jsozer
Saturday, July 11, 2009 1:08:31 AM
Ha nem megy az OKI-val a nyomtatás, újra végig kell menni az infomixes pdf fájlban leirtakon. Honlapról letölthető.

Be kell állitani, hogy ne figyelje a papirt, majd azt, hogy melyik tálcárol nyomtasson. OKI tulajdonságainál (Start - Nyomtatók és faxok - jobb gomb az OKI-n, Tulajdonságok) a Nyomtatási beállításokra kattintva a Papíradagolási opcióknmál ki kell venni az automatikus tálcaváltástól a pipát. Majd ugyanezt el kell végezni a Speciális - Alapértelmezések ablakon is.

Ezután a Visualixben a vémyformátumot kell beállítani. Elmentesz mindent.

A visualix- ben a vényforátumot beállítod , szintén a pdf fjlban leirtak alapján.

.

A felső adagolóba receptet teszel- a lapadagoló szélek alatt berakod a papirt és a görgők alá tolod finoman az ütközésig-- ha nem sikerül a lapadagoló jobb oldalán lévő kék színű pöcköt kell megnyomni. HA RECEPT NINCS JÓL BEFÜZVE AKKOR AZT JELZI HOGY ÜRES ÉS NEM NYOMTAT. Érdemes a kijelzőt nézni mert kiirja mi a hiba. Kell egy kicsit próbákozni a recept behelyzésével- de nem olyan nehéz, Utána már igencsak gyorsan nyomtat. Máskülönbne az OKI honlapján lévő használati utasításban leirják a papir behelyezését- rajz is van mellékleve.

Mentés- ujraindítás ..a visualt és a nyomtatót is .Ha a papir jól van behelyezve a sárga fény folyamatosan világit, majd a nyomtatáskr egy - kettőt villog majd folyamatosan világít és nyomtat.

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Saturday, July 11, 2009 7:22:48 AM
Mostmár javában használjuk a vonalkodós felírást. Szeretném kérdezni, ki mit csinál akkor, ha a recept kinyomtatása után más dózis szükséges mint a recepten van, vagy éppen a doboz számot emeli a doktor, és ezeket kézzel javítja a recepten? Úgy tudjuk a vonalkódba bele vannak ezek az adatok generálva. Kinyomtat újat? vagy lehet ezeken a recepteken egyáltalán kézzel javítani?

Bár én azt sem értem, hogy ha szükgség esetére írok fel gysz-t (sze.1 caps.(max. 3x1 caps/nap)) a vonalkód hogy ismeri fel, hogy az aktuális gysz nem rendszeres szedésű?

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, July 11, 2009 11:12:16 AM
Snebb wrote:

Mostmár javában használjuk a vonalkodós felírást. Szeretném kérdezni, ki mit csinál akkor, ha a recept kinyomtatása után más dózis szükséges mint a recepten van, vagy éppen a doboz számot emeli a doktor, és ezeket kézzel javítja a recepten? Úgy tudjuk a vonalkódba bele vannak ezek az adatok generálva. Kinyomtat újat? vagy lehet ezeken a recepteken egyáltalán kézzel javítani?

Bár én azt sem értem, hogy ha szükgség esetére írok fel gysz-t (sze.1 caps.(max. 3x1 caps/nap)) a vonalkód hogy ismeri fel, hogy az aktuális gysz nem rendszeres szedésű?

A vonalkód nem tartalmaz adagolást,ezt változtathatod utólag is kézzel. A doboz számot ( felírt gyógyszer mennyisége ) már tartalmazza így az csak akkor jelenik meg a vonalkódban ha újra nyomtatod.

