hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, October 16, 2009 3:22:14 PM
kaprinai wrote:

hosi wrote:

Ha a Lakcím fontos akkor sehogy. A Háziorvosi ellátás-Listák-Gondozási info tud hasonló kimutatást, de azon nem szerepel a paciens lakcíme csak neve, taj száma, szül ideje.

És megoldható lenne, hogy tudja? Szűrések szempontjából nem lenne rossz ha a 120 névhez nem egyenként kellene a címet megkeresni, beírni, egy táblázatba, ha behívó levelet küldenénk.

Igen, sőt terveink szerint az emil küldő modult is beépítenénk erre a helyre is. Így akár automatikus levél is küldhető lenne a pacienseknek

Hostyánszki László
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Friday, October 16, 2009 4:30:17 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Felkerült portálunkra a visual Ixdoki 1.30.4  verzióváltó.

Változások:

- Napi ellátás – oltás rögzítés: Ha a térítési kategória 00 – biztosított térítés ellenében, a program nem enged indikációt beírni; Ha automatikusan kérjük az oltóanyag felírását, átemelés után egy nyugtázó üzenet jelenik meg; Felhasználóink észrevételei alapján az egyértelműség okán az Ok gomb lenyomásakor: az oltóanyag felírásra vonatkozó kérdés megváltozott. Más kérdés jelenik meg térítéses és térítésmentes esetben; Napi ellátás módosításakor is megjelenik az oltás választó a bal alsó sarokban. Az oltási adatok minden esetben kitöltetlenül jelennek meg!; Az Ok gombbal való ellátás tároláskor egy újabb kérdés jelenik meg, abban az esetben, ha oltás került kiválasztásra. „A megjelölt oltás(ok) a paciens oltási lapján tárolhatók ?” ha a paciensnek volt korábban ugyanilyen oltása rögzítve, megjelenik annak beadásának dátuma is. Így elkerülhető, hogy olyan esetben, ha csak az oltóanyagot írják fel, az oltás beadásának ténye ne tárolódjon, hiszen azt esetleg egy későbbi ellátáskor kapja a paciens.

- Hozott leletek: Amennyiben a paciens által hozott szakrendelési leleten több szakrendelés eredménye is szerepel -hasonlóan a kórházi kezeléshez- lelet felvitel közben a További leletek gombra kattintva megjelölhetők a további szakrendelések is. Ekkor tároláskor a további szakrendelésekhez a „Részletek a ÉÉÉÉ.HH.NN-án készült Szakrendelés neve leleten !” szöveg kerül be. (Pl. Részletek a 2009.10.01-én készült Belgyógyászat leleten !)

- Influenza heti jelentés: Tartalmazza az új korcsoport bontást (0 éves; 1-2 éves; 3-5 éves; 6-9 éves; 10-14 éves; 15-24 éves; 25-34 éves; 35-59 éves; 60-64 éves; 65-74 éves; 75 év felett); Ambuláns ellátások is beszámíthatók

- Légzőszervi betegségek jelentése: Tartalmazza az új korcsoport bontást (0 éves; 1-2 éves; 3-5 éves; 6-9 éves; 10-14 éves; 15-24 éves; 25-34 éves; 35-59 éves; 60-64 éves; 65-74 éves; 75 év felett); Ambuláns ellátások is beszámíthatók

- Gyógyszer érzékenység: A Háziorvosi anamnézis – Életmód fülön lehet megadni a gyógyszer érzékenységet. Itt a gyógyszer ikonra kattintva lehet a gyógyszer regiszterből adott ATC csoportot vagy készítményt kiválasztani. Tárolásra minden esetben az ATC csoport kerül (készítmény esetén a 7 jegyű ATC kód); Gyógyszer választáskor, ha a paciens valamely készítményre érzékeny, azt megkülönböztető piros színnel mutatja a program. Ilyen készítmény kiválasztásakor egy figyelmeztető ablak jelenik meg.

