Tisztelt Infomix!
Szombati ügyeletben ráértem, és a program (Visual ix) funkcióin gondolkoztam. A következő felvetés egyáltalán nem orvosi jellegű, viszont igen erőforrás igényes. Kérem fontolják meg mint távoli fejlesztési lehetőséget.
Az orvosi rendelők nagy része méltatlanul hanyagolja a program backupját. Pedig ez az esetleges pótolhatatlan adatvesztés miatt nem elhanyagolható. Jelenleg a rendelőre van bízva, hogy ezt hogy oldja meg. Önök tanácsokkal segítenek.
Elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha az Infomix beépitené a programba a program backupját, de nem csak a figyelmeztetést a mentésre, hanem egy komplett mentést az orvosi adatokról. A mai világban szélessávú internet áll rendelkezésre mindenhol, ez nem lenne gond. A legjobb az lenne, ha a vállalat a saját szerverére mentene (vagy valamilyen bérelt tárhelyre), ezzel szavatolná az adatok biztonságát. Mindezt akár teljesen automata módon a rendelés végén. Természetesen csak akkor ha ezt valaki megrendeli, és beleegyezik az adatkezelésbe. Az érzékeny adatok miatt valami titkosítás sem ártana.
Ez akár a rendelői gép teljes tönkremenetele esetén is megmentené az adatokat, hisz az önök szerveréről minden visszaállítható lenne.
Nyilván ez nem kis beruházást, fejlesztést igényelne, ezért szükséges előzetes költség és igény kalkulácio.
Szerintem sokan áldoznánk plussz anyagiakat is, hogy az évekig gyüjtögetett betegadatokat biztonságban tudjuk.
Üdvözlettel Dr Bakos.
Tisztelt Dr. Bakos.!
Köszönjük a javaslatot. A felvetés nem lenne rossz ezzel csak annyi a probléma, hogy adatvédelmi szempontból mi mint szolgáltató mentéseket nem tárolhatunk és nem gyűjthetünk be, illetve jelenleg semmilyen módon nem tárolhatóak egészségügyi adatok felhő szolgáltatóknál (pl.: google drive, dropbox stb.). Így sajnos ez nem kivitelezhető.
A másik probléma, hogy a rendelők nagy többségében 2Mb/s internet van aminek a feltöltése 0,5 Mb/s és ezzel a sebességgel egy kicsit sokáig tartana a mentés elkészítése akkor még inkább ha a mentéshez tartozik még 60Gb szkennelt lelet is így több napig küldené a mentés ami nagyon sok idő lenne.
Ha bármilyen javaslata vagy fejlesztési ötlete merül fel továbbra is várjuk itt a fórumon vagy e-mailben az infomix@infomix.hu címre.
T. infomIx!
Szeretnék visszatérni a mentés kérdésére.
Nosztalgiával emlékszem vissza a Wualara: a szerveremről a beállított időben, meghatározott tartalommal (EKG, dokidata, stb.), megfelelő titkosítással, időgép funkcióval, kezdetben ingyen. majd minimális éves díjért mentett.
Nem a profik, hanem hozzám hasonló halandók számára mellékelek néhány linket:
http://www.hwsw.hu/hirek/54408/wuala-tresorit-cloud-tarhely-dropbox-titkositas.html
http://www.hwsw.hu/hirek/50087/tresorit-felhos-tarhely-szolgaltatas-fajlszinkronizacio-microsoft-azure-biztonsag.html
Az utód szolgáltatása már üzleti: 1 fős felhasználó esetén 10€/hónap. Ámde 50+ felhasználó esetén egyedi árat ajánl.
https://tresorit.com/pricing
Az elmúlt évtizedekben (0239-ként)úgy tapasztaltam, hogy az infomIx kellő időben és sikeresen mert és tudott újítani.
Nem lenne érdemes tárgyalni velük?