rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, September 30, 2009 4:05:52 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.30.0 verzióváltó.

FONTOS! Az új influenza oltások beadásával, jelentésével kapcsolatos program fejlesztések is belekerültek a verzióba, ezért a verzióváltó egyszerre két verziót is képes leváltani (1.28.xx; 1.29xx). A verzióváltó levél mindkét verzió újdonságait tartalmazza.

- 2009.10.01-től érvényes gyógyszer és segédeszköz törzs

- Pecsétszám kezelés: Tapasztalataink alapján előfordul, hogy a pecsétszám első öt karakterébe nem csak számokat, hanem egyéb karaktereket is rögzítenek (kötőjel, perjel, stb.), ezért módosítottuk a program orvosi pecsétszám kezelését.

- Segédeszköz válogatás: Csoport szerinti válogatásnál látható a kiválasztott csoport vagy eszköz ISO kódja. A kód mellett látható ISO feliratú gombra egy ISO kód szerinti keresés jön elő, ahol már csak az adott csoportba tartozó eszközök látszanak. Valamennyi készítménynél látszik az ISO kód.

- Jogcím megnevezés változások: A programban valamennyi helyen átírásra került az Eü.tér.köt. jogcím Eü. emelt-re, az Eü.rend. jogcím pedig Eü. kiemelt-re.

- Kábítószer felírás: A gyógyszer nevébe belekerül a kiszerelési egység és a kiszerelési egységre számított darabszám is. A vonalkódba szintén ez a darabszám kerül kódolásra.

- Fluval A+B és Fluval P elszámolás

- Influenza oltások rögzítése az OEP körlevele alapján

- Képbeolvasás: Ha fájlból (nem lapolvasóból!) olvassuk be a felvételeket, akkor lehetőség van több fájl is megadni egyszerre, majd ezeket a program automatikusan összefűzi több oldalas TIF képpé.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, October 1, 2009 10:07:38 AM
"Ha megadjuk az indikációt a tétel a térítés mentes ........ " Kérdésem a B300-as is automatikusan "00" illetve "01" kerül ?? Ha nem szerencsés lenne a Típus ellátás panelbe lehetővé tenni "A térítési kategória" e szerinti rögzítését is a kialakított Típus ellátáshoz.Jelenleg a Típus ellátásban nem rögzíthetőek ezen adatok.

Az oltási jelentésen szerintem szerencsésebb lenne fixen a program által beíratni az "Orvos neve" "Orvos címe, telefonszáma" "Praxis" adatokat, mert ugyan ezek beállíthatóak a "Fejléc" menüből, de akkor ezen összes adatot feleslegesen ráteszi minden más listára is.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, October 1, 2009 10:47:16 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

"Ha megadjuk az indikációt a tétel a térítés mentes ........ " Kérdésem a B300-as is automatikusan "00" illetve "01" kerül ?? Ha nem szerencsés lenne a Típus ellátás panelbe lehetővé tenni "A térítési kategória" e szerinti rögzítését is a kialakított Típus ellátáshoz.Jelenleg a Típus ellátásban nem rögzíthetőek ezen adatok.

Az oltási jelentésen szerintem szerencsésebb lenne fixen a program által beíratni az "Orvos neve" "Orvos címe, telefonszáma" "Praxis" adatokat, mert ugyan ezek beállíthatóak a "Fejléc" menüből, de akkor ezen összes adatot feleslegesen ráteszi minden más listára is.

