Varga Sándor
Friday, January 12, 2018 7:31:31 AM
Originally Posted by: DrFulopLaszlo 

Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: DrFulopLaszlo 

Jónapot!

2017-es morbiditási jelentést küldeném. Ehhez az adatokat hogy nyerem ki a programból úgy, hogy azok az ANTSZ által küldött táblázatba beilleszthető legyen?

A választ előre is köszönöm.

A KSH jelentésre gondol?

A 2017-es táblázat sablon fájlja a hóközi verzióba fog bekerülni, jelenleg tesztelés alatt van.

A jelentés elkészítéséről december végi hírlevelünkben  talál részletes információt.

Elnézést nem voltam elég alapos a kérdésemmel. Erről lenne szó:

UserPostedImage

Ehhez egy ilyen táblázat sablont küldtek:

UserPostedImage

Ax ixDokiban azonban a forgalmi adatok menüben csak egy teljesen más táblát tudok kinyerni, amit nem tudok ebbe a sablonba bevinni.

A táblázat felső részét, a Regisztráció / Listák - jelentések / Korcsoport analízis menüponttal tudja elkészíteni, ehhez létre kell hoznia egy új korcsoportot (jobb egérkattintás a korcsoport ablakon, majd a megjelenő menüből a karbantart sort kell kiválasztani). Az új korcsoportot két sorral kell létrehozni valahogy így, a név szabadon ön által megadható.

UserPostedImage

A korcsoport táblázatot ezt követően a létrehozott új korcsoport szerint így készítse el.

Amennyiben az alsó táblázatba az önnél gondozottak száma kell, úgy a Napi tevékenység / Forgalmi adatok / Gondozási statisztika listát készítse el 2017.01.01 - 2017.12.31 időszakra a korcsoport analízisnél már létrehozott korcsoport bontás szerint (jobb egérkattintás a korcsoport ablakon, majd a megjelenő menüből a létrehozott új sort kell kiválasztani).

Ha forgalmi listát kérnek, akkor a Napi tevékenység / Forgalmi adatok / BNO listák menüpontban tudja elkészíteni. Itt Önnek kell az egyes betegésg csoportoknak megfelelő BNO tartományt illetve a születési dátum intervallumot megadni.

Varga Sándor
Rittling Ferenc
Friday, January 19, 2018 9:54:19 AM
T. Infomix !

Elkészítettem a 2017-es KSH jelentést xml formátumban és fel is töltöttem.

Utólag megnézve, a korcsoportadatok, illetve a betegségek morbiditási adatai nincsenek kitöltve.

A betegforgalmi adatok, és az előlap ki lett töltve.

Amikor excel formátumban kérem az adatokat , akkor fenti hiányos részek nincsenek.

Így tulajdonképpen manuálisan kellene egyenként "átpötyögtetni " a KSH lapjára.

Egyszerűbb megoldás rá?

Mórocz Márk
Friday, January 19, 2018 2:11:35 PM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

T. Infomix !

Utólag megnézve, a korcsoportadatok, illetve a betegségek morbiditási adatai nincsenek kitöltve.

Amikor excel formátumban kérem az adatokat , akkor fenti hiányos részek nincsenek.

Egyszerűbb megoldás rá?

Szeretném megkérdezni, hogy a KSH jelentés XML fájl létrehozásakor milyen verzión állt a Visual IxDokival?

A másik kérdés, a KSH ablakon a megfelelő orvos és praxis volt kiválasztva?

dr.Kovács József
Monday, January 22, 2018 5:47:52 PM
Ma 14 óra körül nem tudtam letölteni a Visual 1.120.2 verziót sem a programból, sem a portálról (kapcsolat megszakadt, webservice hiba, iszonyú lassú volt, ha ment egyáltalán, stb.).
dr.Kovács József
Varga Sándor
Monday, January 22, 2018 5:57:14 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Ma 14 óra körül nem tudtam letölteni a Visual 1.120.2 verziót sem a programból, sem a portálról (kapcsolat megszakadt, webservice hiba, iszonyú lassú volt, ha ment egyáltalán, stb.).

