Dr Rétei Ágnes
Friday, May 15, 2015 2:31:37 PM
Több alkalommal jeleztem, hogy a hosszú nevű páciensek teljes neve nem fér rá sem az infolapra, sem a beutalókra. A helyük elég hosszúra van "kinyújtva". Konkrét név (nem dr) 29 karakter + szóközök, már az utolsó két betű nem látszik. [bizonyt]
Kharon
Friday, May 15, 2015 3:52:24 PM
Tisztelt Felhasználónk!

Páciens nevének rögzítésére maximum 30 karakternyi lehetőség van, ezt a korlátot

az OEP felé leadott változás jelentések miatt nem tudjuk bővíteni, mivel kötött a páciens nevének hosszúsága, ami 30 karakter.

Originally Posted by: Casus 

Több alkalommal jeleztem, hogy a hosszú nevű páciensek teljes neve nem fér rá sem az infolapra, sem a beutalókra. A helyük elég hosszúra van "kinyújtva". Konkrét név (nem dr) 29 karakter + szóközök, már az utolsó két betű nem látszik. [bizonyt]

gombaycsongor
Monday, May 18, 2015 9:34:08 AM
Személyi adatok / Törzskarton / Rokkantság mezőket a megváltozott adattartalomra figyelemmel módosítani javaslom
K Bálint
Monday, May 18, 2015 9:58:06 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Személyi adatok / Törzskarton / Rokkantság mezőket a megváltozott adattartalomra figyelemmel módosítani javaslom

Szeretném megkérdezni milyen adattartalom változott a rokkantságnál és van e róla jogszabály, rendelet?

gombaycsongor
Monday, May 18, 2015 11:42:22 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: gombaycsongor 

Szeretném megkérdezni milyen adattartalom változott a rokkantságnál és van e róla jogszabály, rendelet?

7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról

A véleméyezési formuláról küldök egy kopit

Somogyi László
Monday, June 1, 2015 9:33:32 AM
A Windows 10 és a Visual IxDoki viszonyára kérdeznék rá:

a) Hűvös, távolságtartó?

b) Meleg, baráti?

c) Várakozó, érdeklődő?

:)

Ahogy látom, ma elindult az 1 évig tartó ingyenes frissítési lehetőség, a Windows 7, 8.1, verziókról a 10-re.

Windows 7-ről 10-re való frissítés igényli-e majd az Ixdoki újratelepítését?

Mától pereg a windózos homokóra 🙂

dr.Kovács József
Monday, June 1, 2015 10:12:55 AM
Jogosítvány, 1. alkalmassági kategória, 50 év alatt 10 év.

Térítési díj? Jelenleg 40 év alatt 7200.- Ft vagy ez is módosult?

dr.Kovács József
Varga Sándor
Monday, June 1, 2015 10:17:21 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

a) Hűvös, távolságtartó?

b) Meleg, baráti?

c) Várakozó, érdeklődő?

Ahogy látom, ma elindult az 1 évig tartó ingyenes frissítési lehetőség, a Windows 7, 8.1, verziókról a 10-re.

Mától pereg a windózos homokóra :)

Egyenlőre a c), vagyis várakozó, érdeklődő.

Mivel új operációs rendszer, ezért biztosan újra kell majd telepíteni a háziorvosi programot is. Mivel még mi sem tudjuk mi történik a gépekkel egy ilyen váltás során, milyen nyomtatók, orvosi műszerek fognak megfelelően működni, és melyek nem, ezért arra kérjük a felhasználóinkat egyenlőre várjanak.

Ha túl leszünk az első hét jelentésein belekezdünk az új windows és az infomix programok közös működésének a tesztjébe, csak ez után tudunk konkrét információkat adni.

Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, June 1, 2015 10:30:37 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Jogosítvány, 1. alkalmassági kategória, 50 év alatt 10 év.

Térítési díj? Jelenleg 40 év alatt 7200.- Ft vagy ez is módosult?

Az alkalmassági véleményről a 13/1992 NM rendelet szól, amiben az életkoroknál valóban változott az időszak. Ezt a 16/2015. (III. 30.) EMMI rendelet módosította 2015. III. 31-től.