Sajnos (szokásos módon) az utolsó utáni pillanatban jutottunk hozzá az influenza kapcsán kiadott OEP körlevélhez. Mivel okt.1-től már kérik a jelentést, ezért tettük bele ezt a jelentés a már korábban elkészült 1.30.0-ba. Természetesen az Ön által is javasolt típus ellátásba beteendő térítési katgórián dolgozunk tovább, és egy verzió frissítéssel az is elkészül. Szintén dolgozunk a jelentés "excelesítésén", mert néhány helyen elektronikus formában kéri az ÁNTSZ, ami az excel formátum email-ben mellékletként való küldését jelenti.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, October 1, 2009 11:39:06 AM
hosi wrote:

Sajnos (szokásos módon) az utolsó utáni pillanatban jutottunk hozzá az influenza kapcsán kiadott OEP körlevélhez. Mivel okt.1-től már kérik a jelentést, ezért tettük bele ezt a jelentés a már korábban elkészült 1.30.0-ba. Természetesen az Ön által is javasolt típus ellátásba beteendő térítési katgórián dolgozunk tovább, és egy verzió frissítéssel az is elkészül. Szintén dolgozunk a jelentés "excelesítésén", mert néhány helyen elektronikus formában kéri az ÁNTSZ, ami az excel formátum email-ben mellékletként való küldését jelenti.

Külön email-be elküldtem még egy "excel táblázatot" három munkafüzetével szintén email-be kéri az ÁNTSZ. Ezt is várjuk.

Köszönettel MGy

hosi
  • hosi
Thursday, October 1, 2009 11:46:34 AM

Külön email-be elküldtem még egy "excel táblázatot" három munkafüzetével szintén email-be kéri az ÁNTSZ. Ezt is várjuk.

Köszönettel MGy

Igen, megkaptuk, ezen is dolgozunk

Hostyánszki László
durmol
Thursday, October 1, 2009 11:50:09 AM
Biztos, hogy az a jó megoldás a TTT-kód jelentéséhez, hogy "úgy teszünk, mintha felírnánk a Fluval oltásokat? Így szerintem nagy-nagy kavarodás lesz: kinek írtunk fel igazán és kinek csak tároltuk. Az OEP azt fogja hinni, hogy ténylegesen megkapta a beteg a receptet !
Varga Sándor
Thursday, October 1, 2009 1:06:36 PM
durmol wrote:

Biztos, hogy az a jó megoldás a TTT-kód jelentéséhez, hogy "úgy teszünk, mintha felírnánk a Fluval oltásokat? Így szerintem nagy-nagy kavarodás lesz: kinek írtunk fel igazán és kinek csak tároltuk. Az OEP azt fogja hinni, hogy ténylegesen megkapta a beteg a receptet !

A tételes jelentés B303-as részében (felírt gyógyszerek, segédeszközök), a vény azonosítón kívül az összes adat jelentése kötelező. Tehát mennyiséget, TTT kódot, BNO-t, jogcímet(!) is jelenteni kell. Ha valamelyik adat hiányzik, akkor hibalistára kerül, így nem dolgozzák fel, olyan mintha nem is jelentették volna. Az összes adat pedig csak a receptíráskor rögzíthető. Ezt is jeleztük az OEP felé 29-én, választ még nem kaptunk.

Varga Sándor
Kharon
Thursday, October 1, 2009 2:42:38 PM
Nem tudom másnál milyen sebességgel tölthető az új verzió, de szerintem a régi modememmel gyorsabban tölteném......

Szerintem nem az én sávszélességemben van a hiba....

dr.Kovács József
Thursday, October 1, 2009 6:52:37 PM
durmol wrote:

Szerintem minden "térítésmentesen" beadott inluenza oltást külön megjelenésként kell beírni (tehát csak az oltással kapcsolatos adatok legyenek benne). A térítési kategória "01", hozzá a felírt Fluval AB és Fluval P vagy mindkettő. Így bekerül a B300-ba a megfelelő térítési kategória (01), a megfelelő BNO, a megfelelő BNO ok ("E") és a felírt oltóanyagok TTT kódja. Az OEP szerintem összeveti ezeket az adatsorokat a B300-ból és úgy fogja értelmezni, hogy OEP finanszírozott influenza oltás beadása történt, de csak akkor ha mindhárom feltétel teljesül (térítési kategória, BNO és BNO oka, TTT kód). Erre az esetre fognak elszámolni 200 Ft-t esetenként és ilyenkor tudni fogják, hogy csak "álfelírás" történt.

dr.Kovács József
Bakos J
  • Bakos J
Thursday, October 1, 2009 6:55:31 PM
T. Infomix!

