Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 10, 2013 12:56:15 PM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Originally Posted by: FMilan 

Originally Posted by: Casus 

Segítséget kérek!

Egyik betegünknél az OEP napi plusz 1 db pelenkát engedélyezett a napi 3 db mellé.Ez a plusz pelenka azonos az eddig használttal, de a th-ás lapnál nem tudom a plusz pelenkát bevinni (pedig sok egyéb adatot kellene ráírni), mert "már szerepel a th-ás lapon". Ez nagyon megnehezíti a nyomon követést és a felírást. Mit tegyek? [bizonyt]

A kérdés az, hogy ezt a mennyiséget a patika kiadja, kiadhatja-e, ha egy receptre történik a felírás. Ha igen akkor azt javasoljuk, hogy írják fel 3 hónapra a 360 darabot (a program figyelmeztetés után engedi), és adminisztrálják, hogy az OEP engedélyezte a napi 4 darabot a páciensnek.

A visual Ixdoki jelenlegi működése szerint a gyógyszer választáskor a listában, függetlenül attól, hogy azt a th lapról vagy az előzőleg felírt gyógyszerek közül választják, csak egyszer jelenik meg.

Szerintem ez nem így működik.

Fel kell írni külön receptekre az egy évi pluszban engedélyezett pelenkákat, 4 vény,egy-egy vényen negyedévi plusz mennyiség .Ezeket a vényeket a szakorvosi javaslattal együtt be kell küldeni az OEP-nek . Ők lebélyegzik és visszaküldik.Ezekből a vényekből 3 havonta kell egyet pluszba odaadni amikor az esedékessé válik.

Én így tudom.Ajánlom az illetékes OEP-pel egyeztetni a felírásról.

A hozzátartozó sajnos ragaszkodik a havi felíráshoz, és viszi a receptet az OEP-hez ellenjegyeztetni.

Köszönöm a válaszokat!

Bajlódunk tovább [sir]

FMilan
Tuesday, December 10, 2013 1:02:04 PM
Originally Posted by: Ilona 

Reggel óta nincs TAJ ellenőrzés, 76. betegnél járunk, ha ma nem sikerül utólag ellenőrizni, akkor holnap még megtehető?

Az ellenőrzés csak az ellátás napján tehető meg, tehát holnap nem fogja tudni ellenőrizni a ma megjelenteket, nincs ilyen opció a programban. De hiába is lenne erre lehetőség, mert az ellátás napjára attól nem lenne érvényes TAJ ellenőrzés.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 10, 2013 2:51:19 PM

Reggel óta nincs TAJ ellenőrzés, 76. betegnél járunk, ha ma nem sikerül utólag ellenőrizni, akkor holnap még megtehető?

Az ellenőrzés csak az ellátás napján tehető meg, tehát holnap nem fogja tudni ellenőrizni a ma megjelenteket, nincs ilyen opció a programban. De hiába is lenne erre lehetőség, mert az ellátás napjára attól nem lenne érvényes TAJ ellenőrzés.

Ha ma nem tudunk TAJ-t ellenőrizni (utólag sem), akkor az OEP nem finanszíroz?

Somogyi László
Tuesday, December 10, 2013 4:12:09 PM

Ha elismerik, hogy az ő hibájukból nem történhetett ellenőrzés, akkor nincs levonás.

Ellenkező esetben neked kell bizonyítani, hogy mondjuk nem volt neted, rajtad kívül álló okok miatt.

Most csak annyi a biztos, hogy a Magyar Telekom hálózatához tartozó géptől nem jutnak tovább a kérések, adatcsomagok az OEP-hez. Nem csak az ejelentés, hanem semmi más. Vagy a vonalban van a hiba, vagy a vonal egy részében a Telekomnál, vagy az OEP-nél.

A kérdéses nevesincs gép, ahol elakadnak a csomagok: 81.183.0.53 ez az IP címe. Ez még egy Telekomos gép, valahol útközben.

Közben megnéztem, hol akad el a kommunikáció az OEP felé, azaz hol van ez a fekete lyuk. Kecskeméten.

Azaz itt:

http://www.ip-adress.com/whois/81.183.0.53 

Most vagy tévesen mennek arrafelé a csomagok például Gyöngyösről vagy szándékosan, de onnan nem jutnak tovább.

Kíváncsi vagyok tudnak-e a hibáról és javítják-e már?

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 10, 2013 4:29:51 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Ha elismerik, hogy az ő hibájukból nem történhetett ellenőrzés, akkor nincs levonás.

Ellenkező esetben neked kell bizonyítani, hogy mondjuk nem volt neted, rajtad kívül álló okok miatt.

