dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, October 22, 2009 11:17:29 PM
kaprinai wrote:

Ha csak a praxisbeliek vannak a jelentésben akkor hogy számolunk el az oltóanyaggal? Gondolom nem baj, ha nem mentem el beadatni az oltást a háziorvosomhoz, viszont így benne kellene lennem a jelentésben. Nekem ilyet nem írtak hogy csak praxisbelit olthatnék. Szerintem tök mindegy hol adják ha jár. Így is úgy is ugyanaz a költségviselő.

Ezeket gondold át még egyszer !! Te sem gondoltad igazán komolyan a leírtakat.!! Sokkal okosabb vagy Te annál, hogy ilyen szinten elmélkedjél !!

Kharon
Friday, October 23, 2009 10:13:30 AM
Szerintem Te gondold át még egyszer! A felkiáltójelekből meg köszönöm, de elég lesz 1 is. Ha neked mindegy, hogy az adatbázisban nem tudni, ki adta be az oltást, ám legyen. Én úgy gondolom nem mindegy. Azt már megszokhattuk, hogy Neked közelebb áll a gondolkodásod az infomixéhez, szíved joga, de, hogy én kinél, minél vagyok okosabb az talán már nem tartozik rád. Gondolom nem én vagyok az egyetlen olyan orvos, aki mással egy rendelőben rendel. Azoknak ez igenis probléma lehet. Átolvasva az ÁNTSZ levelét, továbbra sem találtam arra vonatkozó utasítást, hogy kizárólag praxisbelieknek adhatnék oltást. Épp ezért, ha egy ambuláns betegemnek (aki lehet a családtagom is) a rizikófaktorai miatt beadnám, akkor igenis szeretném szabályosan jelenteni. Tudom, megoldható másképp is, de talán nem az a normális, ha ügyeskedünk, hanem az, ha megfelelően működő programmal, szabályosan el tudom készíteni a jelentést.

Egyébként: nem elmélkedek különösebben rajta, én megoldottam, kicsit átírtam az excel táblázatot és elküldtem. Gondolom ez mindenkinek menne. Valószínűleg azoknak is, akiknek az is gond, hogy hol kell bekapcsolni a gépet.

Más: Érdekelne, hogy mikorra lesz megoldható, hogy gondozott betegek, vagy bizonyos gyógyszert szedők neve mellett a lakcímüket is listázza ki a program? Nme vagyok programozó, de nem érzem ezt egy túl nagy feladatnak, hogy egy meglévő adatbázisból még egy adat a papírra kerüljön.

Előre is köszönöm.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 23, 2009 10:36:16 AM
kaprinai wrote:

Egyébként: nem elmélkedek különösebben rajta, én megoldottam, kicsit átírtam az excel táblázatot és elküldtem.

Mégis csak nekem lett igazam, MEGOLDOTTAD.

A szabályos lejelentés igényével nincs is semmi gond. Így kell legyen. Az is igaz , hogy nincs tiltó utalás az ÁNTSZ tájékoztatókban az ambulánsok oltására ( bár egyik hozzászólásban kifejezetten erre utalás hangzott el ), de az is igaz, hogy minden mondata a praxisra-praxisbeliekre vonatkoztatható.

Mellesleg az ellátás során a különböző tevékenységek ( recept felírása, beutalók kiállítása, igazolások kiadása, kötözés elvégzése, injekciók beadás stb. ) "végző" személyhez kötöttsége és dokumentálása minden esetben az adatbázisban rögzítésre kerül ? Egyértelműen tisztázható, hogy azt ki végezte ?? Eddig ez nem volt gond ? Csak az oltásnál jelent gondot ? Mi a megoldás ?

Nem túl régen cseréltünk eszmét itt a fórumon arról, hogy mi az oka annak , hogy nálam a nővérek saját kóddal lépnek be a rendszerbe és így használják a programot. Minden tevékenység az éppen azt végző neve alatt rögzítődik, bármikor visszakereshető és igazolható. Akkor azt véleményezted, hogy helytelen a különböző kóddal való belépés , éppen a jelentésekre való hivatkozással. Lehet, hogy én nem jól csinálom, de eddig még nem volt belőle problémám és hogy továbbra se legyen szívesen veszem másnak, Neked is a vélemény nyilvánításodat.