Egyre zavarosabb ez az Influenza oltás lejelentés. Először arról volt szó, hogy írjuk be a napi ellátásba és tegyünk úgy, mintha felírnánk az oltást, nyomtatás nélkül. Jó. Felvettük ezt a sablon napi tevékenységek közé is. Jó. ( Bár nem értem miért kell külön a térítéses és külön a térités mentesnek sablont csinálni, amikor pont az a mező nem állítható a sablonban 00 ill 01!?). De jó. Most olvasom a verzióváltóban, hogy az egyéb oltásoknál is be kell (lehet) írni a beadott oltást. De itt miért kell az indikációt megadni, ha már a sablon ellátásban beállítottuk, hogy 00 vagy 01 az ellátási kód??? Akkor végül is hol kell jelezni, hogy térítéses vagy nem? Azt ne mondják, hogy mind a két helyen, mert 180 oltást nem fogunk két helyen dokumentálni, x2 a két influenza oltásnál!!

Ja amúgy ha a sablon ellátásban ki van keresve pl a fluvál P a TTT kód miatt, az a felírt gyógyszerek közt véleményem szerint nem szerepel, mert megpróbáltuk a felírt gyógyszerek törlésénél és nem listázza ki. Akkor hogy jelenti le???

Bocsánat ha értetlen vagyok.

Bakos J.

Somogyi László
Thursday, October 1, 2009 10:28:47 PM
1. A kiemelt gyógyszerek karbantartásánál nem lehet ellátási okot és bno-t rögzíteni a kiválasztott szerhez? Történetesen most a Fluvalokhoz. Sokat gyorsítana.

Vagy csak én nem találom a lehetőséget?

2. A háziorvosi ellátás ablakban a Tevékenység mező legördülő listája karbantartható valahogyan?

Nekem nincs benne pl. "Oltás", talán nem égetően fontos, de mégis zavaró.

3. Ehhez az oltáshoz annyi helyen kell adatot bevinni a programban, hogy lassan egyszerűbb lenne kézzel begépelni a B300-as táblákat. [beeee]

sl

Somogyi László
Thursday, October 1, 2009 10:44:26 PM
Bocsánat, az még lemaradt, hogy probléma van a receptsorszámokkal vagyis a vénykóddal.

Ha be van töltve egy recept a nyomtatóba ÉS nem nyomtatunk csak tárolunk, akkor is értelemszerűen teker egyet a program a sorszámon. Jön a kövi beteg, kapna egy gyógyszert, amit ki is kell nyomtatni, máris nem stimmel a tárolt sorszám a nyomtatottal. Csókolom. Vagy egyúttal dobjunk is ki egy receptet a nyomtatóból? [azta] Egy esetleges (rosszindulatú) recept ellenőrzésnél ezen nagyon fenn lehet akadni!!! Jobb megoldás kellene ennél az "álrecept" felírásnál!!!!

Remélem nem túl bonyolultan magyaráztam körbe?

Somogyi László
Thursday, October 1, 2009 10:52:04 PM
Az előzőhöz: vagy a recept sorszám ilyenkor ne mozduljon.

Tudom tudom: oep.

Akkor viszont gyökeresen más megoldás kell a B303-as tábla kitöltésére, kikerülve a gyógyszerírás megnyitását!

dr.Kovács József
Friday, October 2, 2009 7:36:29 AM
Somogyi László wrote:

1. A kiemelt gyógyszerek karbantartásánál nem lehet ellátási okot és bno-t rögzíteni a kiválasztott szerhez? Történetesen most a Fluvalokhoz. Sokat gyorsítana.

