Már kezdtem megijedni, hogy rajtam kívül senkit sem érdekel a gondozás.8-[
Nálunk a következő a gondozás menete.
1. Gondozásba vétel. Az alap gondozási adatok beviteli lapja jó. Lehet rögzíteni a betegség nevét, a beállított induló kezelést, a megjegyzésbe esetleg a vizsgálatok eredményét, rizikó statust, egyebeket, melyek a beállított kezelést indokolják. Ide beírhatók elérendő célértékek, protokollokon kívüli, esetlegesen szükséges vizsgálatok, stb. Bár ez így nagyon vegyes mező. Beírhatók a betegség lefolyása alatt keletkezett szövődmények és ezek kezelése (bár a szövődmények megadásánál jó lenne a dátum mező, évszám szerint, hogy mióta). A gondozási körökhöz megadhatók a protokoll szerinti vizsgálatok és azok gyakorisága, ez kitehető az info lapra. Ez is jó.
Schukkert doktornő hozzászólását nem értem az esedékes vizsgálatokról. Hol szerepel piros szinnel a gondozási kontrollban ? Az infolapon azok az esedékes vizsgálatok szerepelnek, amelyeket hozzárendelt a gondozási körhöz és az ott megadott időn belül NEM történtek meg. Amennyiben megtörténtek, eltünnek az infolapról. A leletek beírásánál vigyázni kell arra, hogy ugyanoda íródjanak, amely vizsgálat esedékesnek ki van jelölve. A gondozás megnyitásakor a bal oldali táblázatban láthatók a hozzárendelt vizsgálatok és azok időpontjai. Korábban már kértem és ígéretet is kaptam rá, hogy a lelet időpontjára jobb gombbal kattintva kiírja az eddigi eredményeket (mint a laborleletek beírásakor), szakrendelés esetén a leletet. Ez a lehetőség szerintem jó lenne.
2. Gondozási kontroll. Ezzel van igazán gondom. Szerintem ennek úgy kellene működnie, ahogy Schukkert doktornő írta. Status, esetleg vizsgálati beutaló, eredmény, terápiás vagy egyéb kezelési következmény, status, beutaló, lelet, következmény, ........ Jelenleg csak dátum és egy szöveges mező adható meg (próbáltam másikat is szerkeszteni, de nem vált be). Például magas vérnyomás kezelése: a beteg szed 3-4 gyógyszert, mely az évek során bővül, változik. Ez nagyon nehezen követhető. Minden gondozási kontroll esetén pedig beírni az összes addig szedett, illetve változtatott gyógyszert nagyon nehézkes. Erre kellene valamilyen jó megoldás. A gondozás folyamán, azzal kapcsolatban kért vizsgálatokat és azok leleteit is meg kellene valahogyan jelölni, hogy vissza lehessen keresni.
Röviden ennyi.
Edited by user
Thursday, March 19, 2009 4:45:33 PM
|
Reason: javítás