Sári László
Thursday, September 17, 2009 5:10:45 PM
A mai napon felkerült portálunkra a Letöltések  közé a visual Ixdoki 1.29.0-s verziója, a fontosabb újításokból:

- 2009. szeptember 1-től érvényes gyógyszer és segédeszköztörzs.

- Pecsétszám kezelés: Tapasztalataink alapján előfordul, hogy a pecsétszám első öt karakterébe nem csak számokat, hanem egyéb karaktereket is rögzítenek (kötőjel, perjel, stb.), ezért módosítottuk a program orvosi pecsétszám kezelését.

- Segédeszköz válogatás: Csoport szerinti válogatásnál látható a kiválasztott csoport vagy eszköz ISO kódja. A kód mellett látható ISO feliratú gombra egy ISO kód szerinti keresés jön elő, ahol már csak az adott csoportba tartozó eszközök látszanak. Valamennyi készítménynél látszik az ISO kód.

- Jogcím megnevezés változások: A programban valamennyi helyen átírásra került az Eü.tér.köt. jogcím Eü. emelt-re, az Eü.rend. jogcím pedig Eü. kiemelt-re.

- Kábítószer felírás: A gyógyszer nevébe belekerül a kiszerelési egység és a kiszerelési egységre számított darabszám is. A vonalkódba szintén ez a darabszám kerül kódolásra.

Ezekről részletesen a verzióváltó levélben olvashatnak.

Ebbe a témába várjuk észrevételeiket az új verzióval kapcsolatban.

dr.Kovács József
Thursday, September 17, 2009 10:16:15 PM
42 megás a verzióváltó ? Miért ilyen nagy ?
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, September 18, 2009 10:37:08 AM
dr.Kovács József wrote:

42 megás a verzióváltó ? Miért ilyen nagy ?

A visual help is frissítésre kerül, és annak mérete miatt (~30 Mb)

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, September 18, 2009 10:37:17 AM
A BNO név szerinti keresésnél nem-e lehetne visszaállítani a "kis betűs" keresést ?? Nem kellene két bil. használni.
Rittling Ferenc
Friday, September 18, 2009 10:56:08 AM
Nem tölthető le az 1.29-es verzió.

Beütve az előző verzió számát: 1.28.2 .KIírja, hogy nincs újabb letöltjető verzió.

rpetra
  • rpetra
Friday, September 18, 2009 11:36:39 AM
Dr. Mile Gyula wrote:

A BNO név szerinti keresésnél nem-e lehetne visszaállítani a "kis betűs" keresést ?? Nem kellene két bil. használni.

A név szerinti keresés jelenleg úgy működik, hogy ha a BNO neve nagy betűvel kezdődik akkor a keresést is nagy betűvel kell kezdeni, ill. ha kis betűvel kezdődik a neve akkor a keresést is kis betűvel kell kezdeni. A következő gyógyszer verzióval javítva lesz.

rpetra
  • rpetra
Friday, September 18, 2009 11:41:47 AM
Dr. Rittling Ferenc wrote:

Beütve az előző verzió számát: 1.28.2 .KIírja, hogy nincs újabb letöltjető verzió.

Keressük a probléma okát, amint sikerült megoldani jelezzük itt a fórumon. Addig is próbálja meg az Ixintézőből automatikusan leváltani a verziót. (Verzió/Verzióváltás menüpontban Infomix webhely automatikus lehetőséget bepöttyözve.)

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, September 18, 2009 11:46:58 AM
rpetra wrote:

Dr. Rittling Ferenc wrote:

Keressük a probléma okát, amint sikerült megoldani jelezzük itt a fórumon. Addig is próbálja meg az Ixintézőből automatikusan leváltani a verziót. (Verzió/Verzióváltás menüpontban Infomix webhely automatikus lehetőséget bepöttyözve.)

De csak rendelési időn kívül !!! Hosssssszzzzúúúúúúúúúúúúúúú !

Kharon
Friday, September 18, 2009 12:11:02 PM
Ismét felvetném, hogy nem lehetne-e egy normális tárhelyet bérelni az Infomixnek, hogy a verzióváltók letöltése ne lehessen soha gond. Számtalan tárhely létezik, ahonnan milliók töltögetnek, mégsem lassú. Ennyi befektetést megérdemelnénk?!