fordoszsolt
Sunday, October 18, 2009 10:50:54 PM
Örömmel értesültem a 1.30.4 verzióban megvalósult gyógyszerérzékenység panel létrehozásához köszönet a gyors reagálásához az Infomix-nek , azonban első megközelítésban az Algopyrint bejelölve a program nem figyelmeztetett a Quarelin felírásakor, ami ugyan ATC-ben különbözik, de a gyógyszer egyik összetevője ugyan az mint az Algopyrinnek. Mi a kollégák véleménye csak az első 5 ATC kódot kéne figyelnie a programnak? Alapos tesztelésnek a holnapi nap délután tudom kitenni a program ezen új részét. Ezekről beszámolok.
dr.Kovács József
Monday, October 19, 2009 11:34:09 AM
Csak egy szépséghiba: a legújabb verzióban a napi tevékenység ablak bal alsó részén lévő oltási ablak részben eltakarja az utolsó visszarendelés időpontját. Nem lehet a visszarendelés időpontját az ablak jobb alsó részére tenni ?
dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 19, 2009 12:15:38 PM
dr.Kovács József wrote:

Csak egy szépséghiba: a legújabb verzióban a napi tevékenység ablak bal alsó részén lévő oltási ablak részben eltakarja az utolsó visszarendelés időpontját. Nem lehet a visszarendelés időpontját az ablak jobb alsó részére tenni ?

Ha már szépséghiba: a három oltásnév négyzete jó helyen van , de a neveket lehetne eléjük tenni.nem kellene a Fluval P -t és Fluarixot összezsugorítani.

Kharon
Monday, October 19, 2009 2:47:35 PM
Sajnos a beadott Fluval P darabszám nem azonos a részletes listán, illetve az összesítőn. 1-el keltér. Az aláírásokat ellenőrizve a részletes lista korrekt, az összesítő nem helyesen összegez!
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 19, 2009 3:12:09 PM
Jano wrote:

Sajnos a beadott Fluval P darabszám nem azonos a részletes listán, illetve az összesítőn. 1-el keltér. Az aláírásokat ellenőrizve a részletes lista korrekt, az összesítő nem helyesen összegez!

Jó lenne kideríteni melyik csoportból hiányzik az az egy ( indok besorolás hiba ?? több indok van mint ahány megadott betegség sor ). Az összegezés hibája csak akkor lehet igaz ha minden csoportba van legalább egy elvégzett oltás és ezeket nem adja jól össze.

dr.Kovács József
Monday, October 19, 2009 4:41:02 PM
Jano wrote:

Nálam is volt ilyen az 1.30.3-as verzióban, jeleztem az Infomix felé és kijavításra került. Nálam a daganatos, oltott betegek tüntek el az összesítő listáról. (9. csoport). Az 1.30.4-ben már minden oltás szerepel az összesítőben is. Lehet valamilyen elírás is!

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
Monday, October 19, 2009 6:18:46 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

dr.Kovács József wrote:

Ha már szépséghiba: a három oltásnév négyzete jó helyen van , de a neveket lehetne eléjük tenni.nem kellene a Fluval P -t és Fluarixot összezsugorítani.

A jelzett "szépség hibák" a következő verzióban javítva lesznek.

Dr. Bata Monika
Monday, October 19, 2009 10:07:47 PM
A 1.30.3 versio feltöltése óta naponta többször jelenik 11 hibakód receptírás közben, mely után szerencsére nem szakad meg a program, de egy idő után mégis frusztrál. Jobb esetben folytathatom a gyógyszer kiválasztását, rosszabb esetben ismételten jön a 11 hibakód, vagy megjelenik a 107 hibakód.A mai nap egy betegnél 5 ilyen kört futottam, mire 16 mg Medrolt végre felírhattam.

Ti tapasztaltok-e hasonlót, vagy ez egyedi problémám?

Örülök a védőoltás adminisztráció egyszerűsödésének, valóban könnyű az oltás ablakokkal dolgozni. Egy kérdésem van: ha már felajánlja a program a kilépéskor az oltás nyomtatás mentes felírását, az "E" okot miért nem írja be automatikusan?