Az árakról a 284/1997 Korm. rendelet rendelkezik, ami nem változott.

Tehát most a két jogszabály szerint:

40 éves korig 10 évre 7200,- Ft

40 - 50 év között 10 évre 4800,- Ft

50 - 60 év között 5 évre 4800,- Ft

60 - 70 év között 3 évre 2500,- Ft

70 év felett 2 évre 1700,- Ft

Azt, hogy március 31-től életbe lépett a korhatár változás, és hogy ezzel együtt a vizsgálatért fizetendő díjak nem változtak jeleztük, de eddig nem történt további módostás.

Emiatt jelenleg a lőfegyver és gépjármű vezetői alkalamssági sem készíthető el ugyan olyan hosszú érvényességi idővel a 40-50 éves paciensek számára, mert a lőfegyver alkalmassági időszakok sem változtak.

A programjaink a jogszabálynak megfelelő vizsgálati díjat emelik be az életkornak megfelelően. Ezt mindenki saját felelősségére módosíthatja.

Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, June 1, 2015 3:34:11 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

a) Hűvös, távolságtartó?

b) Meleg, baráti?

c) Várakozó, érdeklődő?

Mától pereg a windózos homokóra :)

HWSW wrote:

Az operációs rendszer július 29-étől lesz elérhető, a Windows 7 SP1 és 8.1 felhasználók már előregisztrálhatnak az ingyenes frissítésre. A vállalat egyelőre csak a PC-s és tabletes (tehát 8 hüvelykesnél nagyobb kijelzővel szerelt eszközök) verziót dobja piacra, a Windows 10 Mobile nem kerül be az első ütembe.

Az előregisztrációra szolgáló értesítő Windows 7 SP1 és Windows 8.1 tulajok gépein bukkanhat fel a KB3035583 frissítés letöltése és telepítése után.

Az így beregisztrált gépekre a Windows 10 megjelenésekor automatikusan letöltődik majd. Fontos, hogy települni viszont további jóváhagyás nélkül természetesen nem fog, attól tehát senki ne féljen, hogy egy újraindítást követően egy szokásos frissítési procedúrához hasonlóan megkezdődik az operációs rendszer cseréje. A regisztráció során a felhasználók kapnak egy összefoglalót arról is, hogy az adott gépen a Windows 10 telepítését követően milyen eszközökkel lehet majd probléma a meghajtóprogramok esetleges inkompatibilitása miatt, így ezek nem ütnek majd be teljesen váratlanul. A regisztráció során megadható a felhasználó email-címe is, amelyre a Microsoft információkat és emlékeztetőt küld, de ez nem kötelező része a folyamatnak.

Az még kevésbé kapott nyilvánosságot, hogy a frissítéssel megszerzett Windows 10 licenc nem mozgatható, vagyis ahhoz az eszközhöz kötődik, amelyen a frissítést telepítjük. Ez hazánkban kevésbé releváns, a dobozos Windows vásárlása nem túl népszerű, és még ezeknek is csak parányi töredékét teszik ki a hordozható, nem-OEM licencek. Azoknak azonban, akik ilyen licenccel rendelkeznek, jó lesz tudni, hogy a frissítés elfogadása effektíven downgrade-et jelent, a hordozhatóság ezzel megszűnik. Arra persze lehetőség van, hogy az eredeti hordozható licencet más PC-re vigye át a felhasználó, ez az új telepítés azonban az előzővel (frissített vagy sem) nem használható egyszerre legálisan.

Forrás: www.hwsw.hu 

kleh
  • kleh
Tuesday, June 2, 2015 4:37:07 PM
Tisztelt Infomix !