Igen, sajnos volt egy technikai problémánk, ami miatt a portál elérésünk is erősen akadozott nap közben. Most már működnie kell, remélem sikerül a frissítés.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Monday, January 22, 2018 6:09:12 PM

Igen, sajnos volt egy technikai problémánk, ami miatt a portál elérésünk is erősen akadozott nap közben. Most már működnie kell, remélem sikerül a frissítés.

Köszönöm, holnap reggel próbálom.

dr.Kovács József
Rittling Ferenc
Tuesday, January 23, 2018 10:44:41 AM
Originally Posted by: Mórocz Márk 

Originally Posted by: Rittling Ferenc 

T. Infomix !

Egyszerűbb megoldás rá?

Szeretném megkérdezni, hogy a KSH jelentés XML fájl létrehozásakor milyen verzión állt a Visual IxDokival?

A másik kérdés, a KSH ablakon a megfelelő orvos és praxis volt kiválasztva?

Sikerült feltöltenem a jelentést !

De nem a KSH lap bal oldalán található file feltöltés pontról.

Megnyitottam a beküldendő filet, javításra , majd a 3 -ik oldalon amely hiányos volt, a felső sorban volt szintén egy xml beküldési opciót.Ezt választva , minden hiánytalanul ki lett töltve.

dr.Kovács József
Tuesday, January 23, 2018 4:45:01 PM

Köszönöm, holnap reggel próbálom.

Ma reggel már sikerült a verzióváltás.

dr.Kovács József
TomposG
Monday, February 5, 2018 3:28:12 PM
Azt szeretném kérdezni, hogy KSH jeletésnél ha Excel-re kattintok akkor sem tudom a jelentést táblázatként letölteni mert nem aktív a Infomix/MS Office/Libre Office választási lehetőség. Csak az Infomix működik. Tavaly ez működött valamit elállítottam?

Tompos G.

Varga Sándor
Monday, February 5, 2018 3:45:36 PM
Originally Posted by: TomposG 

Azt szeretném kérdezni, hogy KSH jeletésnél ha Excel-re kattintok akkor sem tudom a jelentést táblázatként letölteni mert nem aktív a Infomix/MS Office/Libre Office választási lehetőség. Csak az Infomix működik. Tavaly ez működött valamit elállítottam?

Tompos G.

Már tavaly és idén sem adott a KSH excel sablon fájlt a jelentéshez, ezért nincs a programban ilyen formátumú lista.

Amit tudnak használni, az az xml formátumú feltöltés a KSH oldalán. Ezt követően onnan tudnak a véglegesített, a leadott adatokat tartalmazó jelentésből egy exportot letölteni. Ez lehet pdf és xls formátum is.

Ráadásul biztosan ugyan azt tartalmazza, ami a KSH-nál is végleges jelentésként szerepel.

Varga Sándor
drbeata
Wednesday, February 7, 2018 11:02:33 AM
Tisztelt Fejlesztők!

Szeretnénk, ha megoldható lenne, hogy az alábbi esetben figyelmeztessen a program gyógyszerfelíráskor!

Kiemelt támogatáshoz szükséges javaslat lejárta esetén ne engedje a program a lejárat dátuma utánra ellátni gyógyszerrel a beteget!

Abban az esetben, ha még pl egy hónapig érvényes a javaslata, minden további nélkül engedi kiírni a program akár 3 hónapra is. /Csak a felírás dátumát figyeli/

Köszönettel: Győriné dr. Mező Beáta

palenkascs
Wednesday, February 7, 2018 12:02:14 PM
Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Fejlesztők!

Szeretnénk, ha megoldható lenne, hogy az alábbi esetben figyelmeztessen a program gyógyszerfelíráskor!

Kiemelt támogatáshoz szükséges javaslat lejárta esetén ne engedje a program a lejárat dátuma utánra ellátni gyógyszerrel a beteget!