Én azon "ősi " felhasználók közé tartozom, aki interakciós figyelést kap cserébe a 3 modulos mentés havi elküldéséért. Korábban figyelmeztetett hónap elején a gép, hogy még nem küldtem el ezt a jelentést, most kb. 4-5 hónapja nem teszi.Kérdezem: igénylik-e még, hogy ezt minden hónapban átküldjem? ( Valószínűleg igen, mert meg van a lehetőség az elkészítésre és a gyors, egyszerű e-mailes továbbításra.)

A mozgáskorlátozott szakvélemények gépben írása nagy segítség, mert megmarad, és 28-x is kinyomtatható. köszönöm a lehetőséget. Jó lenne, ha lenne ebben is karbantartásra lehetőség, mert gyakran nagyon kaptafára megy, ahogy az ember ezt kitölti. A hivatal igényel még a vonatkozó rendeletből egy x.y kódszámot, melyet szintén rá kell írnunk. Jó lenne, ha ennek is lenne egy extra hely a nyomtatványon, mondjuk a diagnózisok mellett.

Hasonlóképpen jól tudnám használni a post it lapon a karbantartás lehetőségét, itt is lennének paneljeim.

Pécsett a háziorvosok e-mailben megkapják a betegek laboreredményét. Ezt jelenleg külön könyvtárban tárolom.PDF fájlban érkezik. Milyen mód lenne arra, hogy letöltéskor ez a programba, a beteg laboreredményeihez bekerüljön.Ennek a praktikumon túl a szűrővizsgálatok jelentésekor, a rizikó kalkulálásakor, a kontrollok 3-6 havonta való ismétlésekor is jelentősége lenne.

Köszönök minden segítséget.

fordoszsolt
Monday, October 19, 2009 11:55:03 PM
Ígéretemhez híven megvizsgáltam a "gyógyszerérzékenység ablakot" jól használható. Hatóanyagot bejelölve a program nem hibázik az Algopirin és Quarelin között. Köszönjük az Infomix kollégáknak.

Az lenne a javaslatom, hogy a gyógyszerérzékenységet a beutalóra a program ez alapján tüntesse fel automatikusan, tehát a Karbantartás >Tervezőformátum>Beutaló formátumok karbantartásánál legyen lehetőségünk a beutalóra ezt automatizálni.

Kharon
Tuesday, October 20, 2009 12:35:23 AM
Dr. Bata Monika wrote:

A 1.30.3 versio feltöltése óta naponta többször jelenik 11 hibakód receptírás közben, mely után szerencsére nem szakad meg a program, de egy idő után mégis frusztrál. Jobb esetben folytathatom a gyógyszer kiválasztását, rosszabb esetben ismételten jön a 11 hibakód, vagy megjelenik a 107 hibakód.A mai nap egy betegnél 5 ilyen kört futottam, mire 16 mg Medrolt végre felírhattam.

Örülök a védőoltás adminisztráció egyszerűsödésének, valóban könnyű az oltás ablakokkal dolgozni. Egy kérdésem van: ha már felajánlja a program a kilépéskor az oltás nyomtatás mentes felírását, az "E" okot miért nem írja be automatikusan?

Én azon "ősi " felhasználók közé tartozom, aki interakciós figyelést kap cserébe a 3 modulos mentés havi elküldéséért. Korábban figyelmeztetett hónap elején a gép, hogy még nem küldtem el ezt a jelentést, most kb. 4-5 hónapja nem teszi.Kérdezem: igénylik-e még, hogy ezt minden hónapban átküldjem? ( Valószínűleg igen, mert meg van a lehetőség az elkészítésre és a gyors, egyszerű e-mailes továbbításra.)

A mozgáskorlátozott szakvélemények gépben írása nagy segítség, mert megmarad, és 28-x is kinyomtatható. köszönöm a lehetőséget. Jó lenne, ha lenne ebben is karbantartásra lehetőség, mert gyakran nagyon kaptafára megy, ahogy az ember ezt kitölti. A hivatal igényel még a vonatkozó rendeletből egy x.y kódszámot, melyet szintén rá kell írnunk. Jó lenne, ha ennek is lenne egy extra hely a nyomtatványon, mondjuk a diagnózisok mellett.

