FMilan
Thursday, June 30, 2016 3:49:53 PM
Originally Posted by: Kezdő 

Tisztel Infomix!

Az 1.101.0 verzióváltóban feltűntetett "Ellátásái dokumentum" hol található? És milyen módon lehet e-mailben elküldeni az itt bevitt adatokat?

Valamint hol lehet kilistázni a szűrést igénylő páciensek listáját?

Köszönettel

Bea

Az ellátási dokumentum a háziorvosi ellátás ablak jobb alsó sarkából

nyomtatható a nyomtató ikonra kattintva, e-mailen elküldeni pedig a mellette

lévő levél ikonra kattintva van lehetőség. Amennyiben nem megy a küldés

előfordulhat hogy a kommunikáció modul bekapcsolás szükséges, a meglévő

modult a Help menü Névjegy pontjában tudja ellenőrizni.

A szűrés listára a legmegfelelőbb a Napi tevékenység / Szakmai indikátor

listák / OEP indikátor menüpontból indított pontban található. Itt a Lista

részben a pöttyet az Esedékesség pontba kell tenni, és a lekért listában

láthatóak a szűrendő páciensek is.

Kezdő
Monday, July 4, 2016 8:35:21 AM
A Szakmai indikátor listák/ OEP indikátor menüpontot nem találom. Milyen beállítási hiba lehet?
Kharon
Monday, July 4, 2016 8:46:45 AM

A Szakmai indikátor listák/ OEP indikátor menüpontot nem találom. Milyen beállítási hiba lehet?

Először nézze meg, hogy a Rendszer / Menüpontok karbantartása menüpontban a Napi tevékenységet lenyitva be van-e jelölve a Szakmai indikátor listák, ezen belül pedig az OEP indikátor.

Ha igen és még mindig nem látszik a menüpont, akkor azt lehetne tenni, hogy a Napi tevékenység menüpontot többször próbáljuk meg lenyitni, egyszer meg fog jelenni (általában második megnyitásra). Akkor fordul ez elő, hogy ha sok menüpont van bekapcsolva a Napi tevékenységen belül. Esetleg segítségként, a Menüpontok karbantartásában a nem használt menüpontokat kikapcsolhatja.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, July 6, 2016 9:42:01 AM
Napitevékenység: visszarendelést beírom - napitevékenység véleményhez beírt szöveget automatikusan kitörli, ha beteget visszarendelek. Javítást köszönöm !

palenkascs
Wednesday, July 6, 2016 9:57:28 AM
Originally Posted by: Ilona 

Napitevékenység: visszarendelést beírom - napitevékenység véleményhez beírt szöveget automatikusan kitörli, ha beteget visszarendelek. Javítást köszönöm !

Köszönjük az észrevételt, fejlesztő kollégák igyekeznek kideríteni, hogy mi okozhatja ezt a problémát, addig arra szeretném kérni, hogy miután az adott szöveges mezőt kitöltötték (panasz, státusz, stb, (amit töröl)) kattintsanak a szöveges mezőn kívüli részre (pl tőle jobbra a szürke területre), és csak így, a kattintást követően nyissák meg az előjegyzést/visszarendelést.

kleh
  • kleh
Wednesday, July 6, 2016 3:35:19 PM
Tisztelt Infomix !

Nem e lehetne olyat újítani, hogy a betegeknek kiadott gyógyszerlista alján rajta legyen az is, hogy meddig érvényesek a javaslatos gyógyszerek - vagy az utolsó rubrikába megjegyzésként szerepeljen? (nem a Kgy igazolásra gondoltam hanem a terápiás lap karbantartásánál nyomtatott listára). köszönöm.

palenkascs
Wednesday, July 6, 2016 3:44:17 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Nem e lehetne olyat újítani, hogy a betegeknek kiadott gyógyszerlista alján rajta legyen az is, hogy meddig érvényesek a javaslatos gyógyszerek - vagy az utolsó rubrikába megjegyzésként szerepeljen? (nem a Kgy igazolásra gondoltam hanem a terápiás lap karbantartásánál nyomtatott listára). köszönöm.

A Therápiás lap - Lista - Páciensnek adható gyógyszerlistára gondol?

Amennyiben igen, úgy képzeli el a dolgot, mint az ugyanitt nyomtatható Gyógyszer igazolás nyomtatványon? (mert ez utóbbinál a szakjavok esetén mutatja a dátumokat)

Köszönöm!