Két kéréssel fordulok Önökhöz. Az első, hogy a labor panelben, a serum fülben a natrium, kalium, stb vizsgálatok közzé illesszék be az eGFR -t is (estimalt glomerularis filtratio rata) ill hogy a Synlab Hungaria KFT mint laboratorium jelenjen meg, tehát tudjam felvenni a kedvenc labor vizsgálatok közzé. Készségüket köszönöm. Kovács-Kléh László, Ecser.

palenkascs
Wednesday, June 3, 2015 11:30:54 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Két kéréssel fordulok Önökhöz. Az első, hogy a labor panelben, a serum fülben a natrium, kalium, stb vizsgálatok közzé illesszék be az eGFR -t is (estimalt glomerularis filtratio rata) ill hogy a Synlab Hungaria KFT mint laboratorium jelenjen meg, tehát tudjam felvenni a kedvenc labor vizsgálatok közzé. Készségüket köszönöm. Kovács-Kléh László, Ecser.

A Karbantartás - Gyógyszerek-Laborvizsgálatok - Labor vizsgálatok karb. menüpontban lehet felvenni új vizsgálatokat, módosítani a régieket.

Itt ki kell választani Azt a vizsgálatot, amihez képest szeretnénk újat felvenni, rá kell kattintani középen lent az Új nyomógombra, meg kell adni, hogy a kiválasztott vizsgálathoz képest hova szeretnénk a fában elhelyezni az új vizsgálatot, majd jobb oldalt meg kell adni a paramétereit.

Új felvételhez (ha szürke) akkor gazdával kell belépni, mert a menü ezen funkciója csak rendszergazdai joggal bíró felhasználónak érhető el, így orvosi belépéssel nem minden esetben lehetséges, de az intézőbe használt jelszónak jónak kell lennie.

A 2. kérdését lehet nem értem teljesen, mert Laboratóriumot említ, de laborvizsgálathoz szeretné felvenni.

Szeretném megkérni, hogy ez utóbbit kicsit részletezze, hogy biztosabban tudjunk segíteni.

Köszönöm!

kleh
  • kleh
Wednesday, June 3, 2015 3:49:57 PM
Tisztelt Infomix !

Igen, így jártam el de sajnos ezt a fajta vizsgálatot "GFR" vagy eGFR nem találtam így nem tudtam beilleszteni. Ezért kértem, hogy kerüljön be a többi közzé. De ha mégis valahol ott van, akkor elnézést. Szóval ha lehet nézzék át, én is még megnézzem egyszer.

A második kérésem, hogy valamiért a Synlab Hungaria KFT nem mint labor érzékeli a rendszer, tehát mint kedvenc laborba nem csak mint kedvenc összesbe tudom bevarázsolni. Szóval próbálják felvenni a kedvenc laborok közzé- nekem ez nem sikerült, de lehet csak ügyetlen voltam. Ezt is meg fogom még nézni. Készségüket köszönöm.

Wednesday, June 3, 2015 4:58:43 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Igen, így jártam el de sajnos ezt a fajta vizsgálatot "GFR" vagy eGFR nem találtam így nem tudtam beilleszteni. Ezért kértem, hogy kerüljön be a többi közzé. De ha mégis valahol ott van, akkor elnézést. Szóval ha lehet nézzék át, én is még megnézzem egyszer.

A második kérésem, hogy valamiért a Synlab Hungaria KFT nem mint labor érzékeli a rendszer, tehát mint kedvenc laborba nem csak mint kedvenc összesbe tudom bevarázsolni. Szóval próbálják felvenni a kedvenc laborok közzé- nekem ez nem sikerült, de lehet csak ügyetlen voltam. Ezt is meg fogom még nézni. Készségüket köszönöm.

a laborvizsgálatok karbantartásánál klikkelj rá a Kreatininra, majd rákattintassz az új nyomógombra, kiválasztod a mögé-t. Ekkor jobb oldalon beírod a névhez, hogy eGFR és okézod.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, July 9, 2015 3:21:09 PM
Megoldható-e a Therapias lap karbantartásnál, hogy látszódjon az ellátva dátum?
Kharon
Thursday, July 9, 2015 3:31:42 PM

Az lenne a kérdésünk hogy erre a funkcióra miért lenne szükség a therápiás lap karbantartásnál?

Hiszen a receptírás/gyógyszerválasztás therápiás lapról nézetben megtalálható az ellátva-ig dátum.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, July 9, 2015 4:09:45 PM
Originally Posted by: Kristóf 

Az lenne a kérdésünk hogy erre a funkcióra miért lenne szükség a therápiás lap karbantartásnál?