Hasonlóképpen jól tudnám használni a post it lapon a karbantartás lehetőségét, itt is lennének paneljeim.

Pécsett a háziorvosok e-mailben megkapják a betegek laboreredményét. Ezt jelenleg külön könyvtárban tárolom.PDF fájlban érkezik. Milyen mód lenne arra, hogy letöltéskor ez a programba, a beteg laboreredményeihez bekerüljön.Ennek a praktikumon túl a szűrővizsgálatok jelentésekor, a rizikó kalkulálásakor, a kontrollok 3-6 havonta való ismétlésekor is jelentősége lenne.

laborhoz nem hiszem hogy pdfből kinyerhető lenne, de hozott leleteknél a grafikust választva nem csak scannerből olvasható be lelet hanem file-bol is. Megtekitéshez a visualix.ini ben a pdfhez kell rendelni egy pdf olvasót (pl. Foxit reader)

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 20, 2009 10:21:44 AM
fordoszsolt wrote:

Ígéretemhez híven megvizsgáltam a "gyógyszerérzékenység ablakot" jól használható. Hatóanyagot bejelölve a program nem hibázik az Algopirin és Quarelin között. Köszönjük az Infomix kollégáknak.

Az lenne a javaslatom, hogy a gyógyszerérzékenységet a beutalóra a program ez alapján tüntesse fel automatikusan, tehát a Karbantartás >Tervezőformátum>Beutaló formátumok karbantartásánál legyen lehetőségünk a beutalóra ezt automatizálni.

Jelenleg is működik az automatikus átemelés a beutalókra de ezt az Allergia adatot a Törzskarton - Allergia ablakból veszi ki.Tehát ha itt feltüntetem a kérdéses gyógyszer nevét, akkor ez felkerül a Beutalóra is. Az Infomixnek inkább csak az lenne a feladata ha a Gyógyszer érzékenységből automatikusan átemelné a bejelölt készítményt a Törzskarton - Allergia ablakban ( fájl adott mezőbe ) is, így nem kellene két helyre beírni. Az persze kérdés lehet, hogy ATC kód, hatóanyag, vagy készítmény neve jelenjen meg az Allergia ablakban, mellesleg az Info lapon is lévén, hogy ide is kitehető az adat.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 20, 2009 10:28:33 AM
kaprinai wrote:

Dr. Bata Monika wrote:

Jelenleg az 1.30.4 verzió létezik már és megoldotta az "E" problémát.

Milyen x.y kódszáról van szó ?? Esetlegesen sorszámról ? Ez utóbbi valóban már rég óta feszegetett kérdés volt.

Postit - támogatom

rpetra
  • rpetra
Tuesday, October 20, 2009 11:28:12 AM
fordoszsolt wrote:

Kérését továbbítottam a fejlesztés felé.

hosi
  • hosi
Tuesday, October 20, 2009 1:15:03 PM
kaprinai wrote:

Dr. Bata Monika wrote:

laborhoz nem hiszem hogy pdfből kinyerhető lenne, de hozott leleteknél a grafikust választva nem csak scannerből olvasható be lelet hanem file-bol is. Megtekitéshez a visualix.ini ben a pdfhez kell rendelni egy pdf olvasót (pl. Foxit reader)

Igen, ha csak pdf-ben küldik, akkor ha egy pdf, egy paciens, akkor ahogy Kaprinai dr. is írja módszerrel beemelhető a dokumentációba a lelet. Ezzel azonban ugyanannyira lesz "kezelhető", mint egy szkennelt kép, tehát a benne szereplő vizsgálatok nem kerülnek a labor eredmények közé, tehát az Ön által említett rizikó kalkulációhoz, szűrővizsgálatokhoz automatikusan nem használható.