A vonalkódban az alábbi információk szerepelnek:

. Vényfelírás dátuma - ennek rögzítése ez idáig nem volt kötelező a

gyógyszertár elszámolásában, azonban a 2009. július 1-jét követően minden

esetben rögzíteni szükséges az elszámolásba (akkor is, ha nincsen extra

vonalkód a vényen)

. TAJ szám - elszámolásba történő rögzítése továbbra is kötelező,

amihez a vonalkód segítséget nyújt

. BNO kód - elszámolásba történő rögzítése továbbra is kötelező,

amihez a vonalkód segítséget nyújt

. Vényfelírás jogcíme - ez az adat a vényen szereplő jogcímeket

kódolja le, amelyek főszabályként az alábbiak lehetnek:

o Normatív (korábban Általános)

o HM

o Közgyógy (közgyógyellátás)

o Üzemi baleset

o Eü. kiemelt (korábban Eü. rend.)

o Eü. emelt (korábban Eü. tér. köt.)

o Teljes ár

Ezen túlmenően a lehetséges kombinációk:

o Eü. kiemelt és Közgyógy jogcím együtt

o Eü. emelt és Közgyógy jogcím együtt

A vonalkódban szereplő jogcímek segítséget nyújtanak az adatok

elszámolóprogramba történő rögzítéséhez.

. Helyettesíthetőség, Felírt gyógyszer TTT-kódja, Felírt gyógyszer

mennyisége - ezen adatok elszámolásba történő rögzítése mind ez idáig nem

volt kötelező, azonban ezeket a 2009. július 1-jét követően minden esetben

rögzíteni szükséges (akkor is, ha nincsen extra vonalkód a vényen)

. Szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi

javaslatot adó orvos pecsétszáma, valamint a szakorvosi javaslat

keletkezésének ideje - ezen adatoknak az elszámolásba történő rögzítése ez

idáig szintén nem volt kötelező, azonban 2009. július 1-jét követő

változások kapcsán ezeket minden esetben rögzíteni

. A szoftver minősítésének azonosító kódja, illetve a vényíróprogram

által a vénynyomtatás során használt gyógyszertörzs érvényességi idejének

kezdő dátuma - amennyiben szerepel extra vonalkód a vényen, akkor ez az adat

rögzítendő az elszámolásba (ennek automatikus rögzítéséről az Ön

rendszergazdája gondoskodik), amennyiben nincsen extra vonalkód a vényen,

akkor információ hiányában értelemszerűen nem kötelező a kitöltés.

Széll János
Thursday, July 23, 2009 4:18:00 PM
Extra vonakódot szépen nyomtatja a canon BJC 250.

Patikus ugyan nem tudja leolvasni, de az az ő baja...[cseles]

Viszont bárhogy is próbálom a pozicionálást, nem hajlandó a recept egyéb adatait a megfelelő rovatba nyomtatni.

Minden kb. 6-7 mm-es feljebb kerül.

Segítene valaki?

Köszönettel:

Széll J.

Sümegváralja

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, July 23, 2009 4:22:11 PM
Széll János wrote:

Viszont bárhogy is próbálom a pozicionálást, nem hajlandó a recept egyéb adatait a megfelelő rovatba nyomtatni.

Segítene valaki?

Köszönettel:

Széll J.

Sümegváralja

A kérdésem az lenne, hogy melyik rendszeréről van szó? (visual Ixdoki vagy IxAMB) ill. hogy régi típusú vényt vagy már az új típusú vényt használja?

Széll János
Thursday, July 23, 2009 5:51:27 PM
rpetra wrote:

Széll János wrote:

Segítene valaki?

Köszönettel:

Széll J.

Sümegváralja

A kérdésem az lenne, hogy melyik rendszeréről van szó? (visual Ixdoki vagy IxAMB) ill. hogy régi típusú vényt vagy már az új típusú vényt használja?

Bocs', azt hittem, mivel az ixdokiban tettem fel a kérdést, ezért ez a része egyértelmű, a többi "jogos"..

Tehát:

visual Ixdoki, "új" típusú recept.

Varga Sándor
Friday, July 24, 2009 10:54:37 AM
Széll János wrote:

rpetra wrote:

Széll János wrote:

Segítene valaki?

Köszönettel:

Széll J.

Sümegváralja

Bocs', azt hittem, mivel az ixdokiban tettem fel a kérdést, ezért ez a része egyértelmű, a többi "jogos"..

Tehát:

Tudom, hogy naiv kérdés, de nem lehet a tervezőben lejjebb vinni?

Fekvő, vagy álló formátum? Milyen méret, A4, A5, vagy egyedi?

A tervezőből jól nyomtat?