Hiszen a receptírás/gyógyszerválasztás therápiás lapról nézetben megtalálható az ellátva-ig dátum.

Itt anélkül látnám a felírást és az ellátottságot, hogy megnyitom a napi tevékenységet, vagy a lekérdezésben a gyógyszer felírást bogarászom. Számomra a therapias lap itt nagyon könnyen átlátható.

kleh
  • kleh
Friday, July 10, 2015 10:02:06 AM
a terápiás lap rubrikái nagyon könnyen karbantarthatók. Megnyitva a terápiás lapot előjönnek a gyógyszerek. Az oszlopok (pl javaslat vége) előre hátra mozdíthatók igény szerint mint egy ixeles (excel) táblázatban. Én is van amit előre hoztam és van amit hátra toltam. Ezt nagyon korrektül megoldotta az infomix (kénytelen vagyok Őket megdícsérni 🙂 ). szép napot.
dr.Kovács József
Monday, July 27, 2015 12:51:12 PM
Nem tudom megnyitni a júniusi változáskjelentéshez tartozó csatolmányok egy részét.

Üzenet: Ez a lap nem jeleníthető meg.

Közvetlenül az interneten meg tudom nézni.

dr.Kovács József
Kharon
Monday, July 27, 2015 3:11:25 PM

Nem tudom megnyitni a júniusi változáskjelentéshez tartozó csatolmányok egy részét.

Doktor Úrral megbeszéltük telefonon, hogy valószínű egyedi esetről lehet szó, de ahhoz, hogy ezt kiderítsük egy távoli eléréssel megfogjuk nézni a holnapi nap folyamán a problémát.

A februári és a márciusi indikátor pontokat elszámolta az OEP egy informatikai hiba miatt és most közölte a korrekciót. Ezt a javítást a júniusi jelentéshez csatolták, nagy valószínűséggel ezeket a csatolmányokat nem tudja jelenleg megnyitni a programon keresztül.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, July 27, 2015 3:34:43 PM
Originally Posted by: NViktor 

Doktor Úrral megbeszéltük telefonon, hogy valószínű egyedi esetről lehet szó, de ahhoz, hogy ezt kiderítsük egy távoli eléréssel megfogjuk nézni a holnapi nap folyamán a problémát.

A februári és a márciusi indikátor pontokat elszámolta az OEP egy informatikai hiba miatt és most közölte a korrekciót. Ezt a javítást a júniusi jelentéshez csatolták, nagy valószínűséggel ezeket a csatolmányokat nem tudja jelenleg megnyitni a programon keresztül.

Nem egyedi.

Nálam is megtörtént , újraindítással oldódott meg.

Sőt van olyan is, hogy a B300-at megnyitja majd, ezt követően a Változásjelentésnél "Cancel" "Ignor" "Help" hibaüzenettel "lefagy", de a programot hagyja normál menet szerint bezárni. Újraindításkor ha elsőre a Változás jelentést nyitom meg simán működik tovább.

dr.Kovács József
Tuesday, July 28, 2015 9:27:05 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Nem egyedi.

Sőt van olyan is, hogy a B300-at megnyitja majd, ezt követően a Változásjelentésnél "Cancel" "Ignor" "Help" hibaüzenettel "lefagy", de a programot hagyja normál menet szerint bezárni. Újraindításkor ha elsőre a Változás jelentést nyitom meg simán működik tovább.

Nem fagy le a program és hiába indítom újra. Olyan mintha nem találná a weblapot, vagy foglalt lenne a server.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, July 28, 2015 9:45:38 AM

Nem egyedi.

Nem fagy le a program és hiába indítom újra. Olyan mintha nem találná a weblapot, vagy foglalt lenne a server.

Igen, valójában nem fagy le, ezért is tettem idézőjelbe a szót, csak olyan mintha......, ezzel együtt sem tudom az igazi okot.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, July 28, 2015 9:48:05 AM

Nem egyedi.

Igen, valójában nem fagy le, ezért is tettem idézőjelbe a szót, csak olyan mintha......, ezzel együtt sem tudom az igazi okot.