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Tuesday, October 20, 2009 1:15:35 PM
A PostIt panelt megvalósítjuk
Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 20, 2009 1:20:02 PM
rpetra wrote:

fordoszsolt wrote:

Kérését továbbítottam a fejlesztés felé.

A hatóanyagot bejelölve ........ ezt az 1.30.4 verzióban hogyan csináltad ??

Gál Andi
Tuesday, October 20, 2009 1:56:42 PM
Ha már hibakódokról van szó!Táppénzes papír nyomtatási parancs kiadásakor időnként megjelenik egy hibakód,amiről azt kérdezi a program,hogy mentésre kerüljön-e.Ha azt nyomom,hogy igen,akkor megkérdezi,hogy ennek ellenére folytatom-e műveletet.Ekkor mindegy,hogy a folytatást,vagy megszakitást választom,kilép a gép a programból!Van erre segítség,vagy tanács,hogy mit tegyek?[duhos]
rpetra
  • rpetra
Tuesday, October 20, 2009 1:58:45 PM
Törökbálint wrote:

Ha már hibakódokról van szó!Táppénzes papír nyomtatási parancs kiadásakor időnként megjelenik egy hibakód,amiről azt kérdezi a program,hogy mentésre kerüljön-e.Ha azt nyomom,hogy igen,akkor megkérdezi,hogy ennek ellenére folytatom-e műveletet.Ekkor mindegy,hogy a folytatást,vagy megszakitást választom,kilép a gép a programból!Van erre segítség,vagy tanács,hogy mit tegyek?[duhos]

A kérdésem az lenne, hogy mi a pontos hibaüzenet ami ilyenkor jelentkezik?

Kharon
Tuesday, October 20, 2009 2:17:49 PM

Feltételezem, hogy a gyógyszerválasztó ablakban hatóanyag szerint keresett és a metamizol-nátrium kombinációk,...-t választotta.

Emellett szerintem a metamizolt külön is ki kell választani ha azt akarom, hogy a quarelin mellett az algopyrinnél is jelezzen. Legalábbis én így csináltam, bár szerintem valahogy úgy lenne jó, ha nem kellene külön válogatni, hanem hatóanyag alapján az összes olyannál jelezné, amiben van az a hatóanyag, akár kombinációs formában. Nem tudom ez programozóilag megvalósítható-e? Ha nem, így is használható, de úgy még jobb lenne.

misidoki
Tuesday, October 20, 2009 2:21:00 PM
hosi wrote:

kaprinai wrote:

Dr. Bata Monika wrote:

A 1.30.3 versio feltöltése óta többször jnaponta elenik 11 hibakód receptírás közben, mely után szerencsére nem szakad meg a program, de egy idő után mégis frusztrál. Jobb esetben folytathatom a gyógyszer kiválasztását, rosszabb esetben ismételten jön a 11 hibakód, vagy megjelenik a 107 hibakód.A mai nap egy betegnél 5 ilyen kört futottam, mire 16 mg Medrolt végre felírhattam.

Igen, ha csak pdf-ben küldik, akkor ha egy pdf, egy paciens, akkor ahogy Kaprinai dr. is írja módszerrel beemelhető a dokumentációba a lelet. Ezzel azonban ugyanannyira lesz "kezelhető", mint egy szkennelt kép, tehát a benne szereplő vizsgálatok nem kerülnek a labor eredmények közé, tehát az Ön által említett rizikó kalkulációhoz, szűrővizsgálatokhoz automatikusan nem használható.

Igen, nálam is így van-de remélem az 1.30.4 ezt megszünteti!

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 20, 2009 3:04:17 PM
kaprinai wrote:

Feltételezem, hogy a gyógyszerválasztó ablakban hatóanyag szerint keresett és a metamizol-nátrium kombinációk,...-t választotta.

Emellett szerintem a metamizolt külön is ki kell választani ha azt akarom, hogy a quarelin mellett az algopyrinnél is jelezzen. Legalábbis én így csináltam, bár szerintem valahogy úgy lenne jó, ha nem kellene külön válogatni, hanem hatóanyag alapján az összes olyannál jelezné, amiben van az a hatóanyag, akár kombinációs formában. Nem tudom ez programozóilag megvalósítható-e? Ha nem, így is használható, de úgy még jobb lenne.

