pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19) Topic Starter
Sunday, October 12, 2008 12:45:08 AM
Még nem minden ok az ékezetekkel, ld pl. Karesz profilját. Ugyanakkor Attilánál is, nálam is jó az ő a fejlesztőben. A fórum saját ékezetei jónak látszanak.
Papp Attila
Monday, October 13, 2008 9:32:06 PM
pozsi wrote:

Még nem minden ok az ékezetekkel, ld pl. Karesz profilját. Ugyanakkor Attilánál is, nálam is jó az ő a fejlesztőben. A fórum saját ékezetei jónak látszanak.

Az új verzióban minden OK, a hiányosságokat pótolták. 👏


Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Kharon
Tuesday, October 14, 2008 10:46:00 AM
Az orvosainknak, akik már be vannak jelentkezve a portálunkra, ide is újra be kell jelentkeznie majd ?

Vagy esetleg valahogy át lehet majd hozni azt az adatbázist ide ?

Vagy nagyon hülyeséget kérdezek ?

Papp Attila
Wednesday, October 15, 2008 11:53:01 AM
gy_laszlo wrote:

Az orvosainknak, akik már be vannak jelentkezve a portálunkra, ide is újra be kell jelentkeznie majd ?

Vagy esetleg valahogy át lehet majd hozni azt az adatbázist ide ?

Vagy nagyon hülyeséget kérdezek ?

Nem kérdezel hülyeséget. Igen, ide is be kell regisztrálni mindenkinek. Ez egy portáltól független fórum alkalmazás. Az első bejelentkezéskor az 'Automatikus bejelentkezés' pipát be kell kattintani és legközelebb az oldal megnyitásakor automatikusan be fog jelentkezni a felhasználó.


Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Kharon
Friday, October 17, 2008 5:14:37 PM
Persze kivéve ha valaki - hozzám hasonlóan - picit paranoiás és törli a helyben tárolt netes tartalmat minden gépkikapcsoláskor... 🙂
Kharon
Friday, October 17, 2008 5:14:38 PM
Persze kivéve ha valaki - hozzám hasonlóan - picit paranoiás és törli a helyben tárolt netes tartalmat minden gépkikapcsoláskor... :)

Pozsi: a regisztrációkor nem stimmelt az ékezetesdi, mióta átírtam a profilomban, működik minden gond nélkül pöccre.

Kharon
Monday, October 20, 2008 10:00:19 PM
Jók a szabályok:

"Legyen rendes az újakkal. Ne kergesse el őket mert nem olvasták el a fórum etikettet. Üdvözölje őket, és ne éreztesse velük azt, hogy buták vagy csacskák." 🤦

Kharon
Tuesday, November 4, 2008 9:38:46 PM
2 ötlet a fórummal kapcsolatban:

1. Lehessen szerkeszteni a saját hozzászólásokat.

2. A visualixen belül ne a kérések témában írjunk folyamatosan, hanem nyithassunk a témakörnek megfelelő új témát. Így ahogy most van, előbb utóbb olyan lesz, mint a blogon, nehezen kereshető, egy idő múlva rengeteget kell lapozni. Ennél szerintem jobb, ha sok kis téma van, relatíve kevesebb hozzászólással.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, November 4, 2008 10:33:23 PM
Eleve erről volt szó:Téma alfejezetek.Én úgy értettem, hogy a "Moderátor" rendezi majd áthúzással a hozzászólásokat a megfelelő témába illetve alfejezetébe.
Kharon
Tuesday, November 4, 2008 10:38:26 PM
Én is ezt feltételeztem, de most nem úgy van. A moderátori húzgálást én csak a téves elhelyezésekre tartogatnám, vagy összevonásra, szétválasztásra. Ha így megy, kusza lesz megint.
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, November 4, 2008 11:02:49 PM
Igen ez a kuszaság már kezd látszani .A "rang" szerinti téma indítás viszont kell mert valahogyan ezt is kordában kell tartani. Szerintem ezen vélemények is jelző értékkel bírnak a moderátor felé a fórum szerkesztésében !! Persze az is igaz , hogy időközben születnek új témák amik előre nem voltak láthatóak (pl. távvezérlés/távsegítség, erről csak lehetséges alkalmazásként tettek említést valamikor a programozók miközben néhányan már alkalmazzuk is ) így azt előre szerkesztett témaként nem lehet szerepeltetni.Mindenképpen csatlakoznék ahhoz , hogy valamiféle "könyvtárfa" szerkezet kialakításra kerüljön.
Kharon
Wednesday, November 5, 2008 10:18:17 AM
Szerintem nyugodtan nyithatnánk témák szerint új témákat, legfeljebb a moderátor behelyezi egy abba illő helyre.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 5, 2008 11:26:15 AM
Alapból egy új regisztrált fórum felhasználó Tag státusszal bír. Tud olvasni, hozzászólni, saját profilt kialakítani és karbantartani. A hozzászólások számától függően a "Ranglistán" lép előre. Egy Rang 6 szintből áll utána ugrik a rangsorban előre. Jelenleg 40 hozzászólás után (Haladó - 7 szint) válik valaki Kiemelt tag-gá. Ezzel a státusszal lehet már Témát létrehozni egy fórumon belül. Ennyi idő talán elég arra, hogy kiismerje magát a fórumon.