2. A háziorvosi ellátás ablakban a Tevékenység mező legördülő listája karbantartható valahogyan?

3. Ehhez az oltáshoz annyi helyen kell adatot bevinni a programban, hogy lassan egyszerűbb lenne kézzel begépelni a B300-as táblákat. [beeee]

sl

1. Jogos igény szerintem is.

2. Szerintem ide nem kell külön "oltás", hiszen vagy a rendelőben oltok és akkor rendelés, vagy a beteg lakásán és akkor látogatás.

2. Meg kell próbálni kézzel írni. [bizonyt]

Szerintem megint mi fogjuk saját magunknak túl bonyolítani. Egy napi ellátás során sokkal több adatot kell beírni. Az oltással kapcsolatos jelentésekhez pedig egyszerűen szükségesek a plussz adatok, vagy lehet rajzolni egy táblázatot és strigulázni, majd számolni, illetve kézzel betegenként kitöltögetni a táblázatokat. Ez is egy lehetőség. Egyébként az oltási lapot eddig is kellett használni.

Nem értem a recept sorszámmal kapcsolatos problémát. Milyen recept sorszám ?

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 2, 2009 9:15:02 AM
dr.Kovács József wrote:

Somogyi László wrote:

sl

1. Jogos igény szerintem is.

2. Szerintem ide nem kell külön "oltás", hiszen vagy a rendelőben oltok és akkor rendelés, vagy a beteg lakásán és akkor látogatás.

Szerintem megint mi fogjuk saját magunknak túl bonyolítani. Egy napi ellátás során sokkal több adatot kell beírni. Az oltással kapcsolatos jelentésekhez pedig egyszerűen szükségesek a plussz adatok, vagy lehet rajzolni egy táblázatot és strigulázni, majd számolni, illetve kézzel betegenként kitöltögetni a táblázatokat. Ez is egy lehetőség. Egyébként az oltási lapot eddig is kellett használni.

1) Felvetés szerintem értelmetlen : Kiemelt gyógyszert bárkinek felírhatok és innentől már előre nem határozható meg BNO vagy

ellátási ok hiszen adott gyógyszert más más BNO-kra is írhatom és nem biztos hogy az aktuális betegnek az előre beírt kód a megfelelő mint ahogyan az ok sem. Lehet adott gyógyszernél "fix" BNO ( magas vérnyomás stb. ) de nem minden gyógyszernél van így, az ellátási ok is általában "1" ezeknél a gyógyszereknél de nem minden estben (!!) azaz nem lehet egységesíteni. Szerintem csak opcionális lehetőségként jöhet szóba azon kevés gyógyszernél amit rendszeresen egy fix BNO-ra írnánk de erre meg ott van a Terápiás lap.

2) Tevékenység mező JOBB egér ->Készlet karbantartás -> rákattintva a megnyíló ablakban adat felvihető

Eretnek gondolat , programozók a hajukat téphetik majd de felvetem :Nem oldható meg hogy az Oltási lappal indítva beírva a szüksége adatokat azt lezárva automatikusan nyílna a Típus napi ell. oltás ingyenes vagy fizetőssel feltöltött Napi tevékenység ablak, benne a szükséges adatokkal ( BNO "E" "00" vagy "01" ) és csak a recept rögzítés esetlegesen nyomtatás, illetve Oltási igazolás kiállítása maradna további teendőként ???

Varga Sándor
Friday, October 2, 2009 9:54:57 AM
Somogyi László wrote:

Akkor viszont gyökeresen más megoldás kell a B303-as tábla kitöltésére, kikerülve a gyógyszerírás megnyitását!

A recept sorszámot - vény azonosító - csak a magánorvosi vény jelentésben - MOJ - kötelező kitölteni.

