Nagy Attila
Friday, October 29, 2021 2:00:45 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Portálunkról letölthető  a visual Ixdoki 1.167.0 verzióváltása.

FONTOS VÁLTOZÁSOK

A 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet 2021.11.01-től hatályos állapota szerint a segédeszköz felírásokat az EESZT-be kell küldeni mindenkinek, az eRecept mintájára, mint eGYSE.

Az infomix rendszerei sikeresen teljesítették az OKFÖ által előírt akkreditációt!

Az VisualIxdoki rendszerünkhöz készült részletes útmutató, az új eGYSE felírás működéséhez az alábbi linken  olvasható

Változások:

- 2021. október 1-től érvényes gyógyszer- és segédeszköztörzs változások.

Praxisközösség fejlesztések

EESZT PK tevékenységek jelentése ellátási KAT beküldésen keresztül

- Az ellátáson rögzített PK tevékenységek automatikusan feltöltődnek az EESZT-be az ellátás végén történő eseménykatalógus frissítés során.

A Regisztráció - Listák – Jelentések / Praxisközösség kérdőívek menüpontban a verzióváltást követően elérhetők a fejlesztés lezárásáig elkészült kérdőívek.

Az adott válaszok kiértékelése már a kérdőíven megtörténik.

Tároláskor az ellátás Praxisközösség fülén automatikusan bejelölésre kerül a kérdőívnek megfelelő PK tevékenység.

Az 1.167.0 verziótól elérhető kérdőívek:

· Depresszió kérdőíves szűrése

· Diabetes mellitus szempontjából veszélyeztetettek szűrése

· Egészségértés felmérése a felnőtt lakosság körében

· Alkohol dependecia szűrése, minimál-intervenció

· Hepatitis-C fertőzés szempontjából veszélyeztetettek szűrése OSAS kérdőív

· OSAS szűrés

A kérdőívek fejlesztése folyamatos!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, November 2, 2021 6:28:34 PM
Nem megy fel a pelus a felhőbe! 😰 Mitöbb: úgy kiakad a program, hogy a szentháromság gombkombinációval kell leállítsam. Tudok más beteggel "foglalkozni", de a pelusos beteg receptfelírás ablakát nem tudom bezárni, közli, hogy az EESZT-ben még van várakozó recept. A GYSE kódsorozatról sem tudunk semmit. Lehet ott kellene mást választani?

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm

Gál Andi
Tuesday, November 2, 2021 8:36:40 PM
Originally Posted by: Bogi 

Nem megy fel a pelus a felhőbe! 😰 Mitöbb: úgy kiakad a program, hogy a szentháromság gombkombinációval kell leállítsam. Tudok más beteggel "foglalkozni", de a pelusos beteg receptfelírás ablakát nem tudom bezárni, közli, hogy az EESZT-ben még van várakozó recept. A GYSE kódsorozatról sem tudunk semmit. Lehet ott kellene mást választani?

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm

Sajnos én is ugyanígy jártam ma! SOS segítség kellene. Illetve hol található a nyomtatvány amit a betegnek (hozzátartozónak) alá kell írnia?

Köszönöm!

Gál Andi
Tuesday, November 2, 2021 8:38:38 PM
2 hete megkapták az orvosok a körlevelet, hogy a Vaxigrip Tetra újra felírható receptre. Kérdezném, hogy mikor kerül vissza a felírható gyógyszerek közé? Kb. 20-30-at kellene már felírnom.

Köszönöm szépen!

Varga Sándor
Wednesday, November 3, 2021 8:08:11 AM
Originally Posted by: Gál Andi 

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm

Sajnos én is ugyanígy jártam ma! SOS segítség kellene. Illetve hol található a nyomtatvány amit a betegnek (hozzátartozónak) alá kell írnia?

Köszönöm!

Kollégám jelentkezni fog mindkettőjüknél, hogy kiderítse miért nem sikerül az eGYSE beküldés.

Varga Sándor

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, November 3, 2021 8:12:25 AM

2 hete megkapták az orvosok a körlevelet, hogy a Vaxigrip Tetra újra felírható receptre. Kérdezném, hogy mikor kerül vissza a felírható gyógyszerek közé? Kb. 20-30-at kellene már felírnom.