Nem tudom mennyire ismert, de lehetséges egy-egy témára vagy akár egy egész fórumra feliratkozni. Ez azt jelenti, hogyha új hozzászólás érkezik a figyelt témában, a megadott email címre a rendszer küld egy értesítő email-t.

Szintén hasznos funkció a keresés, mielőtt feltennénk egy kérdést érdemes ezt a lehetőséget is használni.


Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 5, 2008 11:49:20 AM
Igen ez érthető meg nagyjából rendebe is lenne de : ha eleve létezne egy "könyvtárfa" akkor egyszerű Tagként is már eleve adott, legalább fő témába illeszthetném a hozzászólásomat , legfeljebb a Moderátor rendezné azt a témán belüli altémába.
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 5, 2008 11:55:51 AM
A Keresés funkcióval személy szerint nem igazán tudok mit kezdeni ( lehet , hogy nem jól használom ??? ) Szerző/Hozzászólás nem igazán szűkíti a téma megtalálást.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 5, 2008 12:04:20 PM
A fa létezik csak vizuálisan nem jeleníthatő meg. A rendszer nem ad lehetőséget a fát megjeleníteni, de a Fórum - Alfórum -Téma struktura létezik.

pl. Rendszerek fórum - visual Ixdoki alfórum - Kérések téma


Hostyánszki László
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 5, 2008 12:08:42 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

A Keresés funkcióval személy szerint nem igazán tudok mit kezdeni ( lehet , hogy nem jól használom ??? ) Szerző/Hozzászólás nem igazán szűkíti a téma megtalálást.

Keresni hozzászólásokban lehet. A megadott szavakat keresi akár az egész indomIx fórumon akár alfórumokban. A találatokban megmutatja melyik témában, ki írta a hozzászólást.


Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 5, 2008 12:45:20 PM
Köszönöm a válasz és az útmutatást - úgy tűnik menni fog.
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Tuesday, November 11, 2008 11:02:43 PM
Dr. Mile Gyulának: Köszönet a sebkezelőlapért! Soósné Brigitta
misidoki
Wednesday, January 21, 2009 5:29:50 PM
Ma próbáltam a decemberben megkapott IxÜzem 3.72-es verzióváltást elkészíteni, de azt írta ki, hogy nálam ez már szerepeel, ennek ellenére elindítottam volna, de akkor olyan fenyegetést írt ki, hogy nem mertem folytatni.Nálam a 3.69-es verzió fut. Van teendőm? És mi?
Kharon
Thursday, January 22, 2009 9:01:34 AM
A verzióváltást nyugodtan le lehet futtatni, ez csak egy biztonsági kérdés, a verzióváltás megerősítésére.
Schukkert
Wednesday, April 15, 2009 7:28:20 PM
+Szeretném kérni, hogy ne küldjék el e-mailben számomra mindenkinek a hozzászólását! Nem győzöm törölgetni! A fórumon el tudom olvasni, ha van időm.Ráadásul az infomix leveleit nem tudom olvasni, előbb dekodolni kell. Ezen is jó lenne, ha változtatnának, mert csak az innen jövő levelekkel van gond!

Viszont azt szeretném kérni, ha az én kérdésemre, felvetésemre válaszolnak, az ( és csak az )érkezzen meg e-mailben is!!( pl. felvettük a fejlesztések közé, vagy ezt nem fogjuk megoldani stb..)

Sokszor érzem úgy, hogy nem reagálnak a kérdésemre, És nincs időm keresgetni!

Minden hozzászólásnak van egy száma, reagáláskor, válaszadáskor erre a számra kéne hivatkozni!!

Kereséskor a válaszokat is jó lenne látni!!

Kharon
Thursday, April 16, 2009 9:50:51 AM
Amennyiben nem szeretné a jövőben megkapni a fórumról érkező automatikus leveleket, kérem, hogy a Profilom menü alatt az Előfizetések pontban iratkozzon le az értesítésekről. Amenniyben gondja lenne ezzel, kérem keressen meg engem, és segítek.

A "dekódolással" az a gond, hogy amennyiben hozzászólásaink linkeket is tartalmaznak, azt nekünk így kell beírnunk, hogy a fórumon "kattinthatóvá" váljanak.

Sajnos a fórum jelenlegi felépítése nem teszi lehetővé az Ön által felvetett módosításokat, azonban kollegáimmal meg fogjuk nézni, hogy tudunk-e tenni valamit az e-mailekkel és a beállításokkal kapcsolatban, addig kérjük szíves türelmét.

Kharon
Thursday, April 16, 2009 12:16:48 PM
Megvizsgáltuk a fórum lehetőségeit, és arra jutottunk, hogy az Ön által kért módosításokat nem lehet belefejleszteni ebbe a fórumba, így a keresési és értesítési funkciók is ugyanúgy fognak működni a jövőben, mint eddig.

Megértését köszönjük, amennyiben nem sikerülne az előző hozzászólásomban megadott módon leiratkozni a levelezésről, kérem jelezze ezt felém!

Users browsing this topic