infomix
  • infomix
  • Rendszergazda Topic Starter
Thursday, October 9, 2008 5:02:47 PM
Mi az a fórum?

A fórum egy online megbeszélési oldal. Egy fórum oldal kategóriákból, fórumokból, témákból és hozzászólásokból áll.

Mi a struktúrája?

Egy fórum számos kategóriát tartalmaz, ezek főleg a tágabb érdeklődési körre utalnak, amelyeken belül fórumok vannak, melyek leszűkítik a tárgyat, ezen belül témák, amelyek specifikus tárgyú megbeszélések a tagok által írt hozzászólásokkal, véleményekkel.

Hogyan igazodom ki?

A fórum nevére klikkelve az azon belüli témák listája jelenik meg. A téma egy megbeszélés tagok között. Minden téma egy indító hozzászólással kezdődik, és ahogy a tagok hozzászólnak, úgy lesz terjedelmesebb. A témákat osztályozni lehet hogy megmutassák népszerűségüket és szavazást is tartalmazhatnak.

Új téma kezdéséhez rá kell kattintani az 'Új téma' gombra (ha megvan a jogosultság).

Több oldalas megjelenítés

Ha több téma van, mint amit egy oldalon meg lehet jeleníteni, alul egy Oldal link jelenik meg számokkal. A számokra kattintva lehet a megfelelő oldalra jutni.

Ez a módszer a fórum egészére érthető nagyobb számú témák vagy egyebek esetén.

Mik azok a kiemelt témák?

'Kiemelt' témákat a moderátorok vagy rendszergazdák hozhatnak létre, és a lista tetején maradnak, még akkor is, ha nincs friss hozzászólás. A célja ennek, hogy fontos információt tartalmazó témák mindig könnyen elérhetőek legyenek.

Hogyan osztályozhatok egy témát?

A téma elolvasásához a címére kell klikkelni. Minden hozzászólás egy felhasználó által íródott. Minden hozzászólás mellet található egy rövid információ arról aki azt írta. Néhány esetben ez a hozzászólás mellett van.

Egy meglévő témához való hozzászóláshoz, a 'Válasz' gombra kell kattintani. Ha a 'Válasz' gomb nem jelenik meg, akkor lehet, hogy a téma le lett zárva, nincs jogosultság a válaszhoz vagy pedig be kell lépni.

Ha megjelenik, akkor ugyancsak látható lesz egy 'Gyorsválasz' doboz ahol a hozzászólásunkat gyorsabban elküldhetjük.

Van gyorsabb út a fórumokhoz?

A 'Fórum Ugrás' vezérlővel, ami a lap alján található, gyorsan és egyszerűen lehet navigálni a fórumok között.

Hogy tudok meg többet a tagokról?

További információért a felhasználó nevére kell klikkelni. Ez a felhasználó profil oldalára vezet.

Mi az a navigációs menü?

A navigációs menü minden lap tetején megtalálható. Ennek jobb oldalán találhatóak a belépéshez használt mezők.


infomIx Kft.
infomix
  • infomix
  • Rendszergazda Topic Starter
Friday, October 10, 2008 12:26:08 PM
Regisztráció

Az a folyamat, amely során a fórumot használó személyek tagokká válnak. A regisztrált tagok olyan alapvető jogokkal rendelkeznek, mint például új téma indítása, hozzászólás más témákhoz, saját profil kialakítása, stb.

A regisztráció kezdetekor meg kell adnunk a bejelentkezéshez szükséges adatokat. Felhasználói nevet kell választanunk (olyat, ami még nem foglalt), jelszót és egy létező (még nem foglalt) email címet kell megadnunk.

A következő lépésben a rendszer egy email üzenetet küld a megadott címre, amelyben egy linket találunk a regisztráció befejezéséhez. A linkre kattintva a regisztráció befejeződik és a bejelentkezés ablak jelenik meg. Ha minden rendben zajlott, a megadott felhasználónév/jelszó párossal be tudunk jelentkezni a fórumba.


infomIx Kft.
Users browsing this topic