Varga Sándor
Kharon
Friday, October 2, 2009 10:16:41 AM

Eretnek gondolat , programozók a hajukat téphetik majd de felvetem :Nem oldható meg hogy az Oltási lappal indítva beírva a szüksége adatokat azt lezárva automatikusan nyílna a Típus napi ell. oltás ingyenes vagy fizetőssel feltöltött Napi tevékenység ablak, benne a szükséges adatokkal ( BNO "E" "00" vagy "01" ) és csak a recept rögzítés esetlegesen nyomtatás, illetve Oltási igazolás kiállítása maradna további teendőként ???

Szerintem nem eretnek gondolat. Programozóknak nem lehetne gond úgy megcsinálni, hogy nekünk csak annyit kelljen kiválasztani, hogy oltás beadása ingyenes, vagy fizetős és ennek megfelelően a háttérben mindent megcsinálna. Akár még az oltási lapot is, hiszen a gyári szám egy szezonban mindig ugyanaz, ezt egyszer előre megadhatnánk, aztán annyi.

Mindenkinél ugyanazokat az adatokat kell eltárolni. Lehetne erre egy automatizmus.

1 gombnyomás és a háttérben minden tárolódik. Vagy ez csak hiú ábránd?

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 2, 2009 10:25:02 AM
kaprinai wrote:

Szerintem nem eretnek gondolat. Programozóknak nem lehetne gond úgy megcsinálni, hogy nekünk csak annyit kelljen kiválasztani, hogy oltás beadása ingyenes, vagy fizetős és ennek megfelelően a háttérben mindent megcsinálna. Akár még az oltási lapot is, hiszen a gyári szám egy szezonban mindig ugyanaz, ezt egyszer előre megadhatnánk, aztán annyi.

Mindenkinél ugyanazokat az adatokat kell eltárolni. Lehetne erre egy automatizmus.

1 gombnyomás és a háttérben minden tárolódik. Vagy ez csak hiú ábránd?

Annyi nem elég hogy ingyenes vagy sem mert az indikációt te kell kiválaszd de ezzel már az ingyenességet is eldöntötted.

Kharon
Friday, October 2, 2009 10:34:31 AM
Ok, akkor egy gombnyomás és egy legördülőböl választás lehetne.
Kharon
Friday, October 2, 2009 10:48:36 AM
Ezt hogyan tudom teljesíteni?:

antsz levél wrote:

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Megköszönve eddigi együttműködésüket, felkérjük Önt a 2009/2010 influenza szezonban a figyelőszolgálatban való részvételre.

Ennek keretén belül kérjük, hogy minden hétfőn az előző hétre vonatkozó betegforgalmi adatokat és az influenzaszerű tünetekkel megjelenők számát korcsoportos felbontásban szíveskedjenek intézetünkhöz eljuttatni telefonon, telefaxon vagy elektronikus formában.

Kérjük, hogy az első adatszolgáltatás alkalmával a praxis korösszetételét is juttassák el az alábbiak szerint:

0 éves

1-2 éves

3-5 éves

6-9 éves

10-14 éves

15-24 éves

25-34 éves

35-59 éves

60-64 éves

65-74 éves

75 év felett

Továbbá a vállalkozás nevét, rendelő címét, telefonszámát, e-mail címét megadni szíveskedjék.

Az első adatszolgáltatás időpontja 2009. október 5.

Budapest, 2009. október 1.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 2, 2009 11:14:29 AM
kaprinai wrote:

Ezt hogyan tudom teljesíteni?:

antsz levél wrote:

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Megköszönve eddigi együttműködésüket, felkérjük Önt a 2009/2010 influenza szezonban a figyelőszolgálatban való részvételre.

Ennek keretén belül kérjük, hogy minden hétfőn az előző hétre vonatkozó betegforgalmi adatokat és az influenzaszerű tünetekkel megjelenők számát korcsoportos felbontásban szíveskedjenek intézetünkhöz eljuttatni telefonon, telefaxon vagy elektronikus formában.