Kharon
Friday, October 23, 2009 11:00:55 PM
Én ezt mondtam akkor:

kaprinai wrote:

Én nem így használom és nem is tudom így hogyan lehet, vagy kell. Ebben az esetben a gyógyszerfelírás hogyan rögzül hozzád? Hogyan dokumentálódik a betegvizsgálat (ami ugye az új recept hátulja szerint muss)? Hogy lesz a jelentésben. Ezek a kérdések nem kötekedésből születtek, hanem tényleg nem tudom. AZ a része jó, hogy dokumentálódik, hogy ki mit csinál, bár a felelősség úgyis az orvosé.

Szerintem nincs ellentmondás a véleményeim között. Akkor is jónak találtam, hogy ahhoz rögzül minden, aki csinálta, csak elvileg gyógyszert nem írhat a nővér, stb... ápolási feladatok rögzülhetnek a nevéhez.

Egyébként annak idején azért kérdeztem, mert én is szívesen léptettem volna saját kóddal a nővért, csak nem tudtam és máig sem tudom igazán, hogyan kivitelezhető, és hogyan lenne jó.

Dr. Bata Monika
Friday, October 23, 2009 11:07:14 PM
Kihasználva a lehetőséget, elküldtem a hibafájlokat e-mailben. 11, 51 hibakódok megörjítik a napi rendelést. Pl. Augmentint,Azibiotot rendszeresen nem enged felírni, de más gyógyszereknél is bejön a hibakód.Azibiotnál egy ablak jön fel, melytől csak Ctrl+Alt+Del segítségével lehet szabadulni, mert a program lefagy, s akkor kezdetek újra mindent az adott pacienssel.

Kérem, találják meg a hiba forrását, mert ez napi 10-15 problémát okoz.Köszönöm a fáradozást.

Dr. Bata Monika
Friday, October 23, 2009 11:11:46 PM

Egyébként annak idején azért kérdeztem, mert én is szívesen léptettem volna saját kóddal a nővért, csak nem tudtam és máig sem tudom igazán, hogyan kivitelezhető, és hogyan lenne jó.

Mi sajátságos okok miatt nem hálózatot, hanem Mobil Praxist használunk, a nővér azon dolgozik. A nővér által "ellátott" beteg más fajta naplószámot kap, így bármikor visszakereshető, melyikünk írta be.

Persze a hálózat meg más előnyökkel jár...

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, October 24, 2009 12:17:04 PM
Dr. Bata Monika wrote:

Mi sajátságos okok miatt nem hálózatot, hanem Mobil Praxist használunk, a nővér azon dolgozik. A nővér által "ellátott" beteg más fajta naplószámot kap, így bármikor visszakereshető, melyikünk írta be.

Persze a hálózat meg más előnyökkel jár...

Ehhez kellene az Infomixes programozók precíz magyarázata.Énnálam a rendszert használók saját kódot de az én pecsétszámomat használják ( adatok karbantartásánál beállítható ). Én úgy tudom a jelentések egységesen a pecsétszámhoz kötődnek, ezért minden adat bárki is viszi be azt egységes ( a user tehát én pecsétszámom) jelentésbe kerül. A kód alapján viszont a rögzítésnél megkülönböztetődik a user ( tehát én ) és az egyéb felhasználó , így megtekinthető az is , hogy az adott adatbevitel ( recept felírás - igaz nővér nem tehetné, de a vényeket mégis csak én írom alá, tehát nélkülem nem mehet ki, a vényről meg lévén géppel írva nem deríthető ki, hogy végül is ki nyomatta, de a programból a kód alapján ellenőrizhető - beutaló, stb ) kinek a nevéhez köthető. Kezdetekben ( 1xDoki ) ez egyfajta kényszer volt: a nővérkék más monitort, nyomtatót stb. használtak és egyszerűbb volt a beállítás személyre szabva, az idő haladtával egységes lett a hardver de ez a rendszer viszont megmaradt. Eddig gond nélkül működött.

dr.Kovács József
Saturday, October 24, 2009 3:34:48 PM
kaprinai wrote:

Rossz hírem van, az oltás jelentés excelbe elkészítése gyakorlatilag használhatatlan és egyéb problémákat is felvet.

