rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, September 7, 2010 1:21:51 PM
UserPostedImage

A visual Ixdoki web-es moduljai egyszerre több kényelmi szolgáltatást nyújtanak, melyek elősegítik a betegekkel való hatékonyabb kommunikációt a ma már minden orvos számára elérhető internetes szolgáltatások használatával. A web-es moduljainkkal gyorsabb, teljesebb, pontosabb orvosi nyilvántartás érhető el, kevesebb adminisztrációval – hiszen az adminisztráció jelentős része elektronikus formában , automatizmusok beépítésével történhet. Az internet elterjedésének köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy az eddig megszokott papír alapú adat tárolás és továbbítás egy részét elektronikus formátummal váltsuk ki.

A megszokott nyomtatásokról elektronikus másolatot készíthet, különböző formátumokban. A formátumot mindenki maga választhatja ki igényeinek és a számítógépének megfelelően. Az így tárolt – az eredetivel megegyező, hiteles elektronikus másolat - bármikor visszakereshető, megnézhető, elektronikusan továbbítható más egészségügyi szolgáltatónak, Intézménynek illetve a páciensének, vagy akár szükség esetén újra nyomtatható.

Ma az emberek nagy része legalább egyszer már foglalt időpontot interneten keresztül, Okmány irodába, Ügyfélszolgálatokba, így sorbaállás nélkül hamarabb el tudta intézni az ügyeit. A netIx© segítségével az időpont foglalás ma már a háziorvosi rendelőkben is egyszerűen elérhető! Mindez nemcsak a betegek számára jelent jelentős időmegtakarítást, de az Ön munkájának hatékony szervezését is támogatja!

Az orvosok részéről egyre nagyobb az igény arra, hogy paciensei alapadatai, kórelőzményei, rendszeresen szedett gyógyszerei bármikor, bárhol elérhető legyen a számára. Szeretnék, ha a rendelőn kívüli ellátás adatai azonnal, a megszokott formátumban és adatokkal azonnal a számítógépes rendszerébe kerülne, s nem utólag újabb idő és energia befektetéssel kellene azt berögzítenie. Ezt nyújtja Önnek az Ixphone©!

A netIx©-el hatékonyabbá válhat a rendelés, kevesebb papír, kevesebb telefon – s természetesen több idő a páciensre!

A következő napokban, hetekben szeretnénk Önökkel együtt modulonként végigtekinteni a netIx© által nyújtott szolgáltatásokon, megnézni a lehetőségeket, előnyöket. Azon felhasználóinkat, akik már ismerik és használják egy-egy modulunkat, arra kérjük, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat! Nem utolsó sorban arra biztatunk mindenkit, hogy segítsen együttgondolkodni azon, hogy a továbblépés milyen irányba történjen. Ennek érdekében várjuk ötleteiket, javaslataikat!

Bemutató videónk megtekintéséhez kattintson ide .

Varga Sándor
Wednesday, September 8, 2010 9:37:54 PM
A netIx alapellátási rendszer, mint az a nyitóképből is kiderülhet a visual Ixdoki kibővített változata.

4 olyan modul szerves beépítésével és egymáshoz hangolásával, amelyekkel – kiegészülve egy internetes kapcsolattal – szinte bárhonnan kommunikálhat pacienseivel,más egészségügyi szolgáltatóval, elérheti adatait, elvégezheti a szükséges adminisztrációt, látja és módosíthatja az előjegyzéseit!

Az első modul, amiről most szó lesz az Ixweb, az internet alapú betegelőjegyzés. Használatához gyakorlatilag minden rendelkezésre áll:

- internet kapcsolat

- rendelésre időpontot kérő paciensek

- visual Ixdoki rendszer az egységesített naptárral, ami egy felületen mutatja a visszarendeléseket, előjegyzéseket, hívás/látogatás adatokat és az összes naptári bejegyzés funkciót

Ma már nagyon sok szolgáltatás elérhető az interneten keresztül, többek között orvosi ellátást is kereshet bárki. Pár perc alatt talál számára földrajzilag közel eső, orvos szakmailag megfelelő rendelést.

A paciensei időt takarítanak meg, hiszen bármikor elérhetik az internetes előjegyzési központot, így bármikor be tudnak jelentkezni a még szabad időpontokra. Az elfoglalható időpontokat természetesen Ön szabja meg aszerint, hogy melyik napokon rendel,s a rendelési idő melyik részét tartja fent erre a célra. Külön rendelési időt tarthat fent pld. oltások beadására, receptírásra, vagy pld. EKG-ra amennyiben Ön eszerint szervezi munkarendjét. Beépítetett automatizmusok segítségével tervezheti időbeosztását: páros/páratlan hét, de. du rendelések, helyettesítés, szabadságok, szakmai elfoglaltság stb. Így naptára teljes körűen tükrözheti elfoglaltságát – sőt, amennyiben több kollegával dolgozik egy rendszerben, a kollega által átirányított betegeket, vagy a nővér által bejegyzett hívásokat is itt látja. Ha közbe jön valami elfoglaltság, s kénytelen lemondani az előjegyzést – akár otthonról, akár egy internet kávézóból is megteheti, hogy előjegyzési naptárát elérve - lemondja az adott időre szóló előjegyzést, s a rendszer erről a beteget automatikusan értesíti! Dönthet úgy, hogy az Ön által előre kijelölt időpontra szóló előjegyzéseket a rendszer automatikusan jóváhagyja, s visszaigazolja páciensének. De dönthet úgy is, hogy csak az íön személyes jóváhagyása után.

Hogy ezeken felül milyen plusz szolgáltatást nyújt a modul az orvosnak, arról a következő hozzászólásokban olvashatnak, de várjuk a hozzászólásokat is a konkrét tapasztalatokról.


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, September 10, 2010 4:21:30 PM
Első lépésként a már többek számára ismert Ixweb, az internetes betegelőjegyzés modulról pár mondat.

