Poll Question: Elégedett-e Ön a visual Ixnotesz programmal?

Total: 1

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, January 31, 2011 5:04:50 PM
Páciens választás során lehetőség van a Személyi adatoknál felvihető Besorolás szerinti keresésre, amely segítséget nyújthat például a több telephelyen rendelő Felhasználóink számára.

Ha például 3 faluban tart rendelést akkor ezen új funkció segítségével beállítható, hogy a páciens választásnál csak az éppen "aktuális" faluban lakó páciensek látszódjanak.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, January 31, 2011 5:19:50 PM
A visual Ixdokiban régi jelölő adat a ’ Besorolás ’. Ez a szűrő adat a ’ Regisztráció ’ menüpont ’ Személyi adatok – törzskarton ’ ablak, ’ Törzslap ’ fülén található.

Arra szolgál, hogy a betegeket bármilyen jelzéssel megjelölve, a listák, statisztikák, kimutatások megszűrhetőek. Ez a jelölés magát a beteget jelöli meg és nem az ellátását!

Pl.: ha valaki több faluban, vagy helyiségben is rendel és ezeknek a falvaknak a nevét felveszi a besorolások közé, akkor tud egy forgalmi naplót kérni, az adott helyiségből ellátott betegekről.

UserPostedImage

Ez a jelölő lehetőség egy többes választék, ami azt jelenti, hogy több szempontot is fel lehet venni és a betegeket több szemponttal is meg lehet jelölni.

Pl.: a helyiségek mellé felvesszük a ’ jogosítvány ’ jelölő szempontot is, és a betegnél bejelöljük, hogy melyik faluban lakik és a jogosítvány jelölést, akkor tudunk olyan listát kérni, amelyik az adott faluban lévőket veszi figyelembe és azok közül azokat, akiknek van jogosítványa.

Az besorolás készletet üresen adjuk a programhoz és az orvosok döntik el, hogy milyen speciális, egyedi jelöléssel szeretnék feltölteni.

Nagyon fontos, hogy a besorolás a személy valamelyik tulajdonságát jelölje meg és ne egy pillanatnyi állapotot.

Pl.: nincs értelme megadni, hogy „új beteg”, mert ez az állapot változik és a praxis több száz, vagy ezer betegénél ezt a változást nem lenne könnyű figyelni.

A ’ Besorolás ’ funkciót, most rátettük a beteg választás ablakra, így a besorolással megszűrt betegek listája jelenik meg. Ezáltal egy beteg csoport közül válogathatunk.

UserPostedImage

Három szempont szerinti keresésnél működik a besorolás szűrése lehetőség:

- „Összes”

- „Nem távoztatott”,

- „Távoztatott”

- „Praxis”

Ezek közül is a „Név”, Születési idő”, „TAJ” sorrendben válogathatunk.

Amennyiben kiválasztottunk egy ’ Besorolás ’ szűrőt, de utána átváltunk a szempont, vagy a sorrend között, akkor a ’ Besorolás ’-t újra be kell állítani.

Az újabb paciensválasztásnál a ’ Besorolás ’ szűrő visszaáll alapértelmezettre, azaz „Besorolás szűkítés nélkül” –re.

dr. Szathmáry Zoltán
Wednesday, February 2, 2011 1:46:02 PM
A besorolás szűrő jó lenne, ha nem váltana át mindig, csak akkor, amikor én akarom. (csatolt községben rendelés - csak az ott lakók listájából kelélene válogatni)
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, February 2, 2011 2:56:57 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

A besorolás szűrő jó lenne, ha nem váltana át mindig, csak akkor, amikor én akarom. (csatolt községben rendelés - csak az ott lakók listájából kelélene válogatni)

Köszönjük az észrevételt, a következő verzióban benne lesz a kért módosítás.


Hostyánszki László
Users browsing this topic