Varga Sándor
Széll János
Tuesday, July 28, 2009 10:20:36 AM
vargas wrote:

Széll János wrote:

rpetra wrote:

Széll János wrote:

Segítene valaki?

Köszönettel:

Széll J.

Sümegváralja

Tehát:

Tudom, hogy naiv kérdés, de nem lehet a tervezőben lejjebb vinni?

Fekvő, vagy álló formátum? Milyen méret, A4, A5, vagy egyedi?

A tervezőből jól nyomtat?

Álló, A4-es formátumot, és egyedi méretet is próbáltam.(Fektetve nem, mert úgy kissé nehézkesebb lenne a receptek bekészítése, meg a "kiadása" is a nyomtató jelenlegi helyén...)

A tervezőben az "Igazítás" funkcióval a recept nem vihető a megadott kereteken feljebb.

Ha a (régebbi) "Vényformátun karbantartása" menűpontot próbálom, akkor meg ugyanide irányít, mivel új típusú receptet használok.

Kharon
Tuesday, July 28, 2009 10:28:57 AM
Ha jól látom (olvasom), akkor 6-7 mm-rel feljebb kerülnek a dolgok a vényen, így nem feljebb kellene vinni a formátumot ("a recept nem vihető a megadott kereteken feljebb"), hanem lejjebb, amíg nem lesz jó a vény.
dr.Kovács József
Tuesday, July 28, 2009 11:28:27 AM
Kharon wrote:

Ha jól látom (olvasom), akkor 6-7 mm-rel feljebb kerülnek a dolgok a vényen, így nem feljebb kellene vinni a formátumot ("a recept nem vihető a megadott kereteken feljebb"), hanem lejjebb, amíg nem lesz jó a vény.

Ez a feljebb-lejjebb dolog engem is megtévesztett. A vényigazítás funkció nem a vényt igazítja, hanem a SZÖVEGET.

dr.Kovács József
Kharon
Tuesday, July 28, 2009 11:49:28 AM
Így már azt hiszem, értem, hogy miről is van szó... :)

Akkor egy félreértés tisztázása: A Vény tervezőben ugyanúgy a szöveget mozgatom, mint régen a Vényformátumok karbantartásában, nem pedig azt állítom be, hogy a nyomtatás alapján hova kellene kerülnie a papírnak. Emiatt ha a szöveg feljebb van, nem feljebb kell vinni a képet az ablakon, hanem lejjebb, amíg jó nem lesz. (Próbanyomtatás: Megtekint - Nyomtat gomb (pici nyomtatós gomb, alapértelmezésben a képernyő bal felső részén))

Széll János
Wednesday, July 29, 2009 1:57:22 PM
Köszönöm a segítséget!

Kharon megelőzött.

Amikor a receptre kattintotam, bizony az egész "recept-mező" mozgott, így azzal próbáltam manipulálni.

Széll János
Thursday, July 30, 2009 4:19:54 PM
Úgy tűnik, elhamarkodtam a köszönetet.

Az "Igazítás" menűpontnál (korábban részletezett feltételek -"új"recept, álló, A4, Canon BJC250 - esetén) a következő felirat jelenik meg:

"Egérrel vagy a nyilakkal mozgassa megfelelő pozícióba a RECEPTET(kiemelés tőlem)"...

Szóval nem tudom külön pozicionálni a beteg nevét, a TAJ-t, a dátumot stb.

Segítséget kérek!