Magát az internetes előjegyzést 3 fő részre osztva, külön-külön hozzászólásként próbálom bemutatni. Ezek:

- hogyan kerülnek fel az internetre az orvos által megadott rendelési idők

- hogyan tud a paciens választani, időpontot foglalni

- milyen lehetőségek segítik az orvost a használatban, milyen plusz szolgáltatások működnek az előjegyzéssel együtt

Ezután egy újabb hozzászólás tartalmazza majd azokat a plusz lehetőségeket, melyek nem az előjegyzés részei, de ezzel a modullal érhetőek el. A hozzászólásokat próbálom rövidre fogni, csak az elvet leírni, hogy ne vesszek el a részletekben.


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, September 10, 2010 4:22:17 PM
Ixweb – hogyan kerül a rendelési idő az internetre:

A visual Ix-ben létre kell hozni úgynevezett rendelési profilt. Ezt leginkább a számla profilhoz tudnám hasonlítani. Egy orvos több profilt is kialakíthat, de az egyszerűség kedvéért maradjunk egynél. Szükség van az orvos nevére, valamint a letöltésekhez is használt email cím, jelszó, tanusítvány „hármasra”. Az orvos, praxis és rendelő adatai a programban beállított adatoknak megfelelően kitöltődnek.

Ezután kell megadni napi bontásban, páros/páratlan hetekre, hogy mettől meddig (pl. páros hét hétfő, szerda, péntek 18-20 kedd, csütörtök 10-12) terjedő időpontokra lehet interneten keresztül időpontot foglalni. Elég egy-egy nap beosztását elkészíteni, nyomógomb segít a másolásban. Ezen kívül még az előjegyzés „sűrűségét” kell beállítani. Ez alaphelyzetben 15 perc, tehát így a rendszer 15 percenként mutat az adott időszakban választható időpontot. A munkaszüneti napokat – ünnepnapok is – a rendszer nyilvántartja, és megadhatóak azok a napok is, amelyeken az orvos nem dolgozik, mert pl. szabadságon van.

A beállított időpontokat 4 hetes adagokban lehet feltölteni az előjegyzési központba. A profilnál megadott időpontokhoz képest lehet módosítani, illetve egy már feltöltött hetet újra feltöltve módosítani.

Ennyi az egész, és nem csak leírva, használatban is ilyen egyszerű.


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, September 10, 2010 4:39:55 PM
Ixweb - hogyan foglal a paciens időpontot:

Első lépésben szükséges egy regisztráció, ami egy email cím és egy jelszó megadásával, az interneten megszokott módon történik. A regisztrációt egy megerősítő emaillel lehet véglegesíteni, ez is bevett gyakorlat minden regisztrációval rendelkező weblapon.

A regisztrált felhasználók bejelentkeznek az előjegyzési központba. Ha már jártak itt, akkor automatikusan azt az orvost látják, akihez legutóbb időpontot foglaltak, de választhatnak másikat is. Ha először látogat ide valaki, akkor térkép segítségével választhat az orvosok közül.

Ha eljutott a keresett orvoshoz, akkor láthatja a foglalt és a még szabad időpontokat. Egy szabad időpont kiválasztása után a rendszer emailt küld a paciens által megadott email címre, így kerül megerősítésre az időpont foglalás. Ugyan itt a paciensek a saját foglalásaikat törölhetik is. Ön erről is értesül.

Ezután szükséges az orvos jóváhagyása. Ez történhet „manuálisan”, ebben az esetben az orvosnak minden foglalást jóvá kell hagynia, de lehetőség van arra is, hogy megadott feltételek teljesülése esetén a rendszer automatikusan elfogadja a foglalást. Ez utóbbi esetén akkor is működik az automatizmus, ha az Ön számítógépe nincs bekapcsolva. Az orvos döntéséről a paciens minden esetben email üzenetet kap.

Amennyiben Ön a programjából kitöröl egy ilyen előjegyzést, a paciense értesítő emailt kap az előjegyzés törléséről. Ehhez akár indoklást is írhat, az üzenet ezt is tartalmazni fogja.

Az előjegyzések automatikusan bekerülnek a visual Ix naptárába, illetve törlés esetén kikerülnek onnan.


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, September 13, 2010 12:11:57 PM
Ixweb – beállítási lehetőségek

Alap helyzetben a döntés, hogy egy-egy időpont foglalást elfogad-e az orvos, a felhasználóé. Ez úgy működik, hogy az orvos elindítja az időpont foglalások érkeztetésére szolgáló menüpontot. Ott lekérdezi a függőben lévő kéréseket, majd azokról egyesével dönt. Végül a döntéseit visszaküldi a szerverre. A programba történő belépéskor a függőben lévő foglalásokat automatikusan lekérdezi a program.

A foglalások fogadásakor a döntés segítésére az orvos rendelkezésére áll az előjegyzési naptára, és természetesen látja a bejelentkező által megadott adatokat. Amennyiben egy bejelentkező a megadott adatok alapján „beazonosítható” úgy összerendelhető egy már meglévő pacienssel.

Ha szeretné, hogy a program segítsen az időpont foglalások elbírálásában, ezzel is csökkentve az Ön által erre fordított időt, úgy az alábbi beállítások közül választhat:

- Beállítható, hogy a program indítás után hány percenként kérdezze le a szerverről az ön rendszere a függőben lévő bejelentkezéseket.

- Beállítható az automatikus időpont jóváhagyás opció. Ennek bekapcsolásával azok a foglalások, melyek szabad időpontra érkeztek, automatikusan elfogadásra kerülnek, azok amelyek foglalt időpontra, automatikusan elutasításra.

- Az előjegyzés figyelmeztetéssel beállítás bekapcsolása esetén az elfogadott időpontok figyelmeztetés – sárga csengő – opcióval kerülnek be az előjegyzésbe.

- A figyelmeztető email a betegnek opcióval elérhető, hogy az előjegyzési központ az időpontot foglalt pacienseknek figyelmeztető emailt küldjön. A központban beállítható, hogy ez a figyelmeztető levél mennyivel a lefoglalt időpont előtt kerüljön kiküldésre.