Ha valaki adott nem praxisbelinek is oltást, akkor gond van. Ugyanis a program vagy a praxisbelieket listázza ki, vagy nem csak a praxisbelieket, de abban az esetben beleveszi a váltótárs oltásait is. Ez, mint megtudtam, azért van így, mert az adatbázisban az oltási lap adatai nem rögzülnek személyhez, utólag nem eldönthető, ki adta az oltást. Természetesen sejteni lehet, de egy esetleges pernél ha én azt mondom nem én adtam be, sem én sem a másik orvos nem tudja bizonyítani (legalábbis az adatbázis alapján), ki adta az oltást. Természetesen az oltási könyvben szereplő aláírás bizonyít, de a jelentés készítésben nem segít, jelenleg manualisan kell belenyúlni az excel táblázatba. :-(

Szomorú vagyok.

Tudom, hogy utólag már nehéz, de a jelölő adat alkalmazásával a jövőben nem lehet szétválogatni és így külön jelenteni a saját és a váltótárs által beadott ambuláns oltásokat ?

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, October 24, 2009 7:29:51 PM
dr.Kovács József wrote:

kaprinai wrote:

Rossz hírem van, az oltás jelentés excelbe elkészítése gyakorlatilag használhatatlan és egyéb problémákat is felvet.

Ha valaki adott nem praxisbelinek is oltást, akkor gond van. Ugyanis a program vagy a praxisbelieket listázza ki, vagy nem csak a praxisbelieket, de abban az esetben beleveszi a váltótárs oltásait is. Ez, mint megtudtam, azért van így, mert az adatbázisban az oltási lap adatai nem rögzülnek személyhez, utólag nem eldönthető, ki adta az oltást. Természetesen sejteni lehet, de egy esetleges pernél ha én azt mondom nem én adtam be, sem én sem a másik orvos nem tudja bizonyítani (legalábbis az adatbázis alapján), ki adta az oltást. Természetesen az oltási könyvben szereplő aláírás bizonyít, de a jelentés készítésben nem segít, jelenleg manualisan kell belenyúlni az excel táblázatba. :-(

Szomorú vagyok.

Tudom, hogy utólag már nehéz, de a jelölő adat alkalmazásával a jövőben nem lehet szétválogatni és így külön jelenteni a saját és a váltótárs által beadott ambuláns oltásokat ?

Nálad működik az Elvégzett oltásoknál a jelölő adat ?

Ha az Elvégzett oltások menüben a Praxisbeli négyzetből kiveszed a pipát akkor elkészíthető a jelentés az Ambulánsokra , igaz külön táblázatba. Tehát maga az Ambuláns oltott lejelentése minden különösebb macera nélkül megoldható így.

A kérdés az is volt, hogy Ki adta be ?? Ez így nem rögzíthető jelenleg, én így tudom. De Hosi rákérdezett ( "Tehát a probléma az, hogy az nincs tárolva ki adta be az oltást (az oltási lapon), csak az, hogy kinek " ) , hogy erre lenne szükség ( mármint a rögzítés lehetőségére ) ? Egyikünk sem adott még erre választ.

Kharon
Saturday, October 24, 2009 8:42:57 PM
Ha a praxisbeliből kiveszed a pipát akkor a praxisbelieket ÉS az ambulánsakat ÉS a váltótárs oltásait listázza. Szóval ennyire nem egyszerű. Én adok választ. Szerintem szükséges az orvoshoz rögzítés, nem mindegy, hogy melyik praxis orvosa adta be. (szerintem) A jelző adatos módszert sose használtam, nem is teljesen tudom, hogyan kell.
dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, October 24, 2009 10:21:16 PM
kaprinai wrote:

Ha a praxisbeliből kiveszed a pipát akkor a praxisbelieket ÉS az ambulánsakat ÉS a váltótárs oltásait listázza. Szóval ennyire nem egyszerű. Én adok választ. Szerintem szükséges az orvoshoz rögzítés, nem mindegy, hogy melyik praxis orvosa adta be. (szerintem) A jelző adatos módszert sose használtam, nem is teljesen tudom, hogyan kell.

Váltótársam nincs , ezt nem tudom modellezni , de ha így van akkor meg programozói feladat különválasztani őket.Erről beszéltél már többször is , de mivel nem vagyok érintett közvetlenül nem is igazán látom át a problémát de a megoldást se, azaz a megoldást a programozók kellene adják.