Kezdő
Wednesday, July 6, 2016 4:17:30 PM
Hogyan tudom kilistázni azon pácienseket, melyek nem kötelező védőoltást kaptak?
palenkascs
Wednesday, July 6, 2016 4:27:54 PM

Hogyan tudom kilistázni azon pácienseket, melyek nem kötelező védőoltást kaptak?

Lépjen be a Regisztráció - Listák-jelentések - elvégzett oltások menübe.

Itt Jobb fent az 'Oltás' legördülő listában válassza ki az 'Egyéb oltás' lehetőséget, aminek következtében alatta aktív lesz az 'Egyéb oltás' lista, így itt már tud keresni az egyéb oltások között.

Megfelelőt kiválasztva, időszakot, születési dátumot (megfelelő szűrési lehetőséget) beállítva a megtekint gomb végével máris elkészítheti képernyőre a szükséges listát.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, July 7, 2016 8:09:44 AM
T.Infomix!

Ma reggel a vírusirtóm Troján kártevőt jelzett a Visualix mappa Ixzip fileban. (G Data Internet security) Kérdésem, hogy ez a file a program része, vagy tényleg kártevő?

Dr Bakos

K Bálint
Thursday, July 7, 2016 8:20:56 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

Ma reggel a vírusirtóm Troján kártevőt jelzett a Visualix mappa Ixzip fileban. (G Data Internet security) Kérdésem, hogy ez a file a program része, vagy tényleg kártevő?

Dr Bakos

Igen a program része a mentésnél a tömörítésért felel. A karanténból vissza kell helyezni a fájlt és betenni a vírusirtó beállításainál kivételek közé.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, July 7, 2016 9:01:56 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

Dr Bakos

Igen a program része a mentésnél a tömörítésért felel. A karanténból vissza kell helyezni a fájlt és betenni a vírusirtó beállításainál kivételek közé.

Köszönöm.

Ilona
  • Ilona
Thursday, July 7, 2016 12:19:35 PM
Újabb törzskarton - alapbetegségek- lezajlott betegségek nem emelődik be az évszám, időigényes a sok betegségek esetében egyenként begépelni az évszámot (ennek megoldását már korábban kértem és azt is kértem -ígéretet is kaptam rá- , ami már külön van válogatva, "fel van emelve a megfelelő helyre" betegségeket, azt mellette levő kis kockában legyen színnel jelölve, így elkerülhető lenne a felesleges kattintgatások). Köszönöm szépen !
K Bálint
Thursday, July 7, 2016 12:44:19 PM
Originally Posted by: Ilona 

Újabb törzskarton - alapbetegségek- lezajlott betegségek nem emelődik be az évszám, időigényes a sok betegségek esetében egyenként begépelni az évszámot (ennek megoldását már korábban kértem és azt is kértem -ígéretet is kaptam rá- , ami már külön van válogatva, "fel van emelve a megfelelő helyre" betegségeket, azt mellette levő kis kockában legyen színnel jelölve, így elkerülhető lenne a felesleges kattintgatások). Köszönöm szépen !

Utána nézek a fejlesztési javaslat állapotának és felírom ide a fórumra. Addig is szíves türelmét kérjük.

Köszönöm!

Marosi Zoltán
Thursday, July 7, 2016 1:52:22 PM
Tisztelt Informix!

Háziiorvos ügyfelünk külső rendszergazdájaként folyamatosan nyomtató problémáink merülnek fel, ebben szeretném a segítségüket/ötleteiket kérni:

1. milyen konkrét nyomtató típust ajánlanak, nagyforgalmú orvosi rendelőbe? (Epson M2000, Epson M2300, Oki B430, Oki B431 már elfáradt)

2. mivel jelenleg más ötletünk nem volt, egy HP LaserJet P1102 kis lézernyomtatók állítottunk üzembe, amivel minden korrektül működik is, egyetlen problémánk, hogy akár egyesével, akár sorozatban történő recept nyomtatás esetén két recept nyomtatása között a nyomtató vár. Esetleg ennek megoldására van-e valami ötletük? (automatikus papírméret választás kikapcsolása megoldás volt az OKI-nál, viszont a kis HP-nél ilyen/hasonló opciót nem találtam)

Segítségüket előre is köszönöm!

Üdv!

Marosi Zoltán

rendszergazda

rpetra
  • rpetra
Thursday, July 7, 2016 2:18:40 PM
Originally Posted by: Marosi Zoltán 

Tisztelt Informix!

