hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, October 14, 2008 5:47:04 PM
Ide várjuk kérdéseiket, javaslataikat a program működésével kapcsolatban. Ha egy hozzászólást témaként kezelünk, vagy van saját támaja a hozzászólásnak, átmozgatjuk azokat a megfelelő helyre
Hostyánszki László
nemest
Thursday, June 18, 2009 3:47:25 PM
Üdv, most váltottam a fogorvosi rendelőmben az IxFog-ról Visual Ixamb-ra.

Kb 2 hete ismerkedünk a programmal, ez már elég idő arra, hogy legyen némi rálátásunk a működésbeli hibákra/különbözőségekre.

A legtöbb problémánk az Előjegyzési naplóval van:

1.Nem lehet névre keresni(ez komoly hiányosság,hiszen néha a betegek telefonon érdeklődnek, hogy mikorra voltak előjegyezve és ilyenkor ezt megtalálni nem túl egyszerű:-k ),ill. egy adott névhez tartozó bejegyzés időpontjának módosítása sem olyan egyszerű, mint az az IxFog esetében volt(pl. , ha valaki lemondja az időpontját és kér egy másikat, először az egész korábbi bejegyzést törölni kell és utána az új időpontra kell felvenni a beteget, ahelyett, hogy csak a dátumot módosítanánk.)

2.Nagyon nehezen láthatók át a bejegyzések még egy adott napon belül is(ezen csak némileg segít a "Sorrendlista", hiszen az statikus, nem szerkeszthető és minden napra csak újabb kattintással hívható elő>időveszteség), arról nem beszélve, hogy a heti foglaltságról még hozzávetőleges képünk sem lehet.Ezen segíthetne, ha pl. szinkronizálni lehetne más naptárprogramokkal(pl. Outlook), mivel ezek jóval testreszabhatóbbak, továbbá az előjegyzésbevétel "mobilabb" lehetne, hiszen pl. egy pda segítségével(és utólagos szinkronizálással) nem kellene a rendszert futtató számítógéphez kötődni...

3.Többször előfordult, hogy ha aktív maradt az Előjegyzési napló, a bejegyzésekhez tartozó nevek(csak a nevek!) eltűntek.Ez a hiba az ablak bezárásával, majd újranyitásával eddig mindig megoldódott-de azért jelezném.

4.Az IxFog programban nagyon hasznos volt, hogy amennyiben valakit a már tárolt betegek közül vettünk előjegyzésbe, megjelenésekor egyetlen billentyűparanccsal beléphettünk az Előjegyzési naplóból az aktuális betegkartonba.Ez most nem lehetséges(bár ezzel is időt spórolhatnánk...).

5.Statuszfelvételkor minden egyes fog esetében többablakos legördülő menüsorból lehet csak kiválasztani az adott fog állapotának megfelelő statuszkódot(időveszteség)- holott ezek 99%-át az asszisztensem már ismeri(hiszen ez nem változott a korábbi programhoz képest), és azt a 2-3 betűt sokkal gyorsabb lenne begépelni, mint a már említett ablakok között egérrel navigálni.

Nem kizárt, hogy a most felsorolt észrevételekre van a programban megoldás, csak még nem találtuk meg...

Mindenesetre előre is köszönöm, ha tesznek valamit a megoldás(ok) érdekében![bizonyt]

T_Zoli
Friday, June 19, 2009 4:51:22 PM
Köszönjük az észrevételeit. Ezeket továbbítottam a fejlesztő kollégák felé, hogy vizsgálják meg a módosítás lehetőségét, tekintettel a több mint 50 db visual Ixfog felhasználóra is. Mindenesetre kérjük vegye fel a telefonos, vagy személyes kapcsolatot azzal a kollégánkkal, aki telepítette Önnek a rendszert.

1., A Kartonozó ablakon található 'Paciens előjegyzések' gomb, ahol egy kattintással megnézhetők a beteg előjegyzései. Amennyiben a 'Kartonozó' modult nem szeretné használni, akkor a 'Napi tevékenység\Listák-jelentések\Forgalmi adatok\Előjegyzés kereső' menüpontban is kilistázhatóak egy adott paciens előjegyzései.

2., Az Előjegyzés ablakon a 'Megtekint' gombra kattintással, megjelenik az adott nap teljes előjegyzése, a 'Megjegyzéssel' együtt.

3., Nem kell bezárni az Előjegyzés ablakot. A kurzor elmászik az aktuális időpontról, tehát egy másik - esetleg az m.n - időponthoz tartozó adatokat mutatja, ahol meglehet, hogy senki nincs bejegyezve. Elég visszakattintani az eredeti időpontra.

4., Az 'Előjegyzett' betegeket egy kattintással kiválaszthatunk a Választ ablak', 'Várakozó' listán.

5., A Több ablakos legördülő menü egy windows-os felület, amelyre azért van szükség, mert a Státusz kódok csoportosítva, alábontva vannak.

Zoltán
Tuesday, October 27, 2020 11:03:51 AM
Sziasztok!

Munkavégzés közben már egy ideje folyamatos SQL hibákat dob fel a program, amik bezárása után a program kilép. Nem tudjátok, mi lehet ennek az oka?

néhány példa hibára:

Hibás az SQLEXEC végrehajtása

kk=-1

(...)

Hibaüzenet=[Microsoft][ODBC SQL Server Driver]Kommunikációs hivatkozási hiba

vagy

Hibaüzenet=[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][DBMSLPCN]ConnectionWrite (Send())

Van valami ötlet?

Köszönöm:

Zoli

Sz. Tamás
Tuesday, October 27, 2020 12:10:20 PM
Originally Posted by: Zoltán 

Sziasztok!

Munkavégzés közben már egy ideje folyamatos SQL hibákat dob fel a program, amik bezárása után a program kilép. Nem tudjátok, mi lehet ennek az oka?

néhány példa hibára:

Hibás az SQLEXEC végrehajtása

kk=-1

(...)

Hibaüzenet=[Microsoft][ODBC SQL Server Driver]Kommunikációs hivatkozási hiba

vagy

Hibaüzenet=[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][DBMSLPCN]ConnectionWrite (Send())

Van valami ötlet?

Köszönöm:

Zoli

Tisztelt Zoltán!

Valószínűleg az ODBC beállításokkal van probléma. Ha email-ben küldene nekünk elérhetőséget, ahol fel tudnánk venni a kapcsolatot, telefonon keresztül tudunk segíteni.

Köszönettel:

Szöllősi Tamás

Similar Topics
Users browsing this topic