Most csak annyi a biztos, hogy a Magyar Telekom hálózatához tartozó géptől nem jutnak tovább a kérések, adatcsomagok az OEP-hez. Nem csak az ejelentés, hanem semmi más. Vagy a vonalban van a hiba, vagy a vonal egy részében a Telekomnál, vagy az OEP-nél.

A kérdéses nevesincs gép, ahol elakadnak a csomagok: 81.183.0.53 ez az IP címe. Ez még egy Telekomos gép, valahol útközben.

És csoda történt! Elkezdett ellenőrizni!

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, December 10, 2013 4:36:56 PM
Túlórázunk is miatta ...
Somogyi László
Tuesday, December 10, 2013 4:42:37 PM

Túlórázunk is miatta ...

Itt még változatlan a helyzet...

Somogyi László
Tuesday, December 10, 2013 5:05:22 PM

Túlórázunk is miatta ...

Na, talán most megindul itt is. Ennyi.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 10, 2013 5:05:23 PM

Túlórázunk is miatta ...

Tisztelt Hírlevél Olvasó!

Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

A mai napon technikai hiba miatt az OEP külső szolgáltatásai és az OEP.HU honlap nem, vagy csak részben voltak elérhetőek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a probléma elhárítását követően, a jogviszony ellenőrzését végző rendszer kivételével minden informatikai szolgáltatás ismételten teljes funkcionalitással működik.

Az ismét üzemelő rendszerek kapcsán érintett egészségügyi szolgáltatók és üzemeltetők értesítése a hiba helyreállítását követően megtörtént.

A jogviszony ellenőrzés átmeneti kiesése a betegellátás biztonságát nem veszélyezteti.

Az ezen időszakban történő lekérdezések elmaradását a karbantartási időszakokban megszokott módon kezeljük, azaz a szolgáltatóknak hátrányt nem jelent.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Budapest, 2013. december 10.

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Informatikai szakterület

pj
  • pj
  • Kezdő (Szint 1)
Wednesday, December 11, 2013 4:09:35 PM
A Regisztráció >> Személyi adatok >> Alapadatok között nem szerepel a haskörfogat (ami lényeges CV rizikófaktor), illetve e helyett a Derékméret bevitelére van lehetőség. Mivel mi nem nadrágot v szoknyát szeretnénk csináltatni betegeinknek, megoldható lenne-e, h ezt átnevezzék "Haskörfogat"-ra (ugyanígy a háziorvosi ellátási ablakban is). Ezen kivül hasznos lenne, ha az infolapra is elhelyezhető lenne ez az érték.

Köszönettel: Princz János

csgyula
Wednesday, December 11, 2013 4:35:20 PM
Originally Posted by: pj 

A Regisztráció >> Személyi adatok >> Alapadatok között nem szerepel a haskörfogat (ami lényeges CV rizikófaktor), illetve e helyett a Derékméret bevitelére van lehetőség. Mivel mi nem nadrágot v szoknyát szeretnénk csináltatni betegeinknek, megoldható lenne-e, h ezt átnevezzék "Haskörfogat"-ra (ugyanígy a háziorvosi ellátási ablakban is). Ezen kivül hasznos lenne, ha az infolapra is elhelyezhető lenne ez az érték.

Köszönettel: Princz János

Köszönjük javaslatát, kérését továbbítottam a fejlesztő kollégák felé.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, December 19, 2013 10:16:43 AM
Kommunikáció - Email érkeztetésnél kellene kórházi zárójelentések rögzítéséhez ennek megfelelő választási lehetőség is . jelenleg csak a Szakrendelés van . így kénytelenek vagyunk az emailben érkeztetett zárójelentéseket is ide rögzíteni
Kharon
Thursday, December 19, 2013 11:40:31 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Kommunikáció - Email érkeztetésnél kellene kórházi zárójelentések rögzítéséhez ennek megfelelő választási lehetőség is . jelenleg csak a Szakrendelés van . így kénytelenek vagyunk az emailben érkeztetett zárójelentéseket is ide rögzíteni

Egyeztettem kollégáimmal, így első ránézésre kivitelezhető, de komolyabb programrész átnézés után ígérhetjük biztosra. Az év végi dömping miatt nem ígérjük erre az évre, de jövő év elején (január/február) várhatóan valamelyik verzióba belekerülhet.

Köszönjük észrevételét.

Thursday, December 19, 2013 2:11:48 PM
Minden adata-s lelet tartalmazza azt, hogy milyen rendelésen készült (2.sor első három karaktere). Nem lehetne az érkeztetéskor ezt automatizálni (hasonlóan mint a laborleleteket), nem kellene hosszú időket tölteni azzal, hogy pároztassuk melyik lelet melyik szakrendeléshez tartozik?
FMilan
Thursday, December 19, 2013 3:21:48 PM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Minden adata-s lelet tartalmazza azt, hogy milyen rendelésen készült (2.sor első három karaktere). Nem lehetne az érkeztetéskor ezt automatizálni (hasonlóan mint a laborleleteket), nem kellene hosszú időket tölteni azzal, hogy pároztassuk melyik lelet melyik szakrendeléshez tartozik?

