Kharon
Thursday, April 23, 2009 6:50:28 PM
Köszönöm, jól hangzik.
Kharon
Tuesday, April 28, 2009 1:28:54 PM
Nem lehetne megoldani, hogy ebben az átmeneti helyzetben is az aspirineket automatice állítsa át általánosra (vagy legalább figyelmeztessen)?
dr.Kovács József
Tuesday, April 28, 2009 3:05:29 PM
hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Gyógyszerválasztás esetén már olyan sok mezőt kell figyelni, hogy a gyógyszer neve nagyon le van szűkítve (hogy ne kelljen az alsó gördítősávot használni), ezért nem látható például a dózis vagy a kiszerelés. Ilyenkor állítgatni kell a mezők szélességét, vagy találolmra választani. Van-e arra lehetőség, hogy a gyógyszer nevére állva úszó ablakban, vagy valahol máshol a teljes gyógyszer nevet kiírja még a választás előtt?

Arra lesz lehetőség, hogy gyógyszer választáskor egy gyógyszeren állva (de még nem választom ki), megjelenjen a teljes neve+kiszerelése. Sajnos az nem megoldható, hogy egy gyógyszeren állva, de egérrel egy másik fölé menve, annak jelenjen meg a teljes neve. Ahhoz rá kell állni 🤔

Ezt én is így gondoltam. A "vagy valahol máshol" esetében a megjelenés helyére gondoltam.

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, May 5, 2009 6:57:40 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Tájékoztatjuk, hogy portálunkról letölthető a visual Ix 1.27.2 frissítés, mely tartalmazza a 2009 május 1-étől érvényes új formátumú vények, illetve 2009 július 1-től bevezetésre kerülő extra vonalkód kezelését. Letöltését azon felhasználóinknak ajánljuk, akik szívesen tesztelnék, saját nyomtatójukon, esetleg már rendelkeznek újfajta vénnyel. A vonalkód nyomtatása egyaránt elérhető a régi és az új vényformátumokon is. A vonalkód nyomtatás ill. az új vény formátum használatához részletes leírást a verzióváltó levélben olvashat.

Ha kérdése merülne fel a beállításokkal kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal.

A DOS-os ill. a szakrendelői rendszereinkhez az elkövetkezendő hetekben publikáljuk ezen verziókat.

Hajnalné
Wednesday, May 6, 2009 11:21:36 AM
Receptírásnál 2 fajta vonalkódvény van. Sima vonalkódvény és vonalkódvény eu. Mi a különbség a kettő között? Régi és új fajta receptnél?

Bár én még nem töltöttem le a 27.2-es frissítést és lehet, hogy ott választ kapok a kérdésemre, akkor elnézést ezért a kérdésért.

Köszönöm

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, May 6, 2009 11:39:19 AM
2009. jul 1 -től Új vény ( alakilag és tartalmilag - méret más,új beviteli ablakok ) jelenik meg , erre a vényre ( 1.27.2 verzió letöltés után ) a vényformátumok között "OEP vény vonalkód 2009 (Ix) elnevezésű nyomtatási formátum segítségével lehet a kért extra vonalkódot rányomtatni. DE használható lesz még a jelenleg is forgalomba levő vénytípus is, erre a "vonalkód" vényformátum beállítása révén lesz lehetőség a kért extra vonalkódot rányomtatni.
jsozer
Monday, May 11, 2009 1:35:49 PM
Papp Károly úrnak.

Mai nap délelött telefonosn beszéltünk a régi típusú vonalkódvény beállítása miatt.

Próbanyomtatást végeztem az régi vonalkódós vényformátummal- mnden a helyén van. de a recept kinyomtatás után még egy üres receptet kidob a nyomtató.

Dr Sózer Pápai János

misidoki
Wednesday, May 20, 2009 1:38:04 PM
Kipróbáltam a régi vényre a vonalkód-nyomtatást. megy simán canon-pixma ip 1700-al, azonban miután az igazításnál csak a teljes receptet lehet mozgatni, nem tudom beállítani, hogy valóban jó helyre írja az X-eket-és a születési dátum vége is lemarad

Ehhez kérek segítséget.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, May 20, 2009 5:19:03 PM
misidoki wrote:

Kipróbáltam a régi vényre a vonalkód-nyomtatást. megy simán canon-pixma ip 1700-al, azonban miután az igazításnál csak a teljes receptet lehet mozgatni, nem tudom beállítani, hogy valóban jó helyre írja az X-eket-és a születési dátum vége is lemarad

Ehhez kérek segítséget.