Abban az esetben, ha még pl egy hónapig érvényes a javaslata, minden további nélkül engedi kiírni a program akár 3 hónapra is. /Csak a felírás dátumát figyeli/

Ellenőriztük az észrevételét, jelenleg a program figyelmeztet, ha a javaslat már nem érvényes arra hónapra (2-3 hónapos felírás esetén) amire felírják.

Nyomtatáskor kérdés formájában, valamint még nyomtatás előtt, megadva hogy 2-3 hónap, piros színezéssel a szkorv. adat -ig dátum mezőjében.

Így, ha a fentiek Önnél nem jelennek meg, kérem adja meg a szakorvosi javaslat paramétereit, hogy azzal is kipróbálhassuk.

Köszönöm!

Varga Sándor
Wednesday, February 7, 2018 12:30:49 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Fejlesztők!

Ellenőriztük az észrevételét, jelenleg a program figyelmeztet, ha a javaslat már nem érvényes arra hónapra (2-3 hónapos felírás esetén) amire felírják.

Nyomtatáskor kérdés formájában, valamint még nyomtatás előtt, megadva hogy 2-3 hónap, piros színezéssel a szkorv. adat -ig dátum mezőjében.

Így, ha a fentiek Önnél nem jelennek meg, kérem adja meg a szakorvosi javaslat paramétereit, hogy azzal is kipróbálhassuk.

Köszönöm!

Pici kiegészítés, talán így egyszerűbben meg tudjuk mutatni.

Receptírás közben javaslatos készítmény esetén mindig látható a javaslat érvényessége. Ha a felírt vények esetén bármelyik kiválthatósága az érvényességi időn kívül esik, ennek háttere pirosa vált. Bekereteztem, és összekötöttem az itt figyelembe vett adatokat. Ha ilyen receptet szeretne nyomtatni, akkor megjelenik az itt is látható üzenet.

UserPostedImage

Varga Sándor
rpeter
Friday, February 16, 2018 4:12:15 PM
Tisztelt Infomix!

Jogosítvány orvosi vizsgálatakor az orvosi alkalmasság kritériumai (főleg szívbetegeknél) változtak. A megváltozott szabályokat bele lehetne tenni a kategória ikon alatt található jogszabály ablakba?

Aranyi Tamás
Friday, February 16, 2018 4:34:26 PM
Originally Posted by: rpeter 

Tisztelt Infomix!

Jogosítvány orvosi vizsgálatakor az orvosi alkalmasság kritériumai (főleg szívbetegeknél) változtak. A megváltozott szabályokat bele lehetne tenni a kategória ikon alatt található jogszabály ablakba?

Köszönjük a jelzését, készül a kért kérés, kis türelmét kérjük, a módosítás verzióváltó során fog belekerülni a programba.

VIBO Kft.
Friday, March 2, 2018 1:27:18 PM
Üdvözlet!

Tapasztalatlan fórumozó lévén hirtelen itt szeretnék segítséget kéri. Bejelentkezés után, miért nem tudok hozzászólni bizonyos fórumtémákhoz? Még a fórumról szóló fórumhoz sem! Konkrétan az e-jelentéssel kapcsolatban szerettem volna egy 4,5 éve nem aktív témában okosítást kérni, de a jobb alsó sarokban azt látom, hogy "Ön nem hozhat létre...Ön nem válaszolhat e fórum témáira...". Csak az utolsó hozzászólónak tudok üzenetet küldeni, kínomban azt is megpróbáltam.

FMilan
Friday, March 2, 2018 2:45:23 PM
Originally Posted by: VIBO Kft. 

Üdvözlet!

Tapasztalatlan fórumozó lévén hirtelen itt szeretnék segítséget kéri. Bejelentkezés után, miért nem tudok hozzászólni bizonyos fórumtémákhoz? Még a fórumról szóló fórumhoz sem! Konkrétan az e-jelentéssel kapcsolatban szerettem volna egy 4,5 éve nem aktív témában okosítást kérni, de a jobb alsó sarokban azt látom, hogy "Ön nem hozhat létre...Ön nem válaszolhat e fórum témáira...". Csak az utolsó hozzászólónak tudok üzenetet küldeni, kínomban azt is megpróbáltam.