Azt meg tudná nekem mondani hogy a leletben az első sorban a Sender= után mi szerepel? Vagy ha ez nincs meg akkor tudna nekünk küldeni néhány leletet mintaként emailben az infomix@infomix.hu címre?

Köszönjük

Thursday, December 19, 2013 5:24:18 PM

Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Azt meg tudná nekem mondani hogy a leletben az első sorban a Sender= után mi szerepel? Vagy ha ez nincs meg akkor tudna nekünk küldeni néhány leletet mintaként emailben az infomix@infomix.hu címre?

Köszönjük

Elküldök pár leletet.

dr.Kovács József
Friday, December 20, 2013 9:56:32 AM
Az OEP-től kaptuk a következő levelet. Az évváltás alábbi problémáját kezeli a program? A visszamenőlegesen felvett eseteket is? (dec. 30-án visszamenőlegesen felvett eset, például dec. 27-től.)

"Tisztelt Szolgáltató!

Tájékoztatom, hogy 2013-2014. évváltás kapcsán 2014. 1. hete a 2013. december 30 és 2014. január 5 közé eső hét. A tárgy héten felvett esetek keresőképtelenségét - attól függetlenül, hogy azok időpontja 2013. december 30 vagy ezt megelőző időszakra esik - 1. naplósorszámmal kell jelenteni."

dr.Kovács József
Kharon
Friday, December 20, 2013 10:17:14 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Az OEP-től kaptuk a következő levelet. Az évváltás alábbi problémáját kezeli a program? A visszamenőlegesen felvett eseteket is? (dec. 30-án visszamenőlegesen felvett eset, például dec. 27-től.)

"Tisztelt Szolgáltató!

Tájékoztatom, hogy 2013-2014. évváltás kapcsán 2014. 1. hete a 2013. december 30 és 2014. január 5 közé eső hét. A tárgy héten felvett esetek keresőképtelenségét - attól függetlenül, hogy azok időpontja 2013. december 30 vagy ezt megelőző időszakra esik - 1. naplósorszámmal kell jelenteni."

Igen, az 1.70.0-ás verzióban került ki ez a változtatás, így a program a legfrissebb verzión már kezeli az Ön által írt eseteket. Tehát, ha például január 2-án (vagy akár december 30-án) felveszünk táppénzre visszamenőlegesen egy pácienst december 27-től, akkor az 2014-es naplószámon fog szerepelni a jelentésben.

Plusz információ, hogy erre konkrétan rákérdeztünk az OEP-nél és a következő választ kaptuk:

„ …Abban az esetben, ha a jelentés 1. hét akkor 1-es naplószámmal kell felvenni a keresőképtelen biztosítottat. Akkor is az új év sorszámát kell kapnia a keresőképtelen esetnek, ha ebben az időszakban kerül felvételre, de visszamenőlegesen (új év, új naplószám, de előző évi dátum pl. : 2013. december 30-án jelentkezik a biztosított hogy 26-án éjszaka nem tudott elmenni dolgozni mert ügyeletes orvos látta el. A felvétel dátuma 2013. december 26-a, a jelentés (megjelenés) dátuma 2013. december 30-a, és az eset az 1. hétben fog szerepelni. …”

misidoki
Friday, December 20, 2013 11:51:13 AM
Kharon
Friday, December 20, 2013 11:56:37 AM
Originally Posted by: misidoki 

próba

Amennyiben ez a bejegyzés egy felírásra történő próbálkozás volt, akkor sikeresnek tekinthető... 😎

Monday, December 23, 2013 9:33:21 AM
Személyi adatok-Törzskarton törzslap megnyitáskor az eu. kártyás betegem típus bejegyzése (8-as) állandóan eltűnik. Nem őrzi meg a mentés. nagyon zavaró.
dr.Kovács József
Tuesday, December 31, 2013 9:23:17 AM
"Táppénz: mától már 2014 első hete van!

Ne felejtsék el, hogy a mától táppénzre vett paciensek már a 2014-es naplóba kerülnek.

Ehhez rendelés előtt a következő táppénzes naplószámot 1-re kell állítani a Karbantartás - Kezelés, költség, anyag - Naplószám karbantartás menüpontban."

Talán szerencsésebb lett volna automatizálni. Sajnos nem mindenki olvassa a Fórumot.

