geboo
Thursday, January 17, 2013 4:40:15 PM
Köszönöm a segítséget!Minden jót!

Üdv,

Thursday, January 24, 2013 3:58:14 PM
Nyomtatóforma szerkesztésekor az ürlapon megadott szöveg illetve egyéb objektumok ellenőrzésekor (nézet), csak egy 'F' jelzés látható. Próbanyomtatáskor megvan a szöveg, csak tervezéskor nagyon zavaró, hogy a kinézetet nem tudom ellenőrizni.
Dr.Darcy
Thursday, April 4, 2013 11:21:20 AM
Orvosi igazolás nyomtatásakor (pl. iskolának) hogyan lehetne megoldani, hogy felülre ne csak a beteg neve, címe stb. kerüljön, hanem az aktuális naplószám is?

Az űrlap formátumok karbantartásnál a beszúrható objektumok között csak a BNO-t találtam.

Kharon
Thursday, April 4, 2013 11:32:51 AM
Originally Posted by: Dr.Darcy 

Orvosi igazolás nyomtatásakor (pl. iskolának) hogyan lehetne megoldani, hogy felülre ne csak a beteg neve, címe stb. kerüljön, hanem az aktuális naplószám is?

Az űrlap formátumok karbantartásnál a beszúrható objektumok között csak a BNO-t találtam.

Először az eredeti igazolás formátumról egy másolatot kell készíteni, Karbantartás/Tervező formátumok/Űrlap formátum másolása. Ott ki kell választani az igazolás_ix űrlapot, majd alul a másolat tulajdonságainál át kell nevezni, pl igazolás saját. Ok-val el kell tárolni, majd a Karbantartás/Tervező formátumok/Nyomtató formátumok karb. menüpontjában a négyzetrácsos tervezőben jobb egérgombbal kattintva kijön a gyorsmenü, ott űrlap betöltése, majd az előbb megadott igazolás saját formátumot be kell tölteni. Ezután szintén a jobb egérgombos menüből az Alapadatok résznél kinyílik az űrlapra rátehető objektumlista, amiből a naplószámot kell kiválasztani. Az egérkurzor átalakul egy + jellé, a kívánt részen lenyomva tartva a bal egérgombot, egy téglalapot kell rajzolni vele, ez lesz a naplószám helye. Miután rákerült, egérrel mozgatható a megfelelő helyre, majd szintén a jobb egérgombos menüből Papírméret beállítás-nál nyomtatót, tálcát és papírméretet választunk. Ezután újra a jobb egérgombos menüből Mentés, és végeztünk is. Az adatlapokál meg fog jelenni ez az igazolás saját formátum, amire nyomtatáskor a naplószám is rákerül.

Dr.Darcy
Thursday, April 4, 2013 12:00:07 PM
Originally Posted by: bagincs 

Először az eredeti igazolás formátumról egy másolatot kell készíteni, Karbantartás/Tervező formátumok/Űrlap formátum másolása. Ott ki kell választani az igazolás_ix űrlapot, majd alul a másolat tulajdonságainál át kell nevezni, pl igazolás saját. Ok-val el kell tárolni, majd a Karbantartás/Tervező formátumok/Nyomtató formátumok karb. menüpontjában a négyzetrácsos tervezőben jobb egérgombbal kattintva kijön a gyorsmenü, ott űrlap betöltése, majd az előbb megadott igazolás saját formátumot be kell tölteni. Ezután szintén a jobb egérgombos menüből az Alapadatok résznél kinyílik az űrlapra rátehető objektumlista, amiből a naplószámot kell kiválasztani. Az egérkurzor átalakul egy + jellé, a kívánt részen lenyomva tartva a bal egérgombot, egy téglalapot kell rajzolni vele, ez lesz a naplószám helye. Miután rákerült, egérrel mozgatható a megfelelő helyre, majd szintén a jobb egérgombos menüből Papírméret beállítás-nál nyomtatót, tálcát és papírméretet választunk. Ezután újra a jobb egérgombos menüből Mentés, és végeztünk is. Az adatlapokál meg fog jelenni ez az igazolás saját formátum, amire nyomtatáskor a naplószám is rákerül.