Hozzátéve azt, hogy ilyenkor a netes előjegyzés miatt a programindulás is sokkal lassabb (van 1 perc is időnként) és ezek a dolgok már eléggé hátráltatják a normál munkamenetet.

Kharon
Friday, September 18, 2009 12:24:24 PM
És végre kerülhetne a frissítéshez egy tájékoztató sor, hol tart éppen a letöltés, hány %-nál jár. Így, hogy csak azt mutatja, hogy kapcsolódás, nem túl informatív, gőzöm nincs meddig várjak, hogy történik-e egyáltalán valami.

Nem igaz, hogy ezt nem lehet jobban megoldani. Kérem foglalkozzanak az ilyen "apróságokkal" is. Ha már a webről nem tölthető le mert azt mondja nincs újabb verzió, legalább az intézőből legyen megbízható és gyors, és lehessen tudni hol tart a letöltés, lehessen leállítani, ha úgy alakul, hogy még sincs rá annyi idő.

Varga Sándor
Friday, September 18, 2009 12:24:39 PM
kaprinai wrote:

Ismét felvetném, hogy nem lehetne-e egy normális tárhelyet bérelni az Infomixnek, hogy a verzióváltók letöltése ne lehessen soha gond. Számtalan tárhely létezik, ahonnan milliók töltögetnek, mégsem lassú. Ennyi befektetést megérdemelnénk?!

Hozzátéve azt, hogy ilyenkor a netes előjegyzés miatt a programindulás is sokkal lassabb (van 1 perc is időnként) és ezek a dolgok már eléggé hátráltatják a normál munkamenetet.

Az átállás mind hardveresen, mind jelentős sávszélesség bővítésben folyamatban van. Sajnos magyarországon, ha mindezt egy cég, és ráadásul legálisan a szerződéseket és jogszabályokat betartva végzi elég hosszú folyamat.

Mint ahogy azt már egy előző hozzászólásomban leírtam, a teljes átállás reményeink szerint szeptember végéig befejeződik.

Mindezek közben a portálunk működését is folyamatosan módosítjuk.

Mindezeknek köszönhetően, annak ellenére, hogy az 1.29.0 kb 10x nagyobb egy átlag gyógyszer frissítésnél, reggel óta kb. 500 sikeres letöltés történt.

Varga Sándor
Kharon
Friday, September 18, 2009 12:32:28 PM
Ha meg leállítanám a letöltést, a mégsemre nem csinál semmit csak a felső csíkon kiírja, hogy Nem válaszol, csak a piros x-el záródik be.
Kharon
Friday, September 18, 2009 12:33:12 PM
Ha meg leállítanám a letöltést, a mégsemre nem csinál semmit csak a felső csíkon kiírja, hogy Nem válaszol, csak a piros x-el záródik be. Azért az mégiscsak röhej a mai világban, hogy csak éjjel lehet normálisan a visualixet frissíteni!?
rpetra
  • rpetra
Friday, September 18, 2009 1:42:23 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Az Infomix protálról történő letöltési problémát sikerült elhárítani.

A kellemetlenségért elnézésüket és megértésüket kérjük és köszönjük türelmüket.

Dr. Hanyecz Vince
Friday, September 18, 2009 3:42:56 PM
Én tegnap este feltettem az új verziót (bánatomra)

A nyitólap Háziorvosi ellátás, új napi ellátásra kattintás után 12-15 mp alatt "áll össze" a képernyő használatra készen, addig nézem a homokórát, semmit nem lehet csinálni. Eddig nem volt így. Ha már leokézott TAJ-jal ma ellátott beteget veszek elő olyan gyors mint korábban.

Mit lehet tenni ??

[azta]

Kharon
Friday, September 18, 2009 5:00:22 PM
Köszönjük az észrevételt, ennek az oka a jogviszony ellenőrzés megváltozott metódusa, amennyiben a közvetlen módszert használják ellenőrzésre.

Fejlesztő kollégáink dolgoznak a jelenségen, a megoldásig kérjük szíves türelmüket.

Bakos J
  • Bakos J
Monday, September 21, 2009 1:51:44 PM
T. Infomix!

A verzióváltó levélben nem értem a következőt:

"Újabb törzskarton --> napi tevékenység, szűrés" számomra nem értelmezhető. Az újabb törzskarton megnyíló ablakban nincs napi tevékenység fül, itt semmilyen elvégzendő szűréseket nem találunk.