Kharon
Thursday, July 30, 2009 4:34:47 PM
A "Recept" kifejezés ugyanúgy értendő, mint eddig, tehát nem a receptet kell mozgatni, hanem amennyiben mozgatjuk a tervezőablakon a receot képet, a szöveg mozog, ugyanúgy, mint eddig, csak könnyebben kezelhetővé próbáltuk tenni a formátum tervezését. Ez annyit jelent, hogy amennyiben a próbanyomtatáskor a receptre a szöveg feljebb nyomtatódik, a képet lejjebb kell hozni, ha balra, akkor jobbra igazítjuk, stb. Ugyanúgy, mint az eddigi tervezéskor, a mezőket mozgatjuk, csak egyszerre az összeset.
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Thursday, July 30, 2009 10:15:55 PM
Tisztelt Kollégák! Szeretnék a következő kérdésben képet nyerni. Az új recepteken a receptek átvételekor a betegnek alá kell írni a receptet, hogy vizsgálaton esett át, majd a gyógyszertárba is aláír. Mi ezt egyelőre nem kérjük a betegeinktől, de tudom, hogy más kolléga aláírat. Most akkor ne adjunk ki receptet pl. a szociális gondozóknak, ill. hozzátartozóknak ne írjunk gyógyszert? A nyár miatt betegforgalmunk jelentősen megnött, egyszerűen arra nem tudunk időt biztosítani, hogy a beteg előttünk írja alá a recepteket, főleg ha a 3 havi adag 24 receptet takar. Szóval kérdezném, hogy van erre valami szankció ha nem íratunk alá, ill. hogy adunk ki receptet hozzátartozónak? Válaszokat előre is köszönöm!
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, July 30, 2009 11:48:30 PM
Snebb wrote:

Tisztelt Kollégák! Szeretnék a következő kérdésben képet nyerni. Az új recepteken a receptek átvételekor a betegnek alá kell írni a receptet, hogy vizsgálaton esett át, majd a gyógyszertárba is aláír. Mi ezt egyelőre nem kérjük a betegeinktől, de tudom, hogy más kolléga aláírat. Most akkor ne adjunk ki receptet pl. a szociális gondozóknak, ill. hozzátartozóknak ne írjunk gyógyszert? A nyár miatt betegforgalmunk jelentősen megnött, egyszerűen arra nem tudunk időt biztosítani, hogy a beteg előttünk írja alá a recepteket, főleg ha a 3 havi adag 24 receptet takar. Szóval kérdezném, hogy van erre valami szankció ha nem íratunk alá, ill. hogy adunk ki receptet hozzátartozónak? Válaszokat előre is köszönöm!

Szankcióról nem tudok, előírás sincs erre vonatkozóan, azaz sem a vény alaki és formai követelményeit rögzítő rendelet sem más OEP utasítás nem tartalmaz erre vonatkozóan utasítást.Hasonló az extra vonalkód esetéhez,aminek nyomtatására senki és semmi nem kötelez jelen pillanatban.Semmilyen rendelet nem fogalmaz meg olyan előírást miszerint a recept aláíratásával igazoltatnom kell. hogy a felírás a beteg "megvizsgálását" követően lett kiállítva.Olyan rendelet van miszerint gyógyszer stb. csak a beteg vizsgálatot követően rendelhető, de hogy a vizsgálat tényét aláírással a vényen rögzíteni kellene még nincs. Részletesen elemezve a felvetés-kérdés követhető a WebDokin !!!

Kharon
Thursday, August 6, 2009 2:00:37 PM
Lehet azzal tenni valamit, hogy pl az Aerius (és tsai.) esetében ne a 20 nem támogatott formátum legyen elől, hanem a támogatott? Addig míg kiemelten is lehetett írni, addig lehetett az Eü-tér köt pöttyel megkerülni a problémát, most viszont nem, és elég sokat kell görgetni, hogy a kb 20-30. helyen lévő támogatott gyógyszert ki lehessen választani.

Ha nem megoldható, hogy előre kerüljön, akkor kellene a pöttyök közé egy Normatív pötty is, amnek a bejelölése esetén a nem támogatottak és akár a kiemelt vagy emelt támogatásúak sem látszanának.

Kharon
Thursday, August 6, 2009 2:54:36 PM
Továbbítjuk kérését a fejlesztők felé, megvizsgálják beépíthetőségét. Köszönjük észrevételét!
Dr Novográdecz
Monday, August 10, 2009 12:31:27 PM
HP 1006-ot használok 1 hete. Fekvő helyzetben teszem be a recepteket az alsó (sokpapíros) tálcára, hibátlanul nyomja is a vonalkódos recepteket, viszont a nyomtató a szoftver utasítására A4 papírnyit dologozik, így a nyomtatási idő 2-3x hosszabb, mintha a recept szélességét venné csak figyelembe (magyarul fogalmazva: minden recept közt teker a henger 1,5-2 receptnyit) Ez marhára időpocsékolás, kérnék segítséget, hogy lehessen kiválasztani hozzá legalább fekvő A5 formátumot (tudom, hogy álló A5 van, de azzal csak álló formátumban tudnék nyomtatni, és hát pont arra ment ki a játék, hogy ne állva kelljen nyomtatni, a toner élettartalma miatt)