Megnéztük, Önnek normál, tag jogosultsága van, vagyis tud egy hozzászólásra válaszolni az idézet gombbal az adott hozzászóláson. Egy témához a téma alján található hozzászólás gombra kattintva tud hozzászólni. Amennyiben ez nem megy, esetleg próbálja meg a számítógépet újraindítani és újra bejelentkezni a fórumra.

VIBO Kft.
Friday, March 2, 2018 3:05:34 PM
Originally Posted by: FMilan 

Üdvözlet!

Megnéztük, Önnek normál, tag jogosultsága van, vagyis tud egy hozzászólásra válaszolni az idézet gombbal az adott hozzászóláson. Egy témához a téma alján található hozzászólás gombra kattintva tud hozzászólni. Amennyiben ez nem megy, esetleg próbálja meg a számítógépet újraindítani és újra bejelentkezni a fórumra.

Köszönöm, hogy megnézték, de sajnos nem látok minden fórumoldal alján Hozzászólás gombot, csak a témát böngésző felhasználók alatt Megjelölés kedvencként, alatta Ugrás fórumra (egy téma legfrissebb bejegyzésénél pedig csak Köszönet, PÜ, Email, Jelentés sértőként). Képernyőképet sem tudok beszúrni, pedig azzal egyszerűbb lenne illusztrálni a problémámat, url-t kér... áh, felhasználó vagyok 😞 .

FMilan
Friday, March 2, 2018 3:22:55 PM

Originally Posted by: FMilan 

Üdvözlet!

Köszönöm, hogy megnézték, de sajnos nem látok minden fórumoldal alján Hozzászólás gombot, csak a témát böngésző felhasználók alatt Megjelölés kedvencként, alatta Ugrás fórumra (egy téma legfrissebb bejegyzésénél pedig csak Köszönet, PÜ, Email, Jelentés sértőként). Képernyőképet sem tudok beszúrni, pedig azzal egyszerűbb lenne illusztrálni a problémámat, url-t kér... áh, felhasználó vagyok 😞 .

Fent van egy sor ahol azt írja hogy Aktív beszélgetések, az előtt lehet Önnél egy + jel, azt meg kellene nyomni, és akkor csak az aktív témák fognak látszódni, ugyanis az lehet a gond, hogy csak azoknál a témáknál van hozzászólás gomb, ami még aktív, ami lezárt téma, ott már nincs.

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, March 6, 2018 11:13:38 AM
T. Infomix!

Mai napon ismét apró akadozást tapasztalunk a programban. Ez nem olyan durva mint korábban, de nagyon zavaró, hogy az egérkattintást nem érzékeli a program. Ilyenkor újra kell kattintani, de gyakran csak a harmadik kattintásra csinálja a program amit kell. Nem tudom másnál jelentkezett-e ilyen. Egyéb programnál (böngésző, file kezelő) ezt nem tapasztalni.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Mórocz Márk
Tuesday, March 6, 2018 12:50:30 PM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Mai napon ismét apró akadozást tapasztalunk a programban. Ez nem olyan durva mint korábban, de nagyon zavaró, hogy az egérkattintást nem érzékeli a program. Ilyenkor újra kell kattintani, de gyakran csak a harmadik kattintásra csinálja a program amit kell. Nem tudom másnál jelentkezett-e ilyen. Egyéb programnál (böngésző, file kezelő) ezt nem tapasztalni.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Milyen esetben tapasztal efféle akadozást? EESZT használata közben vagy anélkül esetleg?

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Tuesday, March 6, 2018 3:00:24 PM
Az egér érzékelésével kapcsolatos probléma nálunk is jelentkezett az EESZT használata mellett. A másik probléma a következő: HIBA: BEU beküldés: A szolgáltatás típus kitöltése kötelező. Mit tegyek ?
Varga Sándor
Tuesday, March 6, 2018 3:29:24 PM
Originally Posted by: Panna 

Az egér érzékelésével kapcsolatos probléma nálunk is jelentkezett az EESZT használata mellett. A másik probléma a következő: HIBA: BEU beküldés: A szolgáltatás típus kitöltése kötelező. Mit tegyek ?