Egy pár jótanács a különböző beállítási lehetőségekhez:

- Amennyiben automatikus letöltést állít be, de nem használja az automatikus jóváhagyás opciót, úgy az infolapra érdemes kitenni az előjegyzések objektumot. Így folyamatosan látja, mennyi függőben lévő időpontkérés vár az Ön döntésére.

- Ha automatikus jóváhagyás opciót használ, az előjegyzési központ akkor is dönt Ön helyett, ha a rendelői gép nincs bekapcsolva. Ilyenkor a programból kilépéskor a központba töltődik az aktuális naptár. A változások a szerveren tárolódnak mindaddig, amíg újra be nem lép a rendelőben a programba.

Az interneten keresztül rendelkezésre álló lehetőségekről – paciensek és orvosok által elérhetőkről is -, a következő hozzászólásban olvashatnak.


Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, September 15, 2010 12:25:17 PM
Ixweb – további lehetőségek

A rendszer működése pár alap szabályra épít. Ezek megadott határokon belül módosíthatóak.

- Egy paciens email címhez egy regisztráció létezhet.

- Megadható, hogy hány napra előre lehet időpontot foglalni. Ez alap esetben 3 nap, tehát ilyen beállítás mellett hétfőn legkorábban csütörtökre kaphat szabad időpontot a paciens.

- Egy paciens egy orvoshoz egy időben maximum 3 időpontot tud lefoglalni.

- A paciens az időpont foglalását 3 órán belül meg kell erősítse. Ennek elmaradása a foglalást törli. A kért időpont újra foglalhatóvá válik.

A paciensek által elérhető lehetőségek:

Egy email címmel és regisztrációval a család összes tagjának tudnak időpontot foglalni. A rendszer külön kezeli az így megadott foglalásokat.

Saját előjegyzéseit törölni tudja. Ezek az időpontok ezáltal újra szabaddá válnak a naptárban.

Az orvos által elérhető lehetőségek:

Internet eléréssel akár honnan meg tudja nézni az aktuális előjegyzéseket. A teljes előjegyzési naptárát látja, tehát azokat is, akiknek az előjegyzését/visszarendelését a rendelőben írták be.

Dönthet a függőben lévő foglalásokról. Az így elfogadott előjegyzések a visual Ixdoki indításával automatikusan bekerülnek a program előjegyzéseibe.

Az interneten keresztül lefoglalt és elfogadott időpontokat utólag el tudja utasítani, ekkor egy indoklás üzenetet is megadhat, amit a rendszer automatikusan elküld a paciens email címére.

A még üres időpontokat foglaltra állíthatja.


Varga Sándor
Varga Sándor
Thursday, September 16, 2010 11:28:08 AM
Ixweb – a modullal elérhető plusz lehetőségek:

Az Ixweb modul segítségével további plusz lehetőségek érhetők el a visual Ixdoki programban.

A személyi adatoknál megadható email cím segítségével lehetőség van email üzentet küldeni a pacienseknek.

Ez megtehető rögtön az email cím melletti ikonra kattintva.

Külön menüpontban ( Regisztráció – Listák, jelentések – email küldés ) lehetőség van tetszőlegesen összeválogatott paciensek egy csoportjának ugyan azt a levelet elküldeni. A személyek kiválasztása történhet egyesével, vagy a törzskartonon megadható besorolást használva.

Több listázó menüponthoz is bekerült az email küldés lehetősége. Ekkor azoknak a személyeknek küldhető üzenet, akik a listában szerepelnek és van email címük. Ilyenek az esedékes oltások, az értesítendők listája – akiknél a törzskarton megújítására van szükség – vagy a jogosítvány listák.

Ezekhez akár sablon email is készíthető, így a kiküldésre kerülő levelet elég egyszer megírni, az újra és újra felhasználható.

Például a lejáró jogosítványok esetén értesítheti azokat a pacienseit, akiknek a beállított időszakban fog lejárni a jogosítványuk.

Várjuk azokat a javaslatokat is, hogy Önök milyen listázáshoz vagy egyéb funkcióhoz tartanák még jónak ezt a fajta email küldés lhetőséget.


Varga Sándor
Széll János
Thursday, September 16, 2010 4:24:04 PM
Örülök, hogy az InfoMix ilyen sok energiát öl abba, hogy a XXI.század informatikai szintjének megfelelően tudjanak a paciensek az egészségügyi szolgáltatókkal kommunikálni.

Jelen (általános magyar, kisvárosi és annak környékén élő) kisgyermekes szülőkből álló pacienturám igénye inkább a személyes kapcsolat-felvételre hangsúlyozódik, így mellőzném ezen modult.

GYermekorovos kollegáim és magam számára sokkal hasznosabbnak vélem olyan modul szolgáltatásait, amelyik segítségével a védőnői szolgálatok szűrővizsgálatainak eredményei - lehetőleg nyomtatott "quázi leletek" nélkül -, elektronikus úton érkeztethetőek és beilleszthetőek lennének az adott gyermek paciens "időszakos status" -aihoz.

Éppúgy, mint a laboratórium leletek.

Hihetetlen, mennyire időigényes egy ilyen "időszakos szürővizsgálati eredmény" - nyomdatechnikailag kusza képének áttekintése, a szükséges adatoknak a gyermek statusában rögzítése.

Az adatok automatikus átemelése mindegy, hogy internetről, vagy akár pendrive-ről (!!!) nekem és munkatársaimnak sokal több segítséget jelentene, (mint az hogy a paciens előjegyezheti magát 5 perccel a munkaidő vége elé olyan panaszával, ami kb. 20 percnyi megbeszélést, különféle vizsgálatokat igényel...Az előzetes telefon-egyeztetéskor ilyenre nagyon ritkán kerülhet csak sor...)

Kérem megvizsgálni a védőnői adatok táv-érkeztetésének vagy elektronikus hordozhatóságának és bemásolhatóságának lehetőségét!