A mai napon 13:30-tól lesz távoli eléréssel meg nézve a jelenség, reméljük akkor már többet fogunk tudni.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, July 28, 2015 10:33:21 AM
Kérdés : van annak reális esélye, hogy a Betegszállító online megrendelése a programból belátható időn belül "meggyógyul" ?

Nekem ugyanis egy ideje nem akar működni !

Tanúsítvány lejártáról regél, a programból nem tudok belépni az oldalra, de direkt az expl. -ből, kivétel engedélyezésével, igen. Csakhogy így igen macerás az adat feltöltés.

palenkascs
Tuesday, July 28, 2015 11:21:48 AM

Kérdés : van annak reális esélye, hogy a Betegszállító online megrendelése a programból belátható időn belül "meggyógyul" ?

Nekem ugyanis egy ideje nem akar működni !

Tanúsítvány lejártáról regél, a programból nem tudok belépni az oldalra, de direkt az expl. -ből, kivétel engedélyezésével, igen. Csakhogy így igen macerás az adat feltöltés.

Utána járok/járunk, hogy mi okozhatja ezt, és hogy milyen megoldást tudunk ígérni a probléma kapcsán. Amint kiderült valami hasznos információ, itt fogok írni Önöknek!

Ilona
  • Ilona
Wednesday, July 29, 2015 11:44:12 AM
Voltaren ophta CD szemcseppet nem találok a gyógyszerlistában, a gyógyszertárban viszont van és nem törölt készítmény. Hol találom meg ? Köszönöm a választ.
csgyula
Wednesday, July 29, 2015 11:58:28 AM
Originally Posted by: Ilona 

Voltaren ophta CD szemcseppet nem találok a gyógyszerlistában, a gyógyszertárban viszont van és nem törölt készítmény. Hol találom meg ? Köszönöm a választ.

Az OEP gyógyszer törzse alapján a készítmény nincs forgalomban. Kérem ellenőrizze, hogy a gyógyszerválasztó ablak jobb alsó sarkában található beállításoknál (fogaskerekek) nincs-e kipipálva az "Általános/FoNo listában csak a forgalomban lévő készítmények látszanak" opció. A mennyiben kivan pipálva, kérem vegye ki a pipát.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, July 30, 2015 11:33:01 AM
T. Infomix!

Valószínűleg már tudnak róla, de azért jelzem, hátha mégse:

OEP levél érkezett menekültekkel kapcsolatban, mely új kategória bevezetését igényli a program/szelyi adatok, törzskarton/ TAJ szám típusa listában.

5. Személyazonosító típusa

0. a személyazonosító jel nincs kitöltve

1. TAJ szám

2. 3 hónapnál fiatalabb gyermek képzett TAJ száma

3. útlevélszám

5. menedékes, kérelmező, befogadó igazolvány száma

6.ismeretlen TAJ számú elhunyt személy, illetve ismeretlen beteg

9. személyazonosító a menekült, menedékes és oltalmazott státusz kérelmezését megelőzően nyújtott ellátás során”

Az egész levelet elküldtem e-mailben.

Üdvözlettel: Dr Bakos

K Bálint
Thursday, July 30, 2015 11:56:30 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Valószínűleg már tudnak róla, de azért jelzem, hátha mégse:

OEP levél érkezett menekültekkel kapcsolatban, mely új kategória bevezetését igényli a program/szelyi adatok, törzskarton/ TAJ szám típusa listában.

5. Személyazonosító típusa

0. a személyazonosító jel nincs kitöltve

1. TAJ szám

2. 3 hónapnál fiatalabb gyermek képzett TAJ száma

3. útlevélszám

5. menedékes, kérelmező, befogadó igazolvány száma

6.ismeretlen TAJ számú elhunyt személy, illetve ismeretlen beteg

9. személyazonosító a menekült, menedékes és oltalmazott státusz kérelmezését megelőzően nyújtott ellátás során”

Az egész levelet elküldtem e-mailben.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Köszönjük már tudunk róla a következő verzióval bekerül az új TAJ szám típus a programba.

Similar Topics
Users browsing this topic