Kérjük, hogy az első adatszolgáltatás alkalmával a praxis korösszetételét is juttassák el az alábbiak szerint:

0 éves

1-2 éves

3-5 éves

6-9 éves

10-14 éves

15-24 éves

25-34 éves

35-59 éves

60-64 éves

65-74 éves

75 év felett

Továbbá a vállalkozás nevét, rendelő címét, telefonszámát, e-mail címét megadni szíveskedjék.

Az első adatszolgáltatás időpontja 2009. október 5.

Budapest, 2009. október 1.

A korcsoport általad szerkeszthető a kért szerint. Az adatok a Fejlécbe megadhatóak.

Kharon
Friday, October 2, 2009 11:38:23 AM
A korcsoportot tudom, az influenzaszerűek korcsoportjai érdekelnének.
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 2, 2009 11:55:45 AM
kaprinai wrote:

A korcsoportot tudom, az influenzaszerűek korcsoportjai érdekelnének.

Elnézést , átugrottam az influenzaszerű felett. Azt ugyan még meglehet csinálni hogy BNO alapján forgalmi adatból kigyűjtöm de a korcsoportos bontás már MANUÁLIS. Programozok tudják csak ezt elkészíteni !! A "felkérés" nem egyedi, nekem is volt részem tavaly belőle és valószínű más Visual Dokis Kolléga is érintett lehet, tehát semmiképen nem egyedi kérés.

Kharon
Friday, October 2, 2009 11:58:14 AM
Nem, rájöttem. Az influenza hetijelentés egy az egyben ezeket az adatokat adja. 🙂 Regisztráció/Listák, jelentések/influenza hetijelentés

Azért köszönöm.

Egyedül a 65 év felettiek nehézkesek, de azt oldja meg az ÁNTSZ. Amúgy ez csak felkérés, nem kötelező, de érdekelt a megoldás.

A korcsoportok módosítására nincs lehetőség az influenza hetijelentésnél?

Kharon
Friday, October 2, 2009 11:59:53 AM

Én is az 1-2 kattintással "elintézhető" oltás dokumentálást preferálom. Jelentősen megkönnyítené a munkánkat. Számítástechnikailag nincs lehetetlen feladat! Nem szabad a papíralapú nyilvántatáshoz visszatérni, ki kell alakítani az egyszerűen kezelhető felületet a programban. (Sajnos ez nem megy varázsütésre)

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 2, 2009 12:01:51 PM
kaprinai wrote:

Nem, rájöttem. Az influenza hetijelentés egy az egyben ezeket az adatokat adja. 🙂 Regisztráció/Listák, jelentések/influenza hetijelentés

Azért köszönöm.

Akkor meg az asszisztenseim jobban ismerik a programot mint én mert tavaly Ők csinálták nélkülem a "figyelési" jelentést.

Somogyi László
Friday, October 2, 2009 1:16:08 PM

1) Felvetés szerintem értelmetlen : Kiemelt gyógyszert bárkinek felírhatok és innentől már előre nem határozható meg BNO vagy

ellátási ok hiszen adott gyógyszert más más BNO-kra is írhatom és nem biztos hogy az aktuális betegnek az előre beírt kód a megfelelő mint ahogyan az ok sem. Lehet adott gyógyszernél "fix" BNO ( magas vérnyomás stb. ) de nem minden gyógyszernél van így, az ellátási ok is általában "1" ezeknél a gyógyszereknél de nem minden estben (!!) azaz nem lehet egységesíteni. Szerintem csak opcionális lehetőségként jöhet szóba azon kevés gyógyszernél amit rendszeresen egy fix BNO-ra írnánk de erre meg ott van a Terápiás lap.

Ezt nem gondoltad végig, megpróbálom még egyszer lassabban gépelni, de csak a te kedvedért!

A MOSTANI Fluval oltásoknál igenis célszerű lenne a BNO és az ellátás okának rögzíthetősége, mert gyorsítana.