Háziiorvos ügyfelünk külső rendszergazdájaként folyamatosan nyomtató problémáink merülnek fel, ebben szeretném a segítségüket/ötleteiket kérni:

1. milyen konkrét nyomtató típust ajánlanak, nagyforgalmú orvosi rendelőbe? (Epson M2000, Epson M2300, Oki B430, Oki B431 már elfáradt)

2. mivel jelenleg más ötletünk nem volt, egy HP LaserJet P1102 kis lézernyomtatók állítottunk üzembe, amivel minden korrektül működik is, egyetlen problémánk, hogy akár egyesével, akár sorozatban történő recept nyomtatás esetén két recept nyomtatása között a nyomtató vár. Esetleg ennek megoldására van-e valami ötletük? (automatikus papírméret választás kikapcsolása megoldás volt az OKI-nál, viszont a kis HP-nél ilyen/hasonló opciót nem találtam)

Segítségüket előre is köszönöm!

Üdv!

Marosi Zoltán

rendszergazda

A HP lézer nyomtatók esetében gyárilag van egy "figyelés". A nem standard papírméret(a recept méretei pedig nem számítanak standard méretnek) esetében un. biztonságos módra vált a nyomtató, ezért vár egy kis időt két recept között. Sajnos ez gyárilag beállított, felhasználó által nem kikapcsolható funkció.

Szeretném figyelmébe ajánlani a portálunkról is megrendelhető EPSON nyomtatókat. Mind a két típust több rendelőben is nagy megelégedéssel használják.

A megtekintéshez kattintson ide .

Somogyi László
Thursday, July 7, 2016 3:56:14 PM
Originally Posted by: Marosi Zoltán 

folyamatosan nyomtató problémáink merülnek fel,

1. milyen konkrét nyomtató típust ajánlanak, nagyforgalmú orvosi rendelőbe?

Marosi Zoltán

rendszergazda

A lézereket és egyéb fényhengereseket felejtsd el. Tintás a megoldás! Epson lehetőleg. Jó az is, amit az Infomix ajánl, de nagy forgalom esetén, ha ez lenne az egyetlen nyomtató, akkor a kettő közül a nagyobbikat kell venni. Epson Workforce Pro WF-5690 DWF, ez multifunkciós, viszont ez hozza a kellő sebességet, miközben tartósabb konstrukciónak tűnik, és eleve két papíradagolós, ami kényelmes.

Régebben kedvencem volt az Epson B-510DN viszont ebből azt hiszem már nincs új. Ha mégis, akkor az jó. Hosszú éveket bírt ki nekem több helyen. Az viszont sajnos színes, ez plusz költség lehet üzemeltetési szempontból, mert mind a négy kazettának benne kell lenni festékkel, hogy működjön a fekete, de még egyszer megerősítem, sok-sok évet bír ebben a környezetben.

Én még mindig visszasírom a vonalkód előtti mátrixokat...

Somogyi László
Thursday, July 7, 2016 4:38:23 PM
Nekem is kellene egy Ixzip fájl, nincs meg a Visualix mappában és a karanténban sem, csak a naplóban látom, hogy reggel 6:40-kor törölt egy fájlt az F-Secure. Hm.

Ez lehetett, mert a mentés nem indul el!

Kéne...

Köszönöm.

Varga Sándor
Thursday, July 7, 2016 4:42:22 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Nekem is kellene egy Ixzip fájl, nincs meg a Visualix mappában és a karanténban sem, csak a naplóban látom, hogy reggel 6:40-kor törölt egy fájlt az F-Secure. Hm.

Kéne...

Köszönöm.

Elküldtem a nálunk lévő email címre mellékletben.

Varga Sándor
Somogyi László
Thursday, July 7, 2016 4:47:19 PM
Originally Posted by: vargas 

Kéne...

Köszönöm.

Basszus!!!

Ugyanúgy törölte a mellékletet ugyanaz a víruskereső!

Kérem újra, addig kikapcsolom, de persze ez így se jó hosszú távon, az F-Securenak tudok szólni...

Köszi!

Somogyi László
Thursday, July 7, 2016 5:49:51 PM

Originally Posted by: vargas 

Kéne...

Köszönöm.

Basszus!!!

Ugyanúgy törölte a mellékletet ugyanaz a víruskereső!

Kérem újra, addig kikapcsolom, de persze ez így se jó hosszú távon, az F-Securenak tudok szólni...

Köszi!

Megkaptam. Még egyszer köszönöm a gyors segítséget!

Somogyi László
Thursday, July 14, 2016 4:42:00 PM
Szeretném jelezni minden érintettnek, hogy körbeért a történet a Visual Ixdoki program mappában található 'Ixzip.exe' fájllal kapcsolatban.