Köszönettel:

Széll J.

Varga Sándor
Thursday, September 16, 2010 5:03:17 PM
Széll János wrote:

Örülök, hogy az InfoMix ilyen sok energiát öl abba, hogy a XXI.század informatikai szintjének megfelelően tudjanak a paciensek az egészségügyi szolgáltatókkal kommunikálni.

Jelen (általános magyar, kisvárosi és annak környékén élő) kisgyermekes szülőkből álló pacienturám igénye inkább a személyes kapcsolat-felvételre hangsúlyozódik, így mellőzném ezen modult.

GYermekorovos kollegáim és magam számára sokkal hasznosabbnak vélem olyan modul szolgáltatásait, amelyik segítségével a védőnői szolgálatok szűrővizsgálatainak eredményei - lehetőleg nyomtatott "quázi leletek" nélkül -, elektronikus úton érkeztethetőek és beilleszthetőek lennének az adott gyermek paciens "időszakos status" -aihoz.

Éppúgy, mint a laboratórium leletek.

Hihetetlen, mennyire időigényes egy ilyen "időszakos szürővizsgálati eredmény" - nyomdatechnikailag kusza képének áttekintése, a szükséges adatoknak a gyermek statusában rögzítése.

Az adatok automatikus átemelése mindegy, hogy internetről, vagy akár pendrive-ről (!!!) nekem és munkatársaimnak sokal több segítséget jelentene, (mint az hogy a paciens előjegyezheti magát 5 perccel a munkaidő vége elé olyan panaszával, ami kb. 20 percnyi megbeszélést, különféle vizsgálatokat igényel...Az előzetes telefon-egyeztetéskor ilyenre nagyon ritkán kerülhet csak sor...)

Kérem megvizsgálni a védőnői adatok táv-érkeztetésének vagy elektronikus hordozhatóságának és bemásolhatóságának lehetőségét!

Köszönettel:

Széll J.

Nagyon köszönjük a hozzászólást!

Természetesen egy-egy modul használhatósága nagyban függ az egyes praxisokhoz tartozó paciensektől és a rendelkezésre álló eszközöktől, feltételektől.

Az időszakos szűrővizsgálatok érkeztetésének javaslata már eljutott hozzánk más felhasználótól is. Az infomix visual Ixvédőnői rendszerben is kitölthetőek ezek a nyomtatványok, így megerősíthetem, hogy valóban elég összetett, így érthető az igény ezeknek az érkeztetésére. Ahogyan írta is, ez a kommunikációs modulunk által nyújtott szolgáltatáshoz lehetne köthető. Nyilván, amikor a küldő is infomix rendszert használ egyszerűbb a megoldás, mint egy idegen rendszerből. Természetesen megnézzük, milyen lehetőségek vannak az érkeztetésre.

Az előjegyzéshez annyit fűznék hozzá, hogy az orvos dönti el, a rendelési idejének mely részét teszi elérhetővé az interneten, tehát az ilyen esetek elkerülhetőek, ha pl. egy délig tartó rendelésre az utolsó foglalható időpont 11:30.


Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, September 16, 2010 5:59:14 PM
A netIx© 4 modulja közül a következő ami bemutatásra kerül az Ixkomm kommunikációs modul, többcélú alkalmazást tesz lehetővé. Segítségével az infomIx Kft. egyes rendszerei közötti adatforgalom és idegen rendszerekkel való együttműködés lehetséges. A beérkezett leleteket néhány kattintás segítségével beilleszthetjük a páciens hozott leletei közé, ahelyett hogy minden egyes vizsgálat eredményét be kellene gépelnünk.

Kommunikáció modulunk három részre osztható:

- Labor kommunikációk

- E-mail-en keresztül érkező leletek

- Hálózaton és Interneten keresztül érkező leletek

Kommunikációs modulunkkal gyorsabb, teljesebb adminisztrációra van lehetőség, a berögzített leletek pár kattintással vissza kereshetőek, bármikor újra kinyomtathatóak, így Ön időt és energiát takarít meg.

A modul egyes részeiről, azok működéséről, illetve beállításairól a következő hozzászólásokban olvashatnak, de természetesen várjuk felhasználóink tapasztalatait is a használattal kapcsolatban.

Varga Sándor
Friday, September 17, 2010 2:14:22 PM
Széll János wrote:

Örülök, hogy az InfoMix ilyen sok energiát öl abba, hogy a XXI.század informatikai szintjének megfelelően tudjanak a paciensek az egészségügyi szolgáltatókkal kommunikálni.

Jelen (általános magyar, kisvárosi és annak környékén élő) kisgyermekes szülőkből álló pacienturám igénye inkább a személyes kapcsolat-felvételre hangsúlyozódik, így mellőzném ezen modult.

GYermekorovos kollegáim és magam számára sokkal hasznosabbnak vélem olyan modul szolgáltatásait, amelyik segítségével a védőnői szolgálatok szűrővizsgálatainak eredményei - lehetőleg nyomtatott "quázi leletek" nélkül -, elektronikus úton érkeztethetőek és beilleszthetőek lennének az adott gyermek paciens "időszakos status" -aihoz.

Éppúgy, mint a laboratórium leletek.

Hihetetlen, mennyire időigényes egy ilyen "időszakos szürővizsgálati eredmény" - nyomdatechnikailag kusza képének áttekintése, a szükséges adatoknak a gyermek statusában rögzítése.

Az adatok automatikus átemelése mindegy, hogy internetről, vagy akár pendrive-ről (!!!) nekem és munkatársaimnak sokal több segítséget jelentene, (mint az hogy a paciens előjegyezheti magát 5 perccel a munkaidő vége elé olyan panaszával, ami kb. 20 percnyi megbeszélést, különféle vizsgálatokat igényel...Az előzetes telefon-egyeztetéskor ilyenre nagyon ritkán kerülhet csak sor...)