Jelző adat roppant egyszerű : a napi tevékenység során a jelző adatba berögzítesz agy kereső szót ( jelen példánál maradva pl. "influenza ambuláns" ). A listázó menükben , ahol van arra lehetőség, hogy Jelző adat is megadható akkor ez mint keresési-szűkítési feltétel szerepeltethető. Mondjuk forgalmi adat lekérdezéskor: ki kapott ambulánsan infl. oltást ? Akinek a jelző adatába betetted a példa szerinti "influenza ambuláns " jelző adatot azokat listázza ki. A Kovács kolléga által felvetett ötlet alapja ez. Az elvégzett oltások panelen is van Jelző adat ( nálam nem működik ) , tehát itt lehetne szűkíteni a listázást csak az ambulánsokra a jelző adat alapján.

Kharon
Saturday, October 24, 2009 10:46:11 PM
Értem. Nem rossz az ötlet. A semminél jobb lenne, csak akkor ezt is rögzíteni kell. Ettől függetlenül az alapprobléma adott. Csak én vagyok váltótársas szobában? :-)

dr.Kovács József
Sunday, October 25, 2009 5:43:45 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Ha az Elvégzett oltások menüben a Praxisbeli négyzetből kiveszed a pipát akkor elkészíthető a jelentés az Ambulánsokra , igaz külön táblázatba. Tehát maga az Ambuláns oltott lejelentése minden különösebb macera nélkül megoldható így.

A kérdés az is volt, hogy Ki adta be ?? Ez így nem rögzíthető jelenleg, én így tudom. De Hosi rákérdezett ( "Tehát a probléma az, hogy az nincs tárolva ki adta be az oltást (az oltási lapon), csak az, hogy kinek " ) , hogy erre lenne szükség ( mármint a rögzítés lehetőségére ) ? Egyikünk sem adott még erre választ.

Elhamarkodott voltam, fejből írtam az ötletet, mert a napi tevékenység szűrésére én gyakran használom a jelző adatot, így készítettem el évek óta az influenza oltási jelentést. A jelző adathoz megadtam az oltási kategóriákat és a jelentés készítésekor ezek alapján és az oltási időszak alapján a forgalmi naplóból kiszűrtem az esetszámot.

Azonban szomorúan látom, hogy az elvégzett oltásoknál NÁLAM SEM MŰKÖDIK. Miért nem ? Az oltási lapra történő bejegyzés automatikusan nem nyit meg napi tevékenységet ? Ha nem, akkor értem miért nem működik.

Természetesen jó lenne, ha a beadott oltásokhoz kapcsolhatnánk oltó orvost is, mert sokszor utólag értesülünk a más orvos által elvégzett oltásról (pl. tetanol pur). Ezeket is be szoktam írni az oltási lapra és így úgy tünhet, hogy én voltam az oltó orvos. Ezt kivédendő a gyári számhoz be szoktam írni, hogy ki adta az oltást, ha nem én voltam.

Ettől függetlenül a jelző adat ilyen váltótársas ambuláns esetekre mindenképpen használandó szerintem. Például ilyen formában: ellátta dr.Kaprinai, ellátta dr.X.Y. Ez nem túl nagy rögzítési igény (gondolom nem sok ilyen van) és később el lehet kerülni a vitát, illetve ki lehet a saját ambuláns eseteket szűrni a forgalmi napló alapján. Mivel jelen esetben az influenza oltás beadása napi tevékenységhez kötött, ambuláns esetekben célszerű ezt a kis adatot rögzíteni.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, October 25, 2009 6:52:42 PM
dr.Kovács József wrote:

Elhamarkodott voltam, fejből írtam az ötletet, mert a napi tevékenység szűrésére én gyakran használom a jelző adatot, így készítettem el évek óta az influenza oltási jelentést. A jelző adathoz megadtam az oltási kategóriákat és a jelentés készítésekor ezek alapján és az oltási időszak alapján a forgalmi naplóból kiszűrtem az esetszámot.

Azonban szomorúan látom, hogy az elvégzett oltásoknál NÁLAM SEM MŰKÖDIK. Miért nem ? Az oltási lapra történő bejegyzés automatikusan nem nyit meg napi tevékenységet ? Ha nem, akkor értem miért nem működik.

Természetesen jó lenne, ha a beadott oltásokhoz kapcsolhatnánk oltó orvost is, mert sokszor utólag értesülünk a más orvos által elvégzett oltásról (pl. tetanol pur). Ezeket is be szoktam írni az oltási lapra és így úgy tünhet, hogy én voltam az oltó orvos. Ezt kivédendő a gyári számhoz be szoktam írni, hogy ki adta az oltást, ha nem én voltam.