Mindent a leírás alapján csináltam, de most meg csak az igazolás szövegét és a naplószámot nyomtatja ki, a többi adatot viszont nem. Se fejléc, se betegadatok, semmmi.

Kharon
Thursday, April 4, 2013 12:01:53 PM

Mindent a leírás alapján csináltam, de most meg csak az igazolás szövegét és a naplószámot nyomtatja ki, a többi adatot viszont nem. Se fejléc, se betegadatok, semmmi.

Jogos, elnézést. A többi adatot is rá kell emelni ugyanúgy, ahogy a naplószámot is. Név, születési dátum, BNO, stb.

Dr.Darcy
Thursday, April 4, 2013 1:33:18 PM

Jogos, elnézést. A többi adatot is rá kell emelni ugyanúgy, ahogy a naplószámot is. Név, születési dátum, BNO, stb.

Reméltem, hogy ha egyszer "másolok" egy formátumot, akkor nem kell az összes szövegablakot egyesével újra bepakolnom, hanem csak kicsit igazítok a meglévőn, berakom azt az egy hiányzót, és kész is.

Most egy órámba került, mire sikerült összehozni valami használható formátumot.[szomoru]

FMilan
Thursday, April 4, 2013 4:25:03 PM

Reméltem, hogy ha egyszer "másolok" egy formátumot, akkor nem kell az összes szövegablakot egyesével újra bepakolnom, hanem csak kicsit igazítok a meglévőn, berakom azt az egy hiányzót, és kész is.

Most egy órámba került, mire sikerült összehozni valami használható formátumot.[szomoru]

Az lenne a kérdésem hogy hogyan csinálta a formátum másolását? Mert ahogy a kolléga korábban leírta úgy elvileg percek alatt megvalósítható a dolog ha nincs valami probléma

gombaycsongor
Thursday, May 2, 2013 1:51:48 PM
A programba applikált Halottvizsgálati bizonyítvány használatára most kényszerültem először.

Javaslom, hogy a nyomtatvány hátoldalán szereplő kitöltési Tájékoztató szövege a bizonyítvány érintett rovata fölé vitt kurzor hatására jelenjen meg.

Jelzem, hogy a (23.-32.) fülben a Bizalmas adat bejelölése esetén a 25./I. adatai törlésre kerülnek, a II. mezőbe írtak nem.

Az Egyéb nyomtatványok az Intézkedés az elhunyt…. választás esetén a nyomtatványon megjelenő holttestét helyett a holttest a helyes.

csgyula
Thursday, May 2, 2013 2:09:58 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

A programba applikált Halottvizsgálati bizonyítvány használatára most kényszerültem először.

Javaslom, hogy a nyomtatvány hátoldalán szereplő kitöltési Tájékoztató szövege a bizonyítvány érintett rovata fölé vitt kurzor hatására jelenjen meg.

Jelzem, hogy a (23.-32.) fülben a Bizalmas adat bejelölése esetén a 25./I. adatai törlésre kerülnek, a II. mezőbe írtak nem.

Az Egyéb nyomtatványok az Intézkedés az elhunyt…. választás esetén a nyomtatványon megjelenő holttestét helyett a holttest a helyes.

Köszönjük az észrevételeit, kéréseit továbbítottam a fejlesztő kollégák felé. A megvalósíthatóságról itt a fórumon fogjuk tájékoztatni.

drhorvath
Tuesday, May 20, 2014 10:08:10 AM
Ha lehetőség van rá legyenek szivesek feltenni és könnyen elérhetővé tenni a 49/2009.(XII. hó.29.) Eü.M. rendelethez igazolást a súlyos fogyatékosság minősitésére szolgáló adó visszaigényléséhez szükséges ürlapot.
palenkascs
Tuesday, May 20, 2014 10:39:00 AM
Originally Posted by: drhorvath 

Ha lehetőség van rá legyenek szivesek feltenni és könnyen elérhetővé tenni a 49/2009.(XII. hó.29.) Eü.M. rendelethez igazolást a súlyos fogyatékosság minősitésére szolgáló adó visszaigényléséhez szükséges ürlapot.