Az egér kattintás probléma olyankor is fennáll, amikor nincs semmilyen EESZT-vel kapcsolatos tevékenység a programban? Esetleg azt meg tudja próbálni, hogy az EESZT ablakon a Szünet gombbal szünetelteti az EESZT működését? A kérdés, hogy ilyenkor is lassú az egér használat? Ez után újra indítható az EESZT, ehhez újabb azonosítás és SAML jegy kérés kell majd.

A beutalásnál ez csak egy tájékoztató üzenet. Nem biztos, hogy attől jobban meg tudom fogalmazni, mint amit Gabi írt nemrég, ezt itt elolvashatja . Kérem, ha mégsem egyértelmű, jelezze.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, March 6, 2018 5:17:16 PM
Rendelőnk dolgozóinak kéréseit tolmácsolom:

- egy ideje a három havi recepteket más sorrendben nyomtatja a gép (először 1 havit mindenből, majd a 2 havit úgy, ahogy régen, gyógyszerenként csoportosítva) Szeretnénk kérni a régi receptnyomtatási sorrendet vissza.

- a labor nehezen kezeli a különböző formátumú laborbeutalókat és ez hibalehetőséget is rejt magában. Kérésünk az lenne, hogy létre kellene hozni egy "rutin" nevezetű laborvizsgálatot, a laborbeutalóra csak ennyit írnánk, illetve az ezen felüli kéréseket. Így áttekinthetőbb lenne a labor számára. Megfelelne nekünk ha tárolásra is csak ennyi kerülne, hogy "rutin", de természetesen jó lenne ha az e mögött lévő vizsgálatokat részletezve tárolná a gép. A lényeg, hogy a beutalón csak ennyi szerepeljen, hogy "rutin" így a megegyezésünk alapján a Szakrendelőben tudják, hogy ez mit takar.

- erre az utóbbi problémára megoldás lenne az is, ha a Centrumlab laborkérőjének formátumát integrálnák a programba, azon a kérőlapon meghatározott sorrendben követik egymást a vizsgálatok, könnyebb hiba nélkül rögzíteni a Szakrendelőben a gépben. Amit mi bejelölünk a programban, a megfelelő sorban jelölné a gép a kért vizsgálatot.

Köszönjük!!

Varga Sándor
Tuesday, March 6, 2018 5:52:41 PM
Originally Posted by: Bogi 

Rendelőnk dolgozóinak kéréseit tolmácsolom:

- egy ideje a három havi recepteket más sorrendben nyomtatja a gép (először 1 havit mindenből, majd a 2 havit úgy, ahogy régen, gyógyszerenként csoportosítva) Szeretnénk kérni a régi receptnyomtatási sorrendet vissza.

- a labor nehezen kezeli a különböző formátumú laborbeutalókat és ez hibalehetőséget is rejt magában. Kérésünk az lenne, hogy létre kellene hozni egy "rutin" nevezetű laborvizsgálatot, a laborbeutalóra csak ennyit írnánk, illetve az ezen felüli kéréseket. Így áttekinthetőbb lenne a labor számára. Megfelelne nekünk ha tárolásra is csak ennyi kerülne, hogy "rutin", de természetesen jó lenne ha az e mögött lévő vizsgálatokat részletezve tárolná a gép. A lényeg, hogy a beutalón csak ennyi szerepeljen, hogy "rutin" így a megegyezésünk alapján a Szakrendelőben tudják, hogy ez mit takar.

- erre az utóbbi problémára megoldás lenne az is, ha a Centrumlab laborkérőjének formátumát integrálnák a programba, azon a kérőlapon meghatározott sorrendben követik egymást a vizsgálatok, könnyebb hiba nélkül rögzíteni a Szakrendelőben a gépben. Amit mi bejelölünk a programban, a megfelelő sorban jelölné a gép a kért vizsgálatot.

