Kicsit bonyolult [pislog]
Ez volt a kulcsszó! Én ezt most alaposan, percekig átgondolva megértettem végre, de ehhez kell az asszisztensem is. Nem beszélve arról, hogy előre kell tudnom, hogy nem fogunk írni egyik vagy másik panelbe ezt-azt, ami nem mindig lehetséges, adódhat közben úgy, hogy mégis kell valahova írni. A kérdésnek annyiban nem látom értelmét (bár mint kiderült csak arra vonatkozik, hogy melyik lesz az elsődleges), hogy általában nem azért írogatunk valamit, mert nem szeretnénk eltárolni, hanem csak úgy szórakozgatunk. :-)
Szóval a lényeg, hogy szerintem nem is kellene ez a kérdés, hanem egyszerűen mindent el kellene tárolni.
Ha ez így nem megy, mert mondjuk kusza lenne a panasz, vagy status (bár beszélhetnek egymással orvos-nővér, hogy ki mit tölt ki), akkor a később bezáró kaphatna egy ablakot, hogy a másik gépen ezt meg ezt írták, elfogadja, vagy szerkeszti? Ekkor kiválaszthatná, hogy igen ok, amit a másik írt, vagy átírhatná, ha mondjuk kétszer van leírva, hogy köhög, és javítás után leokézhatná, és csak így tárolódna. Természetesen a gyógyszerírás, th. lap módosítás, beutaló nem kell, hogy szerkeszthető legyen, de akár lehet az is, mert az bőven elképzelhető, hogy a nővér a szokásos gyógyszereket felírja, az orvos meg az újat, ami aktuálisan szükséges. Ez sokkal használhatóbb, életszerűbb mechanizmus lenne, mint ez az előre bonyolult kérdés.
Megvalósítható valahogy egy ilyen irányú változtatás?
Nem tudom érthető voltam-e, és mások is egyetértenek-e vele, de szerintem így sokkal logikusabb lenne.
Edited by user
Thursday, September 24, 2009 1:43:26 PM
|
Reason: Not specified