Elvégzendő szűréseket a háziorvosi tevékenység ablak, szűrés fülén találunk csak, de itt ebben a formában nem tudjuk a szűréseket rögzíteni. (A 180-as kód itt pl mást is jelent, mint a verzióváltó levélben)

Szeretném tudni, hogy az önök ajánlása szerint hogy kellene korrekt módon dokumentálni a szűréseket, hogy azt a program le is jelentse. (Melyik ablakban, melyik fülön, milyen rublika kitöltése?)

Másik kérdésem:

Évek óta írkáljuk az alapstátuszokat. Most bekerült ez az újabb törzskarton menüpont, ami nagyjából függetlennek látszik az eddig felvett alapstátuszokról. (Lekérdeztük a lejárt újabb törzskartonokat és kiadta az egész körzetet, miközben egyetlen lejárt alapstátusosunk sincs) Ezt valahogy meg kellene oldani, hogy az alapstátus adatokat valahogy átvigye az "újabb törzskartonba" mert 1200 betegnek nem fogjuk újra kitölteni az összes status adatát újra.

Gondozás ügyben is írtam már más topikon, hogy valamit tenni kellene, mert a program nem jelent le gondozási eseményt. Augusztusban 2 db gondozást jelentett le a program, (megnyitást és lezárást) ami azt a látszatot kelti, mintha mi nem gondoznánk a több száz hypertoniás és cukorbeteg betegeinket!! Ez ügyben sürgős intézkedést kérnék, mivel az oep minőségellenőrzési rendszere már működik.

Köszönettel: Dr Bakos J.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, September 21, 2009 2:00:58 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

. (Lekérdeztük a lejárt újabb törzskartonokat és kiadta az egész körzetet, miközben egyetlen lejárt alapstátusosunk sincs)

Lekérdezéskor az "Alapstátus' pipa be volt téve. Aszerint listáz amilyen feltételeket kérünk - pipálunk be !!

rpetra
  • rpetra
Monday, September 21, 2009 2:24:21 PM
Tisztelt Felhasználóink!

A mai napon felkerült portálunkra a Letöltések  közé a visual Ixdoki 1.29.1-s verziója.

- BNO név szerinti elővétel: Kereséskor nem veszi figyelembe a program a kis, nagybetűt

- TAJ ellenőrzés: Felhasználóink jelezték, hogy bizonyos helyeken igen lassan ellenőrzi a rendszer a TAJ érvényességet. Ez a programrész módosításra került.

Kharon
Monday, September 21, 2009 2:29:41 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

A verzióváltó levélben nem értem a következőt:

"Újabb törzskarton --> napi tevékenység, szűrés" számomra nem értelmezhető. Az újabb törzskarton megnyíló ablakban nincs napi tevékenység fül, itt semmilyen elvégzendő szűréseket nem találunk.

Elvégzendő szűréseket a háziorvosi tevékenység ablak, szűrés fülén találunk csak, de itt ebben a formában nem tudjuk a szűréseket rögzíteni. (A 180-as kód itt pl mást is jelent, mint a verzióváltó levélben)

Szeretném tudni, hogy az önök ajánlása szerint hogy kellene korrekt módon dokumentálni a szűréseket, hogy azt a program le is jelentse. (Melyik ablakban, melyik fülön, milyen rublika kitöltése?)

Másik kérdésem:

Évek óta írkáljuk az alapstátuszokat. Most bekerült ez az újabb törzskarton menüpont, ami nagyjából függetlennek látszik az eddig felvett alapstátuszokról. (Lekérdeztük a lejárt újabb törzskartonokat és kiadta az egész körzetet, miközben egyetlen lejárt alapstátusosunk sincs) Ezt valahogy meg kellene oldani, hogy az alapstátus adatokat valahogy átvigye az "újabb törzskartonba" mert 1200 betegnek nem fogjuk újra kitölteni az összes status adatát újra.

Gondozás ügyben is írtam már más topikon, hogy valamit tenni kellene, mert a program nem jelent le gondozási eseményt. Augusztusban 2 db gondozást jelentett le a program, (megnyitást és lezárást) ami azt a látszatot kelti, mintha mi nem gondoznánk a több száz hypertoniás és cukorbeteg betegeinket!! Ez ügyben sürgős intézkedést kérnék, mivel az oep minőségellenőrzési rendszere már működik.