Na akkor mit is nem értek én : az előző verzióban ATC kód mellette hatóanyag ,ha hatóanygot válsztottam ( bármelyiket jelöltem ki ) rögzített egy ATC kódot és ez alapján jelzett a program.

Jelenleg : kereshetek gyógyszer névre (általános ) - hatóanyagra - ATC - Kiemelt szerint de minden esetben a Gyógyszert és nem Hatóanyagot tudom ( legalábbis én ) rögzíteni a választó ablakba. Ezért nem értettem "A hatóanyag bejelölve .... " megfogalmazást . Nekem csak úgy sikerült megoldanom hogy mint az Algopyrint mint pedig a Quarelint ( és nem a hatóanyagot ) jelöltem be.Eleve az volt a kérés , hogy a Név alapján keressen illetve rögzítsen a program.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, October 20, 2009 5:47:44 PM
A beteg lidocain érzékeny. Hatóanyag- lidokain-beíródik az atc kód. Aztán Mydeton injekciót, ha felírnék, jelenleg még nem figyelmeztet a program...
Kharon
Tuesday, October 20, 2009 5:58:41 PM
Ez azért lehet, mert a Mydeton hatóanyaga tolperisone, nem lidocain. Amennyiben lidocain lenne, akkor programunk figyelmeztetné.
Ilona
  • Ilona
Tuesday, October 20, 2009 6:09:01 PM
"Mydeton injekció"-ról írtam, ami bizony tartalmaz lidocain-t...
Kharon
Tuesday, October 20, 2009 6:24:26 PM
A programunk ATC csoport szerint ellenőrzi az érzékenységet, és míg a lidocain N01BB02, addig a Mydeton M03BX04 kód alatt található meg.

Itt az a probléma, hogy míg a lidocain a Központi Idegrendszer Gyógyszerei csoportba, addig a Mydeton a Váz- és Izomrendszerbe tartozik, emiatt nem is szól a program. Sajnos a hatóanyagok között is csak a tolperisone szerepel, nincs olyan adat a publikus gyógyszertörzsben, hogy lidocaint is tartalmaz.

hosi
  • hosi
Tuesday, October 20, 2009 6:28:53 PM
Az OEP publikus törzse, csak a fő hatóanyagot tartalmazza, sajnos ilyen módon az Ön által is leírt példa ezzel a módszerrel nem megoldható.
Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Tuesday, October 20, 2009 6:30:44 PM

kaprinai wrote:

Na akkor mit is nem értek én : az előző verzióban ATC kód mellette hatóanyag ,ha hatóanygot válsztottam ( bármelyiket jelöltem ki ) rögzített egy ATC kódot és ez alapján jelzett a program.

Jelenleg : kereshetek gyógyszer névre (általános ) - hatóanyagra - ATC - Kiemelt szerint de minden esetben a Gyógyszert és nem Hatóanyagot tudom ( legalábbis én ) rögzíteni a választó ablakba. Ezért nem értettem "A hatóanyag bejelölve .... " megfogalmazást . Nekem csak úgy sikerült megoldanom hogy mint az Algopyrint mint pedig a Quarelint ( és nem a hatóanyagot ) jelöltem be.Eleve az volt a kérés , hogy a Név alapján keressen illetve rögzítsen a program.

A régi és az új verzióban is ATC kód lett tárolva, a változás annyi, hogy míg régen csak ATC szerint lehetett kiválasztani az érzékenységet, most már egyéb módon is.

Hostyánszki László
Ilona
  • Ilona
Tuesday, October 20, 2009 6:30:56 PM
2,5 mg Lidocain van benne (Nagy gyógyszerkönyvet, ha fellapozzuk, le van írva). Aki fél az injekciótól és inkább megissza a Mydeton injekciót, elzsibbad a nyelve a lidocaintól, azért is vigyázni kell vele. Szép estét, holnap folytatom.