Kérem megvizsgálni a védőnői adatok táv-érkeztetésének vagy elektronikus hordozhatóságának és bemásolhatóságának lehetőségét!

Köszönettel:

Széll J.

Beszélgettünk a kollégákkal a kérésről és a megoldási lehetőségekről. Két kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy milyen adatok átadása segíthetne még az időszakos szűrővizsgálatokon felül, illetve, hogy a gyermekorvosi adatok közül, ehhez hasonlóan van-e szükség valamilyen adatok átadására.


Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Friday, September 17, 2010 4:45:44 PM
Ixkomm- E-mail-en keresztűl érkeztethető leletek

A modul segítségével az e-mail-en kapott leleteket lehetséges beilleszteni a háziorvosi dokumentációba.

A lelet formátumát tekintve bármi lehet, amit az Ön számítógépe tud kezelni, tehát a program képes akár képet,pdf, word, szöveg fájlokat is beemelni.

Műköédéshez szükséges előfeltételek:

E-mail kliens program:

Szükséges, hogy az e-mai-leket valamilyen levelező kliens program segítségével a számítógépre letöltse.

(pl. Outlook Expressz, Microsoft Outlook, Thunderbird klienssel nem működik!)

Amennyiben postafiókját freemail, hotmail, gmail, vipmail stb. levelezési szolgáltatóknál vezeti, be kell állítani, hogy az oda érkező leveleket a levelező kliens programja kezelje.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, September 20, 2010 12:43:34 PM
Ixkomm- E-mail érkeztető modul beállításai:

Induláskor automatikus érkeztetés – a visual Ixdoki indulásakor automatikusan megtörténik a levelező kliensből az e-mail-ek

átvétele

E-mai-lek letöltése érkeztetés előtt – A levelező kliens letölti a leveleket a postafiókjából (pl. ha gmail postafiókot használ, a levelező kliens előbb letölti a leveleket a gmail fiókból)

Csak az olvasatlan e-mail-ek érkeztetése – ha egy üzenet már elolvasottnak minősül nem jelenik meg a visual Ixdokiba, így csak az új levelekkel kell foglalkoznia.

Email továbbítás paciensnek – a tárolt emaileket lehetséges továbbítani e-mail-en a paciens számára is.

Érkeztetés csak az alábbi feladóktól – segítségével beállíthatjuk, hogy csak azon levelek kerüljenek át az e-mail érkeztető modulba, melyek valóban a háziorvosi rendszerbe szükséges hogy bekerüljenek. Az egyéb (pl.magán) levelek nem. Ha pl. egy konkrét laboratóriummal áll kapcsolatban beállítható, hogy csak az onnan érkező levelek emelődjenek át.

Varga Sándor
Tuesday, September 21, 2010 4:37:41 PM
Ixkomm - Labor kommunikációk:

Ma már 10 fölött van azon labor rendszerek - program fajta - száma, amelyekkel megoldott a leletek elektronikus érkeztetése olyan formában, hogy a vizsgálati eredmények a helyükre kerülnek úgy, mintha kézzel írták volna be.

A rendszer lehetővé teszi, hogy egy időben több laborral, szakrendelővel kommunikáljanak ilyen formában, akár úgy is, hogy az egyes intézetek különböző programokat használnak.

A megfelelő működéshez kommunikációs partnerenként szükség van egy vizsgálat összerendelésre. Tehát meg kell tanítani a visual rendszert arra, hogy a labor által különböző kóddal/névvel ellátott vizsgálatok a háziorvos programjában mely vizsgálatoknak felelnek meg. Amennyiben a laborban változik az elvégezhető vizsgálatok köre, csak a változásokat kell követni.


Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, September 22, 2010 5:47:09 PM
Ixkomm-Hálózaton keresztül érkező leletek

Az Ixkomm modul lehetőséget nyújt más Infomix-es programokkal töténő kommunikációra, beutalások küldésére és az eredmény fogadására.

- visual Ixdoki->IxLAB (labor beutalók és eredmények)

- visual Ixdoki->visual Ixamb (szakrendelői beutalások és leletek)

A kommunikációhoz szükséges segédprogramokat a visualIx rendszerei már tartalmazzák.

A kommunikációs programok beállításait egy későbbi hozzászólásban olvashatják.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, September 23, 2010 3:07:26 PM
Ixkomm-Hálózaton keresztül érkező leletek

A kommunikációs segédprogram beállításai visual Ixdoki-visual Ixamb programok közötti kommunikáció esetén:

A megfelelő működéshez két beállítás szükséges:

- A kommunikációs segédprogam indítható ütemezett feladatként, Indító pultból, Asztal ikonról (Amennyiben ütemezett feladatként állítjuk be akkor célszerű a gép bekapcsolásához kötni)

- A két kommunikációs mappa létrehozása:

A mappákat a visual Ixdoki illetve a visual Ixamb programkönyvtárában célszerű létrehozni.

- A két létrehozott mappa jogosultságainak beállítása:

A két mappára a felhasználóknak írási és olvasási jogosultságot kell biztosítani.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, September 27, 2010 5:29:47 PM
Ixriport- A nyomtató segéd

Ma már egyre többször felmerül az az igény egy rendelőben, hogy ne csak fogadni, hanem küldeni is lehessen a visual Ixdokiból dokumentumot elektronikus formában. Ebben nyújt hathatós segítséget a megújított Ixriport modul. Ennek segítségével bármilyen, normál esetben nyomtatásra kerülő adat, legyen az statisztika, beutaló, igazolás, vagy bármilyen más nyomtatás. Az így előállított fájlok formátuma széles skálán mozog, de szükséges, hogy a választott formátumot az adott gépnek ismernie kell. Pl. egy MS world dokumentum típus (doc) kiválasztásánál szükség van a telepített world programra.