Űrlapcentrumunkban elérheti a kért igazolást, melyet a portálunkra való bejelentkezés után az "Ürlap" fülön ér el.

http://www.infomix.hu/IxPortal/DesktopDefault.aspx?tab=20&type=4&ord=1 )

Itt az általunk és a felhasználók által szerkesztett nyomtatványok találhatóak. Ha felül az ürlap típusnál bepontozza az "egyéb" megjelölést, a lista elején máris látható lesz a Dr. Mile Gyula által elkészített nyomtatvány, de persze itt nyugodtan lehet tallózni, és más nyomtatványokat is letölthetnek, hogy ezzel segítsék a munkájukat.

Az ürlap a megjelenített kép alatti "Letöltöm" gomb segítségével tölthető le. Az ürlap programba való betöltésének menetét az ürlapcentrum bal oldalán található leírásban olvashatja.

Amennyiben nem boldogulna, hívjon minket a 06 1 214 5063-as telefonszámon, és telefonon vagy távoli internetes eléréssel segítünk beállítani.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 20, 2014 11:43:13 AM
Originally Posted by: palenkascs 

Originally Posted by: drhorvath 

Űrlapcentrumunkban elérheti a kért igazolást, melyet a portálunkra való bejelentkezés után az "Ürlap" fülön ér el.

http://www.infomix.hu/IxPortal/DesktopDefault.aspx?tab=20&type=4&ord=1 )

Itt az általunk és a felhasználók által szerkesztett nyomtatványok találhatóak. Ha felül az ürlap típusnál bepontozza az "egyéb" megjelölést, a lista elején máris látható lesz a Dr. Mile Gyula által elkészített nyomtatvány, de persze itt nyugodtan lehet tallózni, és más nyomtatványokat is letölthetnek, hogy ezzel segítsék a munkájukat.

Az ürlap a megjelenített kép alatti "Letöltöm" gomb segítségével tölthető le. Az ürlap programba való betöltésének menetét az ürlapcentrum bal oldalán található leírásban olvashatja.

Amennyiben nem boldogulna, hívjon minket a 06 1 214 5063-as telefonszámon, és telefonon vagy távoli internetes eléréssel segítünk beállítani.

Az adóigazolással kapcsolatosan az alábbiakban felteszek egy rövid összefoglalást/tájékoztatást az Igazolás kiállításával kapcsolatosan ( a kiemelt részeket külön figyelmébe ajánlom az érdeklődőknek ):

217/1997. Korm rendelet:

2.§ (5) A társadalombiztosítási ellátásra, a külön jogszabályban meghatározott szociális juttatásra vagy kedvezményre való jogosultság megállapítása céljából a biztosított orvosi beutaló nélkül jogosult felkeresni a vonatkozó jogszabály szerint a szakvélemény (igazolás) elkészítésére jogosult egészségügyi szolgáltatót.

335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről

49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet a súlyos fogyatékosság minősítéséről és igazolásáról

1. § (1) Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kr.) mellékletében meghatározott betegség, illetve fogyatékosság megállapítására és az állapot végleges vagy átmeneti jellegének meghatározására szakambulancia vagy kórházi osztály szakorvosa jogosult.

Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevételére jogosító,a fent hivatkozott rendelet mellékletében meghatározott adatokat tartalmazó igazolást a) szakambulancia vagy kórházi osztály szakorvosa, vagy b) a jogosultságot megállapító orvosi dokumentáció alapján a beteg választott háziorvosa állítja ki.

Az Igazolás kiállításakor tudni :

A 2014. évben kiadott igazolásokat 2015. január 31-én kell majd lejelenteni az akkorra megjelenő 14K51-es nyomtatványon.

Amennyiben évközben megszűnik a vállalkozás, akkor a 13K51-et kell beadni, de az első lapon jelezni kell, hogy soron kívüli az adatszolgáltatás.