A szűréseket a napi tevékenység, szűrés fülén kell beírni. Innen kerül a jelentésbe.

A mennyiben a szűrést elvégeztük és negatív volt, elég csak bepipálni és a program a U9990 sinemorbo kódot automatikusan a jelentésbe teszi. Amennyiben a szűrés pozitív volt, a bepipálás után a megfelelő BNO kódot kell megadnunk.

A mostani változás csak annyi, hogy az újabb törzskartonon a kitöltött mezők, ha kell (az adott szűrést el kell végeznünk) automatikusan negatív szűrésként átkerülnek a napi tevékenység, szűrésfülére és így jelentődnek is. Természetesen lehet, hogy mi nem a legjobban párosítottuk az státusz mezőket és a szűréseket, minden szakmai javaslatot, javítást szívesen veszünk és korrigálunk.

Az újabb törzskarton menüpont nem új, ez a kezdetek óta benne van a programba. (Elképzelegető, hogy Önnek ez a menüpont nem volt bekapcsolva.) A menüpont indításkor automatikusan átveszi az aktuális státusz ablak adatit.

Gondozás

A B300-as jelentésbe a gondozás sorokba (B_309 ) csak az új gondozásba vettek, illetve a gondozás lezárások kerülnek. A gondozott betegeink mindennapi ellátása , a napi tevékenység BNO kód mellet megadott ellátás ok mezővel jelentjük. PL egy hipertóniás beteg gyógyszerekért jött, ellátása BNO I10HO, ellátás ok 3 gondozás. Ez kerül a jelentésbe.

Varga Sándor
Monday, September 21, 2009 2:44:32 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

Amennyiben van a paciensnek olyan életkor és nem szerinti elvégzendő szűrése, ami az újabb törzskartonnál is megadható, akár a státusz, akár pl. a törzskarton adatainál, akkor az újabb törzskartont kinyitva ezeknek az adatoknak a felirata, és azoknak a füleknek a felirata, ahol ezek az adatok találhatóak kék színűek lesznek.

Abban az esetben, ha az újabb törzskarton ablakban ezeket az adatokat kitölti, úgy az újabb törzskartonnal együtt kinyíló háziorvosi ellátás szűrés fülén automatikusan átkerül az elvégzett szűrések közé. Ezeket a B300-as jelentés tartalmaza a többi ellátás adattal együtt.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, September 21, 2009 3:19:33 PM
Köszönöm a tájékoztatást, így már sokkal világosabb.

Bakos J

Dr. Hanyecz Vince
Monday, September 21, 2009 3:26:00 PM
rpetra wrote:

- TAJ ellenőrzés: Felhasználóink jelezték, hogy bizonyos helyeken igen lassan ellenőrzi a rendszer a TAJ érvényességet. Ez a programrész módosításra került.

Úgy látom megoldódott a probléma. Köszönöm !!!

Iszonyat lassú minden internetes program ez a fórum is, a letötés is

Bakos J
  • Bakos J
Monday, September 21, 2009 3:30:28 PM
SzZoli wrote:

A szűréseket a napi tevékenység, szűrés fülén kell beírni. Innen kerül a jelentésbe.

A mennyiben a szűrést elvégeztük és negatív volt, elég csak bepipálni és a program a U9990 sinemorbo kódot automatikusan a jelentésbe teszi.

Kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy bepipáláskor a BNO kód mezőben nem jelenik meg semmi. Ezt automatikusan U9990-nek jelenti le? Mert ennek semmi jele a felhasználói oldalról. Ezért mi be szoktuk írni. A T.oka mezőt viszont nekünk kell kitölteni nem?

Kharon
Monday, September 21, 2009 3:49:05 PM
Bakos J wrote:

SzZoli wrote:

A mennyiben a szűrést elvégeztük és negatív volt, elég csak bepipálni és a program a U9990 sinemorbo kódot automatikusan a jelentésbe teszi.

Kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy bepipáláskor a BNO kód mezőben nem jelenik meg semmi. Ezt automatikusan U9990-nek jelenti le? Mert ennek semmi jele a felhasználói oldalról. Ezért mi be szoktuk írni. A T.oka mezőt viszont nekünk kell kitölteni nem?

