az elvégzett vagy el nem végzet szűrések ( ha az info lapon jelezné azok meglétét el se kellene feleslegesen indítani, vagy fordítva ha meg a hiányukat jelezné akkor meg el kell indítani) , innen elvégezhető status rögzítéssel együtt maga a szűrés dokumentálása is. azaz egyszerűbb mint az info panel használata. Ez persze csak egy felhasználói vélemény, várom én is a többit.

Az elgondolás alapja az, hogy mivel igen sokan csak a szűrés tényét rögzítik (eleget téve a minimális adatrögzítésnek, ehhez a szűrés leírásának rögzítése nem kell), nekik az esedékes szűrés információs panelen szereplő adatok kitöltése a szükséges. Itt valamennyi adat szerepel amit egy szűrés kapcsán rögzíteni kell a B300-as jelentéshez (amiből az indikátort is számolják). Ezen a panelen csak az elvégzendő szűrések látszanak, ami nem/kor/szűrés gyakoriság alapján az adott paciensnek kell, tehát valóban az elvégzett szűrések nem jelennek meg, de nem is a panel feladata, hanem pont az, hogy azok jelenjenek meg amiket el kellene végeznem.

A panel pontosan ugyanazokat a szűréseket mutatja, amit a Szűrés fülön az Elvégzendő szűrések lista is mutat. Az igaz, hogy oda valóban egy kattintással is el lehet jutni, tapasztalataink alapján azonban mivel ez nincs szem előtt többen nem is tudnak a létezéséről, ergo a szűréseket nem is rögzítik. A panel segítségével ez kiküszöbölhető.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, December 10, 2009 10:19:43 AM
hosi wrote:

Az elgondolás alapja az, hogy mivel igen sokan csak a szűrés tényét rögzítik (eleget téve a minimális adatrögzítésnek, ehhez a szűrés leírásának rögzítése nem kell), nekik az esedékes szűrés információs panelen szereplő adatok kitöltése a szükséges. Itt valamennyi adat szerepel amit egy szűrés kapcsán rögzíteni kell a B300-as jelentéshez (amiből az indikátort is számolják). Ezen a panelen csak az elvégzendő szűrések látszanak, ami nem/kor/szűrés gyakoriság alapján az adott paciensnek kell, tehát valóban az elvégzett szűrések nem jelennek meg, de nem is a panel feladata, hanem pont az, hogy azok jelenjenek meg amiket el kellene végeznem.

A panel pontosan ugyanazokat a szűréseket mutatja, amit a Szűrés fülön az Elvégzendő szűrések lista is mutat. Az igaz, hogy oda valóban egy kattintással is el lehet jutni, tapasztalataink alapján azonban mivel ez nincs szem előtt többen nem is tudnak a létezéséről, ergo a szűréseket nem is rögzítik. A panel segítségével ez kiküszöbölhető.

"....szűrés leírásának rögzítése nem kell...."

Én már túl vagyok néhány REP ellenőrzésen. A Szűrési státust szúrópróba módszerként átlagosan 10-15 betegnél ellenőrizték, szerintem máshol sem fognak eltekinteni ettől. Tehát én eleve nem abból indultam ki, hogy csak a "jelentés meglegyen" , mellesleg ezért is szorgalmaztam a szűrési panel status kezelésének átalakítását.

"......tapasztalataink alapján azonban mivel ez nincs szem előtt többen nem is tudnak.... " hát ezért szorgalmaztam az Info lapon való megjelenítés lehetőségét. Az elvégzettet vagy el nem végzetet jelenítem meg ? Talán szerencsésebb az utóbbit. Ha "szem előtt van" akkor csak egy kattintás.

Úgy egyébként a válasz korekt .

Ilona
  • Ilona
Thursday, December 10, 2009 11:15:09 AM
A szűrési panel: negatív statust is RÉSZLETESEN le kell írni. ( Nálunk is volt ellenőrzés, 3 panel st. nem volt részletesen leírva, a bírság elég vasakos lett !)
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, December 10, 2009 12:33:58 PM
Ilona wrote:

A szűrési panel: negatív statust is RÉSZLETESEN le kell írni. ( Nálunk is volt ellenőrzés, 3 panel st. nem volt részletesen leírva, a bírság elég vasakos lett !)

Sajnos ez is igaz. A gyermekgyógyászaton még abba is belekötöttek, hogy nem volt jelezve a státusban, hogy milyen készülékkel végezték a hallásvizsgálatot. ( Talán nem is minimum felszerelési tétel ) Persze ez is úgy működik mint más : addig nincs baj amíg nincs baj !!

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, December 18, 2009 9:53:40 AM
A szűrés státus beemelésekor, hibásan, mindig csak az első szűréshez teszi be az utolsónak beemelt szöveget. Javítható, vagy amúgy is módosult ez a rész ??
jsozer
Friday, December 18, 2009 11:10:47 AM
Dr. Mile Gyulának.

A szűrési panel hiba nálam is megjelent, az infomixnek már két hónapja jeleztem, a javítás folyamatban, illetve jelezték, hogy a szűrési panelek- illetve a beirandók fejlesztés alatt állnak.

hosi
  • hosi
Friday, December 18, 2009 1:07:11 PM
Köszönjük, megtaláltuk a hibát, ki is javítottuk. A következő verzió tartalmazni fogja.
Hostyánszki László
Kharon
  • Kharon
  • Vendég Topic Starter
Monday, February 15, 2010 10:32:57 AM
A törzskartonban lévő szűrések ablakba fel lehetne venni még pl ffiaknál a prostata vizsg-ot, nőknél a mammográfiát? Több hónapja igérték hogy változik, az ablak tartanak a fejlesztések?
Users browsing this topic