"Régi " receptre a "Vonalkódvényt" kell beállítani a szokásos Vényformátum karbantartásban " , ezen igény szerint mozgathatóak az objektumok.azaz a "X" -ek is Az "úJ" vényhez a Vény tervezőben kell az " OEP vény vonalkód 2009 ix " vénytípust betöltve a kívánt helyzetbe mozgatni .

misidoki
Thursday, May 21, 2009 9:08:04 PM
Köszönöm, így már sikerült.#-o
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 5, 2009 10:34:21 AM
Bár nem zavar de nem értem az Eü.pont logikáját , pontosabban azt nem értem ha a szakorvosi javaslaton rögzítve van adott készítménynél a jó BNO és a helyes Eü.pont miért kell ennél a kiválasztott gyógyszernél is, felírás során, az Eü. átemelésének kérdő-párbeszéd ablaknak a felugrása ? Az lenne a logikus, szerintem, ha csak a nem rögzített ( általános , hatóanyag ,résznév ... ) gyógyszer választási lehetőségek, illetve hibás szakjav. rögzítés esetén kérdezne rá a felírhatóságra az Eü.pont függvényében.
Kharon
Friday, June 5, 2009 11:53:01 AM
Én még ezt nem láttam, mert nem telepítettem az újabb tesztverziót, de engem zavarna.
misidoki
Friday, June 5, 2009 12:24:25 PM
Az uj verziováltás óta/1.27.5./ ha a betegnek rpírásnál az összes receptjét kérem a th. lapról, akkor beírja azokat is, amelyek szürkével vannak jelölve, tehát "nem szedi"-re vannak állítva. javítást kérek.
jsozer
Friday, June 5, 2009 12:35:07 PM
Fejlesztők felé:

Gyógyászati segéeszköz felírásnál ismétlődő hiba- az előzőleg felirtat előve, az azon lévő darabszámot minden alkaolmmal átállítja 1- darabra.

Néha a program nem érzékeli. hogy a beteg közgyógyos, közgyógy esetén, közgyógyra adható gyógyszernél kézzel kell közgyógy jogcímet beállítani.

BNO listában túl hosszú diagnózisok vége nem látszik

Szkenelésnél előnézeti képet akkor is bead, ha nem kértem.

Dr Sózer Pápai János

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 5, 2009 1:26:07 PM
misidoki wrote:

Az uj verziováltás óta/1.27.5./ ha a betegnek rpírásnál az összes receptjét kérem a th. lapról, akkor beírja azokat is, amelyek szürkével vannak jelölve, tehát "nem szedi"-re vannak állítva. javítást kérek.

Valami helyi hiba kell legyen mert nálam nem nem észlelhető a jelenség.

Visszavonva : NÁLAM IS !!! Ha a terápiás lapon sz. pipa ( Nem szedi betéve ) akkor valóban felírja az összes gyógyszert a NEM Szedi-t is . Átmenetileg tehát kikapcsolni a th. lap Nem szedi pipát. !!

misidoki
Friday, June 5, 2009 1:47:09 PM
Ha a receptírásnál iródik be az indikációs pont,akkor a th.lapon tárolja a beírást, de a szakorvosi javaslatnál nem, igy legközeebbi rp írásnál ismét be kell vinni.Nem lehetne megoldani?
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 5, 2009 2:03:48 PM
jsozer wrote:

Fejlesztők felé:

Gyógyászati segéeszköz felírásnál ismétlődő hiba- az előzőleg felirtat előve, az azon lévő darabszámot minden alkaolmmal átállítja 1- darabra.

Néha a program nem érzékeli. hogy a beteg közgyógyos, közgyógy esetén, közgyógyra adható gyógyszernél kézzel kell közgyógy jogcímet beállítani.

Recept írás menüben a fogaskereken mi van beállítva a KGY-ra vonatkozóan ?? Itt esetlegesen módosítható a gyógyszer KGY felírhatóság.

A BNO ablakban bővíthető a név ablak méret ha azt jobbra elhúzom.

Dr Sózer Pápai János

misidoki
Friday, June 5, 2009 3:06:43 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

misidoki wrote:

Visszavonva : NÁLAM IS !!! Ha a terápiás lapon sz. pipa ( Nem szedi betéve ) akkor valóban felírja az összes gyógyszert a NEM Szedi-t is . Átmenetileg tehát kikapcsolni a th. lap Nem szedi pipát. !!