Köszönöm szépen!

Kedves Andi,

A novemberi törzsben 4-4 különböző 1, 10 és 20 adagos Vaxigrip Tetra is szerepel. Ezek a PUPHA adatai szerint új, nem támogatott készítmények. Abban az esetben, ha a gyógyszer keresésnél be van állítva, hogy a nem támogatott készítmények ne szerepeljenek a listában, nem látszódnak a beállításnak megfelelően.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, November 3, 2021 9:48:50 AM
Originally Posted by: vargas 

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm

Köszönöm!

Kollégám jelentkezni fog mindkettőjüknél, hogy kiderítse miért nem sikerül az eGYSE beküldés.

Varga Sándor

Köszönöm a segítséget, megoldódott. [felnez] Viszont kezdenek telefonálni a betegek, hogy az elmúlt időszakban felírt GYSE-k nem válthatók ki a patikában. Még nem próbáltam, de valószinűleg vissza kell törölni, beírni a javaslatnál a naplószámot és újra felírni. Nagyon jó móka a negyedik hullám és az influenzaoltások közepén. Üdvözletem a felettes szerveknek [duhos]

Dr. Szuhogyi Edina
Wednesday, November 3, 2021 10:24:01 AM
T. Infomix!

Az EGYSE feltöltés(?)miatt nem sikerül a javaslatokat meghosszabbítani, ill. zárójelentést scennelni javaslatos betegnél. Az orvos nevét be tudjuk írni, de a naplószám nem aktív, így azt nem tudjuk beírni a javaslatból. Mivel ez hiányzik, végül törli az egész javaslat sort. Mi a teendő? Miért nem aktív a a naplószám sor? Kérem gyors válaszukat, köszönettel: Dr. Szuhogyi Edina

Gál Andi
Wednesday, November 3, 2021 5:11:22 PM

Köszönöm szépen!

Kedves Andi,

A novemberi törzsben 4-4 különböző 1, 10 és 20 adagos Vaxigrip Tetra is szerepel. Ezek a PUPHA adatai szerint új, nem támogatott készítmények. Abban az esetben, ha a gyógyszer keresésnél be van állítva, hogy a nem támogatott készítmények ne szerepeljenek a listában, nem látszódnak a beállításnak megfelelően.

Köszönöm, megnéztem és így valóban működik. De sajnos hosszútávon ez a fajta beállítás sok hibalehetőségre ad lehetőséget. Így is ezerfelé kell higyelnünk. Az meg, hogy állandóan változtassam a beállításokat, nekem nemigazán opció.

Köszönöm szépen!

Varga Sándor
Wednesday, November 3, 2021 6:28:39 PM

Köszönöm szépen!

Kedves Andi,

Köszönöm, megnéztem és így valóban működik. De sajnos hosszútávon ez a fajta beállítás sok hibalehetőségre ad lehetőséget. Így is ezerfelé kell higyelnünk. Az meg, hogy állandóan változtassam a beállításokat, nekem nemigazán opció.

Köszönöm szépen!

Esetleg érdemes ezek felvenni a kiemelt gyógyszerek közé. Onnan egyszerűen felírható lesz, és a receptírásnál is újra kikapcsolható a nem támogatott készítmények megjelenítése.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, November 3, 2021 6:30:44 PM
Originally Posted by: Dr. Szuhogyi Edina 

T. Infomix!

Az EGYSE feltöltés(?)miatt nem sikerül a javaslatokat meghosszabbítani, ill. zárójelentést scennelni javaslatos betegnél. Az orvos nevét be tudjuk írni, de a naplószám nem aktív, így azt nem tudjuk beírni a javaslatból. Mivel ez hiányzik, végül törli az egész javaslat sort. Mi a teendő? Miért nem aktív a a naplószám sor? Kérem gyors válaszukat, köszönettel: Dr. Szuhogyi Edina

Kedves Doktornő,

sajnos a gyse beküldés adatai kötöttek, azt az OKFÖ írja elő.

A naplószám beírhatóságát soron kívül rendezik a fejlesztők, amint készen lesz, máris kiadjuk egy soron kívüli köztes verzióval.

Varga Sándor

Varga Sándor