A jelenleg elérhető típusok:

MS world - doc

MS Excel - xls

Open office writer - odt (world-höz hasonló ingyenes irodai program)

Open office calc - ods (excel-hez hasonló ingyenes irodai program)

RTF - windows formázott szöveges dokumentum

txt - általános szöveges dokumentum

html - web formázott dokumentum

pdf - nem szerkeszthető formázott dokumentum

többféle kép formátum (tif, bmp, png, gif, jpg)

Lehetőség van a teljes dokumentum, vagy csak egy részének az exportálására, email mellékletként való küldésére.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, September 29, 2010 5:34:53 PM
Ixriport- A nyomtató segéd

A legnagyobb változás, ami a visual Ixriport modul megújításával bekerült a modul tulajdonságai közé, az a listák, statisztikák speciális exportálása és beállított levelező program esetén az azonnali email küldés lehetősége.

Az exportálás, a többi új funkcióval együtt a megtekint gomb megnyomásával áll rendelkezésre. Exportálás esetén a már megszokott formátumokon felül újabb lehetőségek állnak rendelkezésre. Ezen kívül lehetőség van a lista egy részének - megadott oldalak - exportjára is. Megadható, hogy hová, milyen néven készítse el a program a másolatot, melyet megnyitva, megfelelő formátum, pl. doc esetén, az tovább módosítható.

Az exportáláshoz hasonlóan egy kattintással, email mellékletként is csatolhatja a dokumentumot. Az email elküldését ebben az esetben a számítógépre telepített levelező program, pl. outlook, végzi. Így jelentősen leegyszerűsíthető egy-egy dokumentum továbbítása.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, October 4, 2010 3:12:34 PM
Ixphone©-Mindig tartsa kézben praxisát!

A netIx© alapellátási rendszer következő modulja az Ixphone©.

Ma már szinte mindenki használ mobiltelefont. Az újabb készülékek egyre „okosabbak „ , az internet böngészést is az otthoni számítógépünkkel azonos módon tudják szolgáltatni.

Ez a lehetőség indította az infomix kft-t, hogy kifejlesszen egy olyan web alapú szoftvert, ami lehetővé teszi a rendelői számítógépen lévő visual Ixdoki távoli elérését, mely segítségével a paciensek adatai elérhetőek, illetve a szükséges adatbevitelek elvégezhetőek.

Előnye, hogy nincs szükség adatszinkronizációra, mert az adatokat online érjük el, ezáltal nagyon könnyű és kényelmes a használata.

Pacienseinek az adatai bárhol a világban elérhetőek, lekérdezhetőek.

A modul használatához szükséges követelmények:

telepített visual ixdoki háziorvosi rendszer

internetes elérhetőség a rendelőben

böngészésre is alkalmas, érintőképernyős mobiltelefon

telepített IxPhone webalkalmazás

A fórumon ismertetjük az alábbi funkciókat:

Ixphone© program indítása és belépés a programba és menüpontok kezelése.

Paciensválasztás

Paciens adatok lekérdezése

Ellátások, felírt receptek rögzítése

Előjegyzések

T_Zoli
Tuesday, October 5, 2010 5:22:45 PM
Ixphone© program indítása és belépés a programba.

A rendelőben bekapcsolva kell hagyni azt a gépet, amelyen a visual Ixdoki© és az Ixphone© program is fut és természetesen az internet kapcsolatnak is élnie, kell.

A telefonunkon elindítjuk az internetes böngészőt. (Safari, Opera, stb.)

Beírjuk azt az internetes címet, amelyen a rendelői gépen futó Ixphone© programot elérjük. Ezt az internetes elérést az Ixphone© telepítésekor beállítjuk a gépén.

Az Ixphone© rendszer bejelentkezésekor ugyanazt a megszokott jelszót tudja használni, amit a visual Ixdoki©-ban.

Be kell gépelni plusz egy biztonsági kódot is.

A két kóddal tud csak felcsatlakozni a visual Ixdoki© adatbázisához.

A belépés után lehetőség van adatrögzítésre és a kórelőzmények lekérdezésére.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, October 6, 2010 6:31:40 PM
Ixphone©-ban lekérdezhető a páciens kórelőzménye, Napi tevékenység, felírt gyógyszerek, hozott leletek (scanneltek is) stb.

Elérhető a teljes előjegyzési naptára, melyet nem csak megtekinteni tud, de új előjegyzést is rözíthet.

Ellátás rögzítésére is van lehetőség taj ellenőrzéssel együtt. A visual Ixdokiban létrehozott szöveg paneleket, típus ellátásokat teljes körűen használhatja.

Rögzíthetőek a páciensnek felírt készítmények is, melyhez segítséget nyújt a teljes gyógyszer törzs és a páciens therápiás lapja is.

Széll János
Tuesday, October 12, 2010 5:22:55 PM
Védőnői adatok "érkeztetése"

"Beszélgettünk a kollégákkal a kérésről és a megoldási lehetőségekről. Két kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy milyen adatok átadása segíthetne még az időszakos szűrővizsgálatokon felül, illetve, hogy a gyermekorvosi adatok közül, ehhez hasonlóan van-e szükség valamilyen adatok átadására.

Varga Sándor"

Az "érkeztetést" igénylő ominózus adatok a védőnő által végzett szűrővizsgálatokat előíró 51/1997.(XII.18.) NM rendelet mellékleteiként megjelent 1 hónapos, 3 hónapos, 6 hónapos, 1 éves, 2 éves, 3 éves "Védőnői Tájékoztató(Igazolás) nevű nyomtatványon szereplő adatok.

Az "időszakos status" >"Védőnő" fülénél kellene ezt a praxisban, csecsemő-tanácsadás során rögzíteni.

Miután a védőnő megnézte, megmérte, PC-be bevitte, s kinyomtatta, vagy az előre nyomtatott lapon beixelte, majd PC-be bevitte...

Nekem tkp. indegy lenne, hogy pendriven hozza, vagy neten küldi át...

Széll János
Friday, December 17, 2010 12:49:44 PM
Széll János wrote:

Védőnői adatok "érkeztetése"

"Beszélgettünk a kollégákkal a kérésről és a megoldási lehetőségekről. Két kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy milyen adatok átadása segíthetne még az időszakos szűrővizsgálatokon felül, illetve, hogy a gyermekorvosi adatok közül, ehhez hasonlóan van-e szükség valamilyen adatok átadására.