Ahogy ezen a fórumon is látszott, nemrég több nagynevű és kisebb vírusvédelmi szoftver is potenciális kártevőként azonosította a fájlt. Mi, akik használjuk, persze tudtuk, (99,9%) hogy szó sincs róla. Ez a fájl (program) a mentést végzi, tömöríti az adatainkat, és ahol a vírusvédelem miatt nem tudott működni, ott nem működött a mentés. Átmeneti megoldást az jelenthetett, hogy mindenki a saját gépén, a saját vírusvédelmi szoftverében kivételként állította be az Ixzip.exe fájlt, vagy akár az egész Visualix mappát.

Mi történt azóta?

A különféle vírusvédelmi szoftver cégek a bejelentés(ek) után megvizsgálták a fájlt, megnézték a körülményeket és tévesnek azonosították a vírusvédelmi riasztást. Egyúttal javították a "hibájukat"! Tegnapelőtt óta a frissített vírusvédelmi szoftverek nem jelzik vírusként az Ixzip.exe fájlt. Tehát nyugodtan ki lehet venni a kivételek közül, a probléma megoldva.

Persze most akárki mondhatja, hogy maradjon a kivételek között, akkor nem lesz legközelebb ilyen kellemetlenség. Igaz. Ilyen kellemetlenség nem lesz. Viszont esetleg lesz másmilyen. Az én szakmai véleményem, ha érdekel valakit, az, hogy ne legyenek a vírusvédelemben kivételek, ha nem feltétlen fontos. Ne üssünk lyukat a védelemben. Mert akkor minek is fizetünk érte, ha magunk tesszük lyukassá?

Ehhez kapcsolódik, hogy miért jelzett vírust sok vírusvédelmi szoftver. Ezek a szoftverek nem csak a már ismert vírusokra jeleznek, hanem érzékenyek olyan tevékenységekre a gépen, amik vírusra jellemzőek. A mostani esetben a megszokottól eltérő tömörítés miatt jeleztek. Ismert tény, hogy elszaporodtak az úgynevezett zsarolóvírus fertőzések, amik lényege, hogy unortodox módon tömörítik és titkosítják a fájlokat a gépen és csak fizetés után állítja vissza a zsaroló az adatainkat és a családi emlékeket. Ha fizetés után egyáltalán foglalkozik ezzel. (nem) Nemrég a csapból is ez folyt. Valamelyik kórházat is megtalálták ezzel a vírussal, ha jól emlékszem. Vékony tehát a határvonal a jó szoftver és a rossz szoftver között, a vírusvédelem finomhangolása nem egyszerű feladat, de jelen esetben megtörtént.

Ezt szerettem volna közölni.

Az általam ismert lista, akik már biztosan nem jeleznek tévesen.

F-Secure

Kaspersky

Sophos

dr.Kovács József
Friday, July 15, 2016 10:35:30 AM
Egy ideje észlelt probléma: Napi megjelenés szövegbeviteli mezőibe (panasz, status, therápia, vélemény)történő szöveg beírás után, ha a kurzor a szöveg végén marad (nem nyitok új mezőt) és előveszem az előjegyzési naptárt, a naptár bezárása után a beírt szöveg eltűnik. Más akció megnyitása nem tünteti el a szöveget.
dr.Kovács József
K Bálint
Friday, July 15, 2016 10:44:43 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Egy ideje észlelt probléma: Napi megjelenés szövegbeviteli mezőibe (panasz, status, therápia, vélemény)történő szöveg beírás után, ha a kurzor a szöveg végén marad (nem nyitok új mezőt) és előveszem az előjegyzési naptárt, a naptár bezárása után a beírt szöveg eltűnik. Más akció megnyitása nem tünteti el a szöveget.

Köszönjük az észrevételt, már dolgozunk a javításán. Addig is szíves türelmét kérjük.

Ilona
  • Ilona
Friday, July 15, 2016 11:39:08 AM
Ezt a problémát már mi is jeleztük korábban. Nálunk a jogosítvány újításnál is eltűnnek a napitevékenységhez beírtak.

dr.Kovács József
Wednesday, August 17, 2016 3:59:34 PM
"Nyomtatási probléma a Windows frissítést követően - Hibás a windows frissítés!

A napokban a Microsoft által kiadott biztonsági frissítések közül kettő, a KB3177725 és a KB3176493 számú hibás nyomtatást eredményez. Sok esetben üres oldal kerül nyomtatásra, vagy a nyomtatás hibával megáll.