Még egy probléma: ugyanezen nyomtató középre igazítja a papírt, míg a canon tintasugarasaim (IP4200, IP3300) a másik két rendelőmben balra igazít. Ez álló TP igazolás nyomtatásakor áthidalhatatlan problémát jelent jelenleg. Kérnék rá szoftveres megoldást, ha van rá mód!

Üdv: Dr Novográdecz Csaba

Kharon
Monday, August 10, 2009 12:56:07 PM
A balra, középre, ide-oda nyomtatást úgy lehet megoldani, hogy kell egy-egy formátum a HP-nek, és a Canonoknak is, és mindig azt kell kiválasztani, amelyik éppen szükséges. A másik problémára tudtommal nincs megoldás, de majd szakavatottabbak elmondják.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, August 11, 2009 10:27:57 AM
Dr Novográdecz wrote:

HP 1006-ot használok 1 hete. Fekvő helyzetben teszem be a recepteket az alsó (sokpapíros) tálcára, hibátlanul nyomja is a vonalkódos recepteket, viszont a nyomtató a szoftver utasítására A4 papírnyit dologozik, így a nyomtatási idő 2-3x hosszabb, mintha a recept szélességét venné csak figyelembe (magyarul fogalmazva: minden recept közt teker a henger 1,5-2 receptnyit) Ez marhára időpocsékolás, kérnék segítséget, hogy lehessen kiválasztani hozzá legalább fekvő A5 formátumot (tudom, hogy álló A5 van, de azzal csak álló formátumban tudnék nyomtatni, és hát pont arra ment ki a játék, hogy ne állva kelljen nyomtatni, a toner élettartalma miatt)

Még egy probléma: ugyanezen nyomtató középre igazítja a papírt, míg a canon tintasugarasaim (IP4200, IP3300) a másik két rendelőmben balra igazít. Ez álló TP igazolás nyomtatásakor áthidalhatatlan problémát jelent jelenleg. Kérnék rá szoftveres megoldást, ha van rá mód!

Üdv: Dr Novográdecz Csaba

Ebben a hozzászólásban  kollégám leír egy észrevételt, ami a lassulás oka lehet. Sajnos erre jelen tudásunk szerint nincs megoldás.

Hostyánszki László
Dr Novográdecz
Friday, August 14, 2009 1:27:00 PM
Mivel jobb fórumot nem találtam, ide írom összegzett véleményemet a különféle nyomtatók használhatóságáról.

1. HP feloldhatatlan problémája miszerint belassul több recept nyomtatásakor, elég gáz. Széles körben reklámkampányt folytatott a cég az orvosok körében, hogy tudják a megoldást a recept nyomtatásra. Ezúton is kérem őket, hogy akkor teljesítsék is az ígéretüket. Egyben köszönet illeti az Infomix csapatát, hogy utánajártak a problémának, és megspóroltak nekem (is) sok fölös kört a HP képviselete felé.

2. 3 db Canon tintapatronos nyomtatót használok: IP 4200 a fő rendelőben IP 3300 és IP 2200 a két kisebb rendelőmben. Mindhárom nyomtatóm a jelenlegi beállításaim mellett jól olvasható vonalkódot produkál, a patikust felhívtam, hogy a másfél hónap alatt volt-e probléma, és csak elvétve nem tudta leolvasni az olvasójuk.

3. Ezen 3 nyomtatómban negyedévente átlagosan 3-4 patront használok el (eredeti Canonokat), ezek összköltsége 12-15 ezer Ft. Ez kb 5-6000 recept, egy csomó beutaló és mindenféle igazolás nyomtatását jelenti.

4. Ezek alapján ellent mondanék a tintapatronos gépek költséghatékonyságát, használhatóságát ostorozó hozzáállásnak, és kérem az Infomix csapatát, hogy ne terjesszen a kollégák közt olyan hamis információt, hogy a HP tintasugarasa az egyedüli használható a tintasugarasok közül.