Igen, automatikusan bekerül a jelentésbe. (Lényeg, ha nincs bepipálva, hogy kóros, akkor U9990 kerül a jelentésbe.)

A tovább küldés oka mezőt, kóros szűrés esetén kell kitölteni. Negatív szűrés esetén a jelentésbe a 0 „nem történt tovább küldés” adat kerül automatikusan.

Kharon
Tuesday, September 22, 2009 6:30:58 PM
vargas wrote:

Az átállás mind hardveresen, mind jelentős sávszélesség bővítésben folyamatban van. Sajnos magyarországon, ha mindezt egy cég, és ráadásul legálisan a szerződéseket és jogszabályokat betartva végzi elég hosszú folyamat.

Mint ahogy azt már egy előző hozzászólásomban leírtam, a teljes átállás reményeink szerint szeptember végéig befejeződik.

Mindezeknek köszönhetően, annak ellenére, hogy az 1.29.0 kb 10x nagyobb egy átlag gyógyszer frissítésnél, reggel óta kb. 500 sikeres letöltés történt.

Örülök neki, hogy 500-nak a 6000? felhasználójukból sikerült. Én a mai napon! próbáltam letölteni. Potom 45 percbe tellett kb., pedig a rendelőben 4-5 Mbit-es kapcsolat van. Azt meg, hogy mennyi időbe kerül egy cégnek egy jó tárhelyet bérelni/regisztrálni, stb. tudom, mert én is megtettem anno. Volt vagy 2-3 nap cégesen!! Nem hónapok, szóval ezt lehet, hogy van aki beveszi, de talán inkább nem kellene már forszírozni. Én az eredményt látom, ami egyenlőre nincs. Napokig nem tudom letölteni a frissítést csak éjjel, mert napközben kín kivárni. És most nem egy jelentéktelen frissítésről van szó, mert pl gyógyászati segédeszköz javaslata alapján eddig nem tudtam ISO kód alapján keresni, ami viszont már egy ideje aktuális lenne, de így a letöltési nehezítettség miatt nem jutok hozzá időben. Pedig úgy érzem szépen és időben teljesítem fizetési kötelezettségeimet.

Szinte minden verzióváltásnál vannak apróbb problémák, amihez mindig a szíves türelmünket kérik. Nem kellene kicsit jobban átgondoltan elkészíteni a frissítéseket és egy normális tárhelyről elérhetővé tenni? Magyarázkodás már volt elég, figyelembe kellene venni a felhasználók igényeit kicsit jobban. Nem hiszem, hogy ez csak engem zavar, az egy dolog, hogy szinte csak én panaszkodok a dolgok menete miatt. Ha mindenkinek ez így szuper, akkor elnézést kérek, akkor nem szóltam.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, September 22, 2009 9:52:14 PM
kaprinai wrote:

vargas wrote:

Örülök neki, hogy 500-nak a 6000? felhasználójukból sikerült. Én a mai napon! probáltam letölteni. Potom 45 percbe tellett kb., pedig a rendelőben 4-5 Mbit-es kapcsolat van. Azt meg, hogy mennyi időbe kerül egy cégnek egy jó tárhelyet bérelni/regisztrálni, stb. tudom, mert én is megtettem anno. Volt vagy 2-3 nap cégesen!! Nem hónapok, szóval ezt lehet, hogy van aki beveszi, de talán inkább nem kellene már forszírozni. Én az eredményt látom, ami egyenlőre nincs. Napokig nem tudom letölteni a frissítést csak éjjel, mert napközben kín kivárni. És most nem egy jelentéktelen frissítésről van szó, mert pl gyógyászati segédeszköz javaslata alapján eddig nem tudtam ISO kód alapján keresni, ami viszont már egy ideje aktuális lenne, de így a letöltési nehezítettség miatt nem jutok hozzá időben. Pedig úgy érzem szépen és időben teljesítem fizetési kötelezettségeimet.

Szinte minden verzióváltásnál vannak apróbb problémák, amihez mindig a szíves türelmünket kérik. Nem kellene kicsit jobban átgondoltan elkészíteni a frissítéseket és egy normális tárhelyről elérhetővé tenni? Magyarázkodás már volt elég, figyelembe kellene venni a felhasználók igényeit kicsit jobban. Nem hiszem, hogy ez csak engem zavar, az egy dolog, hogy szinte csak én panaszkodok a dolgok menete miatt. Ha mindenkinek ez így szuper, akkor elnézést kérek, akkor nem szóltam.

