A mai napon működési anomália van az EESZT-ben (rendesen működik [kigunyol] ). Azt vettem észre, hogy az ellátások egy része után a katalógus bejegyzés a vége ellátásnál hibás, mondván, nem lehet jövőbeli dátum. Ha a beteg bejön, az ellátás végének nem a zárási dátumot, hanem minimum 5 percet vesz, ha ez előtt bezárom, hibát jelez. Namost, nyilván a dolog logikus lenne. Csakhogy, ha valaki bejön a rendszers gyógyszereit felíratni az nem öt perc, csak 1-2. Ha átjavítom, azt írja, az ellátás nem lehet öt percnél rövidebb, majd a következő ellátás kezdeténél jelez hibát: az ellátás kezdete nem lehet jövőbeli időpont. tehát akkor minimum 5 perc per ellátás. Hogyan lesz akkor mostantól szabályosan napi 4 órár rendelésen 100 beteg (2 és fél perc átlag)?
Nálad van a bölcsek köve!
És most nem érdekel, ha kimoderálnak, menjenek a jó édes...
Most akarják ezt a régi jogszabályt érvényesíteni???
Így is többet tölt bent a beteg 5 percnél, mert mindenféle egyéb dolog is történik vele.
Lesz szíves jövő hónaptól megduplázni a háziorvosok számát miniszter úr!
Mert egy dolog a beteggel foglalkozás, másik a beteg dokumentációval foglalkozás. Ez két különböző idősík, nehogy már ezt kényszerítsék ránk!
És én még jó hiszeműen a sávszélességre gondoltam, miszerint az ellátás eleje: KAT bejegyzés nem sikerül, és az ellátás vége:KAT frissítés lenne, akkor azért ír ki hibát, mert az végéhez nem találja az elejét.
Én jóhiszemű marha, közben meg...
Egy kis higgadtságot kérek mindenkitől, mert itt is pl. egy bejegyzésen belül számos dolog van összekeverve. Azt a funkciót, hogy 5 percnél rövidebb ellátás esetén automatikusan növelje meg a program 5 percre az ellátás időtartamát, kifejezetten orvos felhasználóink kérésére, finanszírozási - ellenőrzési okokból tettük bele a programba ős régen. Tehát még egyszer: ez nem új funkció, pláne nem olyan új valami, amit rá szeretnénk kényszeríteni az orvosokra.
A hiba ott lett elkövetve, hogy sem mi, sem felhasználóink korábban nem vették észre, hogy az EESZT-ben ebből probléma adódik. Ennek pedig az az oka, hogy tőlünk teljesen függetlenül, az EESZT központban néha változtatnak bizonyos ellenőrzéseken, s a pillanatnyi időhöz képest plusz 3-4 perc korábban nem volt hiba. Mikor ezt észrevettük, a 2.59.0 verzióba beletettük a javítást, amely tehát az idézettel éppen ellenkezőleg azt jelenti, hogy új működésként már nem végezzük el ezt az 5 percre felkerekítést.
Ez a 2.59.0 verzió október 31-én került fel a portálra, tehát 10 nappal ezelőtt, azóta pedig már a 2.59.1 is fent van.
Ennek az egésznek semmi köze az idekevert másik hibahelyzethez, amikor valamilyen, pl. pillanatnyi megszakadás következtébeni hiba folytán egy ellátás kezdete nem került fel az EESZT-be, s az ellátás végénél, ami egy módosításként kell felkerüljön, nincs mit módosítani, ezért jön vissza hiba.
Éppen ezt mondtam én is, hogy én azt hittem az a hiba, hogy a végéhez nem tartozik eleje. Sávszélesség korlátozás+ időtúllépés pont ezt fogja csinálni. Véletlenszerűen sikerül a beküldés.
Amire pedig hivatkoztam, az egy jó régi, sok biztosítékot kivert kezdeményezése volt valamikor az egészségügyi kormányzatnak. Nyugodtan gondolhattam, hogy ezt megpróbálták leprogramozni. Nem Önök, kedves pozsi, hanem a másik oldal, rájuk gondoltam, bevallom nem szépen.
Annak messzemenőkig örülök, ha nem erről van szó! De ismerve a régi dolgokat, 19 éve gyűrjük csak itt, végig az Infomix-szel, örültünk-szomorkodtunk, és volt pár ilyen túlzott nekibuzdulás, ezt ne tagadjuk. Csoda, hogy azonnal felmegy pumpa? Még egyszer, nem az Infomixre haragudtam.
Azt gondolom, hogy én nem kevertem össze semmit, ha ezt végig gondoljuk. Jóhiszeműen gondolkodtam.
Az információt köszönöm, miszerint az újabb verziókban figyeltek erre a helyzetre is. Az ős-régit, hiszen erről beszéltem én is, ki kell venni. De honnan tudhattam volna én, hogy az még benne maradt? Nálunk ilyen hülyeséget, mint 5 perces betegellátás, végképp nem ellenőriztek soha.
Ahhoz a véleményemhez ragaszkodom, hogy a beteg ellátása és ennek dokumentálása különböző logikai időtartam. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy egy nagybetűs orvos csak 2 percet foglalkozik a betegével havonta, holott ennél sokkal többet, és ennek az adminisztratív 5 percre tolása megoldana bármit is a magyar eü-ben, mint ahogy gondolták ezt egyesek jópár éve. Nem old meg semmit, de gondolhattam, hogy ismét előkerült az akkori nagyon is hangsúlyos téma!
OKé, akkor Ixnetben megoldva verzióváltással, Ixdoki?
Köszönöm a választ. Több beszéd, több megértés.