Sári László
Thursday, April 30, 2015 8:40:02 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Portálunkról letölthető  a visual Ixdoki 1.86.0 verzióváltása.

Változások:

2015.05.01-től érvényes gyógyszer –és segédeszköz törzs.

Oltás változás

Az országos tiszti főorvos utasítása szerint a 2015. január 1. és március 31. között született csecsemők az ötkomponensű védőoltást 2, 4 és 6 hónapos korban kapják meg. A 2013. október 1. és december 31. között születettek esedékes újraoltására pedig 21 hónapos korban kerül sor.

Ennek megfelelően az oltási lapon az ez időszakban született gyermekeknél a megfelelő hónapok piros színnel jelennek meg, illetve látható egy kiegészítő táblázat is (rákattintva megnyílik).

Jogosítvány

A 16/2015 III. 30.-i EMMI rendelet alapján:

Igazolás praxisba vételről

A módosult 4/2000.EüM rendelet alapján a praxisba bejelentkezési képernyőn, illetve a személyi adatoknál lehetőség van az igazolás kiállítására.

OGYI előirat panel

A gyógyszer választáskor megjelenő Előirat panel kivezetésre került a rendszerből. A gyógyszerválasztás ablakon a gyógyszer előirat csak az „OGYI előirat” nyomógomb segítségével tekinthető meg, mert a közhiteles előiratok karbantartására, illetve kezelésére az OGYI jogosult.

Paciens felvétel

Háziorvosi / házi gyermekorvosi praxis esetén, ha egy új paciens veszünk fel, akkor OK után lehetőség van azonnal praxisba is venni a pacienst.