Nem azt mondtam, hogy feltétlenül rögzíteni kell MINDEN kiemelt gyógyszerhez MINDEN esetben.

NEM. NEM ezt modtam.

Legyen rögzítési lehetőség, aki rögzíteni akarja rögzíti, aki nem, az nem.

Infomix válasza?

Somogyi László
Friday, October 2, 2009 1:23:43 PM
vargas wrote:

Somogyi László wrote:

A recept sorszámot - vény azonosító - csak a magánorvosi vény jelentésben - MOJ - kötelező kitölteni.

Gondoltam, hogy ez lesz a válasz, utána néztem a rekordképben, hogy valóban opcionális a rögzítése.

Ehhez azonban van hozzáfűzni valóm, ami előtt elszámoltam 100-ig, de csak nem nyugszom.

A szoftverben van lehetőség vény azonosító sorszám rögzítésére, az IBR miatt kötelező volt, ki kellett kínlódnotok, leprogramoztátok, működik.

Most egyetlen laza mozdulattal belenyugodtok, hogy innentől kezdve nem arra a receptre lesz a nyomtatás, amit a szoftver rögzít.

A jelentésben teljesen más recept sorszámok mennek majd el az első támogatott Fluval után a B303-as táblában, mint amit a patikában beváltanak.

Bocsássatok meg, de jobb ha nem kommentálom tovább!!!

Nem lehetne mozdulni és egyetlen adatrögzítési ablakba programozni a 3 féle helyen történő rögzítést?

Pár hónapja Mile Gyula, Kaprinai És Somogyi kiállt itt amellett, hogy egyszerűsödjön a szoftver adatbeviteli felülete. Ez a válasz rá?

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 2, 2009 1:32:09 PM
Somogyi László wrote:

Ezt nem gondoltad végig, megpróbálom még egyszer lassabban gépelni, de csak a te kedvedért!

A MOSTANI Fluval oltásoknál igenis célszerű lenne a BNO és az ellátás okának rögzíthetősége, mert gyorsítana.

Nem azt mondtam, hogy feltétlenül rögzíteni kell MINDEN kiemelt gyógyszerhez MINDEN esetben.

NEM. NEM ezt modtam.

Legyen rögzítési lehetőség, aki rögzíteni akarja rögzíti, aki nem, az nem.

Infomix válasza?

A Napi tevékenységbe az OEP "Z2680" BNO-ját a Típus napi tevékenységbe rögzítve bevihetem. Ugyanakkor kell a Napi tevékenységbe rögzíteni legalább egy krónikus betegség BNO-is, azt aminek alapján az indikációs számot az oltási lapon kiválasztom. Ezt a BNO-t tudom bevinni az oltóanyag tényleges vagy látszólagos felírásával, tehát a kiemelt gyógyszerek közzé felvett Oltóanyaghoz felesleges-értelmetlen BNO-t rögzíteni mert az lehet tüdőbetegség, szívbetegség, diabetes stb. BNO aszerint, hogy az adott betegnek éppen milyen krónikus betegségét emelem be.

Somogyi László
Friday, October 2, 2009 1:38:39 PM
dr.Kovács József wrote:

Jó, jó, a kézzel írás túlzás, de ha csak a minimál célt nézed, hogy a tételes jelentésben menjen el mondjuk 200 oltás, akkor fogod a kész jelentés floppyt, megnyitod egy jóféle szövegszerkesztővel és ....kijavítod, beleírosgatsz, a publikus rekordkép alapján.

Ennyit arról, hogy mennyire nem fontos a szoftver akkreditáció, ha a jelentés elküldése, útja az oep felé ennyire nem biztonságos.

Azért írtam a kézzel írást, hogy rávilágítsak a rögzítés bonyolultságára!

Recept sorszám alatt a vény kódját értem, a receptek kinyomtatása előtti ablakban, a nyomdai számsort.