A Microsoft a most megjelent cikkében arra kéri az érintett felhasználókat, hogy távolítsák el a két érintett frissítést, és várják meg amíg a problémát javítják.

"In other words, if you want to get rid of the print bugs in Windows 7 and Windows 10, the only solution is to simply uninstall the two updates, while waiting for Microsoft to fix this issue." "

Hogyan kell eltávolítani a két említett frissítést?

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
Wednesday, August 17, 2016 4:05:39 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

"Nyomtatási probléma a Windows frissítést követően - Hibás a windows frissítés!

A napokban a Microsoft által kiadott biztonsági frissítések közül kettő, a KB3177725 és a KB3176493 számú hibás nyomtatást eredményez. Sok esetben üres oldal kerül nyomtatásra, vagy a nyomtatás hibával megáll.

A Microsoft a most megjelent cikkében arra kéri az érintett felhasználókat, hogy távolítsák el a két érintett frissítést, és várják meg amíg a problémát javítják.

"In other words, if you want to get rid of the print bugs in Windows 7 and Windows 10, the only solution is to simply uninstall the two updates, while waiting for Microsoft to fix this issue." "

Hogyan kell eltávolítani a két említett frissítést?

Körültekintéssel járjunk el más frissítést ne távolítsunk el!

Windows 7 esetén:

Start menü / Vezérlő pult / Programok telepítése menü pont.

A megjelenő ablakban bal oldalon rá kell kattintani a Telepített frissítések pontra. Ekkor betölti a telepített frissítéseket a listába.

Meg kell keresni a frissítést és jobb egér gombot kattintva eltávolítani.

Windows 10 esetén:

Start menü-n jobb egér gomb majd a megjelenő menüben kattintsunk a Programok ész szolgáltatások menü pontra.

A megjelenő ablakban bal oldalon rá kell kattintani a Telepített frissítések pontra. Ekkor betölti a telepített frissítéseket a listába.

Meg kell keresni a frissítést és jobb egér gombot kattintva eltávolítani.

TomposG
Thursday, August 25, 2016 8:48:25 AM
Panasz, státusz, vélemény, terápia bevitelénél, ha sok sablon van felvéve akkor szerencsés lenne ha jobb egérgomb nyomása után működne a scroll/görgetés. Így könnyebben elérhetőek lennének az alapban nem látható sablonok.

Nem tudom megoldható-e?

Üdvözlettel:

Tompos Gábor

K Bálint
Thursday, August 25, 2016 9:11:24 AM
Originally Posted by: TomposG 

Panasz, státusz, vélemény, terápia bevitelénél, ha sok sablon van felvéve akkor szerencsés lenne ha jobb egérgomb nyomása után működne a scroll/görgetés. Így könnyebben elérhetőek lennének az alapban nem látható sablonok.

Nem tudom megoldható-e?

Üdvözlettel:

Tompos Gábor

A sablonok között lehet keresni, a jobb egérgombra előjön egy lista, ha túl sok az elem a listában akkor az utolsó lefelé fekete nyíllal lehet görgetni a sablonokat.

A másik lehetőség ha elkezdi begépelni a szöveget ekkor a program felajánlja a sablonok közül azokat, amiben a szöveg töredék megtalálható így kisebb listából ki lehet választani a kívánt sablont. Ennek a feltétele a rendszer alapbeállítások menüpontra megjelenő ablakon a felhasználó fülön lévő "Szövegbeviteli segéd" lehetőségnek bekapcsolva kell lennie.

TomposG
Thursday, August 25, 2016 9:53:02 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: TomposG 

Nem tudom megoldható-e?

Üdvözlettel:

Tompos Gábor

A sablonok között lehet keresni, a jobb egérgombra előjön egy lista, ha túl sok az elem a listában akkor az utolsó lefelé fekete nyíllal lehet görgetni a sablonokat.

A másik lehetőség ha elkezdi begépelni a szöveget ekkor a program felajánlja a sablonok közül azokat, amiben a szöveg töredék megtalálható így kisebb listából ki lehet választani a kívánt sablont. Ennek a feltétele a rendszer alapbeállítások menüpontra megjelenő ablakon a felhasználó fülön lévő "Szövegbeviteli segéd" lehetőségnek bekapcsolva kell lennie.

Mindkét lehetőséget ismerem és használom de a scroll egyszerűbb lenne... A "Szövegbeviteli segéd" nálam csak egyszer működik. Ha folytatom a beírást nem "dob fel" több sablont.

Similar Topics
Users browsing this topic