Köszönjük!!

A recept nyomtatás az EESZT működés miatt változott. A felírt vényeket a program felküldi a térbe, és vár a válaszra. Amelyik feltöltött vényre megérkezik a válasz azt már küldjük is a nyomtatónak, és emiatt az ennek megfelelő sorrendben történik a nyomtatás. Az eredeti nyomtatási sorrend megtartása esetén sokkal lassabb lenne a működés, hiszan meg kellene várnunk, amíg minden vényre megérkezik a válasz.

A visual Ixdoki alap kialakítása a labor kérő nyomtatásoknál nem támogatja azokat a laborkérő formátumokat, amelyeken a kért vizsgálatokat csak egy-egy 'X' -el kell jelölni. Ezeknél a fejléc adatokat tudjuk nyomtatni. Az Ixnetben, mivel ennek a fejlesztésekor már több ilyen forma is létezett, ezt az igényt is figyelembe tudtuk venni, nem csak a Centrumlabos, hanem több ismert szolgáltató formátuma is elérhető. A rendelőben továbbra is csak a kért vizsgálatokat kell kiválasztani, a program automatikusan teszi a megfelelő helyre a jelöléseket.

Mind a visualban, mind az Ixnetben van lehetőség típus laborok, vagy Csoport vizsgálatok kialakítására. Az első esetben pl. egy gondozási kontrollhoz tartozó összes vizsgálat egyetlen választással rákerül a laborkérésre, a másik esetben a kért vizsgálat egy "gyűjtő néven" pl. T.Vérkép szerepel, a teljes kért vizsgálat paletta felsorolása nélkül.

Az online helpjeinkben talál részletes leírást - visual Ix , Ixnet  -, de ha van egy kis ideje gép mellett ülve, keressen minket telefonon, szívesen segítünk.

Varga Sándor
Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Wednesday, March 7, 2018 11:19:51 AM

Az egér kattintás probléma olyankor is fennáll, amikor nincs semmilyen EESZT-vel kapcsolatos tevékenység a programban? Esetleg azt meg tudja próbálni, hogy az EESZT ablakon a Szünet gombbal szünetelteti az EESZT működését? A kérdés, hogy ilyenkor is lassú az egér használat? Ez után újra indítható az EESZT, ehhez újabb azonosítás és SAML jegy kérés kell majd.

A beutalásnál ez csak egy tájékoztató üzenet. Nem biztos, hogy attől jobban meg tudom fogalmazni, mint amit Gabi írt nemrég, ezt itt elolvashatja . Kérem, ha mégsem egyértelmű, jelezze.

Ha az EESZT működését szüneteltetem és minden egyén esetben tökéletesen működik az egér. Csak ha bekapcsolt állapotban van az EESZT akkor lassú az egér működése, illetve mást jelöl ki mint amire kattintok.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, March 8, 2018 8:19:14 AM

Ha az EESZT működését szüneteltetem és minden egyén esetben tökéletesen működik az egér. Csak ha bekapcsolt állapotban van az EESZT akkor lassú az egér működése, illetve mást jelöl ki mint amire kattintok.

Hasonló a jelenség nálam is !

t-hedvig
Thursday, March 8, 2018 11:25:20 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Én azt tapasztalom, hogy az Ixdokiban EESZT-vel is és anélkül is lassú, egyéb esetekben nincs probléma az egérrel. Sőt tegnap reggel minden flottul működött, gyors volt.........hogy utána mi történhetett, nem tudom, de a nap végére lassú, idegesítő ( pedig semmi nem futott a háttérben)

t-hedvig
Thursday, March 8, 2018 11:36:25 AM
Originally Posted by: t-hedvig 

Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

dr.Kovács József
Tuesday, March 20, 2018 5:03:15 PM
A közeljövőben visualról IxNet-re szeretnék váltani. Célszerű-e a jelenlegi win7 cseréje win10-re?
dr.Kovács József
Similar Topics
Users browsing this topic