Varga Sándor"

Az "érkeztetést" igénylő ominózus adatok a védőnő által végzett szűrővizsgálatokat előíró 51/1997.(XII.18.) NM rendelet mellékleteiként megjelent 1 hónapos, 3 hónapos, 6 hónapos, 1 éves, 2 éves, 3 éves "Védőnői Tájékoztató(Igazolás) nevű nyomtatványon szereplő adatok.

Az "időszakos status" >"Védőnő" fülénél kellene ezt a praxisban, csecsemő-tanácsadás során rögzíteni.

Miután a védőnő megnézte, megmérte, PC-be bevitte, s kinyomtatta, vagy az előre nyomtatott lapon beixelte, majd PC-be bevitte...

Nekem tkp. indegy lenne, hogy pendriven hozza, vagy neten küldi át...

Varga Sándor
Friday, January 28, 2011 9:13:34 AM
Szeretnénk megosztani örömünket, miszerint a legújabb fejlesztésű telefonos gyógyszerkeresőnket már 139-en töltötték le.

Reméljük valamennyi tulajdonosa hasznát veszi egy-egy beteglátogatás alkalmával, amikor fontos lenne felidézni egy-egy gyógyszer éppen aktuális paramétereit: felírhatóságát, hatóanyagát, vagy egyéb adatát. Mi tagadás nagyon jól estek azok a kedves szavak is, melyet a már láthatóan "androidos specialisták" küldtek - Ők pillanatok alatt rájöttek, hogy a kis telefon-alkalmazás magába rejt egy üzenetküldési lehetőséget is [mindenok] , ezúton is köszönjük !

Mivel közeledik az újabb gyógyszerváltozás, ezért néhány hasznos információt szeretnénk megosztani a gyógyszerkeresőnkkel kapcsolatban.

Induláskor a nyitólap tetején mindig ellenőrizhető, hogy az adott gyógyszertörzs mikortól érvényes, a mai napon a 2011 01.01 az érvényes, a következő verzió 2011 02.01-től kerül publikálásra. Érdemes mindig rápillantani, s ha az adott hónaptól korábbi dátumú a gyógyszer adatbázis érvényessége, akkor Ön nem a legaktuálisabb adatokat látja. A visual Ixdoki felhasználók számára tájékoztatásként kiíródok a rendszer legfrissebb verziószáma. Ha tehát úgy találják, hogy a rendelői adatok nincsenek teljesen szinkronban a gyógyszerkereső adataival, akkor érdemes megvizsgálni, hogy a rendelőben a legújabb verzió van-e telepítve. Bármilyen probléma esetén azonnal küldhet üzenetet a mobiljáról a gyógyszerkereső rendszerbe épített üzenetküldő segítségével. Ha azt szeretné, hogy személyesen keressük meg, ne feledje megadni elérhetőségét is! Ha elakadna, vagy a színek jelentésével kapcsolatba merülnek fel kérdései, használja a beépített help-funkciót, de örömmel állunk rendelkezésére személyesen is!

Az alkalmazás ingyenes bárki számára, s mindenkit biztatni is szeretnénk arra hogy hovatartozástól függetlenül ismerkedjen vele, használja, éljen a lehetőséggel. Bármilyen kritikát és javaslatot a fent említett módon eljuttathat hozzánk ezzel kapcsolatban, s ígérjük hogy lehetőségeinkhez képest megpróbáljuk megvalósítani.

Aki még nem próbálta ki, de szívesen megismerkedne vele, az ingyen letöltheti a portálunkon a letöltések oldal Android alkalmazások  részén.


Varga Sándor
Apsajt
Tuesday, December 6, 2011 10:07:20 PM
Üdv! két kérdésem volna az Ixphone-nal kapcsolatban:

1. Ixphone-ról lehet-e nyomtatni receptet, beutalót? Vennék egy táblagépet a védőnői tanácsadóba, de csak akkor volna igazán nyerő, ha ezek a funkciók is elérhetők.

2. Ha jól értem, internet böngészőben fut, tehát windows-os környezetben is futtatható, vagyis laptopon, nemcsak telefonon, ugye? Mert akkor már inkább egy notebookot vennék az eszköztámogatásból, azt legalább másra is lehet használni.

Köszönettel:

Dr. Kovács Ákos

Hernád

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 7, 2011 8:30:06 AM
Apsajt wrote:

2. Ha jól értem, internet böngészőben fut, tehát windows-os környezetben is futtatható, vagyis laptopon, nemcsak telefonon, ugye? Mert akkor már inkább egy notebookot vennék az eszköztámogatásból, azt legalább másra is lehet használni.

Köszönettel:

Dr. Kovács Ákos

Hernád

Ha a védőnői rendelőben van internet elérhetőség ( a soraidból úgy tűnik , hogy igen ) akkor a notebookkal "távoli eléréssel " gyakorlatilag a rendelődben levő szervereden "rendelhetsz" . A számítógép és nyomtatás beállításához kell jártasság de innentől ugyan úgy működik a rendszer mintha a saját rendelődben lennél.

Ha a notebookra kérsz ( megvásárolsz ) egy program telepítést mint hálózati számítógépet interneten keresztül is használhatod minden különösebb ( nyomtatás , ) beállítás nélkül is.

Ezekről természetesen teljes részletességgel Infomixes szakemberek tudnak tájékoztatni.