Megerősíteni tudom a Kolléga észrevételét : az első letöltés ( első felindulásomban átgondolatlanul mert nem így szoktam ) szintén kb 45 percembe tellett a webről, míg este a portálról kb. 12 perc alatt sikerült letöltenem. Jelezték a szerver hiba javítását de szerintem ezt követően sem változott sem a Fórum sem Portál működési sebessége . Talán a mai napon működik a szokásos módon. A Kolléga felvetése is elgondolkodtató, kényelmes megoldásnak tűnt a webes letöltés addig amíg kevesebben használtuk, de a felhasználói kör bővülésével valóban némi bosszankodással is jártak az utóbbi letöltések. Én mivel amúgy is négy kolléga gépét "szervizelem" nem is igazán használom csak a portált. Hátérben letöltöm a verzió váltót majd így futtatom le azokat pár perc alatt,ennyi időt még "elbír" a rendelés kiesés.

Kharon
Tuesday, September 22, 2009 10:18:42 PM
Én is a portálon keresztül próbáltam letölteni, mert a direkt letöltés csak éjjel használható, amúgy megbénítja a rendelést egy pár órára. A portálról került ~45 percbe.
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, September 23, 2009 9:21:03 AM
kaprinai wrote:

Én is a portálon keresztül próbáltam letölteni, mert a direkt letöltés csak éjjel használható, amúgy megbénítja a rendelést egy pár órára. A portálról került ~45 percbe.

Ezt is csak megerősíteni tudom sőt . a du. letöltési próbálkozásomkor előbb 31 kb nál majd második nekifutásra 37 Kb leált egy centit sem haladt tovább , kénytelen voltam kilépni megszakítva a letöltést . Valamikor az esti 21-22 körül futott le rövidebb mint 12 perc alatt.

Varga Sándor
Wednesday, September 23, 2009 10:25:54 AM
A teljesség kedvéért pár információ a letöltésekhez, és az előző hozzászólásokhoz.

Ami a legfontosabb, hogy nekünk sem jó ez a kialakult állapot. Lassítja a munkánkat, hiszen sok bejövő telefon, email stb. emiatt van. Az ügyfelek elégedetlenek, hiszen nem, vagy csak lassan jutnak hozzá a frissítéshez.

Az internetes sávszélesség kérdése a mi oldalunkon a feltöltési sávszélességnél jelentkezik. A jelenleg a piacon megtalálható szolgáltatók illetve előfizetői csomagok a magas letöltési sávszélesség mellett 128, 256 vagy 512 Mbit/s feltöltési sávszélességet biztosítanak. Ezek „beüzemelése” valóban pár nap alatt megtörténhet, de ez sajnos csak töredéke a jelenleg rendelkezésünkre állónak. Olyan sávszélesség elérése, ami tényleges és látható javulást eredményez, pl. 25 Gbit/s feltöltési sebesség, jelenleg csak minimális szolgáltatónál érhető el. Ráadásul ez fizikai fejlesztést is igényel a szolgáltató részéről. Ez utóbbi nem rajtunk múlik. A kiépítés alap vállalt határideje is 30 nap. De erre írtam egy előző hozzászólásomban, hogy magyarországon élünk...

A sávszélesség mellett természetesen a nálunk rendelkezésre álló hardver eszközök és az annak idején kialakított portál működés is befolyásolja a letöltést. Ezeket folyamatosan módosítjuk. A megnövekedett letöltési igény és a verzióváltó mérete miatt ezt hiába javítottuk jelentősen, sajnos kívülről a letöltési tapasztalat ugyan az, mint a fejlesztések előtt. Annak ellenére, hogy adott idő alatt többen és nagyobb verziót tudnak letölteni, mint eddig. Természetesen folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek a lehető legrövidebb időn belül érzékelhetően még gyorsabban működjenek.

Terveink szerint a következő módosítást ma délután végezzük el. Ezzel együtt előfordulhat, hogy rövid időre egyáltalán nem lesz elérhető a portálunk, de várhatóan tovább javul a letölthetőség.

Varga Sándor