Köszönöm mindenkinek az Infomix csapatból, aki ma telefonon szóba állt velem. :)
Időzített táveléréssel egy új kliens gépet kellett a kiszolgáló géphez illeszteni. Látszólag rutin, de feladta a gondolkodni valót.
Végül sikerrel jártam, ezt szeretném a csapattal közölni. Az utolsó telefon utáni állapot: egy "probléma" kivételével megoldottam.
Engedjetek meg egy leírást, hátha segít máskor, másnak is.
A telepítés sikeres volt, működött minden. Visual IxDoki, EESZT, Win7 szerver Win10 Home kliens.
Teljes hidegindítás után az új kliens először is nem találta az adatbázist a Config.fpw-ben megadott helyen.
Nyilván telepítéskor megjegyezte hol van, újraindítva elfelejtette. Én fixen egy X: meghajtót rendeltem a szerver adatbázisához. Ezt írtuk be telepítéskor a configba. Nem ment, azóta se megy ez a dolog. Csak UNC névvel találja meg a másik gépet: \\szervernév\megosztásnév\útvonal ezen nem tudok most sem változtatni. Ez megoldatlan.
Csak azért furcsa, mert az a kliens gép, amit most dobok ki onnan, ezzel így működött, ugyanazon a szerveren, ugyanazon a hálózaton. Jószerével ez az egy, ami működött még megbízhatóan rajta, de ez igen!
Másik probléma jött, hogy az EESZT EHR lekérdezésnél nem tudta elérni a szerveren lévő fájlt, ezzel a megnevezéssel sem érte el a kliens, vagy ha elérte, nem tudta megnyitni, vagy ha próbálta, böngészővel Internet Explorerrel vagy Microsot Edge böngészővel próbálta, de egyikkel se sikerült. Win 10 Home-on nyilván nem. Honnan szedte az Internet Explorert, az nagy kérdés. Hibaüzenet hegyek, mikor mi, vagy nem találja, vagy semmi üzenet, de nem történt semmi.
Végigpróbáltuk az összes lehetséges Config.fpw, Visualix.ini, EESZT panel beállítást, különféle variációkban, akkor sem. Azzal tettük le a telefont, hogy átnézem az NTFS és a Megosztási jogosultságokat, mert nekem gyanús lett, hogy az Adobe Acrobat Reader nem működik a hálózaton megfelelően. Ugyanis ez volt alapértelmezett programként a pdf-hez beállítva szűz gépen. Talán nincs elég joga?
Hát nem is működött.
A jogosultságok rendben voltak, de adtam még, elbírja.
Végül az útvonalakat rendesen megadtam, abban is volt emberi hiba, és végül a Firefoxot társítottam alapértelmezetten a pdf fájlokhoz. Ezután az EESZT panelen a Windows alapértelmezett programját csekkoltam be. Figyelem: hiába tettem meg ezt a kliensen, nem ért semmit. Majd először megtettem a szerveren, majd amikor ott kipróbáltam, utána a kliensen. Így már jó lett.
Végeredményben nem fér be a régi szekrény az új házikóba: Adobe Reader gallyra ment az IxDoki telepítés után, vagy az első lekérdezésnél, nem lehet tudni, mert előtte még jól működött, de már el sem indul. Nagy késéssel, több perc, ismeretlen hibáról szóló üzeneteket köpött, de nagyon lassan tényleg a Reader. Ez volt a baj. De nem is kell. Firefox amúgy is van.
(a hálózati probléma ettől független windows baj lehet)
Egyet fejtsen még meg nekem az infomix csapat. Miért jön fel és miért nem tudom eltüntetni a képernyőről azt a pici kis ablakot, ami szűken 3 ikont tartalmaz: Nyomtatás, Keresés, Tovább. Akkor ugrik elő, amikor az ehr lekérdezéskor a Megtekintre kattintok. Jól kitakarja a bal felső sarkot. Csak elhúzni lehet. Fizetek valamit, aki eltünteti nekem. 😉 Én félórát küzdöttem, feladtam.
Még egyszer köszönet.
Edited by user
Thursday, December 3, 2020 3:43:20 PM
|
Reason: Not specified