Ettől függetlenül a jelző adat ilyen váltótársas ambuláns esetekre mindenképpen használandó szerintem. Például ilyen formában: ellátta dr.Kaprinai, ellátta dr.X.Y. Ez nem túl nagy rögzítési igény (gondolom nem sok ilyen van) és később el lehet kerülni a vitát, illetve ki lehet a saját ambuláns eseteket szűrni a forgalmi napló alapján. Mivel jelen esetben az influenza oltás beadása napi tevékenységhez kötött, ambuláns esetekben célszerű ezt a kis adatot rögzíteni.

Az ötlet jó , csak a programozóknak kell élővé tenni a Jelölő ablakot ( lehet arra még szükség más oknál fogva is ).Szerintem az Oltási lap mindig összekapcsolandó a Napi tevékenységgel ez sem lehet akadály.Az oltást beadó nevének rögzítése pedig nem nagy programozói feladat szerintem ( alapbeállításként a user eltérő esetben karbantartó menüből beemelendő ).

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, October 25, 2009 7:03:06 PM
kaprinai wrote:

Értem. Nem rossz az ötlet. A semminél jobb lenne, csak akkor ezt is rögzíteni kell. Ettől függetlenül az alapprobléma adott. Csak én vagyok váltótársas szobában? :-)

A Jelölő adatot sok mindenre használom és mivel közeleg a január jut eszembe : ennek alapján listázom ki azokat akik adóigazolást kaptak, hiszen ezt jelentenem kell az APEH felé is . ( Kiadásakor napi tev. Jelző adat ablakba betéve "adóigazolás" , listázási feltételnek meg ugyanez. Igaz Kovács kolléga is írta, talán késő már most szólni, hiszen ezt előre tudva kell tenni.)

fordoszsolt
Sunday, October 25, 2009 7:56:21 PM
A gyógyszerérzékenység vitához,az lenne a kérdésem miért nincs a rendszerben olyan információ hogy melyik gyógyszer milyen komponensekből áll. (Pl Mydeton inj.-ben lidocain.) Ez hivatalosan nincs meg valahol (OGYI, Pharmindex.. ?), nekem kell a Pharmindex-ben utánanéznem egyesével?

Kharon
Sunday, October 25, 2009 8:40:52 PM
dr.Kovács József wrote:

Például ilyen formában: ellátta dr.Kaprinai, ellátta dr.X.Y. Ez nem túl nagy rögzítési igény (gondolom nem sok ilyen van) és később el lehet kerülni a vitát, illetve ki lehet a saját ambuláns eseteket szűrni a forgalmi napló alapján. Mivel jelen esetben az influenza oltás beadása napi tevékenységhez kötött, ambuláns esetekben célszerű ezt a kis adatot rögzíteni.

Nem tudom az egyértelmű volt-e, hogy a praxisbelieket nem bepipálva a másik praxis saját orvosa által beadott oltások is szerepeltek. Tehát nem az én betegeimnek, hanem az ő saját betegeinek beadott oltások is listázódtak.

dr.Kovács József
Monday, October 26, 2009 6:54:32 AM
kaprinai wrote:

dr.Kovács József wrote:

Például ilyen formában: ellátta dr.Kaprinai, ellátta dr.X.Y. Ez nem túl nagy rögzítési igény (gondolom nem sok ilyen van) és később el lehet kerülni a vitát, illetve ki lehet a saját ambuláns eseteket szűrni a forgalmi napló alapján. Mivel jelen esetben az influenza oltás beadása napi tevékenységhez kötött, ambuláns esetekben célszerű ezt a kis adatot rögzíteni.

Nem tudom az egyértelmű volt-e, hogy a praxisbelieket nem bepipálva a másik praxis saját orvosa által beadott oltások is szerepeltek. Tehát nem az én betegeimnek, hanem az ő saját betegeinek beadott oltások is listázódtak.

Eddig nem volt egyértelmű, azt hittem csak az ambuláns esetek. Akkor viszont, amíg nincs jobb megoldás, marad a jelző adat használata az oltások beadásakor MINDEN esetben (nem csak ambuláns beadáskor).