5. Azt is melléteszem, hogy más (OKI, EPSON stb) lézerekkel nem volt szerencsém eddig megismerkedni.

Köszönettel: Dr Novográdecz Csaba

Kharon
Friday, August 14, 2009 2:07:36 PM
Köszönjük szépen a tapasztalatokat, a kollegákkal átolvastuk és nagyon hasznos információkat is találtunk benne. Szeretnénk megkérni minden kedves felhasználónkat, hogy amennyiben ideje engedi, szintén ossza meg velünk tapasztalatait az eltelt közel két hónappal és a kinyomtatott vonalkóddal kapcsolatban!

Itt jegyezném meg, hogy mi nem mondtuk azt, hogy a HP tintasugarasa az egyetlen tintasugaras nyomtató, amely alkalmas erre, ugyanakkor azok közül a tintasugaras nyomtatók közül, amelyeket kaptunk tesztelésre, egyértelműen ez volt a legjobb, így ezért ajánljuk ezt.

Schukkert
Friday, August 14, 2009 5:16:38 PM
Én HP tintasugaras - Officjet Pro K5400-as nyomtatót használok receptnyomtatásra. Egy nagyméretű eredeti patron több mint egy évig kitartott. A szines patronok is közel egy évig bírják. Ez volt eddig. KB. 20000 recept egy patronnal. Vonalkóddal biztosan kevesebb, de szépen és gyorsan !! ( kb 40-60 receptet egy perc alatt) nyomtat.

3 év garancia van rá. Meghibásodás esetén azonnal helyszínre hoznak egy teljesen felújított gépet, térítés mentesen.

Fekve nem lehet a receptet betenni, ill. nagyon macerás, nem fér be a kéz de azt hiszem nem is szabad. Egyéb nyomtatnivalót HP laser Jet 1020-al nyomtatok

Ez a gép az infomix által javasolt HP tintasugaras elődje-őse,kinézetre is olyan. Olcsó, gyors, szépen nyomtat. Hibája, hogy ha elkezdi begyűrni a recepteket, ki kell garanciálisan cseréltetni!!( most egy éve hibátlanul dolgozik ).Egyéb nyomtatnivalót HP laser Jet 1020-al nyomtatok.

Kharon
Tuesday, August 25, 2009 1:53:58 PM
Lehetne, hogy az Eü tér köt, és Eü rend. helyett a mai megnevezések szerepeljenek a progiban gyógyszerválasztáskor, pöttyözéskor? (Eü emelt, Eü kiemelt) Csak hoyg egyértelmű legyen.

Köszönöm

Varga Sándor
Wednesday, August 26, 2009 10:37:24 AM
kaprinai wrote:

Lehetne, hogy az Eü tér köt, és Eü rend. helyett a mai megnevezések szerepeljenek a progiban gyógyszerválasztáskor, pöttyözéskor? (Eü emelt, Eü kiemelt) Csak hoyg egyértelmű legyen.

Köszönöm

Természetesen módosítjuk. Köszönjük az észrevételt.

Varga Sándor
Kharon
Thursday, August 27, 2009 12:02:42 AM
Az Accucheck tesztcsíkra kiemelt támogatással felírva 0Ft-os árat ír, vagy lehet, hogy már csak írt a progi, miközben mindhárom támogatási kategóriában ugyanannyi a támogatás a csíkokon, tehát normatíve, kiemelten és emelten is ugyanannyiba kerül. Ennek ugyan nem látom az értelmét, de így megtévesztő a betegnek. Gondolom a progi agya megragadt a kiemelt=Eü.rend.=ingyenes fogalmaknál.
Kharon
Thursday, August 27, 2009 10:23:18 AM
Az ellenőrzött szerek felírásával 2 db probl. is van:

- a vonalkódban pl Fentalyl tapasz esetén nem 5 db-t, hanem 5 dobozt kódol a program,

- ebben a hónapban már 2 felírásomnál nem írta rá a "Másolat" szót a 2. pld-ra.

A probléma "orvoslását" kérem.