Nade akkor pláne rajta lesz az összes nem szedett gyógyszer is!

jsozer
Friday, June 5, 2009 4:32:46 PM
A hosszú BNO végének láthatóságára nem lehetne a windows gyorstippjéhez hasonló- ua mint gyógyszerválasztásnál- módszert alkalmazni?
Varga Sándor
Friday, June 5, 2009 4:35:51 PM
misidoki wrote:

Megnéztük előző verziókkal, ez eddig is így működött, ha a nem szedi pipa bent van a therápiás lapról történő gyógyszerválogatásnál, akkor az összes gombra ezeket a készítményeket is kiválasztja. A szürke jelölés alatt azt érti, hogy a készítmény neve halvány szürke?

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, June 5, 2009 4:44:41 PM
jsozer wrote:

Fejlesztők felé:

Kollégáim nézik, amint érdemi válasszal tudunk szolgálni itt a fórumon publikáljuk.

jsozer wrote:

Ezek olyan gyógyszerek, amelyek érvényes közgyógy igazoláson vannak? Esetleg kaphatunk valami konkrét infót is? Szakorvosi javaslat nincs ezekre? Csak próbálom valamihez kötni a jelenséget.

jsozer wrote:

Ha a BNO választó képernyőn ilyen, akkor Mile dr. hozzászólása a válasz. Ha más helyen, akkor kérem azt a helyet, ahol ez előfordul.

jsozer wrote:

Dr Sózer Pápai János

A hozott lelet ablak beállítása a "Grafikus beolvasás képernyő megjelenés gyorsítás" be van kapcsolva? Lehet, hogy ez állítódott el. Ha nem ez, akkor esetleg a scanner saját programjának valamilyen beállítása lett megváltoztatva.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 5, 2009 11:35:35 PM
misidoki wrote:

misidoki wrote:

Nade akkor pláne rajta lesz az összes nem szedett gyógyszer is!

Nem-nem ! A terápiás lap bal felső részén kivenni ( szakjav kék- kgy -piros alatta szürke a nem szedett gy. ) a pipát a nem szedet gyógyszerek mellől ! Nem egyenként a felvett és nem szedi-re állított gyógyszerek mellől !!!

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, June 6, 2009 11:52:03 AM
vargas wrote:

misidoki wrote:

Megnéztük előző verziókkal, ez eddig is így működött, ha a nem szedi pipa bent van a therápiás lapról történő gyógyszerválogatásnál, akkor az összes gombra ezeket a készítményeket is kiválasztja. A szürke jelölés alatt azt érti, hogy a készítmény neve halvány szürke?

Na de ha egyszer "NEM SZEDI" akkor ne válassza ki az Összes gombbal sem !!! A láthatóság lehetősége kell csak a felírás NEM , hiszen ha erre van igény jobb egérrel azonnal aktiválhatom !! Nálam nincs bekapcsolva a Nem szedett gy.pipa ezért soha nem észleltem ezt a jelenséget ami szerintem is több mint zavaró !

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, June 6, 2009 11:46:46 PM

jsozer wrote:

Ezek olyan gyógyszerek, amelyek érvényes közgyógy igazoláson vannak? Esetleg kaphatunk valami konkrét infót is? Szakorvosi javaslat nincs ezekre? Csak próbálom valamihez kötni a jelenséget.

Ha a frissen feltelepített gyógyszertörzsben egy előzőleg KGy-ra írható gyógyszer támogatása megszűnt akkor a program ( hiába van Szakhatóságin engedélyezve ) csak általános felírását fogja felajánlani.de ilyenkor nem is lehet csak általánosra. A receptírás menü fogaskerekén a KGY-ra vonatkozó pipa be- vagy kikapcsolt állapota szerint engedi vagy sem a program, az egyébként közgyógyra rendelhető készítmény felírását, tehát le kell ellenőrizni ezt a beállítást is .