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 26, 2009 7:44:33 AM
fordoszsolt wrote:

A gyógyszerérzékenység vitához,az lenne a kérdésem miért nincs a rendszerben olyan információ hogy melyik gyógyszer milyen komponensekből áll. (Pl Mydeton inj.-ben lidocain.) Ez hivatalosan nincs meg valahol (OGYI, Pharmindex.. ?), nekem kell a Pharmindex-ben utánanéznem egyesével?

Recept íráskor a gyógyszer kiválasztásakor ( ráállsz a Mydeton inj-ra ) az Előírat ablakban látható az összetétele. Kollégák jelzései alapján ez jelenleg nem mindenkinél működik - letöltési okok miatt, melyről valahol fentebb Hosi már értekezett.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 26, 2009 7:50:02 AM
dr.Kovács József wrote:

kaprinai wrote:

dr.Kovács József wrote:

Eddig nem volt egyértelmű, azt hittem csak az ambuláns esetek. Akkor viszont, amíg nincs jobb megoldás, marad a jelző adat használata az oltások beadásakor MINDEN esetben (nem csak ambuláns beadáskor).

Ez a váltótárs adatainak keveredése azért nem egészen Jelölő adat kérdése kellene legyen, ez inkább programozói feladat, megoldani az adatok korekt szétválasztását.A Jelölő adat csak egy lehetőség de nem erre a feladatra.

Kharon
Monday, October 26, 2009 8:58:18 AM

Ez a váltótárs adatainak keveredése azért nem egészen Jelölő adat kérdése kellene legyen, ez inkább programozói feladat, megoldani az adatok korekt szétválasztását.A Jelölő adat csak egy lehetőség de nem erre a feladatra.

[nagyonok]

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, October 26, 2009 9:30:15 AM
A listáknál látható Válogatás, Jelző adat, Besorolás egy általános beállítási panel. Ez a listázó képernyők nagy részén rajta van. Az, hogy a három lehetőségből melyik használható és melyik nem az adott listánál, leprogramozott, tehát ha valami ott van, de nem használható az direkt van így. Például az Influenza jelentésnél a jelző adat azért nem használható, mert az oltási lap nem napi ellátáshoz kötött, a jelző adat viszont igen, tehát hiába jelölnénk meg egyes ellátásokat, az influenza jelentést eszerint nem lehetne szűrni.

Az oltási lap napi ellátáshoz kötése, nem teljesen oldaná meg a problémát, hiszen -mint írták is-, sokszor utólag, más által beadott oltásokat is felvisznek. Az oltásnál kell jelezni, hogy ki adta be pecsétszámmal, és akkor már korrektül kimutatható lesz. Ezt megoldjuk.

A fórumon felvetett problémák, észrevételek megvalósítását természetesen igyekszünk minél hamarabb elvégezni. Azokat az esetleges hibákat, amik a korrekt jelentést, adatrögzítést veszélyeztetik, a módosult jelentéseket, stb. soron kívül próbáljuk orvosolni, és publikálni. Az egyéb javaslatokat összegyűjtve a tervezett verzióváltások, frissítések tartalmazzák. Tehát ha javaslataik nem jelennek meg a következő frissítéskor, az nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk vele, egy későbbi verzióban várhatóan benne lesz. Ha a program módosítás adatbázis változással is jár (mint például a pecsétszám rögzítése az oltási lapon), akkor az egy 0-ás verzióval kerül csak ki (1.31.0). Ilyen verziók -ha más oka nincs- általában negyedévente kerülnek ki. A fő verziók között, un. verzió frissítések készülnek, amik csak kisebb módosításokat tartalmaznak.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 26, 2009 10:52:19 AM
hosi wrote:

A listáknál látható [i] Például az Influenza jelentésnél a jelző adat azért nem használható, mert az oltási lap nem napi ellátáshoz kötött, a jelző adat viszont igen, tehát hiába jelölnénk meg egyes ellátásokat, az influenza jelentést eszerint nem lehetne szűrni.

Az oltási lap napi ellátáshoz kötése, nem teljesen oldaná meg a problémát, hiszen -mint írták is-, sokszor utólag, más által beadott oltásokat is felvisznek.