Soron kívül teljesített adatszolgáltatás

A jogutód nélkül megszűnő adózó jogszabályban megállapított adatszolgáltatási kötelezettségét az éves elszámolású adókról benyújtott soron kívüli bevallással egyidejűleg teljesíti. A soron kívüli bevallást az éves elszámolású adókról a soron kívüli bevallási kötelezettséget kiváltó eseményt követő 30 napon belül kell benyújtani.

Amennyiben az adatszolgáltatást soron kívül teljesíti az adózó, azt a 13K51A lap megfelelő kódkockájában jelezni kell.

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, May 22, 2014 9:30:17 AM
A Mile Dr által szerkesztett ürlap jó, köszönet érte. Nem kötözködni akarok, csak jelzem a következőket:

A fejlécen szereplő adóév felírat nem előírás, nem is igazán célszerű, mert ha jól tudom a beteg betegsége fennállása esetén 5 évre visszamenőleg is igényelhet adóvisszatérítést.

Az űrlapon szereplő anamnézis és status sor felesleges, sőt szerintem betegjogokat is sért, mivel ez az űrlap az adóhatóságnak kell, nekik semmi közük a beteg betegségeihez, azt csak más hatóság ellenőrizheti. (Egyébként ez sem előírás az igazolás adattartalmára nézve.)

Az űrlap végén a dátumnál Nyírbátor szerepel, ezt mindenkinek javítani kellene.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, May 23, 2014 7:13:19 AM
Originally Posted by: Bakos J 

A Mile Dr által szerkesztett ürlap jó, köszönet érte. Nem kötözködni akarok, csak jelzem a következőket:

A fejlécen szereplő adóév felírat nem előírás, nem is igazán célszerű, mert ha jól tudom a beteg betegsége fennállása esetén 5 évre visszamenőleg is igényelhet adóvisszatérítést.

Az űrlapon szereplő anamnézis és status sor felesleges, sőt szerintem betegjogokat is sért, mivel ez az űrlap az adóhatóságnak kell, nekik semmi közük a beteg betegségeihez, azt csak más hatóság ellenőrizheti. (Egyébként ez sem előírás az igazolás adattartalmára nézve.)

Nem... Nem.... !

Ez a hivatkozott Űrlap már rég hatályát veszítette !!

Jelenleg az Űrlap centrumban az első letölthető Űrlap, "Adóigazolás 2014" ( Beküldés : 2014.február 13 ) az aktuális. Ezt kell használni!

A használatához ismételten felhívom az előző hozzászólásomban kiemelt sorokat !

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, May 23, 2014 10:22:10 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Originally Posted by: Bakos J 

Nem... Nem.... !

Ez a hivatkozott Űrlap már rég hatályát veszítette !!

Jelenleg az Űrlap centrumban az első letölthető Űrlap, "Adóigazolás 2014" ( Beküldés : 2014.február 13 ) az aktuális. Ezt kell használni!

A használatához ismételten felhívom az előző hozzászólásomban kiemelt sorokat !

Bocsánat, én még a régit néztem. Ez tényleg rendben van. Köszönjük.

Varga Sándor
Wednesday, February 15, 2017 11:06:38 AM
Felkerült a portálunk Űrlap centrum részébe a XIII kerületi háziorvosok számára a visual Ixdoki programhoz készült labor beutaló formátum.

UserPostedImage

A menüpont az infomix portálra bejelentkezést követően érhető el. Itt a beutalók között található az új formátum, melyet le kell tölteni egy tetszőleges könyvtárba.

UserPostedImage

A beutaló formátumok karbantartásánál lehet a letöltött fájlt betölteni, és a rendelőben használt nyomtatóhoz „igazítani”.

A formátum beállításában telefonon tudunk segítséget nyújtani.

Varga Sándor
Kovács Ákos
Tuesday, September 8, 2020 9:01:54 AM
Érdeklődöm, hogy az NNK Covid-19 virológiai vizsgálatkérő lapon a tüneteket és a betegség kezdetét hogyan lehetne beírni.

Köszönöm!

Users browsing this topic