Apsajt
Wednesday, December 7, 2011 8:14:39 PM
Hát pont ez az, amivel hónapok óta eredménytelenül próbálkozom! A fele királyságomat odaadnám, (a lányomat ezért nem![mosoly] ) ha valaki felokosítana erről! Hogyan lehet távoli eléréssel egy, a rendelőmben futó szerver alkalmazásból, ez esetben a VisualX-ből a kliens oldali, (pl. védőnőnél lévő) helyi nyomtatóra nyomtatni? Hogyan tudom elérni, hogy a szerver gép lássa ezt a nyomtatót? Komolyan megköszönnék egy részletes, dummieknak szóló leírást a témában! Jelenleg a TeamViewer nevű távoli kliens programot használom, ez VPN-t is felállít, és a logMeIn-nél fényévekkel gyorsabb, de a nyomtatás még nem jött össze. Előre is hálás köszönet!
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, December 8, 2011 9:56:22 AM
Apsajt wrote:

Hát pont ez az, amivel hónapok óta eredménytelenül próbálkozom! A fele királyságomat odaadnám, (a lányomat ezért nem![mosoly] ) ha valaki felokosítana erről! Hogyan lehet távoli eléréssel egy, a rendelőmben futó szerver alkalmazásból, ez esetben a VisualX-ből a kliens oldali, (pl. védőnőnél lévő) helyi nyomtatóra nyomtatni? Hogyan tudom elérni, hogy a szerver gép lássa ezt a nyomtatót? Komolyan megköszönnék egy részletes, dummieknak szóló leírást a témában! Jelenleg a TeamViewer nevű távoli kliens programot használom, ez VPN-t is felállít, és a logMeIn-nél fényévekkel gyorsabb, de a nyomtatás még nem jött össze. Előre is hálás köszönet!

A windows saját eszközeivel ez megoldható, nem kell egyéb program. Feltétel, hogy Windows XP Professional, Windows Vista Business, Ultimate, vagy Enterprise illetve Windows 7 Professional, Ultimate, vagy Enterprise változat legyen az irányítandó gépen.

A nem szerver operációs rendszerek esetében (a fentiek közül egyik sem szerver) a távoli munkamenet bonjta a lokális munkamenetet, tehát ha a gépre távolról bejelentkezünk, akkor csak onnan lehet vele dolgozni. Ha eközben a rendelőben is szeretnének, ahhoz már két gép kell hálózatba kötve. Az egyiken "távoliznak", miközben a másikon dolgoznak.

Win7 esetén ha a windows súgóban rákeres a "Csatlakozás másik számítógéphez a Távoli asztali kapcsolat funkcióval" szövegre, akkor rögtön az első találat mindkét oldal beállításait részletesen leírja.


Hostyánszki László
Varga Sándor
Thursday, December 8, 2011 10:05:41 AM
Apsajt wrote:

Üdv! két kérdésem volna az Ixphone-nal kapcsolatban:

1. Ixphone-ról lehet-e nyomtatni receptet, beutalót? Vennék egy táblagépet a védőnői tanácsadóba, de csak akkor volna igazán nyerő, ha ezek a funkciók is elérhetők.

2. Ha jól értem, internet böngészőben fut, tehát windows-os környezetben is futtatható, vagyis laptopon, nemcsak telefonon, ugye? Mert akkor már inkább egy notebookot vennék az eszköztámogatásból, azt legalább másra is lehet használni.

Köszönettel:

Dr. Kovács Ákos

Hernád

Először is elnézést, hogy csak most válaszolunk, de szerettem volna alaposan körüljárni a két témát, hogy korrekt választ tudjak adni.

Az IxPhone egy elsősorban mobileszközökre optimalizált webes alkalmazás, böngészőben fut és a háziorvosi páciens látogatások során tárolandó adatokat rögzíthetjük, illetve az előzmények (ellátások, leletek, receptek, th lap stb.) kérdezhető le vele. Mivel mobil internet segítségével kommunikál az eszköz, érdemes a használat előtt az adott szolgáltató által biztosított 3G lefedettséget ellenőrizni, hogy megfelelő sebesség érhető-e el ott, ahol használni szeretné.

Az adatok közvetlenül a visualix adatbázisba rögzülnek, illetve onnan kérdezhetőek le, nincs külön szinkronizáció. A jelenlegi megvalósításban sem beutalót, sem valódi receptet nem tud nyomtatni a rendszer, mivel a mobileszközre való optimalizálás volt a cél, ezért nem kerültek bele nyomtatási funkciók. A recept therápiaként az ellátás therápia részébe tárolódik.

Android-os okostelefonokról, táblagépekről, illetve windows rendszerű notebookok esetén Safari böngészővel használható.

A megjelenést (és valamennyire a sebességet is) ellenőrizheti az ingyenes Android alapú gyógyszer kereső rendszerünk segítségével is, melyet megtalál a portálunkon a Letöltések – Androis alkalmazások  között, vagy telepítheti közvetlenül innen. 

Távoli eléréssel az első fontos dolog, amit figyelembe kell venni, hogy amelyik gépre (pl. rendelői gép) interneten keresztül csatlakozik, az a távelérés ideje alatt a rendelőben nem használható. Erről részletesen kollégám pár perce írt.

Ha minden funkciót el szeretne érni és a kliens oldali (ahonnan a rendelői gépet eléri) nyomtatót is szeretné használni, akkor tapasztalataink szerint ezt csak a windows távoli asztali alkalmazása tudja, mert ott be lehet állítani, hogy a csatlakozáskor milyen (kliens oldali) helyi erőforrásokat adjon át a szerver gépnek, amik ott meg is jelennek (pl. a nyomtatók között). Nyomtató esetén ekkor a védőnői gépen megtalálható nyomtatónak (és minden olyan eszköznek, pl. scannernek) a rendelői gépen is fel kell lennie installálva, csak így működik megfelelően. A használat sebessége az internet elérés sebességétől függ, és mindkét gép internet hozzáférése fontos. A szűk keresztmetszet az úgynevezett feltöltési sávszélesség, ez általában lényegesen kisebb, mint a letöltési.

Arra is van lehetőség, hogy a rendelőben személyesen megmutatjuk mind a táblagépes mind a táveléréses használatot, átbeszéljük a felmerült igényeket, illetve a lehetséges megoldásokat.


Varga Sándor
Similar Topics
Users browsing this topic