2013.dec.30-i első programindításkor a naplószám egy felugró figyelmeztetés mellett automatikusan 1-re állítódhatott volna. [elpirul]

dr.Kovács József
szviktor
Tuesday, December 31, 2013 9:48:46 AM

Ne felejtsék el, hogy a mától táppénzre vett paciensek már a 2014-es naplóba kerülnek.

Ehhez rendelés előtt a következő táppénzes naplószámot 1-re kell állítani a Karbantartás - Kezelés, költség, anyag - Naplószám karbantartás menüpontban."

Talán szerencsésebb lett volna automatizálni. Sajnos nem mindenki olvassa a Fórumot.

2013.dec.30-i első programindításkor a naplószám egy felugró figyelmeztetés mellett automatikusan 1-re állítódhatott volna. [elpirul]

A táppénzes naplószám átállítására megjelenik egy figyelmeztető üzenet amikor új táppénzt felvételt szeretne indítani.

UserPostedImage

Üdv: Szabó Viktor
dr.Kovács József
Tuesday, December 31, 2013 10:45:02 AM
Originally Posted by: szviktor 

A táppénzes naplószám átállítására megjelenik egy figyelmeztető üzenet amikor új táppénzt felvételt szeretne indítani.

UserPostedImage

A reklamáció visszavonva!!!!! 😶

dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
Thursday, January 2, 2014 9:11:58 AM
Begépeltem 3 oldal zárójelentést, már az utolsó mondatoknál tartottam, amikor véletlen a Shift helyett a Ctrl billentyűt nyomtam le, így a begépelt 3 oldalnyi szöveg teljesen eltünt. Nem tudnám azt valahogyan elővarázsolni ? Kezdhetem a gépelést újra. (Jól kezdődik az évem..)
palenkascs
Thursday, January 2, 2014 9:27:28 AM

Begépeltem 3 oldal zárójelentést, már az utolsó mondatoknál tartottam, amikor véletlen a Shift helyett a Ctrl billentyűt nyomtam le, így a begépelt 3 oldalnyi szöveg teljesen eltünt. Nem tudnám azt valahogyan elővarázsolni ? Kezdhetem a gépelést újra. (Jól kezdődik az évem..)

Amennyiben még nem lépett ki a menüpontból (törlést követően semmi nem történt) meg lehetne esetleg próbálni a CTRL+Z billentyű kombinációt. Ez hivatott az utolsó művelet visszavonására, remélhetőleg az utolsó művelet a törlés volt, így talán segíteni fog, viszont ha azóta bezárta, más is történt, sajnos lehet, hogy újra be kell gépelni.

Varga Sándor
Thursday, January 2, 2014 9:28:57 AM

Ilyen esetben, amíg más tevékenység nem történik, nem vált képernyőt, a CTRL+Z billentyűkkel visszavonható a véletlen törlés.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Thursday, January 2, 2014 4:13:40 PM
Holnap van az influenza jelentés határideje és nem sikerül elővarázsolni. Közli a program, hogy csak 2013. szeptember 1-ig beadott oltásokra készíthető el a kimutatás és átállítja a dátumot 2013. szeptemberre. Mit csinálok rosszul?[azta]
rpetra
  • rpetra
Thursday, January 2, 2014 4:28:42 PM
Originally Posted by: Bogi 

Holnap van az influenza jelentés határideje és nem sikerül elővarázsolni. Közli a program, hogy csak 2013. szeptember 1-ig beadott oltásokra készíthető el a kimutatás és átállítja a dátumot 2013. szeptemberre. Mit csinálok rosszul?[azta]

Az elvégzett oltások ablakban először be kell jelölni a kék Influenza feliratot, majd az alatta lévő kis táblázatban a legelső sort, ezután pedig a telepített irodai szoftvernek megfelelően be kell jelölni, hogy mibe készüljön el az excel táblázat. (Microsoft Excel vagy Open Office). A táblázatot a Megtekint gombra kattintva készítheti el.

UserPostedImage

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Thursday, January 2, 2014 4:38:31 PM
Originally Posted by: rpetra 

Originally Posted by: Bogi 

Az elvégzett oltások ablakban először be kell jelölni a kék Influenza feliratot, majd az alatta lévő kis táblázatban a legelső sort, ezután pedig a telepített irodai szoftvernek megfelelően be kell jelölni, hogy mibe készüljön el az excel táblázat. (Microsoft Excel vagy Open Office). A táblázatot a Megtekint gombra kattintva készítheti el.

UserPostedImage

Köszönöm! A kis táblázatban vagy nem pipáltam ki semmit, vagy mindent bejelöltem, ezért nem sikerült. De most már jó 🙂

Similar Topics
Users browsing this topic