Kharon
Thursday, August 27, 2009 1:16:20 PM
Ugyenehhez tartozik: Oxycontin tbl-t a javaslatnál szépen kitöltöm 2 doboz! -ra. Ezután ha megnézem a th. lapon akkor is két doboz szerepel, felíráskor viszont mindig megkérdezi, hogy a javaslat és th lap között különbség van, átemelem-e? Ha igen akkor csak 1 dobozt ír fel, ha nem akkor a kettőt jól. Ha a th. lapon javítom a javaslatos gyógyszert és átírom a 2 DOBOZ helyett 60 DB TABLETTA-ra, akkor már jól írja fel, EZ csak nekem ilyen gixeres, vagy másnak is. Oda kell rá figyelni, mert már többször előfordult, hogy emiatt csak 1 dobozzal írtuk fel.
Varga Sándor
Thursday, August 27, 2009 1:55:37 PM
kaprinai wrote:

Az Accucheck tesztcsíkra kiemelt támogatással felírva 0Ft-os árat ír, vagy lehet, hogy már csak írt a progi, miközben mindhárom támogatási kategóriában ugyanannyi a támogatás a csíkokon, tehát normatíve, kiemelten és emelten is ugyanannyiba kerül. Ennek ugyan nem látom az értelmét, de így megtévesztő a betegnek. Gondolom a progi agya megragadt a kiemelt=Eü.rend.=ingyenes fogalmaknál.

A jelzett probléma nem csak ezeknél, hanem számos más segédeszköz esetén is fennáll. Ezt, még a törzs készítésekor jeleztük az OEP felé, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a már említett, több lépcsős módosítással ezek a részek is módosításra kerülnek.

A közérthetőség kedvéért a jelzett tesztcsík esetén a konkrét eset:

A 25/2009. (VIII. 3.) EüM rendelet 10. sz. mellékletében a tesztcsíkok támogatási kategóriája a „Normatív”, az „Eü. emelt” és az „Eü. kiemelt” jogcím esetén is a bruttó ár 80%-a.

A programban megjelenített alábbi információkból kiderül, hogy az inzulinadások számától függ, hogy melyik jogcím választható, ettől pedig csak a kihordási időre felírható mennyiség változik. Így a betegnek esetleg nem kell a kihordási időn belül többször felíratnia a tesztcsíkot, de a térítési díj nem függ a betegsége fokától.

Pl.: AccuChek Active Glucose tesztcsík 50 db/doboz

Térítés : 1618

Teljes : 3850

Eü.emelt : 1618

Eü.kiemelt: (1618 az OEP publkius törzsének átalakításáig, technikai okokból csak a lenti szövegben jelenik meg egyelőre, a publikus törzs nem tartalmazza ezt az adatot!)

Kihordási idő: 3 hónap.

A kihordási időre maximálisan felírható: 2 doboz. "Eü. emelt" jogcímen 6 doboz. "Eü. kiemelt" jogcímen 9 doboz.

Közgyógyellátásra NEM adható !

Rendelheti: Kizárólag a beteg háziorvosa, az inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslat bemutatásával. A szakorvosi javaslat maximális érvényességi időtartama: 1 év.

Indikáció: Inzulinkezelésre szoruló diabetes mellitus. Napi kétszeri inzulinadás esetén.

Felírási előírás:

"Eü. kiemelt" jogcímen rendelhető.

Térítési díj: 1618 Ft/ME

Indikáció: Inzulinkezelésre szoruló diabetes mellitus. Napi négyszeri vagy annál többszöri inzulinadás esetén.

Felírási jogosultság: Kizárólag a beteg háziorvosa, az inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslat bemutatásával. A szakorvosi javaslat maximális érvényességi időtartama: 1 év.

"Eü. emelt" jogcímen rendelhető.

Térítési díj: 1618 Ft/ME

Indikáció: Inzulinkezelésre szoruló diabetes mellitus. Napi háromszori inzulinadás esetén.

Felírási jogosultság: Kizárólag a beteg háziorvosa, az inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslat bemutatásával. A szakorvosi javaslat maximális érvényességi időtartama: 1 év.

TTT-kód: 310039525

ISO-kód: 0424120606005

Varga Sándor
Users browsing this topic