hosi
  • hosi
Sunday, June 7, 2009 2:45:28 PM
A szakorvosi javaslat beírásakor felvett adatokat a receptírás nem írja felül és soha nem is írta. A koncepció az, hogy amit a javaslatkor beírtunk azt megváltoztathatjuk ugyan receptíráskor DE az nem a szak.jav-ba íródik vissza, hanem az aktuális adatok közé (ez a th.lapon karb-ban látszik). Erre azért van szükség mert egy esetleg más dózis, vagy doboz nem írja felül az eredeti javaslatot. Receptíráskor a program megnézi hogy utoljára hogy írtuk fel a gyógyszert, ha még sehogy, akkor veszi a szakorvosi javaslatot, ha már akár egyszer is felírtuk, akkor megnézi hogy az utolsó felírás és a javaslat adatai közöttt van-e eltérés. Ha van megmutatja, ha nincs felírja (persze ha megfelelő). Az aktuális adatok közé az 1.27.5 óta tárolja az EÜ pontot, tehát az azelőtt felírt készítményekhez egyszer bekéri.
Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, June 7, 2009 8:22:53 PM
hosi wrote:

A szakorvosi javaslat beírásakor felvett adatokat a receptírás nem írja felül és soha nem is írta. A koncepció az, hogy amit a javaslatkor beírtunk azt megváltoztathatjuk ugyan receptíráskor DE az nem a szak.jav-ba íródik vissza, hanem az aktuális adatok közé (ez a th.lapon karb-ban látszik). Erre azért van szükség mert egy esetleg más dózis, vagy doboz nem írja felül az eredeti javaslatot. Receptíráskor a program megnézi hogy utoljára hogy írtuk fel a gyógyszert, ha még sehogy, akkor veszi a szakorvosi javaslatot, ha már akár egyszer is felírtuk, akkor megnézi hogy az utolsó felírás és a javaslat adatai közöttt van-e eltérés. Ha van megmutatja, ha nincs felírja (persze ha megfelelő). Az aktuális adatok közé az 1.27.5 óta tárolja az EÜ pontot, tehát az azelőtt felírt készítményekhez egyszer bekéri.

Ezt jó lett volna a verzió váltó levélben is leírni !! Nem értettem, hogy mit és miért csinálok !!

Az aktuális adatok közé az 1.27.5 óta tárolja az EÜ pontot, tehát az azelőtt felírt készítményekhez egyszer bekéri.

Ha jól értem , egyszer megcsinálom a "javítást" és a továbbiakban ennek alapján rögzítve ezt összeveti az újabb felíráskor, de ekkor már nem talál eltérést és nem is nyit meg újabb kérdést-párbeszéd ablakot ?? !!

Kharon
Sunday, June 7, 2009 9:09:43 PM
De ha a szakjavnál eleve be van írva az eü pont akkor miért kéri be újra? Vagy nem kéri? Nem tudom, mert még nem mertem feltenni ezt a verziót.
hosi
  • hosi
Sunday, June 7, 2009 11:26:14 PM

Ha jól értem , egyszer megcsinálom a "javítást" és a továbbiakban ennek alapján rögzítve ezt összeveti az újabb felíráskor, de ekkor már nem talál eltérést és nem is nyit meg újabb kérdést-párbeszéd ablakot ?? !!

Pontosan. Azt látni kell, hogy mivel folyamatosan változnak a jogszabályok előre nem lehet felkészülni olyan működésre amiről még nem is tudunk. Az EÜ pontok bekérése egy jóval későbbi fejlesztés (rendelet) mint a szakorvosi javaslatok átírása volt.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, June 8, 2009 12:06:18 AM
hosi wrote:

Pontosan. Azt látni kell, hogy mivel folyamatosan változnak a jogszabályok előre nem lehet felkészülni olyan működésre amiről még nem is tudunk. Az EÜ pontok bekérése egy jóval későbbi fejlesztés (rendelet) mint a szakorvosi javaslatok átírása volt.

"A szakvizsga felvitele még nem is zavar mert csak 1-2 kattintás. De az Eü pontok már kiakasztanak. Napi 80-100 beteg mellett még ezzel is nekünk kelljen foglalkoznunk, ez felháborító! Ráadásul minden betegnél 2x kell megcsinálni, mert nem képes átemelni a th-s lapról a javaslatba és viszont! Mi ez, ha nem szándékos szívatás? A szolgáltató feladata biztosítani, hogy a program a jogszabályoknak megfelelően működjön, de a feladat egy részét ránk lőcsölik."...idézve egy másik fórumról. Megérne egy részletesebb leírást - magyarázatot,közérthetően Mindenkinek.

jsozer
Monday, June 8, 2009 12:24:33 PM
A szkenneléssel kapcsolatbaN: az előnézeti kép csak lefut de nem marad a képernyőn.

A gyógyászati segédeszköz felirásnál ,ahol a darabszámot 1.re átállítja , nincs kapcsolat a kgy- val.

Users browsing this topic