Szerintem az oltási lap Napi tevékenységhez kötött ( kötött kell legyen ): a napi ellátásba rögzítem a státust, a tevékenységet stb és ezt követően , ha nincs ellenjavallat ( pl. lázas állapot, akkor meg ezt rögzítem miért halasztottam az oltást ) rögzítem az Oltási lapon az oltás elvégzését. A jelenlegi "oltósarok" létezése óta meg szinte magától adódik a Napi tev. és Oltási lap összekapcsolása hiszen az oltósarokban bármilyen oltás elvégzését tudom rögzíteni.Az utólagosan beírt oltások esetében is szerintem kell Napi tevékenység megnyitása, csak itt tudom rögzíteni az utólagos beírás okát stb. Az már persze más kérdés , hogy mindez mennyire viszi előre a Kaprinai doktor által felvetett problémát.

misidoki
Monday, October 26, 2009 1:17:47 PM
rpetra wrote:

Privát üzenetváltásaink során megoldódott a probléma. [mosoly]

csak a kiváltságosoknál van gyors megoldás? Én jóval előbb elküldtem, ma is ujra, és semmi válasz.Vajon miért?Nem ismerem Petrát, az a baj?[hatnincs]

Kharon
Monday, October 26, 2009 1:24:17 PM
Az október 6-n jelzett problémára nem kaptam még választ:

A legutóbbi verzióváltás óta recept íráskor hiába van kipipálva a "lista" sorban az "előző", az ablak üres, csak az "előző"-re kattintva tudom láthatóvá tenni az előzőekben felírt gyszereket.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, October 26, 2009 1:30:16 PM
Jano wrote:

Az október 6-n jelzett problémára nem kaptam még választ:

A legutóbbi verzióváltás óta recept íráskor hiába van kipipálva a "lista" sorban az "előző", az ablak üres, csak az "előző"-re kattintva tudom láthatóvá tenni az előzőekben felírt gyszereket.

A fő receptíró képernyőn a jobb alsó sarokban található beálítások között az Automatikusan megnyílik az utoljára használt választási ablak opció valószínűleg nincs beállítva

Hostyánszki László
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, October 26, 2009 1:44:31 PM
misidoki wrote:

rpetra wrote:

Privát üzenetváltásaink során megoldódott a probléma. [mosoly]

csak a kiváltságosoknál van gyors megoldás? Én jóval előbb elküldtem, ma is ujra, és semmi válasz.Vajon miért?Nem ismerem Petrát, az a baj?[hatnincs]

Megint előjött gyóygszerírás közben:"Function arguement value type or count is invalid" (11)

FRM gyógyszerleirat ,stb.

c:visualix/vixs...exe

Az Ön által jelzett problémát távoli eléréssel, kellene, megvizsgálnuk. A kérdésem az lenne, hogy mikor lenne alkalmas Önnek a távoli elérés?

misidoki
Monday, October 26, 2009 6:36:47 PM
Kedden,szerdán, csütörtökön,pénteken d.e.9-12-ig, de leginkább kedden/azaz holnap / 17 ó 30 körül.
dr.Kovács József
Monday, October 26, 2009 7:59:52 PM
kaprinai wrote:

[nagyonok]

Azt írtam, amíg nincs jobb megoldás.....:-"

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Monday, October 26, 2009 8:09:20 PM

Szerintem az oltási lap Napi tevékenységhez kötött ( kötött kell legyen ): a napi ellátásba rögzítem a státust, a tevékenységet stb és ezt követően , ha nincs ellenjavallat ( pl. lázas állapot, akkor meg ezt rögzítem miért halasztottam az oltást ) rögzítem az Oltási lapon az oltás elvégzését. A jelenlegi "oltósarok" létezése óta meg szinte magától adódik a Napi tev. és Oltási lap összekapcsolása hiszen az oltósarokban bármilyen oltás elvégzését tudom rögzíteni.Az utólagosan beírt oltások esetében is szerintem kell Napi tevékenység megnyitása, csak itt tudom rögzíteni az utólagos beírás okát stb. Az már persze más kérdés , hogy mindez mennyire viszi előre a Kaprinai doktor által felvetett problémát.

Az oltási lap napi tevékenységhez kötésétől függetlenül jó lenne az oltóorvos rögzíthetősége is.

Ha az oltási lapot napi tevékenységhez kötjük, megnézésekor is naplószámot, taj ellenőrzést generálunk. Ttudom, hogy lekérdezésben is megnézhető, de szerintem sokan ki fogják nyitni a megnézéshez is. Jó lesz ez?

dr.Kovács József
Users browsing this topic